Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Το "περιβάλλον" Σημίτη, συνεχίζει να πρωτοστατεί στην κρατική διακυβέρνηση.


Γράφει ο Γ.Δη
Tο "περιβάλλον" Σημίτη, συνεχίζει να πρωτοστατεί στην κρατική διακυβέρνηση.
Θα σταματήσει μόνον, όταν πιει -σαν βαμπίρ- και την τελευταία σταγόνα "αίματος" στην Ελλάδα.
Έλληνες ξυπνήστε, άλλο γκουβέρνο βγάλατε κι' άλλο σας προέκυψε.
Το τραπεζοασφαλιστικό κατεστημένο, οι επίγονοι**  Σημίτη-Καρατζά, είναι το ίδιο που εδώ και χρόνια κατατρώει τα σωθικά του λαού και τη χώρα.
Μάθετε -όσοι δεν το γνωρίζετε- ότι από τα δισεκατομμύρια που έντοκα δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο (εμείς οι φορολογούμενοι), για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,
τα μισά -περίπου 30*δισ- αφορούν θαλασσοδάνεια και μπαταξήδες, που όμως κάποιοι διαθέτουν οικονομική επιφάνεια και περιουσία εν Ελλάδι και χρήμα και τίτλους αξιών, εις τας Ευρώπας και τας παραδεισίους νήσους των Offshore.

Είναι ακόμα μια από τις μεγάλες απάτες των τελευταίων χρόνων, που μεταφέρουν -στο όνομα της εξυγίανσης- τις κλοπές ή τις αστοχίες κάποιων, στις πλάτες της πλέμπας.
Δηλαδή, ενώ άλλοι @αμούσαν κι' έκλεβαν τα τελευταία χρόνια, χρεώνουν σ' εμάς και τα παιδιά μας τα @αμησιάτικα και μας υποχρεώνουν οι τσατσάδες -δια της φορολογίας- να πληρώσουμε το λογαριασμό.
-Λένε ότι η ρευστότητα των 60 δισ. ευρώ που θα πέσει στις τράπεζες, θα μετακυλιστεί στην αγορά.  Αμ δε, μας δουλεύουν συστηματικά οι πονηροί, λένε ψέματα, τα πολλά θα πάνε για να καλύψουν τα θαλασσοδάνεια και η παραγωγή και το εμπόριο θα στεγνώσουν και η ανεργία θα αυξάνεται !...
 Αντώνη, αντί να τους "χαϊδεύεις" και να τους δίνεις καίρια πόστα, θα έπρεπε:
-Να εκδιωχθούν από τις θέσεις τους -δεν νομιμοποιούνται πλέον να παραμένουν- όλες οι διοικήσεις των τραπεζών που πήραν/θα πάρουν εγγυήσεις ή πήραν/θα πάρουν κρατικό-ευρωπαϊκό χρήμα για ανακεφαλαιοποίηση, να δεσμευθούν προσωρινά τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα, μέχρι να γίνει έλεγχος για την σύννομη διαχείριση της περιουσίας των ιδρυμάτων και των καταθέσεων, δηλαδή για τυχόν επίδειξη βαριάς αμέλειας ή και ενδεχόμενου δόλου, που "οδήγησαν" στην κατάρρευση του συστήματος. 
Εννοείται ότι ο έλεγχος πρέπει ν' αφορά και τα πεπραγμένα όσων συμμετείχαν στις διοικήσεις των τραπεζών αυτών τα προηγούμενα χρόνια, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους.
-Να ορισθούν διακομματικά, ειδικές οικονομικές και ελεγκτικές επιτροπές, για να διαπιστώσουν αν τα θαλασσοδάνεια που μεταφέρθηκαν στις επισφάλειες αποσβέστηκαν σύννομα και σύμφωνα με τις οικονομικές, λογιστικές, φορολογικές, κλπ, αρχές και μεθόδους.
-Να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Black Rock ως έχει, αναλυτικά και με ονόματα μεγάλων οφειλετών-μπαταξήδων για κάθε τράπεζα.
Αν με τον όρο εξυγίανση των τραπεζών, εννοείτε κύριοι την διαγραφή-χάρισμα των οφειλών υμετέρων λαμογίων και μπαταξήδων φίλων σας, να λείπει το βύσσινο!...
Αντώνη Σαμαρά, κάνεις το ίδιο ιστορικό λάθος με τον Κώστα Καραμανλή.
Πλανάσαι, αν πιστεύεις ότι θα γίνεις "ηγέτης όλων των Ελλήνων" και δίνεις την δυνατότητα, εκχωρώντας καίρια πόστα της κρατικής διακυβέρνησης στους επίγονους Σημίτη-Καρατζά, να διαλύσουν ότι απέμεινε ακόμα όρθιο.
Δυστυχώς, χάνεται και η τελευταία Ελπίδα, για ανακοπή της καταστροφικής πορείας της Χώρας και του Έθνους.
Πιστεύω ότι σε δυο σημεία είχε δίκιο ο συγκάτοικός σου ο Γιώργος ο Παπανδρέου.
Στο "λεφτά υπάρχουν" -αν εννοούσε τα κλεμμένα- και το "κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα", αν έκρινε εξ' ιδίας κομματικής αντίληψης....τα πράγματα.
Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ο κόσμος στενάζει από την οικονομική ασφυξία, έγινε τέτοιο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα που θα έπρεπε Αντώνη κάτι να είχες υποψιαστεί, κάτι να είχε υποπέσει στην αντίληψή σου.
 Είσαι αδικαιολόγητος και με εκπλήσσεις, όταν προσπαθείς -με κορώνες- να μου ξυπνήσεις τον πατριωτισμό !....
Θυμώνω Αντώνη, γιατί υποτιμάς την νοημοσύνη μου και εξακολουθείς να με θεωρείς βλάκα.
Ο Έλληνας έχει "μουλαρώσει" -και με το δίκιο του- άλλες μεθόδους, έμπρακτες αποδείξεις χρειάζεται, για να ξεκολλήσει από την λάσπη που τον ρίξατε εσείς οι πολιτικοί.

Υ.Γ
Ξυπνάτε ρε θύματα, πρακτική αριθμητική δεν μάθατε;
Όσο δεν μιλάμε και δεν αντιδρούμε, δικαιώνεται ο Πάγκαλος, στο "μαζί τα φάγαμε"....
*Στα 30 δισ. ευρώ εκτιμά τις επισφάλειες των ελληνικών τραπεζών η BlackRock.      http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231201272
**Η μάχη των επιγόνων του Θόδωρου Καρατζά  [ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.