Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

"Φωτιὰ στὴν ἄνομη φωτιά!"

(Ὀδυσσέα Ἐλύτη: Ἆσμα ἡρωικὸ καὶ πένθιμο γιὰ τὸν χαμένο ἀνθυπολοχαγὸ τῆς Ἀλβανίας)

Σήμερα, ἱερομηνία γιὰ τὸ ἔπος τοῦ ’40, ὁ Ἑλληνικὸς Λαὸς ξανατίμησε τὴν Ἱερομνήμη του: «Μνήμη τοῦ Λαοῦ μου, σὲ λένε Πίνδο καὶ σὲ λένε Ἄθω», μᾶς παροτρύνει πάλι ὁ ἱεροπρόπος Ἐλύτης.

«Ὄχι στὸ 4ο Ράιχ», βροντοφώνησαν πλήθη λαοῦ, σήμερα, ἐπέτειο τοῦ «ΟΧΙ».

@ GOOD WINES... (KΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ)

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
@ Δεν δημιουργήσαμε εμείς την ασυδοσία των κεφαλαιοκρατών. Τους άνοιξαν τις πόρτες διάπλατα οι «σωτήρες», υποκλινόμενοι σε κάθε επιθυμία του παγκόσμιου κεφαλαίου, ξεπουλώντας τους δικαιώματα που θεσπίστηκαν με αίμα @Το χαμόγελο του παιδιού κλείνει γιατί δεν έχει χρήματα και ο το Τοτέμ της Ηρώδου του Αττικού εισπράττει ένα Τζακ Ποτ του Τζοκερ κάθε χρόνο για να περιφέρεται στην επικράτεια με επίσημα ενδύματα….

O "Συριζαίος" που ψήφισε ΠΑΣΟΚ...

Οι δηλώσεις -κορώνες για Συριζαίους ,Ακροδεξιούς και μέλη του δεν πληρώνω που δήλωνε ο βουλευτής Μαγκούφης γύρισαν μπούμερανκ εναντόν του !
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μαγκούφης...

Χρῆστος Α. Σαρτζετάκης: Παράδειγμα για το πως πρέπει να φέρεται ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ
ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ «ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
ΕΙΣ ΤΟ «ΜΟΥΣΕΙΟΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ» ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
24 Νοεμβρίου 1988
ΣΥΝΤΟΜΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ

Τὸ 1988 ἑωρτάζοντο τὰ 200 χρόνια ἀπὸ τῆς ἱδρύσεως τοῦ Αὐστραλιανοῦ Κράτους. Κατὰ τοὺς ἑορτασμοὺς τὴν Ἑλλάδα ἐξεπροσώπησεν ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας Χρῆστος Α. Σαρτζετάκης. Ἡ τοιαύτη ἑλληνικὴ συμμετοχὴ συνεδυάσθη μὲ τὰ ἐγκαίνια Ἐκθέσεως μὲ θέμα «Ἀρχαία Μακεδονία», περιλαμβανούσης ἀρχαιολογικὰ εὑρήματα ἀπὸ τὴν Μακεδονίαν, εἰς τὸ «Μουσεῖον Βικτωρίας» τῆςΜελβούρνης. Ἡ Ἔκθεσις εἶχεν ὀργανωθῆ ἀπὸ τὸ Ὑπουργεῖον Πολιτισμοῦ καὶ τελοῦσε ὑπὸ τὴν αἰγίδα τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας, ὁ ὁποῖος

Στην ερημιά του ερήμην...

  Ολη η πολιτική της κυβέρνησης -αν, για την οικονομία της συζήτησης, δεχθούμε ότι είχε καλές προθέσεις- συνοψίζεται σε μια φράση: τα μέτρα που πήρε για να μη χρεωκοπήσουμε, μας χρεωκόπησαν.
Είτε τα δικά της μέτρα είτε τα καθ' υπαγόρευσιν, μας χρεωκόπησαν το ίδιο...
Μάλιστα, ως φαίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το χρέος μάλλον τρέχει και θα συνεχίσει να τρέχει με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Διότι θα φθάσουμε το 2020, κι αφού θα έχουμε πληρώσει τον άμπακο, θα χρωστάμε όσα χρωστούσαμε το 2009!
Παράλογο; όχι! κερδώο για τους τοκογλύφους. Το παράλογο αφορά εμάς και το μετέρχεται η προπαγάνδα για να μας πείσει ότι ο γάιδαρος πετάει...

