Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Το Eλληνικό γένος: Η μεγάλη πρόκληση για τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

του Πλωτάρχη (ΥΙ) Ζώη Μπέχλη.ΠΝ, Ειδικού Παθολόγου
 Η επιστολή αυτή γράφεται με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο "4 προτεραιότητες (και μία ευκαιρία) για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας",

Μετά απο μια εναγώνιο προσπάθεια ενημέρωσης και νόμιμης δραστηριότητας, υπέρ των ενόπλων δυνάμεων, στις οποίες και υπηρετώ, διαπιστώνω ένα πολύ μεγάλο έλλειμα, και εξηγούμαι.
Διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο αναφέρεται στις προτεραιότητες των ενόπλων δυνάμεων.
Πράγματι είναι σημαντικά όσα αναφέρει και είναι σημαντικά για τον οποιονδήποτε στρατό.....εθνικό ή μισθοφορικό.
Αναρωτιέται όμως κανείς, για το αν εχει υποπέσει στην αντίληψη του συγγραφέα του άρθρου, το γεγόνος ότι λίαν συντόμως ο ελληνικός στρατός κινδυνεύει να μεταβληθεί ,απ'ο ελληνικό......σε ελλαδικό

Ο Πάνος Καμμένος τιμά τον ήρωα Ιωάννη (Βλάχο) Δασκαλογιάννη


«Με πίστη και ελπίδα τιμούμε την μνήμη του μεγάλου Σφακιανού, αγωνιστή και πατριώτη Ιωάννη (Βλάχου) Δασκαλογιάννη.
Μορφωμένος και κοσμογυρισμένος, δεν υπηρέτησε ποτέ τις αυλές των πασάδων, αλλά ήταν ελεύθερος και είχε όραμα και στόχο, όπως επίσης είχε και ένα μεγάλο όνειρο και έναν αστείρευτο ενθουσιασμό :Να ξεσηκώσει τους συντοπίτες του ώστε να επαναστατήσουν εναντίον των Οθωμανών.
Ένας μεγάλος άνθρωπος που αψήφησε τον εαυτό του και τη ζωή του για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας.
Η παρακμή και η συρρίκνωση των αξιών και των αρχών στη σημερινή κοινωνία, με την παράλληλη άνθιση του ατομικού συμφέροντος και της διαφθοράς, αφήνουν μια αγαλλίαση ελπίδας στο πρόσωπο του μεγάλου δάσκαλου Δασκαλογιάννη για έννοιες ξεχασμένες στο σήμερα όπως : Του Πατριωτισμού και του κοινωνικού καλού έναντι του ατομικού.

Η Ελλάδα ζητάει από την Τρόικα την Σελήνη...

Δείτε τι γράφει ο ξένος τύπος για τις προτάσεις αναδιαπραγμάτευσης της κυβέρνησης...
Mike "Mish" Shedlock (MISH'S Global Economic Trend Analysis):
Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καιρό θα διαρκέσει η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, μετά την απόρριψη από την Γερμανία των προτάσεων διευκόλυνσης του μνημονίου ....για:
- Μείωση του ΦΠΑ
- Πάγωμα των απολύσεων
- Επέκταση χρονοδιαγράμματος μείωσης του ελλείμματος κατά δύο έτη
- Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

η ΦΩΤΟ που δεν έδειξε η TV: Πώς αντέδρασε η Μέρκελ στο 1-1 ;

Επειδή ο σκηνοθέτης δεν έδειξε το πλάνο, δείτε τη φωτογραφία από Γερμανικό πρακτορείο:


Κ. Μαρκόπουλος για το κείμενο συμφωνίας: Η κυβέρνηση είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικα

Με αφορμή το πλήρες κείμενο της συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην Μνημονιακή κυβέρνηση και που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι γνωστοί συνέταιροι της εξουσίας Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, με τη νέα τους αριστερή μεταγραφή Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνουν μετεκλογικά όσα έλεγαν προεκλογικά. Υποσχέσεις και προθέσεις την ώρα που τα κόμματά τους και η μνημονιακή κυβέρνησή τους είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Τρόικας, η οποία σπεύδει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να δώσει τις εντολές της.

To ιστορικό της κατάρριψης του Τουρκικού αεροσκάφους απ την Συρία


Δαμασκός, (SANA) - Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας στρατού εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
στις 11:40 πμ στις 22/6/2012, άγνωστο αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας, προερχόμενο από τα δυτικά με υψηλή ταχύτητα σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα χωρικά ύδατα , έτσι ώστε η Συριακή αντιαεροπορική άμυνα να αντιδράσει με αντιαεροπορικά , καταρρίπτοντας άμεσα το αεροσκάφος. 
Το αεροσκάφος ήταν 1 χιλιόμετρο μακριά από τη γη, με αποτέλεσμα να

Tο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Σημεία προγραμματικής σύγκλισης
Προοίμιο
Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που θα δημιουργηθεί με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.
Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Αποθρασύνθηκε η διοίκηση της Deutsche Telekom!

