Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!"Ακρωτηριάζουν" τους διαβητικούς

Το ΙΚΑ αρνείται να τους χορηγήσει τα ειδικά θεραπευτικά υποδήματα, διότι είναι οικονομικά... ασύμφορο.
Σε... ακρωτηριασμό καταδικάζει τους διαβητικούς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο αρνείται να χορηγήσει τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη στους ασφαλισμένους του, διότι είναι οικονομικά... ασύμφορο.
Η εξήγηση που δίνει για την απόφασή του είναι ότι με τη χρήση των υποδημάτων αυτών, τα οποία χαρακτηρίζει χρήσιμα αλλά όχι...... αναγκαία, δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλώς καθυστερεί ένα δύο χρόνια. Αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο όφελος να είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος, καθώς, σύμφωνα με την έκτακτη ειδική επιτροπή του ΙΚΑ, η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος για περίπου 10.000 διαβητικούς ανέρχεται ενδεικτικά σε 2.500.000 ευρώ πλέον του κόστους των αναγκαίων εξετάσεων που προηγούνται της χορήγησης των υποδημάτων.
Την απίστευτη αυτή απάντηση έλαβε εγγράφως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία είχε στείλει τρεις επιστολές στο ΙΚΑ, ζητώντας τη διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος. Επιπλέον, είχε απευθυνθεί και στο υπουργείο Εργασίας, το οποίος, όμως, φαίνεται ότι ασπάζεται την άποψη του ΙΚΑ και σε σχετικό έγγραφό του προς την ομοσπονδία παραπέμπει σε όσα επικαλείται το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
“Είναι μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία εξευτελίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής. Για τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της ελληνικής πολιτείας του 2010 ο ανθρώπινος πόνος και η ζωή μετριούνται μεταξύ αγοραίου κόστους και θεραπευτικού οφέλους. Ουσιαστικά καταδικάζουν τους διαβητικούς στον ακρωτηριασμό. Το ΙΚΑ προτιμά να πληρώνει 70.000 ευρώ για κάθε ακρωτηριασμό, καθώς τόσο κοστολογείται η διαδικασία από το χειρουργείο μέχρι την τοποθέτηση τεχνητού μέλους, αλλά και για αναπηρικές συντάξεις”, τόνισε στη “Μ” η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αθανασία Καρούνου.

Σωτήρια τα θεραπευτικά υποδήματα

«Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη να διεκδικεί κι όχι κυβερνητικό εκπρόσωπο»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

«Ως εδώ. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία με το Μνημόνιο»

Να στείλουν διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και κυρίως στο εξωτερικό ότι «η κοινωνία της Ελλάδας και της Θεσσαλίας ειδικότερα δεν αντέχει άλλο με το Μνημόνιο», κάλεσε τους πολίτες της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός περιοδεύοντας χθες στην αγορά της Λάρισας όπου έτυχε θερμής υποδοχής.
Συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και υποψήφιους του συνδυασμού, που θα ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες, ο κ. Κώστας Αγοραστός συζήτησε διεξοδικά με εμπόρους και καταναλωτές για την «ζοφερή», όπως του μετέφεραν, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ως αποτέλεσμα της πολιτικής και των μέτρων του Μνημονίου.
«Στην αγορά υπάρχει αρνητικό κλίμα, κλίμα φόβου, ανασφάλειας, αγανάκτησης», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός και σημείωσε: «Πολλά μαγαζιά κλείνουν, άλλα περνούν ημέρες για να κάνουν τζίρο έστω και μερικά ευρώ, οι καταναλωτές είναι κουμπωμένοι.
Η φοροεπιδρομή, η μείωση μισθών και συντάξεων, η εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, το πάγωμα των έργων, η αναστολή των επενδύσεων δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα στην αγορά, την οικονομία και στην κοινωνία. Η πολιτική του Μνημονίου πλήττει τόσο τη μεσαία τάξη όσο και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Δεν υπάρχουν πλέον σταθερές. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης. Κι αντί η κυβέρνηση να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά να στηρίξει αναπτυξιακές προσπάθειες και να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας, σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή μετά τις περιφερειακές εκλογές».

Κ. Αγοραστός: «Σε 90 ημέρες θα «εξαφάνιζε» ο κ. Παπατόλιας τη γραφειοκρατία το 2006»


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ...»

 «Γιατί μιλά απαξιωτικά για τους βουλευτές όταν τόσο ο ίδιος όσο και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων ήταν υποψήφιοι βουλευτές αλλά απέτυχαν να εκλεγούν;»

«Αντί άλλης απάντηση στον απερχόμενο νομάρχη Μαγνησίας, κομματικό στέλεχος και αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή κ. Παπατόλια, υπενθυμίζουμε τι έγραψε ο τύπος της Μαγνησίας αποτιμώντας τη θητεία του: «Η νομαρχία έχασε τον συντονιστικό της ρόλο, δημιούργησε αδικαιολόγητες εχθρότητες και ζημίωσε το νομό».
Αυτό τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του:
«Οι πολίτες της Μαγνησίας τον ξέρουν. Επειδή, όμως, οι πολίτες της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων δεν τον ξέρουν, επισημαίνουμε ότι το 2006 ο κ. Παπατόλιας είχε υποσχεθεί πριν τις νομαρχιακές εκλογές εκτός των πολλών άλλων και τα εξής:
-Μείωση της ανεργίας μέσω του Γραφείου Εύρεσης Εργασίας
-Και πάταξη της γραφειοκρατίας τις πρώτες 90 ημέρες!
Όποιοι, λοιπόν, θέλουν να διαπιστώσουν την αν-αξιοπιστία αυτών που υπόσχεται τώρα, μπορούν να πάνε στη νομαρχία Μαγνησίας και να ρωτήσουν:
-Αν επί των ημερών του μειώθηκε ή αυξήθηκε η ανεργία;
-Κι αν πάταξε τη γραφειοκρατία τις πρώτες 90 ημέρες της θητείας του – στη Μαγνησία περιμένουν ακόμη…
Στη Μαγνησία είναι γνωστά τα λόγια και οι ημέρες του – έργο δεν έχει κάνει...
Όπως επίσης είναι ευρέως γνωστό ότι ο απερχόμενος νομάρχης έχει συγκρουστεί με βουλευτές, δημάρχους, Επιμελητήρια, ΤΕΔΚ, άλλους φορείς.
Στη Λάρισα πάλι είναι γνωστό ότι έστειλε προσκλήσεις για σύσκεψη στη νομαρχία Λάρισας χωρίς να έχει ενημερώσει τον οικοδεσπότη νομάρχη Λάρισας!
Στη Δυτική Θεσσαλία είναι γνωστό ότι το 2008 ως νομάρχης Μαγνησίας δήλωνε τη «ρητή αντίθεσή» του στη διάσπαση των αθλημάτων των Μεσογειακών Αγώνων σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, δηλαδή ήθελε να αποκλείσει τη Δυτική Θεσσαλία από τους αγώνες, θέση που άλλαξε αίφνης το 2010 όταν προαλειφόταν για υποψήφιος περιφερειάρχης.
Τον καλέσαμε δημόσια να τοποθετηθεί: ποια είναι η πραγματική του θέση για τον τόπο τέλεσης των αγωνισμάτων των Μεσογειακών Αγώνων: Αυτή που έλεγε το 2008 ή το 2010;

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για τις νέες αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ«Να πάψει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τη «φτηνή» δικαιολογία του Μνημονίου»