Διαλειμματική άσκηση

Η σύγχρονη μέθοδος άσκησης.
Είναι αυτό που λέμε, ¨όλα σε ένα¨ ..
Θέλουμε όμορφα γυμνασμένο σώμα, θέλουμε να ¨καίμε ¨όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες. Επιθυμούμε να επιλέγουμε οι ίδιοι την άσκηση που μας ευχαριστεί. Να αυξάνουμε τις αντοχές μας και την καρδιοαναπνευστική λειτουργία μας.
Και αυτά στο μισό χρόνο ???
Πολύ καλό για να είναι αληθινό ..? .. ή μήπως να αλλάξουμε το πρόγραμμα που ακολουθούμε και γενικά να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την άθληση ???

Κάμερον: Οφείλω να προασπίσω τα βρετανικά συμφέροντα, Το Σίτι δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις Βρυξέλλες!

Σχόλιο "Οφείλω να προασπίσω τα βρετανικά συμφέροντα" λέει ο Κάμερον... Τα Ελληνικά ποιος θα τα προσαπίσει; (Στην προκειμένη περίπτωση το έκανε η Γερμανία!!)
Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Σίτι του Λονδίνου δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα οι νέοι κανονισμοί να τείνουν να αποδυναμώσουν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (μέρος 2): Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι Λύσεις, ο Ελληνισμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο exomatiakaivlepo
Απαντά σε ερώτηση μας για τον "Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο" σε νευραλγικά για την άμυνα υπουργεία..
Ένας Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μία συνέντευξη σταθμός στο διαδίκτυο, όπου για πρώτη φορά ηγέτης μικρού κόμματος ξεδιπλώνει σχέδιο αντιμετώπισης χωρίς ιδεοληπτικά στεγανά, με αποτέλεσμα να εκπλήσσει. Θα την παραθέσουμε χωρίς κανένα σχόλιο και θα την κρίνουμε ολόκληρη μετά και το τρίτο μέρος.
Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:
  •  Προσχεδιασμένη η υπαγωγή της χώρας υπό καθεστώς άρσης Εθνικής κυριαρχίας. Τα πέντε στοιχεία που το αποδεικνύουν.
  • Παραμάγαζο το Μαξίμου! Όποιος επενδυτής θέλει να επενδύσει, πρέπει πρώτα να περάσει από εκεί!
  • Προσχεδιασμένο έγκλημα η διακοπή προσέγγισης με την Ρωσία.
  • Η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού (!) Το πρόβλημα είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή από την Τουρκία όπου έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και το απεμπολούμε!
  • Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική Ερντογάν που επιχειρεί "περικύκλωση", πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!
  • Απαιτείται ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων, μίας από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Καταστροφική η επιτροπεία στα υπουργεία σε τομείς άμυνας.
  • Τραγική εξέλιξη του "κούρεμα", υπάρχει λύση για την Ελλάδα με ιστορικό δεδικασμενο... Γερμανίας!
  • Δεν έχω πρόβλημα με την επιχειρηματικότητα και το κέρδος. Με την αισχοκέρδεια και τους νταβατζήδες έχω, που υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες!

Απίστευτο: Προεκλογικό όπλο στη Βουλγαρία...ο Παπανδρέου!Μπορίσοφ: Είμαστε καλά κοιτάξτε τους Έλληνες!!!
Ευτυχείς χαρακτήρισε τους συμπολίτες του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, για το πάγωμα των αποδοχών τους. Ως παράδειγμα προς αποφυγή χαρακτήρισε τους Έλληνες και αυτά που περνάνε εξ αιτίας των κινήσεων του πρωθυπουργού τους τα τελευταία δυο χρόνια!
Σα να τους είπε:

Αφού η Γερμανική Βουλή αποφάσισε, η Ελληνική τι δουλειά έχει;

Ό,τι αποφάσισε χθες η Γερμανική Βουλή, όλα έγιναν αποδεκτά στην κατ΄ ευφημισμό Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για να αποδειχθεί πλέον, το ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό στην ΕΕ. Τώρα, εδώ στην Ψωροκώσταινα, θα πρέπει να παιχτεί το γνωστό θέατρο των διλημμάτων, των διακυβευμάτων και των πολιτικών εκβιασμών, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές του να πάνε δήθεν με «βαριά» καρδιά, να ψηφίσουν την οριστική και μόνιμη υποδούλωση της χώρας, στους Γερμανούς κατακτητές.

