Πεταλωτής: "Δεν ξέρω αν το είπε χαριτολογώντας ο κ. Στάινμπρουκ, αλλά υπάρχει φυσικά εξήγηση."

Ακούστε και διαβάστε την απάντηση του κ. Πεταλωτή, στην ερώτηση του δημοσιογράφου Χιδίρογλου σχετικά με το βιβλίο του Στάινμπρουκ.
Η ερώτηση έγινε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 
"Δεν ξέρω αν το είπε χαριτολογώντας ο κ. Στάινμπρουκ, αλλά υπάρχει φυσικά εξήγηση"
Αυτό μας είπε ο κ. Πεταλωτής, αλλά εξήγηση δεν μας έδωσε...
Τυχαίο δεν νομίζω. 
Δηλαδή κ. Πεταλωτή, δεν είναι σοβαρός ο κ. Στάινμπρουκ;
Συνεχίζουν δε τον χαβά τους για τα λεφτά:
"Γιατί τα λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν στο ελληνικό κράτος", δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.
 
 
    ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Ο κ. Στάινμπρουκ λέει στο βιβλίο του πράγματα τα οποία αναιρούν τα όσα λέει ο κ. Παπανδρέου, ενώ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν». Τελικά το ΠΑΣΟΚ είχε εικόνα για τα μεγέθη της οικονομίας προεκλογικά και αν ναι γιατί ειπώθηκε τότε το «λεφτά υπάρχουν»;

    ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ειπώθηκε το «λεφτά υπάρχουν» γιατί τα λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν στο ελληνικό κράτος. Και αποδεικνύεται ότι όταν κάνουμε αυτή τη μεγάλη περικοπή της σπατάλης των δαπανών, οι οποίες δεν πήγαιναν υπέρ του ελληνικού λαού, πραγματικά τα χρήματα υπάρχουν. Όταν μπορούμε σήμερα, ένα χρόνο μετά, να πούμε ότι οι δαπάνες του δημοσίου περιορίστηκαν κατά 50%, δαπάνες οι οποίες όχι απλώς δεν ήταν απαραίτητες για τη δημόσια διοίκηση, για το δημόσιο συμφέρον, αλλά ήταν ακριβώς αυτές που επιβάρυναν τον Έλληνα πολίτη- και φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή- αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν.
    Και όταν έλεγε ο Πρωθυπουργός ότι «λεφτά υπάρχουν», συμπλήρωνε και το «που πήγαν αυτά τα λεφτά». Άρα, θα πρέπει πραγματικά η Νέα Δημοκρατία να μας πει που πήγαν αυτά τα λεφτά, τα οποία διαχειρίστηκε επί έξι χρόνια με τον χειρότερο τρόπο. Εμείς όμως δεν μένουμε εκεί. Αποδεικνύουμε ημέρα με την ημέρα ότι λεφτά υπάρχουν στο ελληνικό κράτος και θα υπήρχαν περισσότερα αν άφηνε η Νέα Δημοκρατία αυτά τα έξι χρόνια να υπάρχουν αυτά τα χρήματα προς όφελος του ελληνικού λαού.
    Όσον αφορά στην αναφορά που μου κάνατε για το βιβλίο του κ. Στάινμπρουκ, νομίζω ότι η λογική τα λέει όλα. Δεν ξέρω αν το είπε χαριτολογώντας ο κ. Στάινμπρουκ, αλλά υπάρχει φυσικά εξήγηση. Και από τον Φεβρουάριο, να θυμίσω, του 2009 ο Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούσε εκλογές για να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
    Ως προς το τι γνωρίζαμε τότε, γνωρίζαμε ό,τι στοιχεία μας έδινε η Νέα Δημοκρατία. Σαφώς, ήμασταν υποψιασμένοι, ότι η Νέα Δημοκρατία απέκρυπτε την αλήθεια. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Μάλιστα όταν ο κ. Σαμαράς, που έρχεται σήμερα να μας πει ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα, τον Μάιο του 2009 εξαπατούσε ως υπουργός της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή τον ελληνικό λαό, λέγοντας και μάλιστα με στεντόρεια φωνή, ότι το έλλειμμα βρίσκεται λίγο πάνω από το 4%....

Σχόλια