α)  Εκμεταλλευόμενη το κλίμα ασυλίας που απολαμβάνει από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια τους που τα μπουκώνει με διαφήμιση.
β) Αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι μνημονικές κυβερνήσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια.
γ) Την εκφυλισμένη και καλολαδωμένη «με συνδικαλιστικούς μισθούς, πολυτελή αυτοκίνητα κ.λ.π.» συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΜΕ-ΟΤΕ που συναλλάσσεται μαζί της.
δ) Την επικυριαρχία του γερμανικού ιμπεριαλισμού που επιτίθεται λυσσαλέα στη χώρα και στον ελληνικό λαό, η διοίκηση Τσαμάζ αποθρασύνθηκε τελείως.
Περικόπτει θέσεις εργασίας, μειώνει τους μισθούς, αθετεί αυθαίρετα συμβατικές της υποχρεώσεις, καταργεί μονομερώς ΣΣΕ.
Τελευταίο τους κατόρθωμα: 

Χώρες σοβαρές και χώρες της πλάκας...

27 Σεπτεμβρίου 2011 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε, Έκθεση για μια Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον Τουρισμό. 
Στην Εκθεση για μια Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον Τουρισμό, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σήματος για τον «Τουρισμό ποιότητας», καθώς και ειδικό πρόγραμμα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Με δεδομένο ότι ο τουρισμός είναι η τρίτη σημαντικότερη κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγοντας το 10% του ΑΕΠ και συμβάλλοντας στο 12% της απασχόλησης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κλάδου στην Ευρώπη αποκτά ζωτική σημασία.
Αφού λοιπόν η Ε.Ε έχει εκπονήσει Στρατηγική για τον Τουρισμό,

Γκιούλ: Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε το γεγονός, θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο

Σε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους F4 της τουρκικής αεροπορίας, από τη συριακή αεράμυνα το απόγευμα της Παρασκευής.
Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Οι παίκτες με τη γαλανόλευκη στο στήθος, μας έκαναν περήφανους και στο φετινό EURO, κατατάσσοντας την ποδοσφαιρική Ελλάδα και πάλι μέσα στην Ευρωπαϊκή οκτάδα.
Στο Γκτανσκ, στη πόλη που γεννήθηκε η "Αλληλεγγύη" του Λεχ Βαλέσα, οι παίκτες μας πολέμησαν σαν Έλληνες και "έπεσαν" σαν Έλληνες με το κεφάλι ψηλά.
Η Εθνική Ελλάδας, με κορμό τους νέους παίκτες της, έχει το πιο ελπιδοφόρο αύριο. Η αρχή θα γίνει με το Μουντιάλ του 2014.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους ευχαριστούμε».

Οι Βενιζέλος και Κουβέλης είναι «βλαχοδήμαρχοι» ή δεν θέλουν το πολιτικό κόστος;

Ξεκίνημα με «βαρίδια»
Του Σταύρου Λυγερού
Μπορεί να ήταν εξ αρχής αναμενόμενος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά όσοι είχαν χάσει τον ύπνο τους από τον φόβο της ακυβερνησίας έβγαλαν αναστεναγμό ανακούφισης. Η ανακούφισή τους, όμως, σύντομα εξατμίσθηκε. Η σύνθεση δεν προσφέρει έρεισμα αισιοδοξίας ακόμα και στους πολίτες που ψήφισαν αυτά τα....
κόμματα. Με άλλα λόγια, πέρα από το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα που αφορά το Μνημόνιο, εγείρεται και πρόβλημα λειτουργικότητας.

Το σχέδιο τους προχωρά κανονικά 1 εκατομμύριο Έλληνες λιγότεροι μέσα σε μια δεκαετία !

Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες (!) στην χειρότερη δεκαετία από την δεκαετία του 1940!
Ακόμα και στη δεκαετία του ’40 για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των ηττημένων κομμουνιστών στις χώρες του ανατολικού μπλοκ έφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός …

Εθνική Ελλάδας ..Επιστροφή με το κεφάλι ψηλά

Με το κεφάλι ψηλά αποχωρούν από τη διοργάνωση του EURO οι διεθνείς μας, καθώς, σε μία αναμέτρηση με σαφώς ανώτερο αντίπαλο, "κράτησαν" το ηθικό της ομάδας, αποδεικνύοντας ότι η Εθνική Ελλάδος αξίζει το σεβασμό της αθλητικής κοινότητας παγκοσμίως. Μπορεί η ήττα με 4-2 από την Εθνική Γερμανίας να πόνεσε, αλλά τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος, ήδη έβαλαν πλώρη για τον επόμενο στόχο, τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Οι νικητές Γερμανοί θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά την Αγγλία ή την Ιταλία.
Ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής μας σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, τόνισε ότι "κρατάμε τα ψυχικά αποθέματα των παικτών.