Υπό το φως της ημέρας, οι τρύπες στο σχέδιο διάσωσης είναι ορατές.Το σχέδιο προκαλεί σύγχυση και δεν είναι πειστικό.

To σχέδιο διάσωσης της Ευρώπης..
Αυτή την εβδομάδα  η σύνοδος κορυφής υποτίθεται ότι, θα έβαζε τέλος στην κρίση του Ευρώ..Όμως  δεν έβαλε
Μπορείτε να καταλάβετε τα αυτο-συγχαρητήρια. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 27 Οκτωβρίου, μετά από μαραθώνιες συνομιλίες , οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν σε ένα «ολοκληρωμένο πακέτο» για να διαλυθεί η κρίση που έχει μολύνει τη ζώνη του ευρώ για δύο σχεδόν χρόνια. Προώθησαν

Διέλυσαν την χώρα για να έχουν το 2020, χρεος 120% του ΑΕΠ - όσο είχαν το 2009!

Το άρθρο* της ημέρας
H κοροϊδία έχει μερικά όρια. Και εξηγούμαστε. Το 2009 το ελληνικό χρέος ήταν 120% και δεν ήταν βιώσιμο. Έτσι ήθελαν. Το ίδιο είδαν και μερικοί ξύπνιοι διαχειριστές που γνώρισαν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, αν δεν βάζετε το κεφάλι στην άμμο. Οι «τιμωροί» ομολόγων και κάποιες εγχώριες οικογένειες κερδοσκόπησαν, εκ του ασφαλούς, πάνω στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

e-Επιλογές της 28/11/2011

Επιτροπή Περιβάλλοντος , Αγροτικής Οικονομίας & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

Η σύσταση της επιτροπής αυτής καταδεικνύει το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για το περιβάλλον και τον Αγροτικό τομέα, ενώ παράλληλα γίνεται πράξη η υπόσχεση ότι μια από τις δύο επιτροπές του άρθρου 164 ν.3852/2010 θα έχει ως αντικείμενο το περιβάλλον.
Σκοπός της Επιτροπής:

Κι όμως..H ΣΣΑΣ παρέλασε (Βίντεο)

Η Στατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων - ΣΣΑΣ -, παρά την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονική, παρελαύνει στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στη τιμή της επετείου του ΟΧΙ της 28η Οκτωβρίου 1940.


“Πειθαρχία Ευπραξίας Μήτηρ - Με Τιμή και Ανδρεία για την Ελλάδα μας!”
Δείτε το Βίντεο

Βρετανοί Πιλότοι...

Όταν το Βρετανικό κοινοβούλιο, με απόφασή του απέσυρε τον στόλο των αεροσκαφών Harrier από την αεροπορία, στον τελευταίο αποχαιρετιστήριο σχηματισμό τους τα αποσυρόμενα αεροσκάφη, πετώντας πάνω από το Εγγλέζικο κοινοβούλιο έδωσαν το μύνημά τους στους Βουλευτάδες,

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Ακριβοπούλου: Τίποτα δεν είναι δεδομένο πια...

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου μιλάει για αυτά που συνέβησαν σήμερα και όχι μόνο...

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Το επίκαιρο «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού στη νέα κατοχή, στη νέα υποδούλωση, στη νέα υποτέλεια! Καταχειροκροτήθηκε ο δήμαρχος, "διώξε τους Τροϊκανούς" του φώναζαν οι πολίτες!

 
Κανονικά εξελίχθηκε η παρέλαση στον Πειραιά, αφού οι Έλληνες δεν είναι ούτε Ούννοι ούτε βάνδαλοι όπως θέλουν να τους παρουσιάσουν οι βουβουζέλες της κυβέρνησης. Ο λαός έχει κριτήριο και το έχει αποδείξει πολλάκις, ειδικά στον Πειραιά όπου η συμμαχία της δημοτικής αρχής με εργαζομένους και πολίτες αποτελεί το μεγαλύτερο χαστούκι στην κυβέρνηση και την πολιτική παράδοσης της χώρας.

