Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!

Γράφει η Αλίκη Τζεν
Όσο κι αν τα γεγονότα, όπως τα κατέγραψαν τα ΜΜ”Ε”, δείχνουν το αντίθετο, κάποιες μικρές λεπτομέρειες μάς δείχνουν ότι η κυβέρνηση επεδίωξε και ΠΕΤΥΧΕ τη ματαίωση των παρελάσεων και ίσως όχι μόνο για φέτος, αλλά για πάντα!
1. Πρώτη η Διαμαντοπούλου συνέδεσε τις παρελάσεις με τις καταλήψεις των σχολείων, εκδίδοντας διαταγή να μη
συμμετέχουν σε αυτές όσα σχολεία είχαν καταλήψεις πέραν των 4 ημερών, δήθεν διότι θα έχαναν μαθήματα, για να κάνουν πρόβες. Ήταν προσεκτική στο να μην πει ότι η ίδια η συμμετοχή στην παρέλαση συνιστά “απώλεια μαθημάτων”, διότι, ως γνωστόν, η παρέλαση δεν είναι extra curriculum εκδήλωση, είναι ΜΕΣΑ στο σχολικό πρόγραμμα, γι’αυτό και παίρνονται παρουσίες και η συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική. Θα μπορούσε, αν κοπτόταν για τις ώρες των μαθημάτων, να “διατάξει” να γίνονται οι πρόβες αυστηρά και μόνο στις ώρες της γυμναστικής.
2. Πιο “άτσαλος” ο Μαχαιρίδης, περιφερειάρχης Αιγαίου, έβγαλε διαταγή να μη γίνουν οι παρελάσεις στη Σύρο, όπου θυμόμαστε ότι οι μαθητές πέρυσι είχαν αποστρέψει το πρόσωπο από τους “επίσημους”.
3. Ήταν σε όλους-άρα και στην Αστυνομία-γνωστό ότι σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονταν εκδηλώσεις που θα πρόσθεταν το στοιχείο του πένθους στη “γιορτή του ΟΧΙ”: οι εκπαιδευτικοί είχαν προαναγγείλει μαύρα περιβραχιόνια, οι μαθητές μαύρα σημαιάκια ή αποστροφή του κεφαλιού. Όλα αυτά προετοιμάζονταν υπό την προϋπόθεση ότι θα ΓΙΝΟΥΝ και δεν θα ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ οι παρελάσεις!
4. Για να προστατευτεί ο πρωθυπουργός, άδειασαν τον Άγιο Διονύσιο από κόσμο. Ουσιαστικά, ματαίωσαν και στην περίπτωση αυτή τη συμμετοχή του κόσμου.
5. Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφέθηκε σκοπίμως απροστάτευτος, και έτσι, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε, ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΝΤΩΝ, χωρίς σχέδιο, να χρησιμοποιηθεί η φρουρά του Μπεγλίτη για να φυγαδευτεί!
6. Με τη ματαίωση των παρελάσεων η κυβέρνηση ανάγκασε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμπορευτεί μαζί της, καταγγέλλοντας τη ματαίωση που όμως, όπως εξήγησα, δεν επιδιώχτηκε από τους οργανωμένους διαδηλωτές, αλλά ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ από την κυβέρνηση!
Πιστεύετε ότι είναι απίθανο του χρόνου να μεθοδευτεί η κατάργηση των παρελάσεων ή ο “εγκλεισμός” τους στην αυλή του σχολείου;

Σχόλια

 1. Ποια είναι πάλι αυτή που γράφει το άρθρο.
  Αντε παλι αρίστο βρήκες αποκλειστικό !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αποκάλυψη. Να ποιος υποκίνησε τις αντιδράσεις,
  http://taxalia.blogspot.com/2011/10/28-2008.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αυτο που ειπε ο προεδρος δημοκρατιας..πως ο λαος ξερει & υπομενει..τι ειναι παλι τουτο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.