Γκάφα της ΕΡΤ, με λάθος φωτογραφία υφυπουργού...

Η ΕΡΤ στην ιστοσελίδα της ( http://www.ert.gr/ ) και στην δεξιά πλευρά έχει την σύνθεση της  νέας κυβέρνησης (Νέα κυβέρνηση 2012).
Μάλιστα η ΕΡΤ έχει βάλει και τις φωτογραφίες όλων των υπουργών και υφυπουργών...
Κάνοντας κλικ στην κάθε φώτο γίνεται μεγέθυνση της και αναγράφονται τα στοιχεία του καθενός από τους υπουργούς-υφυπουργούς..
Κάνοντας κλικ στην φωτογραφία που αντιστοιχεί στον υφυπουργό Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα... 

Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα

H ευρωζώνη επιδιώκει την επίσπευση των διαδικασιών για την επανάληψη της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών. Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικα.
Οι χώρες της ευρωζώνης προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο στην περίπτωση της Ελλάδας. Το κλιμάκιο της τρόικα αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση τη συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής.
«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης και όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν» δήλωσε μετά τη σύνοδο του Eurogroup ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Καταρρίφθηκε από S-300PMU2 τουρκικό F-4E 2020 στη Συρία - Παραδόθηκαν οι πιλότοι;

Καταρρίφθηκε από πυρά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2 το τουρκικό μαχητικό κρούσης F-4E 2020 (κατ'άλλες πηγές RF-4E) που παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο και οι δύο πιλότοι αιχμαλωτίστηκαν. Το Reuters μεταδίδει ότι καταρρίφθηκε επάνω από το συριακό έδαφος.
 Επίσης το λιβανέζικο κανάλι "Αλ Μπαγιαντέρ" μεταδίδει ότι καταρρίφθηκε από πυρά της συριακής αεράμυνας. 
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με ένα μαχητικό κρούσης F-4E 2020 Τερμινέϊτορ (υπάρχει και μαρτυρία ότι είναι αναγνωριστικό RF-4) την ώρα που αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία.

Εξεταστική για την οικονομία...Το θέμα δεν τέθηκε..

Ακούστε στο ηχητικό στην συνέχεια του άρθρου τι είπε σήμερα το πρωί, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης στον Real fm και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή..

Σε ερώτηση της Κάτιας Μακρή για τις συζητήσεις των κομμάτων σχτικά με την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Χατζησωκράτης είπε:

ΣΙΛΑΣ : Κάνουμε αλλαξοθρησκεία;

Ραχήλ Μακρή : Πρωτοφανής υποδοχή Φούχτελ στην Κοζάνη ως εκπροσώπου Ελληνικής Κυβέρνησης από «γαλάζιο» περιφερειάρχη – Του ζήτησε να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού του κ.Αντώνη Σαμαρά και ο Γερμανός απεσταλμένος της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ επισκέφτηκε την Κοζάνη όπου  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Δακής  ζήτησε την συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5.  Δεδομένου ότι προεκλογικά η  Νέα Δημοκρατία διαλαλεί  την πώληση της ΔΕΗ και των εργοστασίων της στα πρότυπα του αεροδρομίου, η επίσκεψη του Γερμανού υπαλλήλου της κυρίας Μέρκελ,  φαντάζει "ύποπτη".

ΥΠΟΔΟΧΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των μελών της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Αντώνη Σαμαρά και ο Γερμανός απεσταλμένος της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, συνοδεία επιχειρηματιών- κορακιών, γερμανικών και ελληνογερμανικων συμφερόντων, επισκέφτηκε την Κοζάνη όπου ο Γιώργος Δακής,

Α. Ρουπακιώτης:"Αν δεν υπάρξουν λύσεις δεν έχω θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης"

"Δεν υπάρχουν μάγοι, κι αν υπάρχουν εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Θα δώσουμε λύσεις εκεί που προσδοκά η κοινωνία, στη Δικαιοσύνη. Θα επιδιώξουμε αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. 

Εάν δεν υπάρξουν λύσεις, εγώ δεν έχω θέση στο υπουργείο". Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους υπαλλήλους του υπουργείου.

