Γκιούλ: Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε το γεγονός, θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο

Σε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους F4 της τουρκικής αεροπορίας, από τη συριακή αεράμυνα το απόγευμα της Παρασκευής.
Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.
«Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό,τι είναι αναγκαίο θα γίνει», επισήμανε ο Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Άγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο Γκιούλ επισήμανε επίσης πως το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε είναι πιθανόν να παραβίασε για μια στιγμή το συριακό εναέριο χώρο εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.
«Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει «κακή πρόθεση».
Η Άγκυρα με ανακοίνωσή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία, από κοινού με τη Συρία πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπιστούν οι πιλότοι καθώς επίσης και ότι «η Τουρκία θα γνωστοποιήσει την τελική της στάση και θα προβεί με αποφασιστικότητα στα αναγκαία βήματα, όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».
Στην ανακοίνωση δεν έγινε αναφορά σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάρριψη, ούτε στο σημείο όπου βρισκόταν το τουρκικό αεροσκάφος, ωστόσο, η Συρία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε χαμηλά και εντός των χωρικών υδάτων της Συρίας, όταν κατερρίφθη.
Σημειώνεται ότι αργά χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού 'Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.

Σχόλια

  1. Οι Τούρκοι δοκίμασαν τις διαθέσεις της Ρωσίας-Συρίας και είδαν ότι με αποφασιστικότητα τους έδωσαν την απάντηση ότι η non fly zone δεν είναι αποδεκτή.Βέβαια αυτήν την δοκιμή ας την έκαναν οι Άραβες ή οι Σάξωνες,να εισπράξουν αυτοί την γενναία απάντηση του Πούτιν.
    Αυτή είναι η πραγματική διάσταση του θέματος,τα υπόλοιπα είναι για να λέμε ότι κάτι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.