Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ !!!.

Αν δεν το ξέρατε ήρθε ο καιρός να το μάθετε:
  • Η υπερκατανάλωση βοδινού κρέατος θεωρείται ως δεύτερη μεγαλύτερη αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά και πολλών νοσημάτων στον αναπτυγμένο κόσμο 
  • Η μεσογειακή ή η Κρητική δίαιτα είναι η καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας.
  • Καταναλώνουμε τόσο - και συνήθως - εισαγόμενο βοδινό κρέας, που σε ευρώ συνολικά κοστίζει όσο όλη η κατανάλωση πετρελαίου στη χώρα μας.
Όπως καταλάβετε ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ !!!
Αρχίστε ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ την μεσογειακή ή Κρητική δίαιτα γιατί και κάνει καλό στην υγεία, ενώ παράλληλα θα σώσουμε το περιβάλλον και θα εξοικονομούμε και πετρέλαιο...
Πάντως για το χοιρινό, δεν έκανε καμία μνεία ο Πρωθυπουργός.
Δείτε το σχετικό video με τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Προσβολή της νοημοσύνης μας Νο 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δηλαδή νομίζουν ότι θα μασήσουμε με το πανάρχαιο κόλπο του καλού και κακού μπάτσου;

Ο "καλός" πρωθυπουργικός αδελφός, μαλώνει τον κακό Υπουργό του μεγάλου του αδελφού-Πρωθυπουργού;

Δηλαδή μας λέει, "ηλίθιοι υπήκοοι του αδελφούλη μου δεν φταίει αυτός και μην  μαυρίσετε τη κυβέρνησή του στις εκλογές που έρχονται, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ, που κάνει του κεφαλιού του"!!!

Η συνέχεια ΕΔΩ

Το «μπάχαλο» του Καλλικράτη.

Γράφει η Ιδεοπηγή
 
Έχουν αρχίσει να γελούν όσοι παρακολουθούν (και γνωρίζουν) τα τεκταινόμενα εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Η λέξη «μπάχαλο» δεν αρκεί για να περιγράψει το τι γίνεται στις κομματικές οργανώσεις και τα κομματικά επιτελεία.
Στη βάση, ακροδεξιοί συμμαχούν με αριστερούς, πασοκτζήδες με δεξιούς, δεξιοί με πασοκτζήδες και πάει λέγοντας.
Η συνένωση πολλών δήμων δημιουργεί ασάφεια για το αποτέλεσμα και πολλοί εν δυνάμει υποψήφιοι αρνούνται τα κομματικά χρίσματα ή κατεβαίνουν αντάρτες συμμαχώντας με άλλους κομματικούς χώρους. Αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.
Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι η δήλωση πολλών υποψηφίων σαν ανεξάρτητων όταν είναι γνωστό ότι είναι κομματικά στελέχη και μάλιστα εκλεγμένα είτε στην αυτοδιοίκηση είτε στη βουλή.
Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι στους νεοσύστατους δήμους οι συνδυασμοί σε πολλές περιπτώσεις θα είναι  από 8 έως 12.
Θα γίνει της «κακομοίρας».
Πολλοί ετοιμάζουν «βαλίτσες» τροχήλατες  για να κάνουν τις με το αζημίωτο συναλλαγές για το δεύτερο γύρο.
Θα γίνει της «πουτ….νας».
Τα κόμματα προσπαθούν να παρουσιάσουν τις δημοτικές εκλογές σαν πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν.
Δεν είναι σε θέση και δεν τα συμφέρει να δουν την πραγματικότητα.
Κανονίζουν χωρίς τον ξενοδόχο δηλαδή τον λαό η συμπεριφορά του οποίου δεν είναι σήμερα προσδιορίσημη αλλά σίγουρα δεν θα ακολουθήσει τις προσταγές των κομμάτων είτε απέχοντας είτε ψηφίζοντας ενάντια στις επιλογές τους.

Η μάχη της περιφέρειας θα κριθεί στα ψηφοδέλτια – το μυστικό της εκλογικής επιτυχίας και της δημιουργικής δράσης.

Aπό olympiada
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/perifereies.png?w=314&h=320…και δε μιλάμε μόνο για την εκλογική μάχη αλλά κυρίως για την επιτυχημένη δράση προς όφελος της χώρας. Αυτό είναι το ζητούμενο και το μεγάλο στοίχημα.
Η αυξανόμενες εξουσίες, έστω και αν προκύπτουν από την συγκέντρωση του νέου Καλλικράτη, δημιουργούν και αυξημένες ευθύνες. Ο τρόπος με τον οποίο ασκείτο η “τοπική αυτοδιοίκηση” σε πολλές περιπτώσεις, περιοριζόταν στην περιφορά ενός “τίτλου” και την συναλλαγή με την κεντρική εξουσία. Όταν δε ανέκυπτε κάποιο πρόβλημα, έφταιγε πάντα το κακό κράτος και ποτέ ο τοπικός άρχοντας, παρ’ ότι έφερε ακεραία την ευθύνη για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
Το τραγικότερο παράδειγμα, ήταν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Είδαμε τοπικούς άρχοντες να οδύρονται στα κανάλια κατηγορώντας τους πάντες, εκτός από τους εαυτούς τους. Είδαμε από την άλλη την ανυπαρξία ελέγχου της κεντρικής εξουσίας στην τέλεση των καθηκόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και σχεδόν πάντα, την συναλλαγή σε όλα τα επίπεδα για την αποποίηση των ευθυνών και την ατιμωρησία των υπευθύνων.
Αυτή η νοσογόνος πραγματικότητα έχει μία σαφέστατη εξήγηση: Την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων από την αυτοδιοίκηση μέχρι τις κεντρικές δομές. Οι ίδιοι πολιτευτές, οι τέως, οι αποτυχώντες εκλογικά, πάντα τα ίδια πρόσωπα στελέχωναν θέσεις και απαιτούσαν ψήφο.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι επικεφαλείς πρέπει να είναι πρόσωπα γνωστά και με αποδοχή. Υπάρχουν άλλωστε άνθρωποι που έχουν προσφέρει έργο στις θέσεις που έχουν υπηρετήσει. Οι λοιπές βαθμίδες όμως του ψηφοδελτίου πρέπει να απαρτίζονται από φρέσκα πρόσωπα, με διάθεση για προσφορά. Από ανθρώπους που θα μείνουν στον τόπο τους και θα αγωνιστούν για την ευδοκίμηση των συμπολιτών τους. Πρόσωπα άφθαρτα στην πράξη, που δεν θα κουβαλούν βιώματα και αντιπαλότητες του παρελθόντως, που δεν θα βλέπουν την περιφέρεια ως σανατόριο για να αναγεννηθούν πολιτικά επουλώνοντας πληγές. Τα ψηφοδέλτια των περιφερειών πρέπει να έχουν συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας:
-Όχι διάφορους πολιτευτές, πρώην, με υποχρεώσεις και συμπλέγματα. Αυτοί θα κάνουν περισσότερο κακό από ότι καλό. Θα μεταφέρουν τις αντιπαλότητες της τοπικής κοινωνίας αλλά και τα τρωτά του παρελθόντως τους επιφέροντας ζημιά. Φανταστείτε απλώς τι θα γίνει εάν ο υποψήφιος περιφερειάρχης κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολιτικές περσόνες της περιοχής. Οι “επιλαχόντες” θα γίνουν άμεσα στόχος δυσφήμισης από τους τέως ομογάλακτους, με ολέθριες συνέπειες.
-Όχι εκπλήρωση υποχρεώσεων και καμαρίλα. Ναι, ο κάθε ένας που έχει ασχοληθεί με την πολιτική έχει “κάποιους γνωστούς” στο κόμμα του, κάποιους “δικούς του” που θα πιέσει για να τον βολέψουν σε κάποια θεσούλα. ΟΧΙ, για τους προηγούμενους λόγους. Δεν είναι κριτήριο επιτυχίας και προκοπής οι εσωκομματικές δημόσιες σχέσεις. Κριτήριο επιτυχίας είναι η επιλογή προσώπων που έχουν επιτύχει στους τομείς τους στην κονωνία. Είναι κοινωνικά

