Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ένας Σύρος πιλότος διέφυγε στην Ιορδανία μαζί με το αεροσκάφος του

Η συριακή κρατική τηλεόραση στις 21 Ιουνίου ανακοίνωσε την εξαφάνιση ενός μαχητικού MiG-21, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση στο νότο της χώρας.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης στη Συρία εμφύλιας σύρραξης. Όμως ούτε οι εξεγερθέντες, ούτε η επίσημη Δαμασκός δεν δήλωσαν ότι θα μπορούσε να έχει καταρριφθεί. Τελικά διευκρινίστηκε ότι ο πιλότος Χασάν Χαμάντα, που είναι σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, μετέβη με το αεροσκάφος του στην Ιορδανία και αμέσως μετά την προσγείωση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαφράκ, που βρίσκεται στο βορρά της χώρας, ζήτησε πολιτικό άσυλο από την κυβέρνησή της. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα στο μαχητικό βρισκόταν ένας ακόμη πιλότος, ο οποίος επίσης ζήτησε πολιτικό άσυλο.Δεν είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης στη Συρία, που ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας διαφεύγει στο εξωτερικό.
http://greek.ruvr.ru/2012_06_21/78869211/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.