Γιώργο μην φύγεις. Τώρα αρχίζει το γλέντι..
Κύριε Παπανδρέου.

Μέχρι χθες ο λαός ανέχτηκε πολλά. Ανέχτηκε την πολιτική εξαπάτηση με το «λεφτά υπάρχουν». Ανέχτηκε να προσπαθήσεις και εσύ να μας σώσεις, έστω και αν άλλαξες από τις προεκλογικές σου υποσχέσεις, κατά 180 μοίρες. Αρχικά σου συγχώρεσε αυτό το πολιτικό ολίσθημα. Σου συγχώρεσε ακόμα και την επικαλούμενη από εσένα άγνοιά σου για τα οικονομικά της χώρας. Ανέχτηκε τα όσα έλεγες διεθνώς για τη χώρα και το λαό της και ακόμα,....

Πού ήταν ο Γ. Παπανδρέου στις 28 Οκτωβρίου 2008;

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!

Γράφει η Αλίκη Τζεν
Όσο κι αν τα γεγονότα, όπως τα κατέγραψαν τα ΜΜ”Ε”, δείχνουν το αντίθετο, κάποιες μικρές λεπτομέρειες μάς δείχνουν ότι η κυβέρνηση επεδίωξε και ΠΕΤΥΧΕ τη ματαίωση των παρελάσεων και ίσως όχι μόνο για φέτος, αλλά για πάντα!
1. Πρώτη η Διαμαντοπούλου συνέδεσε τις παρελάσεις με τις καταλήψεις των σχολείων, εκδίδοντας διαταγή να μη

Aυτοί που τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο τι είναι ;; (Βίντεο)

Η παρέλαση έχει ματαιωθεί ο κ. Παπούλιας έχει φύγει.
Στον χώρο επισήμων έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί, οι οποίοι κάποια στιγμή  ΕΔΩ τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο και χειροκροτούν...
Δείτε το Βίντεο

Πού βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός;


Στο πολυτελές ξενοδοχείο Gran Melia, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, λύνουν τα προβλήματα του Αραβικού κόσμου οι σοσιαλιστές, μακριά από παρελάσεις, διαδηλώσεις και φωνές.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, προεδρεύει στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Αραβική Άνοιξη, οι οποίες ...
ξεκίνησαν σήμερα στις 4:00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν αύριο στη μια το μεσημέρι. Η Σοσιαλιστική Διεθνής θα ασχοληθεί με ..

Η ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Ο Λεωνίδας και οι 300 «ημίθεοι» Σπαρτιάτες μαχητές, πήραν την απόφαση. Θα αναμετρηθούν αυτοί οι λίγοι, στα στενά των Θερμοπυλών, με τους αμέτρητους Πέρσες, γιατί έτσι πρόσταζε το καθήκον για την τήρηση των νόμων και η πεποίθηση της αφοσίωσης προς την πατρίδα. Το μήνυμά τους, έγινε παιάνας των γενναίων. «Ω ξειν΄, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Από τέτοια μηνύματα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης εμπνεύσθηκαν ολόκληρες γενεές Ελλήνων ανά τους αιώνες...

Δυστυχώς για τους "Γκέμπελς", αυτές τις μέρες χτυπάει και πάλι η καμπάνα της Φυλής!

Χάιλ Γκέμπελς!
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Τι είναι μια χώρα που γιορτάζει την εθνική της επέτειο φιμωμένη και χωρίς να μπορεί να μιλήσει για την αλήθεια της;
Τι είναι μια χώρα που γιορτάζει τις νίκες της ηττημένη, καθημαγμένη, ντροπιασμένη, πτωχευμένη, καταπτοημένη;

