«Η ανεργία καλπάζει και ο κ. Παπατόλιας αρέσκεται να την… παρατηρεί»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ  Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008

-«Ας πει δημόσια πόσοι άνεργοι βρήκαν δουλειά από το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας της νομαρχίας Μαγνησίας το οποίο εξαγγέλθηκε το Ιούνιο 2008 και λειτούργησε μόλις τέλη Μαΐου 2010 κοστίζοντας 150.000 ευρώ»


«Την ώρα που η ανεργία καλπάζει και χιλιάδες άνεργοι και απολυμένοι στη Θεσσαλία δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ο κυβερνητικός υποψήφιος κ. Παπατόλιας υπόσχεται και πάλι «λαγούς με πετραχήλια», παίζοντας με τον πόνο χιλιάδων οικογενειών στον τόπο μας. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει ο κ. Παπατόλιας αρέσκεται να την…. παρατηρεί».
Αυτό επισημαίνει ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σχολιάζοντας τις χθεσινές υποσχέσεις του κ. Παπατόλια.
Στη δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει:
«Ο τοποτηρητής του Μνημονίου και κυβερνητικός υποψήφιος δίνει νεφελώδεις υποσχέσεις μέσω των οποίων υποτίθεται ότι θα αναχαιτίσει την ανεργία. Υπόσχεται και πάλι Παρατηρητήριο Απασχόλησης, το οποίο λειτούργησε και στη Μαγνησία. Μπορεί να ενημερώσει τους Θεσσαλούς πολίτες πόσο το Παρατηρητήριο Απασχόλησης Μαγνησίας συνέβαλε στον περιορισμό της ανεργίας στο νομό;
Ο κ. Παπατόλιας το μόνο που έκανε και μάλιστα στο τέλος της θητείας του –με καθυστέρηση δύο ετών από τότε που το εξήγγειλε- ήταν να ιδρύσει Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, δαπανώντας πολύτιμους πόρους 150.000 ευρώ. Μπορεί να πει με στοιχεία ο κ. Παπατόλιας σε πόσους ανέργους βρήκε δουλειά το περίφημο και πολυδάπανο Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας;
Θυμίζουμε ότι ο νομάρχης Μαγνησίας ανακοίνωσε στις 11 Ιουνίου 2008 τη σύσταση Γραφείου Εύρεσης Εργασίας, που επρόκειτο τότε να λειτουργήσει τον Φεβρουάριο εκείνου του έτους. Οι ανακοινώσεις του για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα αποδείχθηκαν βιαστικές και χωρίς υπόβαθρο. Το Γραφείο λειτούργησε μόλις τον περασμένο Μάιο (29/5/2010 και 5/6/2010) και μόλις τότε «εμφανίστηκε» και μία εμπλεκόμενη στη διαδικασία εταιρία (GENNET). Το Γραφείο αρχικού κόστους 150.000 ευρώ έχει άγνωστα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Αντίθετα, είναι γνωστό πόσο αυξήθηκε η ανεργία στη Μαγνησία από την ημέρα που ξεκίνησε η θητεία του κ. Παπατόλια (1η Ιανουαρίου 2007) μέχρι τώρα που ολοκληρώνεται.
Συνιστά, συνεπώς, πρόκληση αντί ο κ. Παπατόλιας να κάνει με παρρησία την αυτοκριτική του, να υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αυτή τη φορά σ’ ολόκληρη την Θεσσαλία κι όχι μόνο στη Μαγνησία όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
Άλλωστε η πολιτική που υπηρετεί με αξιοζήλευτη προσήλωση ο κυβερνητικός υποψήφιος είναι αυτή που έχει εκτοξεύσει την ανεργία και σε επίπεδο Θεσσαλίας σε πρωτόγνωρα ύψη και μάλιστα σε λιγότερο από 12 μήνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανεργία στη Θεσσαλία αυξήθηκε από 8,2% το 2009 στο 11,4% το β’ τρίμηνο του 2010 με το ρυθμό της ανοδικής της πορείας δυστυχώς να αυξάνεται προκειμένου να υλοποιηθεί το Μνημόνιο – στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση προβλέπει με κυνισμό ότι η ανεργία θα αυξηθεί σχεδόν στο 15% το 2011, δηλαδή εκτιμά ότι θα δημιουργήσει 145.000 νέους ανέργους με την πολιτική της».





Σχόλια