Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

«Όχι σε δραστικές αλλαγές των όρων»

Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε παραχωρήσεις από τους εταίρους της, αλλά αυτές δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σε δραματική χαλάρωση των όρων δανειοδότησης, επισημαίνει ο Ζ.K. Γιούνκερ.
«Αναίτιες παραχωρήσεις θα ήταν ένα απόλυτα εσφαλμένο μήνυμα», τονίζει πρόεδρος του Eurogroup. Σε συνέντευξή του προς το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διευκρινίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαπιστώσεις της Τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ), η οποία θα επισκεφθεί την Αθήνα και θα κρίνει τι είναι δυνατό να γίνει και εάν υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι ενδεχόμενες αλλαγές δεν θα πρέπει να είναι θεμελιώδεις και «να ακουμπήσουν την ουσία» του προγράμματος, καθώς –όπως επισήμανε- «δεν πρόκειται μόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.