Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Στην Αθήνα τη Δευτέρα η τρόικα

H ευρωζώνη επιδιώκει την επίσπευση των διαδικασιών για την επανάληψη της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών. Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικα.
Οι χώρες της ευρωζώνης προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο στην περίπτωση της Ελλάδας. Το κλιμάκιο της τρόικα αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση τη συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής.
«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης και όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν» δήλωσε μετά τη σύνοδο του Eurogroup ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, τα νέα στοιχεία που θα αντλήσει η τρόικα θα ενσωματωθούν σε μια επικαιροποιημένη συμφωνία με την Ελλάδα που θα αφορά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στο πεδίο των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ, η τρόικα θα πρέπει να «συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση στα επείγοντα μέτρα και τις δράσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης». Οι υπουργοί Οικονομικών υπογράμμισαν ότι σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων εξαιτίας της ρευστότητας που χαρακτήρισε τις πολιτικές εξελίξεις το προηγούμενο δίμηνο στην Αθήνα.
Εκταμιεύεται το δις. της «κουρεμένης» δόσης

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει στο Eurogroup την αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος προσαρμογής ανθίστανται σθεναρά η Ολλανδία και η Φιλανδία. Ωστόσο και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η Αθήνα θα διασφαλίσει τελικά περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν θέλησε πάντως να δεσμευθεί λέγοντας ότι δεν συζητήθηκε στο Eurogroup το αίτημα της Ελλάδας για την παράταση κατά δύο χρόνια της εφαρμογής του προγράμματος. Πάντως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα εκταμιεύσει πριν από το τέλος Ιουνίου το 1 δισ. ευρώ της «κουρεμένης» δόσης του Μαΐου.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τη Μαδρίτη να καταθέσει το αίτημα για την οικονομική βοήθεια προς τα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα της μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί αναμένει, όπως είπε, ότι η ισπανική κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό αίτημα κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.