Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Κάμερον: Οφείλω να προασπίσω τα βρετανικά συμφέροντα, Το Σίτι δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις Βρυξέλλες!

Σχόλιο "Οφείλω να προασπίσω τα βρετανικά συμφέροντα" λέει ο Κάμερον... Τα Ελληνικά ποιος θα τα προσαπίσει; (Στην προκειμένη περίπτωση το έκανε η Γερμανία!!)
Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Σίτι του Λονδίνου δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα οι νέοι κανονισμοί να τείνουν να αποδυναμώσουν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης.

«Το Λονδίνο που είναι το κέντρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη δέχεται μόνιμες επιθέσεις μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών των Βρυξελλών», τόνισε σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσαν το βρετανικό δίκτυο BBC και η εφημερίδα Daily Telegraph.

«Οφείλω να προασπίσω τα βρετανικά συμφέροντα έναντι των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των μελών της ευρωζώνης», συμπλήρωσε.

Η ηγεσία του Σίτι έχει ανησυχήσει κυρίως μετά μια ρύθμιση για τα παράγωγα προϊόντα, των οποίων το μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών συναλλαγών πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Οι επικεφαλής του Σίτι αντιτίθενται επίσης στην επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που πρότεινε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόταση που έλαβε τη στήριξη της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Για να ισχύσει ένας τέτοιου είδους φόρος θα χρειαστεί τη σύμφωνη γνώμη των 27 χωρών μελών της ΕΕ. Ωστόσο το Λονδίνο φοβάται στο εξής ότι μπορεί να υιοθετηθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης, κάτι που θα έπληττε τον όγκο των συναλλαγών στο Λονδίνο.

Το Σίτι του Λονδίνου απασχολεί περίπου 300.000 εργαζόμενους. Ωστόσο με την παρούσα κρίση αναμένεται να χαθούν 27.000 θέσεις εργασίας το 2011 και το 2012, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου έρευνας CEBR.

Πηγή: kathimerini.gr

http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_8881.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.