Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

H "Eλλάδα" συζητά αποπληρωμή του χρέους με ξεπούλημα ηλιακής ενέργειας...


Πάλι άλλοι συζητάνε και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς...

O επίτροπος ενέργειας της ΕΕ κ. Günther Oettinger, ο γενικός διευθυντής για την ενέργεια Philip Lowe και ο επικεφαλής της Task Fore στην Αθήνα Horst Reichenbach, έχουν συζητήσει την ιδέα να επιτραπεί στην Ελλάδα να εξοφλήσει μέρος του χρέους της προς κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, παρέχοντάς τους ηλιακή ενέργεια.
Το EurActiv έχει πληροφορίες ότι η Γενική Διεύθυνση ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει κληθεί να διερευνήσει .....


τις δυνατότητες της ιδέας, η οποία μέχρι στιγμής παρεμποδίζεται από την έλλειψη ενθουσιασμού από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ιδέα, αλλά θα ήταν σαφώς πιο ενδιαφέρουσα, αν αρκετά κράτη μέλη είχαν εμπλοκή," είπε αξιωματούχος στο EurActiv.
Η Marlene Holzner, εκπρόσωπος του επίτροπου για την ενέργεια κ. Günther Oettinger, επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
“Υπάρχει μια ομάδα εργασίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου έχουμε εμπειρογνώμονες ενέργειας και εξετάζει το ζήτημα, του πώς η ενέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτυχθεί οικονομικά," αναφέρει το EurActiv. "Τα ηλιακά είναι ένα θέμα, και η ενεργειακή απόδοση είναι ένα άλλο."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.