Τι είναι μια χώρα που καταντά, ακριβώς την ημέρα της επετείου της νίκης της, να βλέπει την εθνική της κυριαρχία να καταργείται και να τίθεται υπό την επιτροπεία αυτών που κάποτε αψήφησε – με το αντάρτικο στα βουνά, με το αντάρτικο στις πόλεις, στα κολαστήρια της Μέρλιν, στα μαρτυρικά χωριά της, με τη σιωπηλή και αόρατη στρατιά της που μεγαλούργησε στη συλλογή πληροφοριών και στα σαμποτάζ;

Ακυρώθηκε η παρέλαση

Πρωτοφανή τροπή είχε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία τελικώς ακυρώθηκε λόγω συγκέντρωσης διαδηλωτών, προκαλώντας ταυτόχρονα την οργή του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αποχώρησε ακούγοντας διαδηλωτές να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εναντίον του.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ – ΣΚΗΝΕΣ ΧΑΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΒΗ...
ΟΡΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΩΤΕΡΑ.

Οι Έλληνες λέμε ΟΧΙ...

ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ..


Ακούστε το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο:ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ [Μ. ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ - Μ. ΣΟΥΓΙΟΥΛ] (Σ. Βέμπο), 1946
65 χρόνια πέρασαν και είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ..


Το ΟΧΙ γιορτάζουμε... όχι το ΝΑΙ


Πάνος Καμμένος
Στο διάγγελμα του την παραμονή της 28 ης Οκτωβρίου, για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός δεν ανεφέρθη στην εθνική εορτή ούτε καν ευχήθηκε.
Μην απορήσετε αν του επιβάλει

Ρωσική "απόβαση" στην Αλεξανδρούπολη

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη του ρωσικού αποβατικού σκάφους «Cesar Kunikov» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από την επίσκεψη του ρωσικού σκάφους για τη συμμετοχή του πληρώματός του στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου (ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου) για τους Ρώσους αξιωματικούς και στρατιώτες που πέθαναν στην Αλεξανδρούπολη το 1878 κατά τη διάρκεια του Ρωσωτουρκικού πολέμου οι οποίοι και απελευθέρωσαν την περιοχή.

Θαυμάστε αξιοπιστία Πρωθυπουργού !Όλες οι μέχρι τώρα δηλώσεις Παπανδρέου για το "κούρεμα". Τι έλεγε.

Προεκλογική περίοδος 2009: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , το ΔΝΤ είναι καταστροφή, και άλλα πολύ ωραία λόγια που χαϊδεύουν αυτιά και..
 μαζεύουν ψήφους.

28η Οκτωβρίου 1940

Το 1940 ο κόσμος ζούσε την τραγωδία ενός μεγάλου πολέμου. Η Γερμανία, με ηγέτη το Χίτλερ, μαζί με τη σύμμαχό της Ιταλία, με ηγέτη τον Μπενίτο Μουσολίνι, κατάφερε να κατακτήσει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Ο Ιταλός δικτάτορας αποφάσισε να κατακτήσει τη μικρή και όπως φαινόταν αδύνατη να αντισταθεί Ελλάδα. Έτσι άρχισε τις προκλήσεις. Στις 15 Αυγούστου 1940 ένα ιταλικό υποβρύχιο βύθισε το ελληνικό πολεμικό πλοίο “Έλλη”.

Η Γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδος πριν από την 28η Οκτωβρίου 1940

Μεταξάς - Γκαίμπελς
Η επίσημη εξωτερική πολιτική που είχε ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έναρξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ήταν αυστηρή ουδετερότητα έναντι των δύο εμπόλεμων παρατάξεων. Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την πολιτική του αυτή, ο Ιωάννης Μεταξάς είχε αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές με την ναζιστική Γερμανία, ενώ είχε επιτρέψει την προβολή προπαγανδιστικού κινηματογραφικού υλικού υπέρ των απόψεων της Γερμανίας στην Αθήνα. Οι επιφανειακές αυτές κινήσεις καλής θέλησης δεν είχαν ξεγελάσει την ανώτατη Γερμανική πολιτική ηγεσία που όπως φαίνεται από τις απόρρητες διπλωματικές εκθέσεις, γνώριζε πολύ καλά ότι η Ελλάδα ήταν απολύτως προσανατολισμένη προς την Αγγλία.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

OXI δεν είναι ο Γιώργος...