Μαραντόνα: Αφού 300 κράτησαν τις Θερμοπύλες, 11 μπορούν τους Γερμανούς

«Οι Ελληνες είναι σκληροί, μεγαλύτεροι και έμπειροι ... είμαι βέβαιος ότι θα αντισταθούν ηρωικά, αλλά η Γερμανία μάλλον θα νικήσει, εκτίμησε ο διάσημος Αργεντίνος με δήλωσή του στους Times της Ινδίας.
«Ο Φερνάντο Σάντος ξέρει ότι κρατάει στα χέρια του το παιχνίδι της ζωής του, καθώς πρέπει να δώσει μία μεγαλειώδη μάχη προς την κορυφή. Αλλά από τη στιγμή που 300 Ελληνες μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν 10.000 Πέρσες στις Θερμοπύλες, τότε 11 Ελληνες είναι βέβαιο ότι θα έχουν πιθανότητες απέναντι σε 11 Γερμανούς», υποστηρίζει ο Ντιέγκο.
«Ηδη πέτυχε ένα θαύμα νικώντας τους Ρώσους και θα πρέπει να τονώσει ακόμη περισσότερο το ηθικό της ομάδας του αυτό το βράδυ στο Γκντανσκ. ...

Ελληνες, στις Εκλογές ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ την Μάχη! Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται!

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός
Ελληνες, στις Εκλογές, ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ την Μάχη!
Πανηγυρίζουν την ήττα τους, για να μην αντιληφθούμε την Νίκη μας!
Οχι δεν τους σαρώσαμε, αλλά μήπως είμαστε βιαστικοί;
Σκεφτείτε!
Σκεφτείτε την πρώτη Νίκη των Ελλήνων, στις 11 Νοεμβρίου 2011!
Θυμάστε;
Με την Ανικανότητα του Παπανδρέου και τα δημοψηφίσματα, οδηγούμασταν σε εκλογές την 4η Δεκεμβρίου 2011, πριν καταφέρουν να περάσουν τον Μνημόνιο Β’.
Και μας επέβαλαν τον δοτό Παπαδήμο.

Στο νοσοκομείο ο Αντωνης Σαμαράς!

Στο Αττικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Η κατάστασή του παρακολουθείται από τον καθηγητή κ. Θεοδοσιάδη.

Tεράστια πρόκληση: "Τούρκοι Δυτικής Θράκης" σε ευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου, με την υποστήριξη του ΥΠΕΣ της Γερμανίας...

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ως συνήθως...
Από 16 ως 24 Ιουνίου 2012 και παράλληλα με το EURO 2012, διεξάγεται στην Σαξονία (Sorbs Lusatian) της Γερμανίας, μια άλλη ποδοσφαιρική διοργάνωση η EUROPEADA 2012.
Σε αυτή την διοργάνωση συμμετέχουν και οι "Τούρκοι Δυτικής Θράκης" ...!!!
Μάλιστα καλά διαβάσατε.
Είναι το 2ο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο-τουρνουά των αυτοχθόνων εθνικών μειονοτήτων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Την Δευτέρα οι βαθμοί των 110.000 υποψηφίων

Της Χαράς Καλημέρη
«Τέλος» λαμβάνει η αγωνία των περίπου 110.000 υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς τη Δευτέρα θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αναστάτωση, ωστόσο, έχει προκαλέσει ένα απρόοπτο περιστατικό: σε βαθμολογικό κέντρο της Κρήτης χάθηκε γραπτό υποψηφίου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι από απροσεξία πετάχτηκε στον κάδο σκουπιδιών...

Αυτοί έχουν πλάκα...Μας δουλεύουν ψιλό γαζί..

Επικρίσεις ΔΝΤ στα σχέδια της Ευρωζώνης κατά της κρίσης...
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφισβήτησε, την Πέμπτη, τον τρόπο με τον οποίο η ευρωζώνη προσπαθεί να επιλύσει την κρίση, απαιτώντας περισσότερες ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατακρίνοντας τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών.
Σε συνέντευξη Τύπου η Λαγκάρντ επέκρινε σχέδια για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας μέσω δανείων προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Το σκίτσο της ημέρας από το ” The Independent “

Λέτε να το δούμε και αυτό ;;;

Κατσέλη: Κυβέρνηση με επιρροή του τραπεζικού κατεστημένου..

