Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

«Απαράδεκτη η εμφάνιση δημοσιογράφων ως οιονεί κυβερνητικών εκπροσώπων»

Ακόμα και η ΕΣΗΕΑ αρχίζει να αντιλαμβλάνεται ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών καταστρέφουν κι αυτά που απέμειναν απο την αξιοποστία της δημοσιογραφίας
Έτσι, σύμφωνα με το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ «αποτελεί απαράδεκτο φαινόμενο  η εμφάνιση δημοσιογράφων, κυρίως σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ως οιονεί κυβερνητικών εκπροσώπων».
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «πρωταρχικό καθήκον είναι η αντικειμενική ενημέρωση, ο πλουραλισμός στην παρουσίαση θέσεων και απόψεων και ο σεβασμός στην είδηση, ώστε να μην εμφανίζεται ο δημοσιογράφος ως φερέφωνο, προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου».

Και τι σκέφτεται να κάνει γι αυτό η ΕΣΗΕΑ; ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ για την αντιμετώπιση αυτού του νοσηρού φαινομένου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.