Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..


Δείτε τι έχουν δανεισθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες-τράπεζες.

Τα στοιχεία είναι από αναφορά του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτ.2010.
Η Ισπανία έχει δανεισθεί 250, η Πορτογαλία 290 και η Ιρλανδία 350 δις ευρώ !!!
Την ίδια στιγμή εμείς έχουμε δανεισθεί 100 δις ευρώ.
Η μόνη και σημαντική διαφορά είναι ότι οι άλλες χώρες ΔΕΝ δανείστηκαν από καμιά τρόικα...
ΔΕΝ πήγαν στο στόμα του λύκου όπως εμείς.
ΔΕΝ υπέγραψαν κανένα Μνημόνιο και δεν "υποθήκευσαν" την χώρα τους

Σχόλια

  1. Η ερμηνεία του γραφήματος δεν είναι σωστή:
    Η Ελλάδα δανείστηκε 100δισ. Για να δούμε πόσο δανείστηκε η Ισπανία πρέπει από το ύψος που τελειώνει το σκούρο μπλέ και αρχίζει το ανοικτό μπλε (240-250δισ.) να αφαιρέσουμε τα 100δισ. της Ελλάδας. Άρα η Ισπανία δανείστηκε 240-100=140 δισ. Αντίστοιχα, η Πορτογαλία δανείστηκε 290-240=50 δισ. και η Ιρλανδία 350-290=60δισ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να έχεις δίκιο.
    Όμως στα γραφήματα για να βρεις την τιμή "τραβάς" κάθετο απο το έτος που θέλεις και απο εκεί που τέμνει το γράφημα, κάθετο στα ποσά για να βρείς το ποσό του δανεισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.