Γκ.Φέρχοφσταντ: Έκλεισε στο 60% το «κούρεμα»


Γκ.Φέρχοφσταντ: Έκλεισε στο 60% το «κούρεμα»«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους στο 60% προβλέπει το σχέδιο απόφασης, που θ’ ανακοινωθεί αύριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποκάλυψε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ.
Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής μάλιστα επέδειξε στην Ολομέλεια αντίγραφο του σχετικού εγγράφου που, όπως κατήγγειλε, έχει έκταση δυόμισι σελίδων και, αντί να κοινοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Γερμανικής Βουλής.

Στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και αφορούσε την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, κυριάρχησε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και η σωτηρία της Ελλάδος.
Ο επικεφαλής της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Λόταρ Μπίνσκυ, υθερθεμάτισε στις αποκαλύψεις Φέρχοφσταντ, λέγοντας ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι ήδη προαποφασισμένο, διερωτώμενος όμως αν μία τέτοια απόφαση, θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στους Έλληνες καταθέτες και τους ασφαλισμένους των Ταμείων στην Ελλάδα.
Η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς εξέφρασε την ελπίδα το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους να ξεπεράσει το 50%, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν σε κοινοτικό επίπεδο.
Κάναμε ότι χειρότερο μπορούσαμε να κάνουνε για την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Υπέρ της εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδος τάχθηκε και η Ολλανδή ευρωβουλευτής Κόριεν Γούρντμαν, που μίλησε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού-Λαϊκού Κόμματος και υπογράμμισε ότι, στο ενδεχόμενο ενός πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης σε όλη την ευρωζώνη.
Σε πρώτη προτεραιότητα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ανήγαγε το θέμα της σωτηρίας της Ελλάδος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γερζί Μπούζεκ, κατά την εισαγωγική του ομιλία, πριν την έναρξη της σχετικής συζήτησης.
ΠΗΓΗ: real.gr


Σχόλια