Εκανε τον γύρο της Μυτιλήνης με καγιάκ σε πέντε ημέρες
Ο γύρος της Λέσβου σε πέντε ημέρες με καγιάκ! Ο Νεκτάριος Παρασκευαΐδης, γυμναστής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης εναλλακτικού τουρισμού «Lesvos adventure», έκανε τον γύρο του νησιού κωπηλατώντας το καγιάκ του, σε ένα ταξίδι στο οποίο δοκίμασε τις αντοχές και τις δυνάμεις του.

Λεφτά Υπάρχουν για Πανηγυριάκια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς !!!Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ΣΟΚ από την αβεβαιότητα που φέρνει το χθεσινοβραδινό κούρεμα ...
Ποιά είναι λοιπόν η ΠΡΩΤΗ δουλεία του Πρωθυπουργού με το που γύρισε στην Ελλάδα  και "ενημέρωσε" τους Έλληνες ;;;
Μα να μαζέψει τους Σοσιαλιστές για μία πρώτη συνάντηση της ειδικής επιτροπής της

Το δόλιο Δίστομο-Σπάνιο Δημοτικό τραγούδι ηχογραφημένο στην Αμερική

Ακούστε ένα ανατριχιαστικό τραγούδι για το Δίστομο. Τραγουδά ο Σταύρος Καλούμενος
Στο όνομα του Αντώνη Σακελλαρίου,που παίζει με την ορχήστρα του.Standard,F-9015.
Ο Αντώνης Σακελλαρίου, ήταν από την Αράχωβα.
Έφυγε για τις ΗΠΑ σαν μετανάστης σε παιδική ηλικία. Στην συνέχεια, δουλεύοντας σε διάφορα μαγαζιά με ορχήστρες σε δύσκολα πόστα ( Λάτζα και άλλες σκληρές δουλειές ), έμαθε μουσική εμπειρικά, και κατέληξε να διαπρέψει και να γίνει διευθυντής ορχήστρας.

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...: Να τι θα ανακοινώσει ο ΓΑΠ στις 20:00!!

ΠΑΣΟΚική Αξιο"που"στία... Ο λόγος του είναι συμβόλαιο:

Έγδυσε με τα μάτια την Δανέζα Πρωθυπουργό ο Μπερλουσκόνι

Εκτός από ελληνικό κούρεμα είχε και καμάκι η σύνοδος στις Βρυξέλλες . Ο Σίλβιο ...έγδυνε με τα μάτια την Δανέζα πρωθυπουργό Helle Thorning-Schmidt, η οποία ωστόσο πήρε τα μέτρα της και άπλα τον χαιρέτισε και έφυγε τρέχοντας. Δείτε το:  


To xρέος των χωρών της Ε.Ε


«ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ» το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης! Kράζει την κυβέρνηση- Ακυρώθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Λοβέρδο

altΣε ένα κείμενο 1.752 λέξεων η νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης, αναφέρει επί λέξει πως δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αυτό την κατάσταση! «Οι πολίτες  αισθάνονται προδομένοι και εμείς  ΔΕΝ μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Είμαστε πρώτα απ’ όλα ενεργά μέλη της  κοινωνίας και ενταχθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ για να την κάνουμε καλύτερη και δικαιότερη.

Σαμαράς : Όσοι στοιχηματίζουν ότι θα γονατίσουμε θα χάσουν..

ΕΡΤ: Παραποιήθηκε τίτλος στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων

Χαμός έγινε στο διαδίκτυο από την ανάρτηση ενός φωτομοντάζ, το οποίο η ΕΡΤ καταγγέλλει ως παραποίηση τίτλου και δηλώνει ότι θα καταθέσει για το θέμα αυτό μήνυση.
«Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο – μέσω φωτομοντάζ – τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

Η συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1)

 Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Λόγια που δεν έχουν ξανακουστεί από στόμα πολιτικού αρχηγού. Όχι αοριστίες και αφορισμούς, αλλά συγκεκριμένες καταγγελίες, ξεκάθαρες απόψεις, πολιτικές θέσεις.  
Διαβάστε τι απαντά ο κ.Τσίπρας στους bloggers :

Δεν είναι δυνατόν να δυσφημίζεται ένα σύγχρονο αεροδρόμιο-πύλη της Θεσσαλίας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδος

Παρέμβαση Αγοραστού στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο ραδιοφάρο του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.
Κ. Αγοραστός: «Δεν είναι δυνατόν να δυσφημίζεται ένα σύγχρονο αεροδρόμιο-πύλη της Θεσσαλίας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδος»
Την Τρίτη σε επαναλειτουργία το αεροδρόμιο
Επιστολή προς τη διοίκηση της Υ.Π.Α. απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ . Κώστας Αγοραστός ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο ραδιοφάρο του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου. Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός αναφέρει:

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.

