Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Η Alpha Bank αμφισβητεί τα στοιχεία της τρόικας...Ως ακραίες και υπερβολικές παρουσιάζει τις εκτιμήσεις και τις παραδοχές της Τρόικας για την ελληνική οικονομία,  η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της 26/10/2011.
Αφήνει μάλιστα αιχμές για την πρόσφατη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους από την τρόικα, αναφέροντας:
" Αυτή η δραστική υποβάθμιση των υποθέσεων περί των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας οδηγεί στις πιο πρόσφατες υποθέσεις της Τρόικας περί «ενδεχόμενης» μη βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους."

Διαβάστε τα σχετικά αποσπάσματα.

Η 5η Έκθεση της Τρόικα για το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδος (Οκτώβριος 2011) περιλαμβάνει ξαφνικά μια πλήρη ανατροπή (υποβάθμιση) των υποθέσεων για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας τόσο στην περίοδο 2011-2015 όσο και στην περίοδο 2015-2020, σε σχέση με τις εκτιμήσεις της τρείς μήνες πριν, τον Ιούλιο του 2011. Αυτή η δραστική υποβάθμιση των υποθέσεων περί των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας οδηγεί στις πιο πρόσφατες υποθέσεις της Τρόικας περί «ενδεχόμενης» μη βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους .
Είναι προφανές ότι οι υποθέσεις και τα στοιχεία αυτά δεν στηρίζονται σε κάποιο ιστορικό προηγούμενο σε κάποια οικονομία παγκοσμίως. Ενδεχομένως αποτελούν ένα ακραίο σενάριο, στο οποίο η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση είναι δυσδιάκριτη, αλλά τότε θα έπρεπε να παρουσιάζεται ευδιάκριτα ως τέτοιο ακραίο σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.