Ο κ. Παπατόλιας παρουσιάζει ως καινούργιες εξαγγελίες όσα έχει ανακοινώσει αλλά δεν υλοποίησε στη Μαγνησία από το 2008

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ:

«Ζωτικής σημασίας για την τοπική αγορά
της Θεσσαλίας οι αποζημιώσεις στο βαμβάκι»

- Ο κ. Παπατόλιας παρουσιάζει ως καινούργιες εξαγγελίες όσα έχει ανακοινώσει αλλά δεν υλοποίησε στη Μαγνησία από το 2008

«Κόκκινη γραμμή» για «δίκαιες αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ στο βαμβάκι» χάραξε για ακόμη μια φορά από το Δήμο Οιχαλίας ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Ακούγοντας πολλούς αγρότες της περιοχής να το θέτουν ως θέμα πρώτιστης προτεραιότητας, ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Συμφωνώ μαζί σας ότι πρέπει να δοθούν δίκαιες, εξατομικευμένες αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ στο βαμβάκι, η καλλιέργεια του οποίου έχει πληγεί από το πράσινο σκουλήκι κι άλλα λεπιδόπτερα. Ενώνω τη φωνή μου με την δική σας για να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κεντρική εξουσία ότι δεν δεχόμαστε «ψίχουλα» των 2-3 ευρώ το στρέμμα μέσω ΠΣΕΑ, ενώ εξυπακούεται ότι διεκδικούμε να εισπράξουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση και όσοι πραγματικοί παραγωγοί δεν πιάσουν το πλαφόν παραγωγής ανά νομό λόγω ακριβώς των ζημιών από το πράσινο σκουλήκι
Θέλω με την ευκαιρία να επισημάνω ότι το βαμβάκι αποτελεί βασική καλλιέργεια για την Θεσσαλία και βασική πηγή εισοδήματος στην περιφέρεια. Οι οικονομικές απώλειες που παρατηρούνται φέτος λόγω της μείωσης της παραγωγής και παρά το γεγονός ότι η τιμή είναι υψηλή, είναι απώλειες συνολικά για την τοπική οικονομία, απώλειες που είναι εξαιρετικά δύσκολο αν δεν είναι σχεδόν αδύνατον να αναπληρωθούν.
Ως «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» είμαστε στο πλευρό των παραγωγών και διεκδικούμε μαζί τους δίκαιες αποζημιώσεις στο βαμβάκι, τις οποίες θεωρούμε ζωτικής σημασίας συνολικά για την τοπική αγορά και την τοπική οικονομία. Πιστεύουμε επίσης ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας έχουν την δύναμη να επιλέξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί μαζί τους από την κεντρική εξουσία κι όχι να είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης και τοποτηρητής του μνημονίου».
ΙΔΙΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ
Ο κ. Κώστας Αγοραστός σχολίασε και τις εξαγγελίες του απερχόμενου νομάρχη Μαγνησίας επισημαίνοντας:
«Εάν ο Ενεργειακός Χάρτης Θεσσαλίας, που εξήγγειλε προχθές ο κυβερνητικός υποψήφιος, είναι παρόμοιος με τον Ενεργειακό Χάρτη που προ διετίας είχε αναλάβει ως νομάρχης να προωθήσει στη Μαγνησία, τότε οι Θεσσαλοί πολίτες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν…
Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι τον Οκτώβριο του 2010 εξαγγέλλει ως «πρωτοβουλίες» για την Θεσσαλία ακριβώς τα ίδια που είχε εξαγγείλλει ως νομάρχης Μαγνησίας το Μάρτιο του 2008 χωρίς φυσικά να τα υλοποιήσει ούτε στο ελάχιστο…
Θυμίζουμε ότι το 2008 ανακοίνωνε ενεργειακό σχεδιασμό στη Μαγνησία και μάλιστα προσλαμβάνοντας ως «ενεργειακό σύμβουλο» το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (με ποιο κόστος άραγε;)
Τώρα που ξεσκονίζει, όπως φαίνεται, τον φάκελο των πομπωδών «πρωτοβουλιών» ως νομάρχης και τις οποίες επαναφέρει ως ο υποψήφιος περιφερειάρχης, είναι βέβαιο ότι θα αντιληφθεί το μέγεθος της υπερβολής, της υποκρισίας και των κενών λόγων που χαρακτήρισαν τη θητεία του.
Αφού δεν κατάφερε να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας ο κ. Παπατόλιας, ας κάνει τουλάχιστον «εξοικονόμηση» λόγων και υποσχέσεων...»

Σχόλια