Την άμεση αντίδραση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε η ανακοίνωση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κας. Τ. Μπιρμπίλη, για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ για το θέμα κατέθεσε συγκεκριμένη παρέμβαση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για την απόφαση της Υπουργού.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής σημειώνει στο έγγραφό του ότι «σε συνέχεια της απαράδεκτης απόφασης της κυβέρνησης για την επιπρόσθετη επιβάρυνση των τιμολογίων της ΔΕΗ μέσω της αύξησης του ειδικού τέλους ρύπανσης, αλλά και της από τις 15 Μαρτίου νέας επιβάρυνσης στα τιμολόγια λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α., η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για ακόμα μια φορά τη «φτηνή» πλέον δικαιολογία του Μνημονίου και προχωρά σε νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, για τρίτη συνεχή φορά μέσα σε λίγους μήνες».
Κατόπιν, αναφέρει ότι «σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ακριβότερα κατά 7% θα πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και οι αγρότες, ενώ με τη νέα τιμολογιακή πολιτική τιμωρούνται εκείνα τα νοικοκυριά που έως σήμερα έκαναν οικονομία στη χρήση του ρεύματος». Προσθέτει δε ότι «οι μεταβολές ανά τετράμηνο για την οικιακή κατανάλωση διαμορφώνονται ως εξής: από 0 – 800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7%, από 801 – 1000 kwh αύξηση 2,6%, από 1001 – 1200 kwh αύξηση 2,7%, από 1201 – 1600 kwh αύξηση 2,7%, από 1601 – 2000 kwh αύξηση 1,6%, από 2001 – 3000 kwh μείωση 4,4%, από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8%».
Ως εκ τούτου, επισημαίνει πως «για ακόμα μια φορά επομένως, μεγαλύτερη επιβάρυνση προκύπτει για τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και όλους όσοι περιόριζαν τη χρήση του ρεύματος», ενώ υπογραμμίζει ότι «τα νέα τιμολόγια, που ανακοινώσατε, αφορούν μόνον το 2011, αφού η αναπροσαρμογή τους στα επίπεδα που θα αντανακλούν το κόστος της ΔΕΗ έχει επιλεγεί να γίνει προοδευτικά ως το 2013, κάτι που θα επιφέρει πρόσθετες αυξήσεις και το 2012».
Ωστόσο, τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να καλύψει την τεράστια απώλεια εσόδων που προκύπτει από τις οφειλές (μεγάλων κυρίως) καταναλωτών, οι οποίες και ανέρχονται μάλιστα σε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ» και διαπιστώνει ότι «η συνολική οφειλή δύο μόνον μεγάλου μεγέθους καταναλωτών ρεύματος προς τη ΔΕΗ αντιστοιχεί σε μία αύξηση των τιμολογίων περίπου της τάξης του 3%!». Παρά ταύτα, αναφέρει ότι «το αρμόδιο Υπουργείο προχωρά για ακόμα μια φορά αβίαστα στην απόφαση αύξησης των τιμολογίων, ενώ σχεδιάζει και νέες αυξήσεις που θα επιβαρύνουν οριζόντια όλους τους καταναλωτές».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ερωτά την αρμόδια Υπουργό «σε ποιο ακριβώς σημείο του Μνημονίου υπάρχει ρητή διατύπωση για τη νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ;», καθώς και «γιατί συνεχίζει να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση το Μνημόνιο ως δικαιολογία για τις συνεχείς αυξήσεις στις οποίες προβαίνει;»

«Να μάθουμε κόστη και...ονόματα που θα εμπλακούν στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της Δυτικής Ελλάδος»

Διαφημιστικές εταιρείες, ονόματα και αναλυτικά κόστη στο επικείμενο πάρε-δώσε για την τουριστική και πολιτιστική προβολή των Περιφερειών, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ζητά ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Το κόστος υλοποίησης του διαφηφιμιστικού προγράμματος και για τις τρεις Περιφέρειες ανέρχεται στα 1.500.000 ευρώ. Πέρα από το κοινό πρόγραμμα, οι τρεις Περιφέρειες θα υλοποιήσουν ξεχωριστά προγράμματα τουριστικής- πολιτιστικής προβολής.
Ειδικότερα, η κοινή συντονισμένη τουριστική προβολή των Περιφερειών θα κινηθεί πάνω σε τρεις άξονες: «Ο δρόμος του πολιτισμού» (μνημεία, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.), «ο δρόμος της θάλασσας» (λιμάνια, αγκυροβόλια, τόποι φυσικού κάλλους κ.ά.) και «ο δρόμος του κρασιού» (κοινό προϊόν και για τις τρεις Περιφέρειες). Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής προβλέπεται μεταξύ άλλων η εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων που θα παρέχουν πληροφορίες, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή μέσω της προβολής τους από multimedia καθώς και η προβολή τοπικών προϊόντων και βιοτεχνιών.
Ο Αχαιός Βουλευτής ερωτά τον Υπουργό με ποια διαδικασία θα γίνει η επιλογή των διαφημιστικών γραφείων και ποια είναι εκείνα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τώρα ανακάλυψαν και "μερική" υποβολή σχεδίων πτήσεων....

Χθές πραγματοποιήθηκε στο ΕΛΙΑΜΕΠ η εκδήλωση "Ελληνοτουρκικές σχέσεις: σημερινή κατάσταση, μελλοντικές προοπτικές".
Ομιλητες :
Δρ. Ιμπραΐμ Καλίν, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Άγκυρα
κ. Πωλίνα Λάμψα, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ
Δρ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ
κ. Ομέρ Τσελίκ, Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Άγκυρα
Διαβάστε τι δήλωσε ο Γ.Δ του ΕΛΙΑΜΕΠ Θ. Ντόκος, σύμφωνα με το άρθρο του ΑΠΕ: "Ημερίδα ΕΛΙΑΜΕΠ για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων"
Ο Γ.Δ. του ΕΛΙΑΜΕΠ Θ. Ντόκος υπενθύμισε προτάσεις για “μερική” υποβολή σχεδίων πτήσεων, για την επίλυση του θέματος των παραβάσεων του FIR, για μια πτήση το χρόνο, ως προς τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, για την τήρηση του πνεύματος και όχι μόνον του γράμματος στο θέμα της αβλαβούς διέλευσης και πρότεινε την απομάκρυνση του αποβατικού στόλου του Αιγαίου στη Μαύρη Θάλασσα....
Σχόλιο:
Τι άλλο θα ακούσουμε...
Έλεος, τι πάει να πει “μερική” υποβολή σχεδίων πτήσεων και μια πτήση τον χρόνο;
Στο σημείο αυτό και για να καταλάβουμε τι εννοεί ο "ποιητής", σας παραπέμπουμε σε άρθρου του κ. Ντόκου στην Καθημερινή (1 Σεπ.2010) με τίτλο:  "Κινητικότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;"
"Θα πρέπει να είμαστε, όμως, έτοιμοι να δοκιμάσουμε τις πραγματικές προθέσεις του κ. Ερντογάν, καταθέτοντας ιδέες και πρωτοβουλίες που θα μείωναν τις πηγές έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Απαραίτητη η κατασκευή θεάτρου στα Καλάβρυτα..

Απαραίτητη η κατασκευή θεάτρου στα Καλάβρυτα..