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν και δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει έντονα δεξιά χαρακτηριστικά και σαφή την .
Από την προγραμματική συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά προς την κατεύθυνση της ανατροπής της πολιτικής της αδιέξοδης λιτότητας. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Γιατί είπα όχι στον Αντώνη Σαμαρά"

Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη μη επιλογή του ως υπουργού Περιβάλλοντος.
Την ενόχλησή του για την εξέλιξη των συζητήσεων που οδήγησαν στον σχηματισμό ης κυβέρνησης φέρεται να εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο ίδιος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην Περιφέρεια Β' Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε στενούς του συνεργάτες.

"Εθνική" Γερμανίας..η λεγεώνα των ξένων


Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

H Eθνική βγάζει στο σφυρί το “Astir Palace”...


Σύμφωνα με το Βusiness Τimes, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ετοιμάζεται να πουλήσει μια αθηναϊκή Ριβιέρα θέρετρο, που το επισκέπτονται παγκόσμιοι ηγέτες και αστέρες του κινηματογράφου για περισσότερο από μισό αιώνα, σε μια δοκιμασία της ικανότητας της χώρας να πουλήσουν στοιχεία του ενεργητικού τους...
Το 307.000 τ.μ συγκρότημα “Astir Palace” έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον των επενδυτών, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη Καρυτινό, που είναι ο γενικός διευθυντής της ακίνητης περιουσίας της Τράπεζας.

Ένας Σύρος πιλότος διέφυγε στην Ιορδανία μαζί με το αεροσκάφος του

Η συριακή κρατική τηλεόραση στις 21 Ιουνίου ανακοίνωσε την εξαφάνιση ενός μαχητικού MiG-21, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση στο νότο της χώρας.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης στη Συρία εμφύλιας σύρραξης. Όμως ούτε οι εξεγερθέντες, ούτε η επίσημη Δαμασκός δεν δήλωσαν ότι θα μπορούσε να έχει καταρριφθεί.

Πτώση στις βάσεις των Πολυτεχνικών και Ιατρικών σχολών ..

Πτώση καταγράφεται στις Πολυτεχνικές και Ιατρικές Σχολές, ενώ αντίθετα ανοδικά κινούνται οι Νομικές
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των περίπου 110.000 υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, στόχος είναι οι βαθμολογίες να αναρτηθούν στα Λύκεια στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν το χρονικό περιθώριο να οριστικοποιήσουν τις επιλογές με τα τμήματα των πανεπιστημίων ή ΤΕΙ στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν.

Η σύνθεση της κυβέρνησης


Από 39 μέλη, 37 άνδρες και 2 γυναίκες απαρτίζεται η νέα κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν 25 βουλευτές της ΝΔ και 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.
Ο αριθμός των υπουργείων είναι αυξημένος κατά ένα (από 15 σε 16), καθώς ενοποιήθηκαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών, όπως και το Παιδείας με το Πολιτισμού, επανασυστάθηκαν, όμως, τρία υπουργεία: το Τουρισμού, το Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και το Μακεδονίας - Θράκης.
Οι υπουργοί είναι 17, οι αναπληρωτές υπουργοί επτά και 14 υφυπουργοί. Από το σύνολο των μελών της νέας κυβέρνησης προηγούμενη κυβερνητική θητεία έχουν 13, ενώ οι υπόλοιποι 26 ορκίζονται για πρώτη φορά.
Η σύνθεση της κυβέρνησης:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΡΑΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ

Ο Αετός και η διαδικασία Αναγέννησης!ΣΙΛΑΣ: Πρώτα ορκίζεται, μετά σχηματίζεται

Παρακαλώ αφήστε ήσυχους τους Συριζαίους. Προπονούνται για κυβέρνηση. 

Κώστας Αγοραστός: «Απαραίτητη η παρουσία πυροσβεστικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου»


Την παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ζητά με επιστολή του προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την κάλυψη των αναγκών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός αναφέρει:
Πρόσφατα με ανησυχία ενημερωθήκαμε ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο δεν θα σταθμεύσουν στο Αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας της Νέας Αγχιάλου εναέρια μέσα πυρόσβεσης για την από αέρος υποστήριξη της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας .

Να γιατί κρύβουν την έκθεση της Black Rock...

Πως είναι δυνατόν η έκθεση της Black Rock να διαρρέει στον διεθνή τύπο και να μην δίνεται σε Αρχηγό κόμματος;;
Μια χαρά τα βρήκε η Black Rock στην Ελλάδα .....
Θετική ήταν η  έκπληξη της  για τα ευρήματα σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών..
Έτσι ανέφερε ο κ. Ράπανος στις 14 Ιουν.2012 στην ομιλία του στην Τακτική Γενική συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Πιο συγκεκριμένα επικαλούμενος δηλώσεις αξιωματούχων της είπε ότι, ήταν θετικη έκπληξη τους για τα ευρήματας, της κατά τα άλλα "εμπιστευτικής" έκθεσης,...σχετικά

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


«Στα ΜΜΕ διαχέεται, χωρίς να διαψεύδεται, η πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία.
Σαμαράς και Βενιζέλος, αποφάσισαν να προστατέψουν και να αθωώσουν τους εαυτούς τους, αλλά και όλους εκείνους που συνυπέγραψαν στην οικονομική δολοφονία της Ελλάδας, με τα Μνημόνια και τις επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις.

