Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Ο Λακεδαίμων και οι εφιάλτες.

Την ώρα που κάποιες υπερπροβεβλημένες περσόνες της αυτοδιοίκησης δίνουν ρεσιτάλ μειοδοσίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ δεν τολμούν ούτε να κυκλοφορήσουν στις πόλεις που υποτίθεται ότι διοικούν...
Την ώρα που κάποιοι ανιστόρητοι και ανεκδιήγητοι αγωνίζονται για τον Κεμάλ και την αποκατάσταση των σκοπιανών ορφανών του Μουσολίνι, υπάρχει ένας πολιτικός που εξακολουθεί να αγωνίζεται για την πολυτιμότερη κληρονομιά που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος. Τον Ελληνικό πολιτισμός, την ιστορία, την παράδοση.
2Η ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ 22 ΜΕ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
Για τη 2η Πειραϊκή Αμφικτυονία, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε:
«Τολμήσαμε και δημιουργήσαμε όλοι μαζί έναν νέο θεσμό, την «Πειραϊκή Αμφικτυονία».

Έναν θεσμό που έρχεται από το παρελθόν της Ελλάδας και μπορεί να γίνει η πυξίδα μας στο μέλλον για την νέα Ελλάδα και τον αναγεννημένο Πειραιά.

Και χαίρομαι γιατί σε αυτή μας την πρωτοβουλία έχουμε κοντά μας ενώσεις, συλλόγους και φορείς.

Στόχος μας είναι να θυμηθούμε τις ρίζες μας, να τις αγαπήσουμε, να χαμογελάσουμε, να βρεθούμε όλοι μαζί, με τα περίπτερά μας, τα έθιμά μας, τα εδέσματά μας, τους χορούς μας, τα τραγούδια μας. Να γλεντήσουμε και να ενωθούμε. Να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Να βρούμε εκείνα τα στοιχεία που έχει ο καθένας μας, εξαιτίας του διαφορετικού τόπου καταγωγής του, που λειτούργησαν, παρέμειναν και κατάφεραν τελικά να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Πειραιά, που μας ένωσε και μας έκανε όλους σήμερα με περηφάνια να λέμε ότι πάνω από όλα είμαστε Πειραιώτες.
Ο Πειραιάς μετά την απελευθέρωση, αναγεννήθηκε κυρίως χάριν της εσωτερικής μετανάστευσης. Ήρθαν οι άγιοι πρόγονοί μας, από την Μάνη, την Κρήτη, την Κάρπαθο, τη Χίο, από όλα τα νησιά και βεβαίως από τα παράλια του νότου της Πελοποννήσου από την Μικρά Ασία και τον Πόντο και έκτισαν τον Πειραιά της αναγέννησης, της προόδου, τον Πειραιά που ήταν εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη όλης της χώρας.»
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 22 Ιουνίου, στις 20:00, στην πλατεία Κοραή, τα εγκαίνια της 2ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος – συγγραφέας

κ. Δημήτρης Καμπουράκης.

Κατά τη διάρκεια της οργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη χορευτική και θεατρική τους παράδοση, τραγούδια με παραδοσιακά όργανα, αλλά και τη γαστρονομία τους σε εκθεσιακά περίπτερα, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα όμορφα στοιχεία του τόπου τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2ης ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ

22 -25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012-Πλατεία Κοραή, Ώρες Λειτουργίας: 10.00-24.00

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

 • 20.00 Εγκαίνια 2ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας
 • 20.15 Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά, κ. Βασίλειου Ι. Μιχαλολιάκου
 • 20.30 Ομιλία Δημοσιογράφου-Συγγραφέα, κ. Δημήτριου Καμπουράκη
 • 21.30 Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, «ο Πειραιάς ενώνει την Ελλάδα», Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού & Παράδοσης, «Λίνα Λαβούτα-Μαντά» με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών της αμφικτυονίας

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

 • 18.45 Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι φίλοι της Παράδοσης», χορευτικό συγκρότημα
 • 19.00 Πανελλήνια Ένωση Λερίων, «Η Παναγιά του Κάστρου»,παρουσίαση παραδοσιακών γλυκισμάτων Λέρου
 • 19.30 Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ),χορευτικά συγκροτήματα από την Ανάφη & την Αμοργό
 • 20.00 Πανελλήνια Ένωση Λερίων, «Η Παναγιά του Κάστρου», χορευτικά συγκρότηματα ενηλίκων & παιδιών
 • 20.30 Αδελφότητα Κρητών «Η Ομόνοια», παρουσίαση πανελλήνιου εθίμου του Κλήδονα με χορό, τραγούδι, φωτιές & ριζικάρια
 • 21.30 Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ),χορευτικά συγκροτήματα από τη Σαντορίνη & την Κέα

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012
 • 20.00 Oμοσπονδία Λημνιακών Σωματείων, χορευτικό συγκρότημα
 • 20.15 Δροσουλίτες, Σωματείο για την Κρητική Ιστορία, Παράδοση & Λαογραφία, χορευτικό συγκρότημα & ριζίτικο τραγούδι
 • 21.00 Ένωση Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, χορευτικό συγκρότημα με παραδοσιακό πρόγραμμα
 • 21.15 Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, χορευτικό συγκρότημα
 • 21.40 Ένωση Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, χορευτικό συγκρότημα με λαϊκό πρόγραμμα
 • 22.00 Θίασος «Ελληνική Αυλαία», «Η Δίκη του Κολοκοτρώνη», θεατρική παράσταση.


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012
 • 19.30 Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, επτανησιακά τραγούδια & καντάδες
 • 20.00 Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων « Η Αγία Σοφία»,χορευτικό συγκρότημα & παρουσίαση παραδοσιακής μαγειρικής με πιταράκια Μήλου
 • 20.15 Κηθυραϊκή Αδελφότητα Αθηνών-Πειραιώς, χορευτικό συγκρότημα
 • 20.30 Ένωση Απανταχού Μανιατών & Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης, θεατρικό δρώμενο “αντάμωμα στο θέρος & στ'αλώνι” & χορευτικό συγκρότημα
 • 21.30 Τελετή Λήξης & απονομή πλακετών.
Ακολουθεί Πειραϊκό Γλέντι
Στα πλαίσια της «2ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας» θα λειτουργούν περίπτερα, όπου θα αναδεικνύονται η παράδοση, ο πολιτισμός και η γεύση των τόπων καταγωγής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.