Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Π. Παυλόπουλος: Απατεώνες όσοι υποστηρίζουν ότι η Τρόικα ζητά μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα!

Αυτό που λέει ο Παυλόπουλος είναι βαρύτατο και πρέπει οι καραγκιόζηδες των ΜΜ”Ε” που αναπαράγουν αυτή την αθλιότητα περί “απαιτήσεων της Τρόικας” είτε να προσκομίσουν τα στοιχεία είτε να ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ.
Αφού ξεπουλήσουν τα φιλέτα στους Γερμανούς, θέλουν να διαλύσουν και τους μισθούς ώστε να μην ξοδεύονται τα παλικάρια… Όπως έγινε με τον ΟΤΕ, που αυτή την στιγμή ξεπουλούν και τα ασημικά.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM» και στους δημοσιογράφους κ.κ. Α. Γαλανόπουλο και Κ. Λασκαράτο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:


«I. Πρέπει να σταματήσει αμέσως η παραφιλολογία από τους περιφερόμενους στα ΜΜΕ κυβερνητικούς παράγοντες ότι, δήθεν, κινδυνεύουν τα κατώτατα όρια αμοιβών, όπως αυτά καθορίζονται στην Ελλάδα από τις εκάστοτε Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας λόγω απαίτησης της Τρόικας. Και ότι «προσπαθούν να μας σώσουν» διαπραγματευόμενοι.

Τονίζω με έμφασή ότι καμία Τρόικα και, ιδίως, κανένα όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να μας ζητήσει να παραβιάσουμε τις Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Και τούτο διότι, εκτός από το Σύνταγμά μας (άρθρο 22 παρ. 2 και 3) η συλλογική αυτονομία –άρα και η προστασία των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας- κατοχυρώνεται από κανόνες Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας (π.χ. 98/1949, άρθρο 2, 151/1978, άρθρο 8, 154/1981, άρθρο 5) καθώς και από Κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (άρθρα 6 και 12). Οι κανόνες αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα τόσο του Διεθνούς Δικαίου όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Άρα αν μας ζητήσουν –που φυσικά δεν μπορούν να μας το ζητήσουν- η Τρόικα και ιδίως τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραβιάσουμε την προστασία που παρέχουν στους εργαζόμενους οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην Ελλάδα είναι απλό να τους αντιτείνουμε ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ζητήσουν κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το δίκαιο που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτου ας μην «πουλάνε εκδούλευση» διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες στον κόσμο που αγωνιά ότι «διαπραγματεύονται επιτυχώς» με την Τρόικα. Το ξανατονίζω: Καμία Τρόικα δεν ζήτησε και δεν μπορεί να ζητήσει μείωση των κατώτατων ορίων αμοιβών που καθορίζουν οι εκάστοτε Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
ΙΙ. Όπως επίσης θέλω να υπενθυμίσω τούτο: Η Τρόικα, μέσω του καταστροφικού Μνημονίου που με πρόθεση υπέγραψε –χωρίς καμία, δυστυχώς, διαπραγμάτευση- η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μας επέβαλε στόχους. Τα συγκεκριμένα μέτρα επίτευξης των στόχων αυτών λήφθηκαν από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Δηλαδή η ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως των οικονομικώς ασθενέστερων οφείλεται, αποκλειστικώς, στην ανικανότητα της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΨΕΙ ΩΡΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ?.ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ ΓΙΝΑΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΑΕΙ.ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΝΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΣΚΑΝΕ?.ΡΕ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΙΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧ ΡΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ;ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΧΙ ΑΝΔΡΕΙΚΙΛΑ ΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ.ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ,ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ 2008 ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.