«Επιστημονικός σύμβουλος της περιφέρειας το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ
Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ


-«Υποδεχόμαστε έναν δικό μας άνθρωπο», δήλωσε ο πρύτανης κ. Κ. Γουργουλιάνης

Επιστημονικό σύμβουλο της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας «βλέπει» το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρύτανη καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και τους αντιπρυτάνεις καθηγητές κ. κ. Ιωάννη Θεοδωράκη και Βασίλη Μποντόζογλου και αν. καθηγητή κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη.
Έχοντας ιδία αντίληψη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού και ο ίδιος είναι πανεπιστημιακός, ο κ. Κώστας Αγοραστός εξήρε «το υψηλής ποιότητας επιστημονικό δυναμικό του πανεπιστημίου Θεσσαλίας», ενώ τόνισε με έμφαση «την υψηλή προστιθέμενη αξία που έχει το πανεπιστήμιο για την Θεσσαλία.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το πανεπιστήμιο μπορεί και πρέπει να είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας και θεωρώ ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να έχει απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός, τον οποίο ο πρύτανης κ. Κώστας Γουργουλιάνης υποδέχθηκε με θερμά λόγια επισημαίνοντας: «υποδεχόμαστε σήμερα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έναν δικό μας άνθρωπο».
Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για το πώς θα μορφοποιηθεί η συνεργασία πανεπιστημίου – αιρετής περιφέρειας, ενώ η πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου ενημέρωσε τον κ. Κ. Αγοραστό για τα έργα που έχει προτείνει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ αλλά και τη θετική συνεισφορά του πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία (μόνο στον τομέα της έρευνας εισρέουν κάθε χρόνο περίπου 50 εκατ. ευρώ).
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις εξαγγελθείσες αλλαγές στα πανεπιστήμια, για τις οποίες κοινή ήταν η εκτίμηση ότι «το τοπίο είναι νεφελώδες».
Συζήτηση έγινε και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των νέων σχολών του πανεπιστημίου, θέμα το οποίο είχε κατά κόρον αναδείξει ο κ. Κ. Αγοραστός στη Βουλή των Ελλήνων πετυχαίνοντας να αναγνωριστούν δικαιώματα σε αρκετές σχολές.


Σχόλια