Ο Παγκαλαβρυτινός  απέστειλε σχετική επιστολή σε όλους  τους υποψήφιους Δημάρχους του νέου Δήμου Καλαβρύτων για την κατασκευή  ανοιχτού θεάτρου,καθώς διανύουμε την προεκλογική περίοδο, στη  διάρκεια της οποίας θα πληροφορηθούμε, μέσω διαφόρων εντύπων, προεκλογικών ομιλιών και συζητήσεων, τις θέσεις και τα προγράμματα των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν το Δημαρχιακό θώκο στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ως πολιτιστικός φορέας αυτού του τόπου και  με την εμπειρία που διαθέτουμε  υπηρετώντας την κοινωνία μας μέσα από δράσεις πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κοινοποιήσουμε τις απόψεις μας για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας της πόλεως των Καλαβρύτων, αλλά και όλου του νέου Καλλικρατηκού Δήμου μας.
Προς 
Υποψήφιους  Δήμαρχους του  νέου
Δήμου Καλαβρύτων

Αξιότιμοι κύριοι

      Οι  εκλογές στην τοπική Αυτοδιοίκηση κάθε φορά δημιουργούν την ευκαιρία να μπουν νέοι στόχοι και νέα οράματα  προς όφελος των δημοτών και όχι  μόνο. Είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν προβλήματα και να προγραμματιστούν έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία των πολιτών. Είναι μια ευκαιρία να μπουν προτεραιότητες σε σχέση με τα δεδομένα της κάθε εποχής.
      
Οι  δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 βρίσκουν το Δήμο μας με πολλά προβλήματα, τα οποία επιζητούν επίλυση και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο, υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Παρόλα αυτά καλούμεθα να ιεραρχήσουμε τις βασικότερες ανάγκες μας και να βρούμε το βηματισμό μας στη νέα εποχή.
      Εν  όψει λοιπόν και των εκλογών, αλλά και των νέων δεδομένων που θα προκύψουν από τη συνένωση των Δήμων, ο Παγκαλαβρυτινός Πάτρας που μοναδικό στόχο έχει τη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας, επιθυμεί δια της παρούσης επιστολής του να αναδείξει μια σημαντική έλλειψη της περιοχής μας, καλώντας σας να την αξιολογήσετε και να τη συμπεριλάβετε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα, ώστε να αποτελέσει προτεραιότητα.

      Η πρότασή μας αυτή αφορά την κατασκευή  ενός ανοιχτού θεάτρου, το οποίο δυστυχώς λείπει από τον  τόπο μας.

Σαμαράς: Η δήλωση του κ. Γιούγκερ δικαιώνει τις θέσεις μας, ότι αν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981!


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούγκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω.
Ότι:
1) Εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους.
2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να «βάλουν πλάτη» και όχι το ΔΝΤ.

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Το θέμα των συμβασιούχων δεν είναι μόνο δικαστικό, είναι πρωτίστως πολιτικό"http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Αυτή ειναι η πράσινη ανάπτυξη: Επιβραβεύει όσους έχουν φωτιζόμενους κήπους και πισίνες...

Ανακοινώθηκαν χθες οι νέες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος από το υπουργείο της Μπιρμπίλη. Όλοι θα πληρώσουμε περισσότερα εκτός απ' αυτούς που έχουν ανοικτά τα φώτα μέρα-νύχτα, για να φωτίζουν κήπους και πισίνες, οι οποίοι, όπως είθισται στην σοσιαλιστική πράσινη ανάπτυξη επιβραβεύονται με μειώσεις τιμών μέχρι και 14%!

http://4.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TK7Ea8t8XpI/AAAAAAABZCc/cc4wCc-ssos/s1600/ContentSegment_16086663$W800_H_R0_P0_S1_V1$Jpg.jpgΣτην ανακοίνωση της Μπιρμπίλη βέβαια η κουτοπονηριά πάει σύννεφο...

Οι μειώσεις τιμών (με το κοινωνικό τιμολόγιο) αναφέρονται σε ποσοστά ώστε να δούμε το 20% και να ψαρώσουμε ενώ στην ουσία πρόκειται για 2-3 ευρώ μείωση το μήνα όπως αναφέραμε πριν μερικές μέρες (Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται: Άλλα 10 λεπτά τη μέρα χαρίζει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ σε άνεργους, χαμηλόμισθους και τιμημένα γηρατειά... προ αυξήσεων εννοείται)... αντίθετα οι αυξήσεις τιμών αναφέρονται ποσοτικά, με νούμερα, ώστε να πούμε έλα μωρέ αύξηση 5-10 ευρώ το μήνα δεν είναι τίποτα... Γνωστά ΠΑΣΟΚικά κολπάκια απ όταν μιλούσαν για 100 δις έλλειμμα και δεν ανέφεραν το ποσοστό...

Λίγο παρακάτω αναφέρεται ότι το αγροτικό τιμολόγιο θα αυξηθεί 5% μιας και ως είθισται ο σοσιαλισμός δεν ξέρει από αγροτιά παρά μόνο από εργατιά... Προσέξτε πως πλασάρεται η αύξηση του ηλεκτρικού για αγροτική χρήση στην ανακοίνωση της Μπιρμπίλη:

«Παρά την αύξηση στις τιμές ηλεκτρισμού για αγροτική χρήση, οι τιμές αυτές θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, οι νέες τιμές θα λειτουργούν ως κίνητρο για ορθολογική χρήση της ενέργειας

Για το καλό σας είναι ρε η αύξηση... Η Μπιρμπίλη θέλει να σας κάνει οικολόγους και να σας σπρώξει να κάνετε ορθολογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας...

Κρατάμε λοιπόν ότι οι αγρότες θα πληρώσουν περισσότερα για να μάθουν να κάνουν και λίγο οικονομία στο ρεύμα...

Χρέος 750% του ΑΕΠ !!!

Αυτή είναι η πρόβλεψη της Standard & Poor's για ορισμένες χώρες το 2050!!!
Συγκεκριμένα προβλέπει χρέος 750% του ΑΕΠ για την Ιαπωνία, 590% για την Ολλανδία και 510% για την Ελλάδα.
Θα μου πείτε μήπως υπερβάλλει;;;
Ίσως...
Αλλά σημασία έχει ότι η Ιαπωνία και η Ολλανδία παρά τις ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ προβλέψεις που τις φέρνουν ΠΡΩΤΕΣ στο χρέος , αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ...
Αντιθέτως η Ελλάδα ΣΤΑΓΓΑΛΙΖΕΤΑΙ από το πρόβλημα αυτό.
Εδώ συμβαίνει κάτι "παράξενο".

Κανείς κυβερνητικός παράγοντας από τις δύο αυτές χώρες δεν έχει μιλήσει για "Τιτανικόυς" και "Παγόβουνα".
Μόνο η δική μας κυβέρνηση το έκανε αυτό !!!
Τον λόγο δεν μπορώ να τον φανταστώ.

