Eξαίρεση των κκ. Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη από τις παραπομπές

Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ που μετέχουν στην Προανακριτική θα προτείνουν Ειδικό Δικαστήριο μόνο για τους Δούκα, Κοντό και Μπασιάκο
Την εξαίρεση των κκ. Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη από τις παραπομπές που προετοιμάζει στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου μελετά τις τελευταίες ημέρες το ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση, η πλειοψηφία έχει μάλλον αποφασίσει να ζητήσει την παραπομπή τριών πρώην υπουργών της ΝΔ, των κκ. Π. Δούκα , Ευ. Μπασιάκου και Αλ. Κοντού , οι οποίοι υπογράφουν τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες άνοιξε ο δρόμος των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου, αλλά όχι και των κκ. Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη, προφανώς για να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση εγκαινιάζει πογκρόμ διώξεων, ιδιαίτερα μετά τη διαγραφή των δύο πρώην υπουργών από τη ΝΔ.
Χθες, πάντως, κατά την πρώτη άτυπη συνάντηση που είχαν τα μέλη της επιτροπής από το ΠαΣοΚ, τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ (η ΝΔ έχει αποχωρήσει και το ΚΚΕ απουσίαζε) διαπιστώθηκε η κατ΄ αρχήν αδυναμία ύπαρξης κοινού πορίσματος. Ετσι, αναμένεται να επαναληφθεί το φαινόμενο των χωριστών πορισματικών εκθέσεων, αφού ο ΛΑΟΣ επικαλείται το θέμα της παραγραφής των όποιων αδικημάτων, οπότε σε αυτήν την περίπτωση δεν θα προτείνει την παραπομπή κανενός, ενώ εφόσον δεν έχουν παραγραφεί τότε θα παραπέμψει όσους έχουν εμπλακεί διά της υπογραφής τους (δηλαδή, τους κκ. Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό). Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην παραπομπή όλων εκτός του κ. Βουλγαράκη. Επίσης, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν τα πορίσματα να κατατεθούν μετά τις δημοτικές εκλογές, αλλά το ΠαΣοΚ αντέδρασε, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός των χρονικών πλαισίων που έχουν προσδιοριστεί (δηλαδή ως τις 15 Οκτωβρίου).
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=358972&dt=07/10/2010#ixzz11e2B3tJY

Σχόλια