Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Κάντε μια βόλτα στον ΟΑΕΔ.

Γράφει η Ιδεοπηγή.   

Σήμερα βρέθηκα σε ένα υποκατάστημα του ΟΑΕΔ με ένα φίλο που ήθελε πληροφορίες όντας άνεργος για τα επιδοτούμενα προγράμματα.
Η έκπληξη και ο θυμός ανέβασαν την πίεσή μου κατακόρυφα.
Ο κόσμος που περίμενε ήταν πολύς, παντού υπήρχε κατήφεια και εκνευρισμός.
Όταν φτάσαμε στο γκισέ μας εξυπηρέτηση μια κυρία ευγενέστατη αλλά οι πληροφορίες που μας έδωσε (χαμηλόφωνα) ήταν συγκλονιστικές.

Πληροφορία 1η. Έχουμε μεγάλη έλλειψη προσωπικού απόδειξη ότι δόθηκε μια λύση στο πόδι, οι επαναβεβαιώσεις ανεργίας να γίνονται κάθε τρίμηνο και όχι κάθε μήνα όπως ίσχυε. «Είναι πολύς ο κόσμος» μας είπε.

Πληροφορία 2η. Ο ΟΑΕΔ έχει κατακλειστεί από αλλοδαπούς κάθε εθνικότητας.

Πληροφορία 3η. Τα επιδοτούμενα προγράμματα έχουν τέτοιες προϋποθέσεις και δεσμεύσεις που οι επιχειρήσεις τα αποφεύγουν. Η απορροφητικότητα ανέργων με τέτοια προγράμματα είναι μηδαμινή.

Πληροφορία 4η. Πολλοί συμπολίτες μας εκλιπαρούν για μια θέση εργασίας και το προσωπικό «ψυχοπλακώνεται» ( η λέξη είναι της ίδιας) όντας ανήμπορο να βοηθήσει ανθρώπους που πραγματικά είναι σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.

Η πίκρα μου για το που καταντήσαμε δεν μ’ αφήνει να σχολιάσω. Ο καθένας που θα διαβάσει το κείμενο ας το σχολιάσει μόνος του, αν όμως έχει κάποιες επιφυλάξεις μια απλή επίσκεψη στον ΟΑΕΔ της γειτονιάς του θα τον πείσει και ίσως τον θυμώσει περισσότερο. Όλα για το «θεαθήναι», όλα για τις εντυπώσεις.
Λυπάμαι. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.