Απόψε δεν χάνουμε


Τα ψέματα τέλειωσαν, οι πλάκες επίσης, σήμερα τέρμα τα γκάζια για να πατήσουμε τον κακό μας δαίμονα. Αν και η Ισπανία από μόνη της αποτελεί τεράστιο κίνητρο, οι παίκτες μας τα έχουν πάρει στο κρανίο από αυτά που άκουσαν μετά τον αγώνα με τη Ρωσία.
Σήμερα η ομάδα θα τα δώσει όλα, θα πέσουν κορμιά και η αίσθηση μας είναι ότι απόψε δενν χάνουμε
Από τους παίκτες που εμφανίστηκαν στη Σαϊτάμα πριν από τέσσερα χρόνια, μόλις 12 θα είναι παρόντες και στην αυριανή αναμέτρηση. Διαμαντίδης, Φώτσης, Σπανούλης, Ζήσης, Τσαρτσαρής και Σχορτσιανίτης ήταν υπό τις οδηγίες και του Παναγιώτη Γιαννάκη το 2006, ενώ ο Ερνάντεθ είχε τότε μαζί τους Ναβάρο, Φερνάντεθ, Μουμπρού, Γκαρμπαχόθα, Ρέγες και Γκασόλ.
.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται ο γερο-Ναβάρο αλλά και ο τεράστιος Γκαρμπαχόθα. Από τους δικούς μας κλειδί είναι ο Σόφο αλλά και ο ρυθμός του αγώνα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε γρήγορο ρυθμό.
Στις 21;00 αναμετρώνται οι δύο φιναλίστ του 2006. Το ταπεινωτικό 47-70 εκείνου του αγώνα είναι ο οδηγός…εκδίκησης. Με ηρεμία και ψυχραιμία απόψε τους …έχουμε.

Το ανώφελο τέχνασμα του ανασχηματισμού.


Ο ανασχηματισμός είναι το πιο ισχυρό επικοινωνιακό τέχνασμα στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού. Μια σόλο ερμηνεία, χωρίς συμπρωταγωνιστές, σκηνοθέτες, φροντιστές, χωρίς εξάγγελους ή διαλαλητές («οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται», Κ. Σημίτης), χωρίς κάποια προηγούμενη συμφωνία ανάμεσα στον ίδιο και τα στελέχη του ή τους οπαδούς του. Ποιεί νέα κυβέρνηση, για τη ζωτική ανάσα ζωής, την τονωτική επανεκκίνηση από μηδενική βάση. Ωστόσο, από τους ανασχηματισμούς ποτέ δεν προέκυψε κάτι το ριζοσπαστικό, το μεγάλο. Συνήθως είναι χωρίς περιεχόμενο. Οι ανασχηματισμοί δεν παράγουν πολιτική. Ερχονται με τη φθορά, το....
αδιέξοδο, τον κορεσμό. Την απαρχή της φθίνουσας πορείας. Μετά τις δύσκολες αποφάσεις, τις ατελέσφορες επιλογές, τις χωρίς ανταπόδοση θυσίες.
Αλλά είναι και το πανηγύρι των ΜΜΕ. Πολύμηνη εικοτολογία (εν προκειμένω, ανασχηματισμός συζητείται από τον Μάρτιο), πιθανολογήματα για το ποιοι θα απομακρυνθούν, ποιοι θα μετακινηθούν, ποιοι θα καλύψουν τα κενά (της απόσυρσης ή της μεταπήδησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση), ποιοι θα είναι οι υπερυπουργοί για τη διαχείριση των κρίσεων, για τον έλεγχο των υπουργών, ποιος θα είναι ο αντιπρόεδρος για την οικονομία... Υποθέσεις επί υποθέσεων, πάντα περί προσώπων στους κόλπους της πιο προσωποπαγούς, της πιο προσωπολατρικής εκδοχής της εξουσίας. Κι έπειτα, ο αγώνας δρόμου για την αποκλειστικότητα της μεγάλης είδησης - τη νέα κυβερνητική σύνθεση. Η φιέστα κορυφώνεται με χαμόγελα, χειραψίες, τελετές ορκωμοσίας - η πιο λαμπρή στιγμή της πολιτικής, ως άμεσο συναρπαστικό θέαμα. Η πεζή πραγματικότητα για τους νέους Αχιλλείς με τις πολλές πτέρνες και η φθορά τους για τα ΜΜΕ, η αμετάκλητη, η νομοτελειακή, ξεκινά από την επομένη...