Λαθρομετανάστευση και στρουθοκαμηλισμός...Του Σταύρου Λυγερού.
Σ’ ένα μήνα, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα κληθούν να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχη. Ο δημόσιος διάλογος για ζωτικής σημασίας προβλήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, η γκετοποίηση του ιστορικού κέντρου και η αυξημένη εγκληματικότητα είναι υποτυπώδης, παρότι αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα δεν έχει προηγούμενο, παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε μια ατύπως διχοτομημένη πόλη. Οι μετανάστες –κατά κανόνα λαθραίοι– συσσωρεύονται και «καταλαμβάνουν» ολόκληρες γειτονιές. Υπό την πίεση του φόβου, οι ντόπιοι....
κάτοικοι είτε μετακομίζουν είτε αντιδρούν δυναμικά, με αποτέλεσμα την πρόκληση επεισοδίων, όπως στον Αγιο Παντελεήμονα. Οσοι κατοικούν και εργάζονται σε απόσταση από τις γκετοποιημένες γειτονιές, αποφεύγουν συστηματικά να τις επισκέπτονται.
Η διαρκής συσσώρευση λαθρομεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και όποτε βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την ασυδοσία. Η κατάσταση είναι πια χαοτική. Η Πολιτεία έχει χάσει τον έλεγχο, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν στρουθοκάμηλος. Στον δημόσιο διάλογο, η λαθρομετανάστευση προσεγγίζεται συνήθως αποκλειστικά με ηθικο-ανθρωπιστικούς όρους, οι οποίοι αφήνουν πολιτικό κενό, διευκολύνοντας την Aκροδεξιά να το καλύψει. Οι ανέξοδες και αυτάρεσκες αντιρατσιστικές ρητορείες περισσότερο τροφοδοτούν παρά καταπολεμούν τον ρατσισμό, επειδή έρχονται σε αντίθεση με τη δύσκολη πραγματικότητα, που βιώνουν καθημερινά τα λαϊκά στρώματα. Αυτά, κυρίως, θίγονται από τη λαθρομετανάστευση όχι μόνο στο επίπεδο της απασχόλησης (λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τη «μαύρη» εργασία), αλλά και σε πτυχές της καθημερινής ζωής. Φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Περιοδεία Προέδρου Ν.Δ. σε Αρκαδία & Λακωνία


from Penny Kondea on Vimeo.

Ενα «μνημόνιο» πυροδοτεί την Eπανάσταση του 1843

Στο σύνθημα «Zήτω το Σύνταγμα» δεν συμπυκνώνονται μόνο τα αιτήματα για ελευθερίες, αλλά και η έξοδος από την καθολική κρίση.

Tο «μνημόνιο» μεταξύ Eλλάδας και των τριών προστάτιδων δυνάμεων (Aγγλία, Γαλλία, Pωσία),  υπογράφεται επισήμως στις 2 (12) Σεπτεμβρίου 1843. Aκριβώς την παραμονή της επανάστασης, που θα καταργήσει επισήμως τη μοναρχία του Oθωνα και τη βαυαροκρατία.
Tο δάνειο του 1832, το πρωτόκολλο του 1843 και η Eπανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου συνιστούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Tο δημοσιονομικό αδιέξοδο, η φτώχεια και η πείνα, που έφερε η ανελέητη λιτότητα, και επιβλήθηκε διά ροπάλου, προκειμένου να πληρώνονται τα τοκοχρεολύσια, πυροδότησαν...
την έκρηξη της επανάστασης.
Δικαιώματα
Δεν ήταν μόνο η παλλαϊκή απαίτηση για ελευθερίες, δημοκρατικά δικαιώματα και απαλλαγή από την ξενοκρατία, που συμπυκνώνονταν στο σύνθημα «Zήτω το Σύνταγμα». H πολιτειακή μεταβολή ήταν η διέξοδος από την καθολική ελληνική κρίση. Σε ορισμένες οξυδερκείς αναλύσεις της εποχής (π.χ. στην εφημερίδα «Aιών» του Φιλήμονα) υποστηρίζεται διορατικά ότι στην οικονομική και δημοσιονομική κρίση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από την πολιτική λύση.
H μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος θα δημιουργήσει, προστίθεται, νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης. Όπως και έγινε... Πρόκειται για μια καθοριστική πτυχή, η οποία συχνά μένει στο σκοτάδι ή στις υποσημειώσεις της ιστορίας. H άμεση σύνδεση επανάστασης και συνεπειών από τα οικονομικά μέτρα αναδεικνύεται από τότε, που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Iδού μερικές από τις πολλές συνδέσεις:

Πάμε για παράταση αποπληρωμής του δανείου κατά πέντε χρόνια;;

Πριν λίγο ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ανέφερε:
"Υπάρχουν συζητήσεις για παράταση αποπληρωμής του δανείου για πέντε χρόνια, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από την Αθήνα"
Στο ίδιο μήκος κύματος και σημερινό άρθρο στα ΝΕΑ

" Οι κρυφές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για παράταση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.."


Αντόνιο Μιλόσοσκι: «Η Ελλάδα συμπεριφέρεται παράλογα»

Στο γερμανικό τύπο και σήμερα η Ελλάδα της κρίσης και της φοροδιαφυγής, αλλά και συνέντευξη για τη διένεξη για την ονομασία. Ο υπΕξ της γείτονος κατηγορεί την Ελλάδα και κάνει προτάσεις για την επίλυση της διένεξης. 

«Η Ελλάδα συμπεριφέρεται παράλογα», με αυτό τον τίτλο η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι για την ονομασία.
Στην ερώτηση της εφημερίδας εάν άλλαξαν τώρα τα πράγματα με πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Γ. Παπανδρέου, που θεωρείται μεταρρυθμιστής, ο κ. Μιλόσοσκι απαντά: «Με τον κ. Παπανδρέου έχουμε περισσότερες χειραψίες, χαμόγελα, φιλοφρονήσεις, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία κινητικότητα. Η Ελλάδα κάνει λόγο για κόκκινες εθνικές γραμμές. Το κόκκινο όμως δεν είναι το χρώμα του συμβιβασμού. Η Αθήνα απαιτεί να αλλάξουμε ακόμη και τα διαβατήριά μας, το όνομά μας στο ίντερνετ, και το όνομα του κρασιού που εξάγουμε στη Γερμανία, γιατί δεν πρέπει να φέρει το όνομα ‘μακεδονικό κρασί’. Είναι παράλογο».

Τι μπορεί να κάνει η ΠΓΔΜ για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση; Ρωτά η εφημερίδα και ο υπΕξ της γείτονος δηλώνει: «Δεν έχουμε το ανάλογο πολιτικό βάρος για να πείσουμε την Ελλάδα. Έτσι η διαμάχη αυτή κρατάει όμηρο την ευρωπαϊκή μας προοπτική.» Στο σημείο αυτό ο κ. Μιλόσοσκι αναφέρεται ξανά στο βέτο της Ελλάδας το 2006 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και στην προσφυγή της χώρας του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, του οποίου η απόφαση αναμένεται μάλλον του χρόνου.

Αλλαγή ονομασίας παράλληλα με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Στην ερώτηση ποιος θα ήταν ο συμβιβασμός, για τον οποίο κάνει λόγο, ο Αντόνιο Μιλόσοσκι λέει: «Η ονομασία είναι και για μας ένα ζήτημα φορτισμένο συναισθηματικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 67% των ερωτηθέντων απορρίπτει αλλαγή του ονόματος της χώρας και μόνον το 24% εμφανίζεται ευέλικτο.»

e-Επιλογές της 08/10/2010

Κυβέρνηση καλεί διαδίκτυο!
Κυβέρνηση καλεί Διαδίκτυο!

Είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί μια κυβερνητική πρωτοβουλία  για διάλογο με τις ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου-bloggers και συντάκτες των ανεξάρτητων ιστοσελίδων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία είχε αποκαλύψει το olympia.gr,  πηγάζει απο τη  επιθυμία του πρωθυπουργού, να αποκτήσουν οι σκαπανείς του διαδικτύου, την νομιμοποίηση και τη θεσμική κατοχύρωση αντίστοιχη με των δημοσιογράφων των παραδοσιακών ΜΜΕ που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Θέματα όπως η ασφαλιστική κάλυψη, η δημουργία Ενωσης Συντακτών Διαδικτύου και οι διαπιστεύσεις μας στις ενημερώσεις κομμάτων και φορέων, είναι μερικά απο τα θέματα που θα τεθούν σε ανοιχτή διαβούλευση.