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πριν από τις Εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, οι τροϊκανοί προσπάθησαν με αισχρές, συνεχείς και απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις να παρέμβουν δραστικά στη δημοκρατική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, υπέρ της ψηφίσεως των μνημονιακών και υπεύθυνων για την κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων, κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). 
Συμμάχους σ΄αυτή την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών, βρήκαν οι τροϊκανοί, τα όργανα της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, τους εγχώριους πληρωμένους σύγχρονους Εφιάλτες, τα ΜΜΕ. Μια από τις τελευταίες, πρωτοφανείς ωμές παρεμβάσεις τους στις Ελληνικές εκλογές, ήταν το δημοσίευμα, υπό τύπου ανοικτής επιστολής, της γερμανικής εφημερίδας Bild, την προηγουμένη των εκλογών, το οποίο παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας και ξεστομίζει ύβρεις εναντίον των Ελλήνων.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ


Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Τι σημαίνει Αναδιαπραγμάτευση ;
Απλό.
Ο Παπαδήμος γίνεται Ράπανος.
Και το δίδυμο Ζανιάς-Ράπανος, γίνεται Ράπανος-Ζανιάς.
Κίνηση Ματ.
Αυτό ήταν το μεγαλόπνοο σχέδιο του Α. Σαμαρά,
το οποίο χρειάστηκε ένα ολόκληρο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙΙ
και 18 συμπληρωματικά μέτρα για να αναλυθεί;;
Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα.
Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της αναδιαπραγμάτευσης ;
Πάλι απλό.
Γράψτε το και θα με θυμηθείτε :

Απαίτηση ΠΑΣΟΚ να μην γίνει εξεταστική για το μνημόνιο ;;

Σύμφωνα με πληροφορίες του apospasma.gr, στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία!

Το "περιβάλλον" Σημίτη, συνεχίζει να πρωτοστατεί στην κρατική διακυβέρνηση.


Γράφει ο Γ.Δη
Tο "περιβάλλον" Σημίτη, συνεχίζει να πρωτοστατεί στην κρατική διακυβέρνηση.
Θα σταματήσει μόνον, όταν πιει -σαν βαμπίρ- και την τελευταία σταγόνα "αίματος" στην Ελλάδα.
Έλληνες ξυπνήστε, άλλο γκουβέρνο βγάλατε κι' άλλο σας προέκυψε.
Το τραπεζοασφαλιστικό κατεστημένο, οι επίγονοι**  Σημίτη-Καρατζά, είναι το ίδιο που εδώ και χρόνια κατατρώει τα σωθικά του λαού και τη χώρα.
Μάθετε -όσοι δεν το γνωρίζετε- ότι από τα δισεκατομμύρια που έντοκα δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο (εμείς οι φορολογούμενοι), για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,

Νέα κυβέρνηση..Κι’ εγώ κύριε; Δεν χωράω εγώ κύριε;
Μα γιατί μόνο τον κ. Ιωάννη Στουρνάρα; Βάλτε και τα μέλη του ΙΟΒΕ σε υπουργικούς θώκους!

Ακούγεται έντονα το όνομα του κυρίου Στουρνάρα ως φαβορί για συμμετοχή στο νέο υπουργικό σχήμα.Λογικό. Ο κύριος Στουρνάρας και το ΙΟΒΕ έπεσε διάνα στις προβλέψεις του, για τις ευεργετικές συνέπειες του μνημονίου στην πραγματική οικονομία.

Στις 20/09/2010 δήλωνε: Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την αποφυγή της στάσης πληρωμών, που θα είχε ολέθριες επιπτώσεις στην ευημερία των πολιτών της”, επισημαίνει  το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Έκτοτε βέβαια, όχι μόνο δεν είδαμε τις αγορές, αλλά κινδυνεύσαμε καμμιά πενηνταριά φορές με στάση πληρωμών και επιστροφή στην δραχμή. Λεπτομέρειες…

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΣΙΛΑΣ :Προσοχή νεκρός!

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


«Ο κ. Σαμαράς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Του ευχόμαστε να επιτύχει στο έργο του για το καλό όλων.
Βέβαια παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις.
Θα τον παρακολουθούμε στενά και θα τον κρίνουμε αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του.