Πόσα χάνουν οι νέοι από την κρίση

Με βάση την έρευνα, το φαινόμενο που παρατηρείται στους νέους τους τελευταίους μήνες, είναι να έχουν περιορίσει σημαντικά τα εξοδά τους καθώς και τις εξόδους τους. Οταν βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν, αρκούνται σε ένα ή δύο ποτά. Ειδικότερα, σε ποσοστό 26%, οι νέοι δήλωσαν ότι σε μεγάλο βαθμό ελάττωσαν τον προϋπολογισμό μιας εξόδου τους. Επίσης, οι προσωπικές αγορές δεν έμειναν αλώβητες.

Σε ποσοστό το 33,1% των νέων θεωρεί ότι έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και έχουν αλλάξει αρκετά τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων τους. Σχεδόν το 30% από τους συμμετέχοντες δηλώνουν ότι έχει μειωθεί σημαντικά το χαρτζιλίκι ή ο μισθός τους, με αποτέλεσμα να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό της τάξεως του 24% και οι έξοδοί τους.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της οργάνωσης Νέοι Οργανωμένοι Ευρωπαίοι Ικανοί.....
(ΝΕΟΙ) σχετικά με την επίδραση της κρίσης στους νέους, η οποία συντάχθηκε με την επιστημονική επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας Εφαρμοσμένης Στατιστικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κυρίας Ελένης Τσακιρίδου. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.570 νέοι και νέες ηλικίας 22 - 30 ετών, από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, με μηνιαίο εισόδημα από 600 ευρώ έως 1200 ευρώ.

«Le Figaro»:«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ»

«ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ»

Ειδικά για τα Σκόπια η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ... ... ...«λαμβάνοντας υπόψη κάποιους ιστορικούς, η “Μακεδονία” είναι μία από τις βαθμίδες του βουλγαρικού έθνους. Η σλαβο“μακεδονική” γλώσσα δεν είναι επίσης τίποτε άλλο από μια βουλγαρική διάλεκτος»!

Επομένως σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται απόψεις Ιστορικών Επιστημόνων, οι Σκοπιανοί δεν είναι εθνικά «Μακεδόνες» όπως ισχυρίζονται, αλλά είναι εθνικά Βούλγαροι! Ομοίως και η γλώσσα τους δεν είναι «Μακεδονική» όπως προπαγανδίζουν, αλλά είναι καθαρά Βουλγαρική!

Σπάει τα κοντέρ ο δανεισμός


Πέρα από κάθε πρόβλεψη αναμένεται να κινηθεί και φέτος ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου, ξεπερνώντας τα 73 δισ. ευρώ έναντι περίπου 65 δισ. ευρώ που ήταν ο περυσινός δανεισμός.
Παρά τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου είναι τεράστιες, λόγω της δυναμικής την οποία έχει λάβει κυρίως το δημόσιο χρέος, το οποίο στο τέλος Ιουνίου έφτασε στα 317 δισ. ευρώ (περίπου στο 137% του ΑΕΠ).
Το χρέος του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, καθώς θα προστεθούν σ’ αυτό άλλα 10 δισ. ευρώ που είναι οι συσσωρευμένες ζημίες του ΟΣΕ. Δεν αποκλείονται μάλιστα περαιτέρω επιβαρύνσεις από δάνεια τα οποία έχουν συναφθεί με την εγγύηση του Δημοσίου από άλλες ΔΕΚΟ και δεν έχουν αποπληρωθεί.
Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη διαχείριση της ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου, από τον Σεπτέμβριο θα διενεργεί δημοπρασίες εντόκων γραμματίων σε μηνιαία βάση, όπως προβλέπεται άλλωστε και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Στελέχη του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θεωρούν ότι οι μηνιαίες δημοπρασίες θα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση της ρευστότητας, σε μια περίοδο όπου απαιτείται ιδιαίτερη σύνεση, πριν από την έξοδο στη διεθνή αγορά με μεγάλες εκδόσεις (πολυετή ομόλογα).
Έκρηξη

Ο φετινός δανεισμός της χώρας μας θα αποτελέσει ρεκόρ όλων των εποχών....

Σκαραμαγκάς: Γερμανοί πωλούν, Αραβες αγοράζουν, Ελληνες πληρώνουν!

Της Αριστέας Μπουγάτσου

Εμπλοκή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου κρύβεται πίσω από τη συμφωνία μεταβίβασης του 75% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Thyssen Krupp Marfine στην Abu Dhabi Mar.
Νέοι και παλαιοί ιδιοκτήτες επιζητούν -επ' ωφελεία τους- διευθέτηση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων με το Δημόσιο, μαξιλάρι δανείων και απαλλαγές από ρήτρες. Προς τούτο, ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος επιζητεί ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση, καθώς το Δημόσιο σ' αυτή τη συναλλαγή των δύο μερών (Γερμανών - Αράβων) δεν θα είναι μόνο τριτεγγυητής, αλλά και χρηματοδότης, και εγγυητής εν τέλει της βιωσιμότητας του πολύπαθου ναυπηγείου.
Η διελκυστίνδα που μετέθεσε την οριστική συμφωνία πώλησης για τις 30 Σεπτεμβρίου, σχεδόν ένα εξάμηνο μετά το Frame Agreement της 18ης Μαρτίου 2010, σχετίζεται με τα βάρη που θα αναλάβει το Δημόσιο ένεκα της ιδιοκτησιακής αλλαγής, τα οποία θα αποτυπώνονται σε συμφωνητικό που πρέπει να εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τα δύο μέρη που θα συνυπάρχουν μετοχικώς έχουν ζητήσει: .....

* Τη διαγραφή ποινών ρητρών από καθυστερήσεις για την παράδοση υποβρυχίων,

* Την αποδέσμευση εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης,

* Την παροχή κρατικών εγγυήσεων για δάνεια που θα συναφθούν,

* Τη ρητή δέσμευση για νέες παραγγελίες υποβρυχίων, όπως ο «Παπανικολής», και

* Ενα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών άνω των 600 εκατ. ευρώ για εκτελούμενες συμβάσεις,

Από το: "Οι φόροι είναι θείο δώρο" στο "Ο φόρος είναι αλληλεγγύη"...

