Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αυτή τη στιγμή διοριστέοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί έχουν κλείσει την είσοδο του Υπουργείου  Οικονομικών στην Νίκης.
Πρόκειται για επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Οικονομικών και οι θέσεις που θα στελεχώσουν σε εφορίες, τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποτελούν θέσεις-κλειδιά για τη στελέχωση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Διαμαρτύρονται γιατί ενώ έχουν παρέλθει οι νόμιμες προθεσμίες για το διορισμό τους απο αρχές Μαρτίου ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στις υπηρεσίες τους .

Καταγγέλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί:

...δεν σέβεται το Σύνταγμα της χώρας και αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους μη τηρώντας το δημοσιουπαλληλικό κώδικα σύμφωνα με τον οποιο θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στις θέσεις τους.

...υποβαθμίζει το ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη αγνοώντας γνωμοδότησή του που κρίνει το μη διορισμό τους ως παράνομη ενέργεια.

...απαξιώνει τελείως το ρόλο του ΑΣΕΠ καταδικάζοντας όσους πίστεψαν στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία σε αναγκαστική ανεργία.

...αρνείται να στελεχώσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών με εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να προβαίνουν σε ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις. Συνέπεια αυτού είναι να καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώνουν φόρους μόνο αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι έχοντες χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Απαιτούν τον άμεσο διορισμό τους και λήξη της ομηρίας όλων όσων εκρεμμεί ο διορισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.