Τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά...

Ποιος το είπε αυτό μα ποιος άλλος ο βραβευθείς, μέγας στοχαστής και ταξιδευτής..
Ο πρωθυπουργός μας.
Τον ευχαρίστησε ο κ. Ραγκούσης (τον πρωθυπουργό) για την σύλληψη της ιδέας.
Τι του απάντησε ο κ. Πρωθυπουργός ;
"Είμαστε πρωτοπόροι. Έχουν δοκιμάσει κι άλλες χώρες, νομίζω εν μέρει, αλλά πιστεύω ότι είμαστε, αν όχι οι πρώτοι, πάντως, από τις πρώτες χώρες στον κόσμο - τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά. "
Καλή η διαφάνεια και όντως είναι πολύ θετική η ανάρτηση, όλων των εγγράφων του Εθνικού Τυπογραφείου και των αποφάσεων των υπουργείων και όλων των φορέων του δημοσίου στο διαδίκτυο.
Αυτό όμως απέχει πολύ από το να λέμε και να διατυμπανίζουμε ότι, είμαστε ίσως η πρώτη χώρα που το κάναμε και ότι τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά.
Πρέπει να έχουμε και μέτρο και επίγνωση των όσων λέμε...
μιας που όλα τώρα ΘΑ αναρτώνται στο διαδίκτυο, όπου ο καθένας σε όλα τα πλάτη της γης θα μπορεί να τα διαβάζει.
Το μέτρο και η μετριοπάθεια δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν κ. Πρωθυπουργέ.
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα, το Εθνικό Τυπογραφείο όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και τον Γενικό Γραμματέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στέφανο Γκρίτζαλη, για την υλοποίηση του Προγράμματος Διαύγεια.
Διαβάστε απόσσπασμα των δηλώσεων
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Και εμείς ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε, βασικά για την ιδέα, για την σύλληψη της ιδέας.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είμαστε πρωτοπόροι. Έχουν δοκιμάσει κι άλλες χώρες, νομίζω εν μέρει, αλλά πιστεύω ότι είμαστε, αν όχι οι πρώτοι, πάντως, από τις πρώτες χώρες στον κόσμο - τόσο μεγάλη διαφάνεια δεν υπάρχει πουθενά. Και όταν μιλώ, τουλάχιστον με αρκετούς αρχηγούς άλλων κυβερνήσεων, το βλέπουν και ως θετικό βεβαίως, αλλά και ως ένδειξη θάρρους, να είναι κανείς τόσο ανοιχτός, με τέτοια διαφάνεια, με τέτοια ειλικρίνεια, για τις αποφάσεις και τα προβλήματα που θα αναδειχτούν.
Γιατί αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξουμε: ότι εμείς είμαστε εδώ για να σπάσουμε αντιλήψεις, νοοτροπίες και κατεστημένες πρακτικές, για το καλό της χώρας.

Σχόλια

  1. θα δούμε και τις αποφάσεις πρόσληψης των συμβούλων του?
    θα δούμε και τις αποφάσεις που χαρίζονται φόροι πρόστιμα κλπ στους γνωστούς του πολιτικού περιβαλοντός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.