Όπως έγραφε το εξαιρετικό ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ πριν λίγο καιρό:

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Πρόντι και μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Τομάζο Σκιόπα που προσλήφθηκε ως οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κατόπιν σύστασης της Διαμαντοπούλου και του Πολεμαρχάκη είναι γνωστός για την ιστορική φράση του
“οι φόροι είναι θείο δώρο”.
Φαίνεται ότι οι συμβουλές του Τομάζο Σκιόπα έπιασαν, μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόπο.
Εξ ου και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού: 
"Ο φόρος για αυτή την κυβέρνηση δεν είναι χαράτσι, είναι αλληλεγγύη.."

Η κυβέρνηση ανακατεύει την τράπουλα των αποκρατικοποιήσεων

Η χρονική επέκταση της σύμβασης στον «Ελευθέριο Βενιζέλο» και  ο άμεσος ορισμός συμβούλων που θα αποτιμήσουν το δικαίωμα προαίρεσης που έχει η ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ  αποτελούν τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο  των αποκρατικοποιήσεων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες στο υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τη  γερμανική Hochtief  για το Αεροδρόμιο και άμεσης εύρεσης των συμβούλων για την ΔΕΠΑ όσο περιμένουν την αποτίμηση  των κρατικών τραπεζών. Το έργο των τριών συμβούλων είναι  σύμφωνα με πληροφορίες σε πλήρη εξέλιξη και η κυβέρνηση έχει  συνεχή εικόνα.
Ένα πρώτο πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα καθόδου της Τρόικας στην Αθήνα για την ενδιάμεση αξιολόγηση της πορείας του Μνημονίου που πλέον έχει σαφή αναφορά στον κρατικό τραπεζικό πυλώνα.  Όμως,  οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν αφού πρέπει να συνδυαστούν με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ  για το οποίο η προθεσμία υποβολής λήγει στο τέλος του μήνα.
Το υπουργείο στρέφει την προσοχή του στην ταχύτερη προετοιμασία των κινήσεων  για τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις, με πρώτο στόχο την εύρεση των συμβούλων. Πρέπει να προετοιμάσει κινήσεις που θα φέρουν στα κρατικά ταμεία έσοδα 1 δισ. ευρώ ετησίως από το 2011.
Επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις  για την χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης συνεκμετάλλευσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (το Δημόσιο ελέγχει το 55%). Η σύμβαση με την   γερμανική  εταιρία  Hochtief  λήγει  το 2025 και η συζήτηση επικεντρώνεται στις διασφαλίσεις που ζητά το ελληνικό δημόσιο.   Παράλληλα  προωθείται  η ανεύρεση συμβούλων που θα συντάξουν μελέτη για  συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισης επιμέρους ή ομάδων αεροδρομίων.

e-Επιλογές της 03/09/2010

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα τραγούδια του μετανάστη....

Συναυλία
Με αφορμή  την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, στα τέλη Μαρτίου του 1960, πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Γερμανία αρκετές εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον εορτασμό της επετείου στην παλιά Βουλή της Βόννης, καθώς και διάφορα αφιερώματα από την κρατική ελληνική τηλεόραση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία με έδρα στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει μια μουσική βραδιά - συναυλία, αφιερωμένη στα τραγούδια του Μετανάστη........
  Στα τραγούδια που αγάπησε και τραγούδησε ο Έλληνας μετανάστης, τραγούδια με τα οποία, γλέντησε, χόρεψε αλλά και έκλαψε την πατρίδα του και την Ξενιτιά, τραγούδια όπως "Μιλώ για τα παιδιά μου", "Η φάμπρικα", "Της ξενιτιάς (Φεγγάρι μάγια μου 'κανες)", κ.α.

Πολύ σωστή η απόφαση να διπλασιαστεί η τιμή του πετρελαίου

Με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ το κόμμα αποφάσισε να μας δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Προσανατολίζεται να αυξήσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να υπερδιπλασιαστεί η τιμή του.
Με αυτόν τον τρόπο ...
θα νιώσουμε πιο ανθρώπινα. Θα μαζευόμαστε σε ένα σπίτι δυο - τρεις οικογένειες και θα περάσουμε τον χειμώνα αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον.
Άντε γιατί είχαμε απομονωθεί τελευταία.
Οι φόροι είναι το μέσο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μας είπε ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής. Με αυτόν τον τρόπο οι μισθωτοί δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς τις τράπεζες.
Κατά το ΠΑΣΟΚ σοσιαλισμός είναι να δίνουν αυτοί που δεν έχουν σε αυτούς που έχουν.
Αλλά πρόεδρε τόση πολύ αλληλεγγύη δεν θα την αντέξουμε τελικά. Μήπως να κοιτάξω και λίγο τον εαυτό μου;