Ένα πλιάτσικο δισεκατομμυρίων που παραστατικά ομοιάζει με κάποιον που του κλέβουν το αυτοκίνητο και έπειτα τον αναγκάζουν να δουλεύει σαν το σκυλί, να χάσει τα ρούχα του, το σπίτι του και την υπερηφάνεια του για να ξαναποκτήσει μετά από δέκα χρόνια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή ενα χρέος της τάξεως του 110 - 120% του ΑΕΠ.

Αυτό το χρέος περιλάμβανε την αποπληρωμή των αθλιοτήτων του καθεστώτος Σημίτη:

Την τροποποίηση του νόμου 3869/2010 για τους πλειστηριασμούς ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης..

Nα τροποποιηθεί ο νόμος 3869/2010 και να οριστεί ότι αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα αυτοδίκαια από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης   με παρέμβαση του στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.. ο πρώην Υπουργός ζητά ακόμη  να παραταθεί με νομοθετική διάταξη η αναστολή των πλειστηριασμών, μέχρι 31-12-2014..
το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Pαϊχενμπαχ: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός με κάλεσε !! (Βίντεο)

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, τι δήλωσε μεταξύ άλλων χθες σε συνέντευξη τύπου ο κ. Pαϊχενμπαχ..
Σε ερώτηση για το αν η παρουσία του συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, ανέφερε ότι ο ίδιος και η ομάδα του

Η Ελλάδα γιορτάζει τις νίκες της ηττημένηΣοφία Βούλτεψη
Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από ψυχολογικής πλευράς και όσον αφορά στο ηθικό του λαού καθιστά ουσιαστικά άνευ σημασίας τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, που, εντελώς απομυθοποιημένοι στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, επιδίδονται σε οικονομικού περιεχομένου παζάρια, την ώρα που το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και οδηγεί στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πήραμε ένα ξεροκόματο..με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία

Παίρνουμε άλλα 100δις, μας παίρνουν τις τράπεζες μέ όλα τα υποθηκευμένα ακίνητα που θα γίνουν δικά τους γιατί, οι Έλληνες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο. 
Τελικά όταν λέμε συμμετοχή ιδιωτών εννοούμε συμμετοχή των ηλιθίων(idiot) Ελλήνων.
Οι αποφάσεις του  EURO SUMMIT που αφορούν στην Ελλάδα
 EURO SUMMIT STATEMENT
9. We welcome the decision by the Eurogroup on the disbursement of the 6th tranche of the EU-IMF support programme for Greece. We look forward to the conclusion of a sustainable and credible new EU-IMF multiannual programme by the end of the year.

Το άγχος

Γέροντα, λαϊκοί που ζουν πνευματικά, όταν γυρίζουν το βράδυ από την δουλειά κουρασμένοι, δυσκολεύονται να κάνουν το Απόδειπνο και στενοχωρούνται.
- Όταν επιστρέφουν αργά το βράδυ από την δουλειά και είναι κουρασμένοι, ποτέ να μην στριμώχνουν με άγχος τον εαυτό τους, αλλά πάντα με φιλότιμο να λένε στον εαυτό τους:

11 χρόνια βαρβαρότητας για να επιστρέψει το χρέος στα επίπεδα του 2009


Αυτό είναι το ρεζουμέ του "κουρέματος". Το 2020, θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το άφησε ο Καραμανλής. Υποθηκεύσαμε την εθνική κυριαρχία, διαλύσαμε την κοινωνική συνοχή, πετσοκόψαμε μισθούς και συντάξεις, στραγγίξαμε την αγορά από την υπερφορολόγηση, πνίξαμε την επιχειρηματικότητα, φέραμε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009. Το 2020 !
Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των άπειρων άστοχων...

e-Επιλογές της 26/10/2011

Οι χθεσινές αποφάσεις: Πρωτεύουσα της Ελλάδας το Βερολίνο!