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

«Να φέρουμε τη σύγχρονη γνώση στο χωράφι»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


-«Νευραλγικής σημασίας η άρτια προετοιμασία των γεωπόνων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας»


«Το επιστημονικό δυναμικό στη Θεσσαλία που ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι τέτοιο που θα το ζήλευαν πολλές άλλες περιφέρειες στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε όλη αυτή τη γνώση, την εμπειρία και την διάθεση για προσφορά προς όφελος της Θεσσαλίας, της αγροτικής οικονομίας και εν τέλει της κοινωνίας. Χρειάζεται να φέρουμε τη σύγχρονη γνώση στο χωράφι».
Την θέση του αυτή επανέλαβε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε με τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Χρήστο Νεοφύτου, καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό της Σχολής.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «στόχος του είναι η στενή συνεργασία της αιρετής περιφέρειας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», για το οποίο επανέλαβε ότι το θεωρεί «βασικό επιστημονικό σύμβουλο της περιφέρειας».
Ο κ. Κ. Αγοραστός ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του πανεπιστημιακούς για τη λειτουργία της Σχολής και τόνισε ότι από την πλευρά του αποδίδει «ιδιαίτερη βαρύτητα στην άρτια προετοιμασία των γεωπόνων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας».
Στη συνάντηση ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε την πρότασή του να προχωρήσει στη σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων για τον αγροτικό τομέα στην περιφέρεια Θεσσαλίας. «Αντικείμενο της ομάδας είναι να συλλέγει και να επεξεργάζεται σε συνεχή βάση τα δεδομένα από τον αγροτικό τομέα, να σημαίνει συναγερμό σε περιπτώσεις πανδημίας όπως φέτος με το πράσινο σκουλήκι ή ακραίων καιρικών φαινομένων, να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκαιρα τους παραγωγούς και βεβαίως να καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις. Εξυπακούεται ότι για την ενεργοποίηση της ομάδας προσβλέπουμε στη συνδρομή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας», εξήγησε.Βόμβα Γιούνκερ: “άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπεί για τις εξαγωγές”

Μια βόμβα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα, αν υπήρχε κυβέρνηση με κότσια, έριξε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την Ουάσιγκτον. Ο κ. Γιουνκέρ, αν και καθυστερημένα, διότι λίγο πολύ όλοι το ξέραμε, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας πολύ πριν έλθει η κρίση αλλά έκαναν τα στραβά μάτια διότι έτσι κάποιοι θησαύρισαν
Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση“, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Προσθέτοντας όμως πως «δεν μπορούσε να το πει δημόσια»
Ανέφερε επίσης ότι «ήταν φανερό ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κάποια μέρα αυτό το πρόβλημα. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες και όχι τον τελευταίο χρόνο.
Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα” σημείωσε.
Η βόμβα Γιούνκερ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία έπαιξαν ένα άσχημο παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς αυτό να μας αθωώνει για το χάλι που φέραμε οι ίδιοι την οικονομία μας.
Ωστόσο, οι εταίροι μας στην ΕΕ ενώ έβλεπαν ότι η οικονομία της Ελλάδας εκτροχιάζεται συνέχιζαν να τη δανείζουν ώστε να συνεχίζεται το καταναλωτικό πάρτι των πολιτών με τεράστια οφέλη φυσικά γι’ αυτούς. Σκεφτείτε πόσα δις. ευρώ είναι οι εισαγωγές μας από Γερμανία και Γαλλία. Σκεφτείτε πόσα όπλα και αεροπλάνα έχουμε αγοράσει ή πρόκειται να αγοράσουμε από αυτούς. Μας δάνειζαν λοιπόν για να μη μα χάσουν από πελάτες ενώ ήξεραν ότι πάμε για χρεοκοπία. Είναι σαν τις τράπεζες στην Ελλάδα οι οποίες την τελευταία δεκαετία έδιναν απίστευτα δάνεια ακόμη και στους πιο φαλιρισμένους Έλληνες, συνέχιζαν να τους δίνουν αν και γνώριζαν ότι τα οικονομικά των οικογενειών δεν πάνε καλά και έπειτα τους έκαναν και αγωγές ή τους έπαιρναν τα σπίτια.

Αν δείτε τα μέτρα που πήραμε και τις δυσκολίες, οι αντιδράσεις είναι λιγότερες απ αυτές που περιμέναμε !!!

Αυτό είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη του στο CNBC (Πέμπτη 7 Οκτ.2010).
Προσέξτε τι λέει από το 8.44 ως το 9:10.
Υπάρχουν απεργίες, αντιδράσεις, διαδηλώσεις..
Οι αντιδράσεις είναι λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αν δείτε τα μέτρα που πήραμε και τις δυσκολίες, οι αντιδράσεις είναι λιγότερες απ αυτές που περιμέναμε !!!
Μερικές φορές η προβολή απ την τηλεόραση της φωτιάς ενός σκουπιδοτενεκέ σε μια πλατεία, έχει μεγάλη απήχηση αλλά δεν αντικατροπτίζει πάντα αυτό που συμβαίνει στην χώρα.
Τα συμεράσματα δικά σας ....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δεν υπάρχει περιορισμός στη διαφήμιση υποψηφίων σε ιστοσελίδες

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη διαφήμιση υποψηφίων, συνδυασμών και υποψηφίων συμβούλων με διαφημιστικά banners σε ιστοσελίδες όπως ξεκαθάρισε το Υπουργείο Εσωτερικών αναρτώντας στην ιστοσελίδα του απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που έθεσε στο υπουργείο το eklogika.gr, ώστε να διασαφηνιστούν ερωτήματα που είχαν προκληθεί από ασάφειες του νόμου και των επεξηγηματικών εγκυκλίων.

Το μεγάλο κόλπο αποκαλύπτεται


Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στην κυβέρνηση η οποία εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα με φόντο τις οικονομικές εξελίξεις. Δεν είναι ότι βάλλεται από παντού, και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική του χάους που επέλεξε με συνεχείς φόρους και στραγγαλισμό της αγοράς και των πολιτών, είναι και το ύποπτο παιχνίδι που ξεδιπλώνεται σιγά- σιγά.

Διότι κανείς πλέον δε πιστεύει ότι δεν ήξεραν, ούτε προεκλογικά όταν έλεγαν ότι τα λεφτά υπάρχουν, ούτε και τώρα ότι το έλλειμμα είναι πάνω από 15%.

Φαίνεται να είναι μια μεθοδευμένη προσπάθεια να εμφανιστεί ως αναγκαίο κακό η επιβολή νέων μέτρων και η αναθεώρηση του Μνημονίου προς το χειρότερο. Όσο υψηλότερα είναι τα μεγέθη, τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια να μειωθούν, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας. Διότι αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση δε θα λειτουργούσε αποκλειστικά με μονεταριστικό τρόπο και όπως διατάσσουν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ. Εκτός από ελλείμματα και χρέη υπάρχει και ανάπτυξη μέσα από την οποία μειώνονται τα “κακά” μεγέθη και ενισχύεται η ανάπτυξη.