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...στο ΠΑΣΟΚ


Χαμός στο ΠΑΣΟΚ..
4 ΟΧΙ στον πρωθυπουργό από κυβερνητικά στελέχη με την άρνηση τους  να αποδεχθούν τις αποφάσεις του, να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές.
Συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δέχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας. 
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, μετά τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά, την Πέμπτη, στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA. 
Κόντρα και σύγκρουση μεταξύ Ξυνίδη και Λούκας Κατσέλη...
Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.  
"Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...στο ΠΑΣΟΚ", λέμε εμείς...
Διαβάστε και τα σχετικά δημοσιεύματα....
Φασούλας: «Δέχθηκα πόλεμο»
Συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που δέχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, κατήγγειλε ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα συμφέροντα αυτά βρίσκονται τώρα πίσω από την απόφαση να μην τον χρίσει το κόμμα του εκ νέου υποψήφιο για τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Μega, ο Π. Φασούλας υπογράμμισε ότι έχει αναφέρει τις καταγγελίες αυτές- τις συνέδεσε με την πρόθεσή του να απαλλοτριώσει ένα μεγάλο οικόπεδο στο κέντρο του Πειραιά για να το κάνει χώρο πρασίνου ενώ συμφέροντα επιχειρούν να το αξιοποιήσουν ως εμπορικό κέντρο- αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση. Για τη μη κάθοδό του στις εκλογές για την ανανέωση της θητείας του ανέφερε ότι θα υπακούσει στις όποιες αποφάσεις του κόμματός του.(ΜΕGA)
Αλέξης Μητρόπουλος: «Δεν συμμετέχω στο Εθνικό Συμβούλιο»
 Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.  Ο Α. Μητρόπουλος αιτιολογεί την απόφασή του κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση Μνημονίου" η οποία "ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές". Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=199427)
Αναστάτωση δημιουργεί στην κυβέρνηση η άρνηση αρκετών κυβερνητικών στελεχών να αποδεχθούν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές και οι αρνήσεις αυτές ουσιαστικά επιταχύνουν τις διαδικασίες ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος εκ των πραγμάτων τοποθετείται είτε την Κυριακή το βράδυ είτε τη Δευτέρα. Τουλάχιστον τέσσερα ηχηρά «όχι» εισέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου από στελέχη της κυβέρνησής του (και άλλα τόσα από στελέχη του Κινήματος) και το πολιτικό ζήτημα πλέον που προκύπτει είναι πώς θα αντιμετωπίσει τις αρνήσεις αυτές και με ποιον τρόπο θα «τιμωρήσει» ενδεχομένως εκείνους που δεν υπακούουν στις αποφάσεις του. Αν και έγινε προσπάθεια το θέμα να κρατηθεί πολύ χαμηλά, είναι φανερό ότι τα «όχι» υπουργών και υφυπουργών στο να είναι υποψήφιοι για τις περιφέρειες που αποφάσισε ο κ. Παπανδρέου να εκτεθούν, προκαλεί αναταραχή η οποία προφανώς έχει αντανάκλαση συνολικά στην κυβερνητική λειτουργία. 
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ μεταξύ της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη (όλα τα σενάρια τη φέρουν να απομακρύνεται από το υπουργείο) με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόντων του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 
Αφορμή αποτέλεσε η παρέμβαση του κ. Ξυνίδη, ο οποίος έκανε λόγο για αναποτελεσματική οικονομική πολιτική που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την κερδοσκοπία κ.λπ.- θέμα που «καίει» την κ. Κατσέλη. Αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει έντονα και απευθυνόμενη στον κ. Ξυνίδη να του πει «τι είναι αυτά που λες... να ανακαλέσεις αμέσως... παραλάβαμε ένα χάος». 
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά, όπως της ανέφερε, τα ίδια θα πει και κατά τη σημερινή ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. 
(http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592245)

"Ελλάδα είναι τροχοπέδη για την Ευρώπη"

Τροχοπέδη η μείωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα 

"Ελλάδα είναι τροχοπέδη για την Ευρώπη". Με αυτό τον τίτλο η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt σημειώνει μεταξύ άλλων σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διορθώνει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την Ευρωζώνη, αλλά προειδοποιεί για τους κινδύνους. Το δεύτερο τρίμηνο δείχνει πόσο διαφορετική είναι η ανάπτυξη μεταξύ των χωρών – μελών και ειδικότερα για την Ελλάδα γράφει: «Η Ελλάδα ήταν το προβληματικό παιδί και πάλι κατά το δεύτερο τρίμηνο. Σε καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν μειώθηκε το ΑΕΠ, μόνο στην Ελλάδα κατά 1,5%. Η χαμηλή οικονομική ανάπτυξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική περικοπών που ακολουθεί η Αθήνα. Κατά την άποψη πάντως της γερμανικής κυβέρνησης η Ελλάδα κάνει σημαντικές προόδους στην εξυγίανση των οικονομικών της και το Βερολίνο συναίνεσε στο να δοθεί η δεύτερη δόση του δανείου στις 13 Σεπτεμβρίου. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ στην Επιτροπή Οικονομικών της ομοσπονδιακής βουλής».

Ξύπνα Έλληνα...

Διαβάστε απόσπασμα του άρθρου, “Ένα ταχύρρυθμο μάθημα στη διαχείριση κρίσεων” , του ΥΠΟΙΚ κ. Παπακωνσταντίνου, στο περιοδικό Banker
Η ελληνική κρίση λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για όλη την Ευρώπη. 
Η αντίδραση ήταν αρχικά διστακτική, αλλά στο τέλος τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έδειξαν μια αξιοσημείωτη δυνατότητα να προσαρμόζονται σε πολύ γρήγορα μεταβαλλόμενες συνθήκες και να μεταβάλλουν πάγιες πρακτικές. Η κρίση δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει. 
Έχει όμως, ανοίξει μια συζήτηση για να συμπληρωθούν τα κομμάτια που λείπουν στο ευρωπαϊκό παζλ, με σκοπό να ολοκληρώσει και να ενισχύσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης.
Σχόλιο:
Σε λίγο θα μας πείτε κ. Παπακωνσταντίνου, ότι αφού πρώτα αφυπνίσατε-ξυπνήσατε την Ευρώπη, μετά την σώσατε κι όλας.
Έλεος..
Γιατί δεν λέτε ότι σας πήρε 7 μήνες για καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει, έτσι τουλάχιστον διατείνεστε ...
Σας πήρε 7 μήνες για να ξυπνήσετε απ το λήθαργο, τον βαθύ ύπνο και την απραξία.

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συγκαλεί την καθιερωμένη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στις 13:00. της πόλης (επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, σύνδεσμοι βιομηχανιών και εξαγωγέων, τουριστικοί πράκτορες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Εργατικό Κέντρο, κ.ά.) την ερχόμενη
Η σύσκεψη θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στον ίδιο χώρο με την συμμετοχή των υπόλοιπων φορέων της πόλης, όπως κοινωνικοί φορείς, σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, κ.α.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ...

167 χρόνια πέρασαν … 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ο Λαός δεν ξεχνά 
και τα μηνύματα είναι  τα ίδια 

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ… 
ΚΑΤΩ Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ...
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ... 

Αυτή τη μέρα κάποιων τα κόκαλα πρέπει να τρίζουν
 

Το Ρωμέικο Οικονομικό Μοντέλο

“Τρείς αδελφοί συμφώνησαν να θερίσουν εξήντα στρέμματα χωράφι. Την πρώτη ημέρα όμως που έπιασαν δουλειά έτυχε ν’ αρρωστήση ο ένας απο τους τρείς και αναγκάστηκε να γυρίση πίσω στην σκήτη.