H νέα σημαία της χώρας
Μείωση κατά 100 δισ ευρώ του χρέους της Ελλάδας και υποστολή της εθνικής κυριαρχίας από τον περήφανο ιστό της ανεξαρτησίας του Κολοκοτρώνη και του Παύλου Μελά, αποφάσισε χθές η Άγκελα Μέρκελ.

Μιράντα Ξαφά: χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΝΤ....Στην απροθυμία της κυβέρνησης να συρρικνώσει το πελατειακό κράτος, του οποίου τη διαιώνιση επιδιώκει, απέδωσε την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία η σύμβουλος επενδύσεων της IJ Partners και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. Η κ. Ξαφά ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Θέμα» με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Σταμάτη Ασημένιο.

Οι Έλληνες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεώτεροι, Έλληνες και Ξένοι.
Ήταν μέρες σαν και τις σημερινές, δύσκολες, με τα σύννεφα του πολέμου των όπλων να εξαπλώνονται, πάνω από την Ευρώπη, διότι και τότε ένας αρχομανής Γερμανός, ο Χίτλερ, θέλησε να καθυποτάξει τους λαούς της Ευρώπης κάτω από τη σκληρή μπότα του Γ΄ Ράιχ, και εν μέρει τα κατάφερε αρκετά εύκολα με όλους τους ευρωπαίους.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Σύνοδος....Αδιέξοδο παντού

Θέλουν λύση μέσα στη νύχτα οι Γερμανοί - Αδιέξοδο παντού...
(Ανανέωση 22.59): Περίπου στο 52% είναι η τελική πρόταση των Γερμανών στις τράπεζες για το "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα.  Πάντως προσπαθούν να βρούν λύση μέσα στη νύχτα για να μην πάνε σε νέα Σύνοδο το Σάββατο.

Η Alpha Bank αμφισβητεί τα στοιχεία της τρόικας...Ως ακραίες και υπερβολικές παρουσιάζει τις εκτιμήσεις και τις παραδοχές της Τρόικας για την ελληνική οικονομία,  η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της 26/10/2011.
Αφήνει μάλιστα αιχμές για την πρόσφατη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους από την τρόικα, αναφέροντας:
" Αυτή η δραστική υποβάθμιση των υποθέσεων περί των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας οδηγεί στις πιο πρόσφατες υποθέσεις της Τρόικας περί «ενδεχόμενης» μη βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους."

Οι Oικονομικές Eπιπτώσεις της Aπομείωσης των Στρατιωτικών Μονάδων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Παναγιώτης Δημητριάδης
Υποπτέραρχος (Ι) ε.α
Mε αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα για την παύση λειτουργίας της 1ης Στρατιάς και άλλων Μονάδων σας γνωρίζω τα παρακάτω.
Η Πόλης της Λάρισας είναι συνδεδεμένη ιστορικά και οικονομικά με την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας , την 110 Πτέρυγα Μάχης, την Διοίκηση Αγωγού Καυσίμου, το Πρόσφατο CAOC στο Κουτσόχερο αλλά και με όλες τις άλλες Στρατιωτικές Μονάδες της Λάρισας όπως και οι λοιπές Π.Ε της ευρύτερης Θεσσαλίας όπου υπάρχουν Στρατιωτικές Μονάδες.

Μπράβο Γιώργο θα μας μείνει η συμπόνια και η συμπάθεια...

Εκεί μας κατάντησε...
Πριν λίγο στις Βρυξέλλες...
Μέρκελ: Επιθυμητή μια μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας !!!

Toν Γιώργο τον ρώτησε ;;;
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης και να αποτραπεί το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης. Για το κούρεμα, ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από εκείνη που προβλέπει η 21η Ιουλίου. Στόχος θα πρέπει να είναι να μειωθεί το χρέος στο 120 % επί του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Ρόβλιας : Οι Γερμανοί μας αγαπάνε...
Eγώ για ένα κούρεμα ήρθα μόνο...