Εδώ έχουμε μια πολιτική που... αυξάνει τους φόρους χωρίς να μπαίνουν έσοδα στα ταμεία, την ίδια στιγμή που κάθε λίγο και λιγάκι θα έρχεται η Κομισιόν και θα αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος.
Η σημερινή εξέλιξη με το έλλειμμα καθώς και η αύξηση του αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης στο -3,7% για φέτος είναι απλά η προαναγγελία των μέτρων που θα ληφθούν σύντομα. Οσο και αν διαβεβαιώνουν ότι για το 2010 δεν θα έλθουν άλλα μέτρα, είναι σίγουρο ότι το 2011 γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό.

Kάντε πίσω στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, για να άρουμε το Casus Belli..

Την πρόταση για άρση του casus belli από την πλευρά της Άγκυρας με ταυτόχρονη ακύρωση, από την πλευρά της Αθήνας, της απόφασης που δίνει στην ελληνική Βουλή το δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, έκανε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.

Οι δηλώσεις Καλίν έγιναν λίγο πριν την 22α Οκτωβρίου ημερομηνία κατά την οπποία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναμένεται στη χώρα μας.
«Αυτό που προτείνουμε σήμερα είναι να αποσύρουμε ταυτόχρονα και τις δύο αποφάσεις και να αφήσουμε τη ρύθμιση του ζητήματος στη συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων» δηλώνει ο Ιμπραΐμ Καλίν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Ο κ. Καλίν υποστηρίζει, επίσης, ότι η Τουρκία δεν βλέπει πια την Ελλάδα ως απειλή: «Αυτό γινόταν στο παρελθόν, αλλά όχι πια. Τώρα τη βλέπουμε ως γείτονα και εταίρο».
Ο ίδιος πλέκει το εγκώμιο του Γ.Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «συμπεριφέρεται ως πραγματικός ηγέτης». «Αν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εσωτερικής πολιτικής, παραμένει διεθνιστής».

Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την ακρίβεια και την ελλιπή προστασία του καταναλωτή

Συνολική νομοθετική πρωτοβουλία πρόκειται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και τις ενδοομιλικές συναλλαγές, ενημέρωσε την Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ντίνος Ρόβλιας. Κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για την ακρίβεια και την ελλιπή προστασία του καταναλωτή, τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την μείωση των τιμών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσθέτοντας πως οδηγούμαστε σε ευρωπαϊκή ρύθμιση για δίκαιες και χαμηλές τιμές. Στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, με αιχμή τις κατηγορίες βουλευτών της αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Κ. Χατζηδάκη, Γ. Βλάχου, Μ. Χαρακόπουλου, Φ. Πιπιλή, Κ. Μουσουρούλη, Α. Ντινόπουλου, Κ. Τασούλα) για πλήρη υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τα υπεσχημένα περί μείωσης των τιμών των βασικών αγαθών κατά 10%, από την ανάληψη των καθηκόντων της, ανυπαρξίας ελέγχων στην αγορά και αναξιοπιστία λόγων και έργων με αφορμή την αναπροσαρμογή στα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και ζητούμε την συμμετοχή όλων, απαιτούμε συμμόρφωση στη λογική», είπε ο κ. Ρόβλιας, ο οποίος ζήτησε υπευθυνότητα από την αγορά, ειδικά στην δύσκολη αυτή συγκυρία. Ενόψει δε της χειμερινής περιόδου και της εορταστικής προειδοποίησε να τηρηθεί η νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα τονίζοντας «θα είμαστε πολύ αυστηροί». «Το κράτος θα αντιδράσει και μπορεί να αντιδράσει», πρόσθεσε, διεμήνυσε δε ότι δεν θα δεχθεί εναρμονισμένες πρακτικές, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για συνεργασία στα κόμματα της Αντιπολίτευσης. «Θα επιβάλλουμε τήρηση της νομιμότητας,δεν θα αιφνιδιάσουμε την αγορά, δεν θα παίξουμε με το εισόδημα του καταναλωτή», είπε. Πρόσθεσε ταυτόχρονα πως «μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν» και ρώτησε προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολιτευσης: «Είστε διατεθειμένοι να πάμε μαζί να χτυπήσουμε τα καρτέλ και την ακρίβεια, ή θα μείνετε διαμαρτυρόμενοι;». Ο πρώτος επερωτών βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για μείωση 10% στα βασικά και «αντί αυτού είμαστε πρωταθλητές στον τιμάριθμο 6%, αντί 1% που ήταν», εδώ και ένα χρόνο δεν υπήρξε ούτε καν άτυπη συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς, το καλοκαίρι το ένα υπουργείο επέρριπτε ευθύνες στο άλλο, στα καύσιμα η χώρα μας έγινε η πρώτη ή η δεύτερη ακριβότερη, όταν ήταν η ένατη φθηνότερη, υπήρξε τραγέλαφος με το πλαφόν και την απόσυρση του, ο πρωθυπουργός μιλούσε για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και έγινε αύξηση στα οικιακά τιμολόγια κατά 13,8%, με εξαίρεση αυτό του ψωμιού, κανένα άλλο καρτέλ δεν καταγγέλθηκε, ενώ τα προβλήματα επιτείνονται εξαιτίας του ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από το υπουργείο Εμπορίου μετακινήθηκε στο Εργασίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι επιδόθηκε σε μια θεωρητική ανάλυση κι ανέφερε ότι η κυβέρνηση μετά από ένα χρόνο, πρέπει να κάνει αυτοκριτική, αλλά και να πει τις προθέσεις της για το τι θα κάνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο κ. Παπανδρέου δεν ξέρει ούτε πόσα χρόνια ήταν στην κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς

Από antinews

Το βίντεο είναι απο την χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Λέει συγκεκριμένα: «ήταν ή δεν ήταν ο Σαμαράς εξίμισυ χρόνια στην κυβέρνηση της ΝΔ».
Η αλήθεια είναι βέβαια ο Σαμαράς ήταν στην κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2009, μέχρι τις ελογές του Οκτωβρίου του ιδίου έτους, 8 μήνες δηλαδή.
Το θέμα είναι σοβαρότατο. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας απαντά έτσι στο πόδι και επιπόλαια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και μάλιστα σε θεσμική ομιλία του, τότε….


Ζητούνται γαμπροί για νύφες (βιομηχανίες) με προίκα.