Οι άλλοι δύο που έμειναν είπαν μεταξύ τους·...
- Δεν κάνομε μιά μικρή προσπάθεια να θερίσωμε κι εκείνο που αναλογεί στον αδελφό; Με την ευχή του θα το κατορθώσουμε.

Το είπαν και το έκαναν. Όταν τελείωσε το θέρισμα, εκάλεσαν τον αδελφό να πάρη τον μισθό του.
- Ποιό μισθό; έλεγε εκείνος. Αφού δεν πρόλαβα να θερίσω.
- Με την ευχή σου έγινε όπως πρέπει η δουλειά, του απαντούσαν οι δύο άλλοι. Έλα τώρα να πληρωθής.

Επειδή εκείνος δεν εδέχετο να πάρη μισθό και οι άλλοι επέμεναν να του δώσουν, για να μη φιλονικούν επήγαν σ’ ένα γείτονά τους Γέροντα να τους λύση τη διαφορά.

- Αββά, άρχισε ο πρώτος ο αδελφός που είχε αρρωστήσει, πήγαμε οι τρείς μας να θερίσωμε. Εγώ όμως, προτού πιάσω δρεπάνι στο χέρι, αρρώστησα και έφυγα. Οι αδελφοί εδώ με αναγκάζουν τώρα να πάρω μισθό, που δεν εργάστηκα. Το βρίσκεις δίκαιο αυτό;

- Αββά, επενέβησαν οι άλλοι, οι τρείς μαζί αναλάβαμε εξήντα στρέμματα χωράφι. Αν θερίζαμε όλοι, είναι απίθανο να τελειώναμε στην ωρισμένη προθεσμία, Όμως με την ευχή του αδελφού οι δύο μας το βγάλαμε εις πέρας πολύ πιο γρήγορα. Δεν είναι λοιπόν δίκαιο να πάρη το μισθό του;

Τι δουλειά έχει ο Ντι Κάπριο στο ΠΑΣΟΚ;

Η απάντηση στο http://www.drseeng.com/2010/09/blog-post_02.html

Από: http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_2103.html

Αγωνία με λαχτάρα....


Οσο αργεί ο «εγώ αποφασίζω» να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες στις περιφέρειες και τον ανασχηματισμό και βάζει και τον Πεταλωτή να στέλνει μηνύματα ότι δεν θα ανεχτεί αρνήσεις τόσο πετρώνουν οι καρδιές και βγαίνουν στην επιφάνεια μίση, ζήλειες και ανταγωνισμοί. Η Κατερίνα (Μπατζελή) ζηλεύει που η Τίνα (Μπιρμπίλη) τη γλίτωσε την περιφέρεια Αττικής, ενώ εκείνη είναι ένα βήμα πριν από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η Αντζελα (Γκερέκου) βασανίζεται αναδρομικά γι' αυτό που της συνέβη λόγω Τόλη, θεωρώντας ότι, αν δεν είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση, δεν θα υπήρχε τώρα θέμα να τη βάλουν υποψήφια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η Φώφη (Γεννηματά) αναρωτιέται τι πληρώνει ώστε να χρειάζεται συνήγορο τον Θανάση Τσούρα για να πειστεί ο Παπανδρέου ότι είναι πιο καλή υποψήφια από τον Καμίνη για το δήμο. Ολα αυτά όμως είναι ασήμαντα μπροστά στα συναισθήματα που νιώθουν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χάρης Παμπούκης, περιμένοντας να μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι τελικά ο υπερυπουργός - συντονιστής.

ΕΣΥ με ποιο ΠαΣοΚ είσαι; Του Ανδρέα η της Goldman Sachs;

Άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο ερχόμενος στην δουλειά ότι γιορτάζει σήμερα το ΠαΣοΚ.
Και τότε σκέφτηκα η μάλλον αναρωτήθηκα. 
Ποιο ΠαΣοΚ γιορτάζει; 
Το ΠαΣοΚ του μακαρίτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, της εθνικής ανεξαρτησίας της λαϊκής κυριαρχίας; 
Η το σημερινό ΠαΣοΚ. Της Goldman Sachs, Morgan Stanley, ΟΙΚΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ που διοικούν την χώρα, ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ, ...ποιο άραγε;
Υπάρχει απάντηση; 
Ποιο γιορτάζει;
θα μου  πει  κάποιος;
Νίκος Δ. Καράς 

Αποκάλυψη για μνημόνιο

Από antinews.gr

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το λάκκο που μας σκάβει η κυβέρνηση, ανεβάζει σήμερα το antinews με σκοπό να μάθετε ότι τα δεινά που ζούμε τώρα είναι ελάχιστα, μπροστά σε όσα μας περιμένουν για άλλα τέσσερα χρόνια.
Η κυβέρνηση υπέγραψε ένα Μνημόνιο που έχει χρονική ισχύ μέχρι και το 2014, με συνεχή μέτρα, φόρους και περικοπές που στόχο έχουν να αποφέρουν έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ή το 13% του ΑΕΠ. Με τα μέτρα που έλαβε φέτος και όλοι λέμε ότι είναι σκληρά, θα εξοικονομήσει πόρους της τάξης των 5,8 δισ. ευρώ. Οπότε όλοι θα πρέπει να ξέρουμε τι υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόικα. Ένα μνημόνιο που προβλέπει για τα έτη 2011,2012,2013,2014 εξεύρεση πόρων της τάξης των 24,2 δισ. ευρώ.
Αναλύοντας ορισμένους πίνακες που υπάρχουν στο παράρτημα του ντροπιαστικού νόμου 3845/2010 βλέπουμε ότι στο λαιμό του ελληνικού λαού κρύβεται μια θηλιά που θα σφίγγει χρόνο με το χρόνο. Παράλληλα, αποκαλύπτονται στοιχεία που η κυβέρνηση δεν μας έχει εξηγήσει κι αν ισχύουν τότε κάνουν ακόμη πιο αποικιοκρατική τη συμφωνία.
Σύμφωνα λοιπόν με τους πίνακες:
Το 2011 προβλέπονται εξοικονομήσεις πόρων 9,65 δισ. ευρώ που προέρχονται είτε από φόρους είτε από περικοπές. Για παράδειγμα υπολογίζονται έσοδα από τα αυθαίρετα 800 εκατ. ευρώ. Πράσινα τέλη 300 εκατ. ευρώ, αύξηση των αντικειμενικών αξιών 400 εκατ. ευρώ, ημιυπαίθριοι 500 εκατ. ευρώ, 1 δισ. από τον ΦΠΑ, περικοπές 150 εκατ. στις υψηλές συντάξεις, και μείωση κατά 500 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το 2012 τα έσοδα που προβλέπονται ανέρχονται σε 5,57 δισ. ευρώ και περιλαμβάνονται έσοδα από ΦΠΑ, τεκμήρια, 200 εκατ. από νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, νέα μείωση 500 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ, 300 εκατ. από φόρους στην κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών. Μάλιστα προβλέπεται εξιοκονόμηση πόρων 600 εκατ. από τη μείωση των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5:1. Εχει πει δηλαδή η κυβέρνηση ότι θα φεύγουν 5 και θα προσλαμβάνεται ένας αλλά τώρα φαίνεται ότι σχεδιάζει απολύσεις επιπλέον.
Το εντυπωσιακό είναι ότι εμφανίζεται κι ένας κωδικός με την ονομασία “Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα” που θα φέρουν 900 εκατ. ευρώ.
Το 2013 τα έσοδα έχουν προϋπολογιστεί σε 4,77 δισ. ευρώ με τον κωδικό “Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα” να έχει έσοδα 4,2 δισ. ευρώ και άλλα 500 εκατ. από νέες απολύσεις πέραν του 5:1.