Ποσους ψήφους κέρδισαν ή έχασαν τα κόμματα6 ΜΑΙΟΥ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
διαφορά
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1.192.051 1825609 633.558
ΣΥΡΙΖΑ 1.061.282 1.655.053 593.771
ΠΑΣΟΚ 833.527 755.832 -77.695
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 670.957 462.456 -208.501
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 441.018 425.980 -15.038
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 386.122 385.079 -1.043
ΚΚΕ 536.072 277.179 -258.893

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


"Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την με αριθμό 167/18-6-2012 Πράξη του, παρά το νόμο και κατά παράβαση της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, προχώρησε, αφενός μεν σε κατάρτιση  πίνακα πρώτης κατανομής των βουλευτικών εδρών στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, αρμοδιότητα την οποία έχει μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αφετέρου σε εφαρμογή όχι του ισχύοντος εκλογικού μέτρου, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, αλλά με βάση διατάξεις του καταργηθέντος εκλογικού νόμου του 1985 ήτοι του ν+1.
Με βάση την παραπάνω πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ, προσκυρώθηκαν από τη πρώτη κατανομή τρείς (3) έδρες, τη στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του προσκύρωσε στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ  δύο (2) έδρες στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου.

Οι εκλογές τελείωσαν...


Ποιοι έβγαλαν το κοστούμι του υπουργού

Ποιοι έβγαλαν το κοστούμι του υπουργούΤα ονόματα, τα χαρτοφυλάκια, το παρασκήνιο και… οι καραμπόλες

Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους τα κομματικά επιτελεία σχετικά με τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα δεκάδες ονόματα παρελαύνουν από τα πολιτικά πηγαδάκια, ενώ πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν το τηλέφωνο από τον κ. Αντώνη Σαμαρά για να αναλάβουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο.
Το μόνο που είναι σίγουρο και αδιαπραγμάτευτο αυτή τη στιγμή είναι η θέση του πρωθυπουργού, την οποία αναλαμβάνει φυσικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αυτό που επίσης διαρρέεται είναι ότι το υπουργικό Συμβούλιο θα είναι ολιγομελές, θα έχει δηλαδή μέχρι 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς, με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε εκπλήξεις αναφορικά με τα ονόματα.

Επεξηγήσεις Διάφορων Ελληνικών Γνωμικών
Τα πάντα είναι εύθραυστα

Γιάννης Λούλης
Μόνο μια ανάσα προσφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια της χώρας να παραμείνει στο Ευρώ. Διότι όλα εκείνα που προσδιορίζουν το πολιτικό-κομματικό τοπίο, έχουν ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό: Είναι εύθραυστα.
Πρώτον, η νίκη της ΝΔ είναι Πύρρειος. Πέτυχε μια ισχνή διαφορά εξαντλώντας το μοναδικό της «πυρηνικό όπλο»: Τον φόβο. Τούτο σημαίνει ότι η εκλογική της βάση είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, καθώς σημαντικό τμήμα την έχει επιλέξει μόνο με το συναίσθημα αυτό, το οποίο άλλωστε δύσκολα μπορεί να αξιοποιηθεί εκ νέου.
Δεύτερον, η ΝΔ θα κριθεί κυβερνητικά, δηλαδή διαχειριστικά, με βάση τα εξής δεδομένα:

Το πλοίο των ηλιθίων

Μια φορά και έναν καιρό, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί ενός πλοίου έγιναν τόσο ματαιόδοξοι από την ικανότητά τους στην ναυτική τέχνη, τόσο ανόητα ασεβείς και τόσο εντυπωσιασμένοι με τους εαυτούς τους που οδηγήθηκαν στην τρέλα.
Έστρεψαν το πλοίο βόρεια και προχώρησαν μέχρι που συνάντησαν παγόβουνα και επικίνδυνους ογκόπαγους. Συνέχισαν να πηγαίνουν βόρεια σε όλο και περισσότερο επικίνδυνα νερά με μόνο σκοπό να δώσουν στους εαυτούς τους ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν ακόμα περισσότερα λαμπρά κατορθώματα στην ναυσιπλοΐα.
Καθώς το πλοίο έφτανε σε όλο και υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, οι επιβάτες και το πλήρωμα γίνονταν όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι. Άρχισαν καυγάδες μεταξύ τους και παράπονα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν.

"Κουμπάροι" Σαλμάς- Μπαρμπαρούσης!

Ο Μάριος Σαλμάς της ΝΔ έχει βαπτίσει το παιδί του αδελφού του νέου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση (πιο γνωστός ως «Καραϊσκάκης»)! Η οικογένεια Μπαρμπαρούση ψήφιζε πάντα Σαλμά και Νέα Δημοκρατία, προερχόμενη...