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Η κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση της υπερκυβέρνησης (τρόικα) προσανατολίζεται στο ξεπούλημα των κρατικών βιομηχανιών στρατιωτικού υλικού.
Οι βιομηχανίες αυτές μας λένε έχουν και δημιουργούν ελλείμματα γι’ αυτό πρέπει να απαλλαχτεί απ’ αυτές το δημόσιο.
Θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει αλλά μια καλύτερη προσέγγιση μας αποκαλύπτει τα ακόλουθα.
Οι βιομηχανίες αυτές έχουν αναλάβει να εκτελέσουν συμβόλαια πολλών δις ευρώ. Άρα οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν έτοιμες κλεισμένες δουλειές.
Ο αγοραστής μη όντας κοινωφελές ίδρυμα θα επιδιώξει την μεγιστοποίηση του κέρδους του και την ελαχιστοποίηση των εξόδων του. Αυτός σίγουρα δεν θα βάζει τις βιομηχανίες «μέσα». Άρα θα υπερκοστολογεί τα παραγόμενα προϊόντα τα οποία θα αγοράζει το δημόσιο (για το στρατό, την αστυνομία κτλ) και θα προβεί σε απολύσεις και μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.
Συνεπώς το δημόσιο δεν θα κερδίσει τίποτε αφού τα ελλείμματα που υπάρχουν ή δημιουργούνται θα τα πληρώσει σαν κέρδος στους αγοραστές.
Φυσικά η λογική της εξυγίανσης αυτών των βιομηχανιών δεν υπάρχει στο μυαλό των κυβερνόντων όπως έγινε και στην περίπτωση της Ολυμπιακής.
Η λογική που επικρατεί είναι τα ελλείμματα των δημόσιων οργανισμών, εταιριών, ΔΕΚΟ κτλ θα τα δώσουμε σαν κέρδη στους ιδιώτες, απαλλάσσοντας δήθεν το δημόσιο απ’ αυτά τα ελλείμματα, με επιπλέον όμως χρεώσεις στα αγοραζόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Δηλαδή σχεδόν μία η άλλη αλλά εξυπηρετούμε και τη λογική της τρόικας και τους φίλους μας αγοραστές.
Σε λίγο θα αναθέσουν και την φύλαξη των συνόρων σε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι.

Αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση και παράδοσης τμήματος του έργου της κάλυψης του «Διακονιάρη»

Θα επαναδημοπρατηθούν οι υπολειπόμενες εργασίες που φτάνουν στο 20%
Σε επαναδημοπράτηση των εργασιών υπολείπονται μέχρι την διάλυση της σύμβασης στις 31 Οκτωβρίου του έργου κάλυψης του «Διακονιάρη» και της σύνδεσής του με την Περιμετρική, θα προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως απάντησε ο Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης σε Ερώτηση του Βουλευτή Αχαϊας Νίκου Ι. Νικολόπουλου.
Ο κ. Μαγκριώτης μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή είπε ότι: «εξαιτίας της μη συμμόρφωσης του αναδόχου να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο, η ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ διέταξε διακοπή των εργασιών ορίζοντας ως χρόνο διάλυσης της σύμβασης την 31η Οκτωβρίου, έτσι ώστε να εκτελεστούν οι οριζόμενες στη διαταγή εργασίες προς αποτροπή επικείμενου κινδύνου και να παραδοθεί προς χρήση αυτοτελές και λειτουργικό τμήμα του έργου, από την Ακτή Δυμαίων έως τον κόμβο Πατρών-Κλάους.
«Ο ανάδοχος του έργου παρά το γεγονός ότι έχει εκτελέσει το 80% του συμβατικά προβλεπόμενου αντικειμένου, καθυστερούσε την εκτέλεση των εργασιών και δεν ανταποκρινόταν στις συμβατικές του υποχρεώσεις, ενώ επιπλέον είχε αφήσει ημιτελείς εργασίες με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι για τους διερχόμενους και τους παρόδιους.

Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..


Δείτε τι έχουν δανεισθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες-τράπεζες.

Τα στοιχεία είναι από αναφορά του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτ.2010.
Η Ισπανία έχει δανεισθεί 250, η Πορτογαλία 290 και η Ιρλανδία 350 δις ευρώ !!!
Την ίδια στιγμή εμείς έχουμε δανεισθεί 100 δις ευρώ.

Big Brother is watching you !

Το νέο Big Brother είναι πραγματικότητα και οι λάτρεις του γνωστού
reality σπεύδουν να αποθεώσουν τους νέους τους ήρωες, οι οποίοι θα
τους κρατήσουν συντροφιά για μια ακόμη σεζόν.
Μήπως όμως δεν είναι το μοναδικό reality που λαμβάνει χώρα; Μήπως και
εμείς είμαστε παίκτες ενός reality το οποίο έχουμε εμμέσως πλην σαφώς
επιλέξει χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε;
Τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, linkedin κτλ) είναι πλέον τρόπος ζωής
για όλους σχεδόν τους χρήστες του διαδικτύου, πράγμα απόλυτα λογικό
γιατί ο άνθρωπος από τη φύση του έχει την τάση να κοινωνικοποιείται
και να ανήκει σε κάποια ομάδα.
Το ίδιο ακριβώς εφαρμόζει και στη διαδικτυακή συμπεριφορά του ανθρώπου.
Παρατηρούμε σε καθημερινή βάση την εισαγωγή πληροφοριών από την
καθημερινότητα μας, μέσω συζητήσεων, posts, φωτογραφιών, ακόμη και
βίντεο, ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για το τι κάνουμε
οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, που πήγαμε και πως περάσαμε στις
διακοπές, ακόμη και τι μπορεί να κάναμε με το σύντροφό μας το
προηγούμενο βράδυ.
Ποιοι άλλοι όμως μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και στα
δεδομένα που εισάγουμε στο "προσωπικό" μας προφίλ, και κατά πόσο
τελικά είναι "προσωπικό" το προφίλ που διαχειριζόμαστε;Οι πολιτικές ιδιωτικότητας (privacy policies) που εφαρμόζουν τα
κοινωνικά δίκτυα πολλές φορές δεν είναι επαρκείς και πάντα ελλοχεύει ο
κίνδυνος να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία και
δεδομένα κακόβουλοι χρήστες

Ο Παπατόλιας και οι 'πρωτοβουλίες' του για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Τα υπερφίαλα λόγια για τους Μεσογιακούς Αγώνες ξεκίνησαν από την πρώτη ανάληψης των καθηκόντων του Απ. Παπατόλια.

Πρώτη 'πρωτοβουλία' η κατάρτιση προγράμματος εθελοντισμού που θα ενίσχυε την υποψηφιότητα της Μαγνησίας για τους Μεσογιακούς Αγώνες. (δημοσίευμα 9/1/2007). Έμειναν στις ανακοινώσεις...

Ακολούθησε άλλη 'πρωτοβουλία': Η παρουσίαση πλαισίου παρεμβάσεων, που...
θα δρομολογούνταν ενόψει του 2013, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είτε ασκώντας αυτοτελώς το ρόλο της, είτε υποστηρίζοντας τη δράση των δήμων και της Οργανωτικής Επιτροπής (δημοσίευμα 10/2/2008). Από τις μακροσκελείς ανακοινώσεις δεν προχώρησε τίποτα.