Το θέμα είναι κ. Λοβέρδο, ποιος σου επιβάλει τις αποφάσεις...

Ανδρ. Λοβέρδος: Δεν υπογράφω άλλη απόφαση για τις συμβάσεις

Μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης) θα αντιμετωπίσουν, από κοινού, τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών το ζήτημα της κατοχύρωσης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας έναντι των επιχειρησιακών συμβάσεων που ζητούν η ΟΤΟΕ και τα άλλα συνδικάτα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδος, χθες, στη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για τον τρόπο και τις διαδικασίες διατήρησης του θεσμού των κλαδικών συμβάσεων.
«Άλλη απόφαση δεν πρόκειται να υπογράψω», φέρεται να είπε ο υπουργός τους συνδικαλιστές, που αντιδρούν στο νόμο ο οποίος δίδει τη δυνατότητα απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που απαγορεύει την επέκταση, με υπουργική απόφαση, των συμβάσεων σε όσους εργοδότες δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις και επιβάλλει την αλλαγή του καθεστώτος της Διαιτησίας.

Έρχεται το Nickelodeon και η Ντόρα η πολιτική εξερευνήτρια !!!

Έρχεται το Nickelodeon,το δημοφιλέστερο κανάλι κινουμένων σχεδίων και παιδικών σειρών, είναι η πρώτη επιλογή των «μικρών» τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο μετά το Disney Channel.
Από 3 Σεπτεμβρίου όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορείτε να βλέπετε αγαπημένα κινούμενα σχέδια και νεανικές σειρές κάθε μέρα, όλη μέρα! Ο Μπομπ Σφουγγαράκης, η Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια, ο Ντιέγκο, οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης, η iCarly, οι Drake & Josh και πολλοί άλλοι ακόμα.
Το κανάλι θα εκπέμπει από 3/9 στη συχνότητα 35 UHF από Υμηττό και 54 ψηφιακά από Αίγινα. Και σύντομα θα θα ανέβει στην πλατφόρμα της Nova.

Το ΠΑΣΟΚ πάει Ταε Κβο Ντο...

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, ξεκινούν το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου και της Πανελλήνιας Σύσκεψης Στελεχών, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (γήπεδο Ταε Κβο Ντο). Οι εργασίες ολοκληρώνονται την Κυριακή με την έγκριση του πολιτικού πλαισίου και των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. 
"Θεωρώ ότι το δίλημμα, το οποίο είναι πολιτικό - και οι άλλοι το θέτουν, αλλά το θέτουν με μια άλλη λογική- είναι, αν πάμε μπροστά, αν αλλάζουμε τη χώρα, ή δεν αλλάζουμε τη χώρα", τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις εκλογές. 
Σχόλιο:
Μέρος που βρήκε το ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό συμβούλιο..
Χάθηκε το Ειρήνης και Φιλίας ;
Να βρεθούνε οι άνθρωποι και να λειτουργήσουν "εν ειρήνη και ομονοία", σε ένα φιλικό περιβάλλον.

e-Επιλογές της 02/09/2010

Το «μπάχαλο» του Καλλικράτη.

Γράφει η Ιδεοπηγή
 
Έχουν αρχίσει να γελούν όσοι παρακολουθούν (και γνωρίζουν) τα τεκταινόμενα εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Η λέξη «μπάχαλο» δεν αρκεί για να περιγράψει το τι γίνεται στις κομματικές οργανώσεις και τα κομματικά επιτελεία.
Στη βάση, ακροδεξιοί συμμαχούν με αριστερούς, πασοκτζήδες με δεξιούς, δεξιοί με πασοκτζήδες και πάει λέγοντας.
Η συνένωση πολλών δήμων δημιουργεί ασάφεια για το αποτέλεσμα και πολλοί εν δυνάμει υποψήφιοι αρνούνται τα κομματικά χρίσματα ή κατεβαίνουν αντάρτες συμμαχώντας με άλλους κομματικούς χώρους. Αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.
Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι η δήλωση πολλών υποψηφίων σαν ανεξάρτητων όταν είναι γνωστό ότι είναι κομματικά στελέχη και μάλιστα εκλεγμένα είτε στην αυτοδιοίκηση είτε στη βουλή.
Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι στους νεοσύστατους δήμους οι συνδυασμοί σε πολλές περιπτώσεις θα είναι  από 8 έως 12.
Θα γίνει της «κακομοίρας».
Πολλοί ετοιμάζουν «βαλίτσες» τροχήλατες  για να κάνουν τις με το αζημίωτο συναλλαγές για το δεύτερο γύρο.
Θα γίνει της «πουτ….νας».

