Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Η λειτουργία της Κυβέρνησης και της Βουλής

Περίμενα με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε ερώτηση που κατέθεσα πρόσφατα στην Βουλή για την πρόοδο εφαρμογής της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους χώρους.  Για πρώτη φορά, όμως, η απάντηση των πενήντα λέξεων που έλαβα αγγίζει τα όρια του παραλόγου και αναδεικνύει διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Όλα τα παραπάνω έχουν κοινό παρανομαστή την ανικανότητα και την απροθυμία του πολιτικού συστήματος να βάλει σε τάξη τα του οίκου του. Όσο δεν κοιτιόμαστε με ειλικρίνεια στον καθρέφτη και δεν αποφασίζουμε να αναμετρηθούμε με γενναιότητα με τις αδυναμίες μας, τόσο το πολιτικό σύστημα θα απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στη συνείδηση της κοινωνίας. Όσο μένουμε προσκολλημένοι ή κρυβόμαστε πίσω από γραφειοκρατικές και δαιδαλώδεις διαδικασίες προκειμένου να μην αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, τόσο θα αποτυγχάνουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι οι θυσίες τις οποίες καλούνται να κάνουν πιάνουν τόπο.
Όσο τελικά κανένας από εμάς, κυβέρνηση, βουλευτές, υπηρεσίες του Κράτους δεν αισθάνεται την ανάγκη ή δεν υποχρεώνεται να δώσει λόγο για τα πεπραγμένα του τόσο περισσότερο η χώρα και η κοινωνία μας θα βυθίζεται στο τέλμα.

http://www.kmitsotakis.gr/doc_view.cfm?ID=1483

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.