Το μόνο που έγινε ήταν να προκληθεί έντονη δυσαρέσκεια του δήμου Βόλου (15/2/2008) και να πυροδοτηθούν αντιδράσεις από την ΤΕΔΚ Μαγνησίας, που βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου Βόλου. Αδυναμία συνεργασίας δηλαδή ακόμη και για τους δήμους στον ίδιο νομό. Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΒΟΛΟΥ Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου πραγματοποίησε η Υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τάσος Βολιώτης , μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, εργαζόμενοι στα δικαστήρια και δικηγόροι υποδέχτηκαν με χαρά την κυρία Μακρή με την οποία άλλωστε είναι  συνάδελφοι  και συνομίλησαν μαζί της για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Το κτιριακό ζήτημα  , η φυσική υπεράσπιση της δικαστικής ανεξαρτησίας, η περιφρούρηση των δημοκρατικών κεκτημένων του πολίτη αλλά και το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί  και πλήττει τον Δικηγορικό κλάδο  ήταν τα θέματα στα οποία επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους οι δύο πλευρές.  . Η κυρία Μακρή αναφέρθηκε στην  ανάγκη αντικειμενικής και ταχείας απονομής δικαιοσύνης, στη δημιουργία ανθρωπινότερων  συνθηκών διαβίωσης στα σωφρονιστικά ιδρύματα και στην προσπάθεια σύγκρουσης με την διαφθορά , θέματα για τα οποία, όπως η ίδια τόνισε,  απαιτείται η σύμπραξη  όλων των παραγόντων της δικαιοσύνης και της πολιτείας. Παράλληλα υπογράμμισε τον  σημαντικό ρόλο των δικηγόρων για την απονομή της δικαιοσύνης, την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και τη στήριξη της δημοκρατίας,. Στη συνέχεια η KA Μακρή επεσήμανε ότι απαιτείται να αντιμετωπισθούν με ιδιαίτερη σοβαρότητα  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι  . Η προσφορά τους στη σωστή λειτουργία των δικαστηρίων, όπως ανέφερε,  είναι αναμφισβήτητη και χρέος όλων είναι να διευκολύνουν τις καθημερινές τους προσπάθειες έτσι ώστε να βελτιωθούν οι εργασιακές τους συνθήκες και να συνεχιστεί απρόσκοπτη η προσφορά τους στο χώρο της δικαιοσύνης.    Η κυρία Μακρή ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου για την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλες τις πρωτοβουλίες του Δικηγορικού συλλόγου,. «Γνωρίζω καλά τα προβλήματα του νομικού κλάδου. Υπήρξα ς εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Οι 10 εντολές του μνημονίου

1.Έγώ είμι Κύριος ό Δανειστής σου, ούκ έσονται σοι δανειστές έτεροι πλην έμοϋ.

2.Ού εκποιήσεις σε έτερον εϊδωλον κινέζον ή Ρώσον, ουδέ παντός δικαίωμα πλην ημών , όσα έν τω ούρανω άνω καί όσα έν τη γη κάτω και όσα έν τοις ΰδασιν ύποκάτω της γης.

3.Ού λήψει τό όνομα τοϋ Κυρίου του δανειστού σου έπϊ ματαίω.

4.Έξ ημέρας έργα και εξοφλήσεις πάντα τά τέλη σου. Τη δέ ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω σπρεντ σου.

5.Τίμα τό ΔΝΤ σου και τήν Ε.Ε σου, ϊνα ευ σοι πίνουσι το αίμα με καλαμάκιον και ϊνα μακροχρόνιος χρέη εστί έπϊ της γης.

6.Ού αναδιαρθώσεις.

7.Ού πτωχεύσεις.

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος!

Από  Olympiada
 
Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.
Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον  εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.
Πρέπει να αντιλήφθητε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που παραμένει δέσμια σε αυτό το χρέος το οποίο κατά περίπου 70-75% είναι απολύτως ανέντιμα καταγεγραμμένο με την έννοια «justice and fairness» που διατύπωσε ο Rawls, και σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται ιδεατά, σήμερα, διεθνώς οι συμβάσεις, είτε στο επίπεδο της κοινωνίας, είτε σε αυτό της αγοράς.
Οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι  η υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ, δεν μπορεί ούτε καν να αναχαιτίσει την αύξηση του χρέους, το οποίο στο τέλος της τριετίας θα υπερβεί το 165% του ΑΕΠ, από 125% που είναι σήμερα. Ο Δημήτρης Καζάκης εξήγησε θαυμάσια το πρόβλημα, και απ’ αυτού δεν χρειάζεται να επιμείνω.
Πολιτικά οι λύσεις είναι δύο. Ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το βασανιστήριο της σταγόνας στο όποιο το καθεστώς δια του Γιώργου Παπανδρέου έχει καταλήξει, ή θα διεγερθεί από την νάρκη του και την πλάνη του αντιλαμβανόμενος ότι το πραγματικό δίλημμα είναι: απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είμαστε απατεώνες και  δεν αναγνωρίζουμε δίκαια και «έντιμα» χρέη προς ιδιώτες, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 20-25% του συνολικού χρέους που αναγνωρίζει και τιμά  η σημερινή κυβέρνηση.
Τα πράγματα πλέον ξεκαθαρίζουν. Ή ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή του ή θα υποταχθεί στη μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης, που όμοια της δεν έχει ζήσει ο τόπος από το ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα. Μέση οδός δεν άφησε η κυβέρνηση, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και το καθεστώς γενικότερα να υπάρξει. Αυτοί είναι που ανεύθυνα οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα. Το ένα δίλημμα φέρνει το άλλο μέχρι να αρχίσει  η ίδια η κοινωνία να βάζει διλήμματα στον εαυτό της. Τότε αρχίζει η πολιτικοποίηση από κάτω. Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα, αν δεν κάνω λάθος.
Άδικα προσπαθεί η πολιτική τάξη της χώρας να απασχολήσει την κοινή γνώμη με την δήθεν διένεξη μεταξύ των φορέων του δικομματισμού. Αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική κούρασε και καθώς δεν έχει και κανένα πολιτικό νόημα πλέον, αντί να παγιδεύει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, επιφέρει μάλλον αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.

«ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ» ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ...

Αν περάσει αυτός ο Προυπολογισμός η ελληνική οικονομία έχει τελειώσει!!
Είναι αδύνατον να καταλάβω πως γίνεται άνθρωποι σπουδαγμένοι σε καλά σχολεία του εξωτερικού να προωθούν τέτοιες πολιτικές που αναπόφευκτα θα ενταφιάσουν την χώρα.
Και θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω πως δεν έχουν οι ρυθμίσεις αυτές την παραμικρή σχέση με τον σύγχρονο αποδιοπομπαίο τράγο - που δεν είναι άλλος από το περίφημο Μνημόνιο.
Αυτές είναι πολιτικές καθαρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Οφείλει ο κόσμος να κατανοήσει πως τις περίφημες συμφωνίες με την ευρωπαική ένωση και το διεθνές νομισματικό ταμείο δεν μας τις επέβαλε κανένας.
Εμείς τις επιζητήσαμε διότι ήταν αδύνατον μόνοι να εκπληρώσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Και είναι προφανές πλέον πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε. Τουλάχιστον σοβαρά.
Διότι είναι αδύνατον να συμφωνούσαν οι δανειστές μας – εφ όσον τους το εξηγούσαμε βέβαια - σε πολιτικές φορολογικών επιδρομών που θα κατεδάφιζαν την αγορά και θα εξαντλούσαν τον οποιοδήποτε δυναμισμό είχε ακόμη η οικονομία.
Η πλειονότητα των αναλυτών και στελεχών του ΔΝΤ δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα του μελέτες με τις οποίες υποστηρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης ισχυρού λαικού εισοδήματος. Ωστε να είναι εφικτή η ανάκαμψη μέσω μιάς δυναμικής και δραστήριας αγοράς. Είναι δυνατόν να διαφωνούσαν αν τους περιγράφαμε το βάραθρο στο οποίο η οικονομία μας θα βάδιζε μέσω των απανωτών φορολογικών μέτρων;
Και ο κουραστικός μονόλογος για την φοροδιαφυγή καιρός είναι να πάψει να μας δυναστεύει. Oι συντελεστές φόρου στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Σε λίγες μόνο χώρες όπως στις Σκανδιναυικές είναι οι άμεσοι φόροι υψηλότεροι. Εκεί όμως στο φόρο περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές, οι καταβολές για την υγεία ακόμη δε και τα τέλη κυκλοφορίας. Αν υπολογισθούν και αυτά στην Ελλάδα τότε το ποσοστό της άμεσης φορολογίας θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.