Πρόκληση για την κοινωνία η τοποθέτηση του κυρίου Ράπανου στο υπουργείο οικονομικών.


Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν το παρελθόν του κυρίου Ράπανου, που έχει διατελέσει σε λαμπρές θέσεις.Ένας άνθρωπος με θέσεις κλειδιά στην διακυβέρνηση Σημίτη, αφού διατέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την σκοτεινή εποχή 2000 – 2004.
Προφανώς ούτε αυτός γνώριζε κάτι για τα Swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου – Goldman Sachs, υπόθεση για την οποία η εταιρεία έχει μηνυθεί διεθνώς.
Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του ΔΣ του …ΟΤΕ, ποιά περίοδο νομίζετε; Το 1998 – 2000!
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ.

ΒΑΣΕΙΣ... ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ «ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ»

Τη Δευτέρα οι βαθμοί των Πανελλαδικών  Τη Δευτέρα οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Της Χαράς Καλημέρη
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των περίπου 110.000 υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, στόχος είναι οι βαθμολογίες να αναρτηθούν στα Λύκεια στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν το χρονικό περιθώριο να οριστικοποιήσουν τις επιλογές με τα τμήματα των πανεπιστημίων ή ΤΕΙ στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν.

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον ΟΗΕ για ελλείψεις στα φάρμακα

«Xιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους».

Με αυτά τα μελανά χρώματα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας κάνει λόγο για «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα,

Μάχη των «κορυφαίων» του ΠΑΣΟΚ για υπουργική καρέκλα.....

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει πρακτικές άλλων. Δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος Ο Ευ. Βενιζέλος εισηγείται να μη συμμετάσχουν στην κυβέρνηση πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές. Διαφωνούν οι Αν. Λοβέρδος και Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Συνεδριάζει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η Κοινοβουλευτική Ομάδα

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει πρακτικές άλλων. Δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος

Ο λαγός Κουβέλης ως νέος κωλοτούμπας στην θέση Καρατζαφέρη!

“εμείς στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα έχουμε την οποιαδήποτε συμμετοχή
Να τον χαίρεστε εσείς που τον ψηφίσατε…περαστικά σας!Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

ΣΙΛΑΣ :Διάσπαση στη ΔΗΜΑΡ

Σαμαράς: "Συγκυβέρνηση..ευχαριστώ δεν θα πάρουμε"...αλλά πήρατε (βίντεο)

2/5/2012
Ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη
Προσπαθούν να μας πείσουν πως «είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ»!
Και την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να μας αναγκάσουν να συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ!
Τους χαλάμε τα σχέδια. Τους λέμε: «ευχαριστώ δεν θα πάρουμε»!
Εμείς ζητάμε να κυβερνήσουμε με την ισχυρή εντολή του Ελληνικού λαού. Κι όχι με τα παρασκήνια…
Δείτε τώρα στο βίντεο που ακολουθεί τι άλλο είπε ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του και τι ακριβώς δήλωσε χθες για την συγκυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο

Η αγράμματη Ρεπούση και ο ..Μαραθώνας

"Μαραθώνα συσκέψεων" έχει αύριο το επιφανές μέλος της συμμαχίας των πρόθυμων, που την έκαναν καθηγήτρια Πανεπιστημίου, αφού είναι εξαιρετικά πρόθυμη να εξυπηρετήσει τα σχέδια αφελληνισμού (και επιμένει να αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων). 

Απολαύστε την (άντε και Υπουργός (α)Παιδείας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

15.6.2012
ΓΙΩΡΓΟ, καλή σου ΄μέρα

Νεοφιλελευθερισμός : Σύστημα αντικοινωνικό. Ασπάζεται αρχές ανήθικες. Διευκολύνει την κεφαλαιακή συσσώρευση. Την συντήρηση ένοχων ελίτ. Οδηγεί την κατάσταση στα κοινωνικά μας άκρα. Κλείνει επιχειρήσεις. Αποσύρει καταθέσεις. Διώχνει επενδυτές. Κρατά στα σπίτια τους καταναλωτές. Μειώνει τα εισοδήματα. Στέλνει τον ενεργό μας πληθυσμό στην ανεργία

Και ο ανώνυμος συμπ
ολίτης μας ; Ακίνητος σαν την πέτρα. Σαν τα βουβά νερά της λίμνης. Χαμένος μέσα στην καταχνιά. Μέσα στην φτώχεια. Στα σπίτια τα χαμηλά. Στις κάμαρες τις κρύες.