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Bild: «1,5 δις ευρώ για την καταχρεωμένη Ελλάδα»

«1.5 δις ευρώ για την καταχρεωμένη Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild. Σε επιστολή προς την κοινοβουλευτική επιτροπή για ζητήματα προϋπολογισμού ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ σημειώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου, διότι η Ελλάδα πληροί όλους τους όρους για την εξυγίανση του προϋπολογισμού.
Και η εφημερίδα παρατηρεί: Η καταχρεωμένη χώρα χρειάζεται «νέο» χρήμα για να εξυπηρετήσει παλιά δάνεια. Η δεύτερη δόση έχει ύψος 9 δισεκατομμυρίων, από τα οποία το 1,5 δις θα προέλθει από τη Γερμανία. Στην επιστολή του ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, εξαίρει τις προόδους που σημειώνονται στην εξυγίανση των οικονομικών χάρη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή όμως ο γερμανός υφυπουργός κάνει λόγο για «σημαντικούς

Να παραμείνουν χαμηλά τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, μετά από αίτημα του ίδιου για συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, κατά την οποία συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα και οι προκλήσεις που αφορούν στην επιχείρηση, ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης εν όψει των αποφάσεων για την αγορά ενέργειας ως το τέλος του έτους.

Συζητήσαμε για το μέλλον της ΔΕΗ σε ένα καθεστώς απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας, καθώς επίσης και για τις εναλλακτικές που υπάρχουν ως προς τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Τόνισα στον Πρόεδρο της ΔΕΗ, την ανάγκη -ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τους Έλληνες πολίτες- να παραμείνουν χαμηλά τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες.

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Χώρες».


 
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ο γύρος του κόσμου σε 80 χώρες

από την συγγραφέα και tour leader Eύη Δημητριάδου
Θέλετε να κάνετε το γύρο του κόσμου;


Τώρα μπορείτε διαβάζοντας 1 μόνο βιβλίο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Χώρες».
 


Ένας μοναδικός ταξιδιωτικός οδηγός γραμμένος από μια έμπειρη tour leader, την Εύη Δημητριάδου, που επί 15 αδιάλειπτα χρόνια διασχίζει τις 5 ηπείρους, περιηγείται περισσότερες από 15 χώρες και ζει την καθημερινότητα σε περισσότερες από 500 πόλεις.
Μαζί της θα ταξιδέψετε από το πολυπολιτισμικό Λονδίνο, την Περσία της τέχνης, την Κένυα με τα άγρια ζώα, την ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς Γαλλική Πολυνησία, την Παταγονία των πάγων, την Καμπότζη των πέτρινων μνημείων...
Παρακολουθώντας τα ταξίδια ανά ήπειρο και ανά χώρα, σεργιανίζετε στην ιστορία, τη γεωγραφία, τον τρόπο ζωής, τα αξιοθέατα, τις αγορές, την τοπική κουζίνα, τα ξενοδοχεία και κερδίζετε την αίσθηση του κάθε τόπου.
Στο τέλος του βιβλίου, ένα ψυχολογικό ταξιδιωτικό τεστ σας βοηθάει να ανακαλύψετε ποιοι προορισμοί σας ταιριάζουν, ενώ το παράρτημα όπου αναφέρεται η κατάλληλη εποχή για κάθε χώρα σας διευκολύνει να είστε σίγουροι για το πού, πότε και γιατί να ταξιδέψετε.

Θέλει να παραμείνει στο Υπουργείο δια Βίου, Μάθησης και Παιδείας….

Από olympiadaΕσείς μπορεί να το θέλετε αγαπητή κα Διαμαντοπούλου, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι διδάσκοντες και οι διδασκόμενοι.
Πάντως αν κρίνω από όσα "κρυφακούω στις συζητήσεις του γιου μου με τους φίλους και συνομήλικούς του, έρχεται δύσκολο Φθινόπωρο", κα Διαμαντοπούλου….

Ελληνικά ομόλογα που θα τα καλύψουν ομογενείς σε ΗΠΑ, Γερμανία Αυστραλία σχεδιάζει ο ΟΔΔΗΧ!Μια άκρως ρηξικέλευθη και προφανώς πρωτοποριακή πρόταση μελετά το ελληνικό δημόσιο με στόχο να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του.Πέραν των δημοπρασιών εντόκων τις οποίες θα ξεκινήσει από την μεθεπόμενη εβδομάδα και θα είναι ύψους 1 με 1,5 δις ευρώ εξετάζεται η έκδοση ελληνικών ομολόγων που θα απευθύνονται στους ομογενείς στις ΗΠΑ, Αυστραλία και Γερμανία.Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ ολοκλήρωσαν το νομικό σκέλος της διαδικασίας ώστε να μπορούν να εκδώσουν τέτοια ομόλογα στις ΗΠΑ.Μάλιστα χθες οι νομικές υπηρεσίες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία.Με βάση ενδείξεις στόχος είναι να συγκεντρωθούν από 1 έως 1,5 δις ευρώ από τους ομογενείς και την διασπορά στο εξωτερικό.Η διαδικασία αυτή χρονικά θα μπορούσε να ξεκινήσει σε 4 μήνες από τώρα και αποτελεί μια από τις προτάσεις που θέλει να υλοποιήσει το ελληνικό δημόσιο.

"Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη, ξανά Εβραϊκή"...

...κι εμείς θέλουμε να πάρει το Champions League ο Απόλλων Καλαμαριάς....
Τα groups του FACEBOOK είναι συνήθως η επιτομή της ηλιθιότητας. Κάθε ...κουλός, μετουσιώνει το "ό,τι να ΄ναι" σε group, συχνά για διαφημιστικούς λόγους, αλλά...
συνήθως για να "πικάρει" με εντυπωσιακό τίτλο και να φωνάξει "υπάρχω κι εγώ, δώστε μου λίγη σημασία".
Υπάρχει group ας πούμε για "να μην τρώνε λιπαρά οι φώκιες της Ανταρκτικής" και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Ένα από τα χαζά -και απολύτως ασήμαντα- groups μας "υπέδειξε" αναγνώστης πριν λίγο.

Φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΑΝΑ ΕΒΡΑΪΚΗ"΄, έχει 30 "φίλους" όλους κι όλους και δημιουργήθηκε από ψυχασθενή (;), ο οποίος ανακατεύει τη Δημοκρατία, τον Ατατούρκ, τη Θεσσαλονίκη, τη Solun, τη Selanik, τα Βαλκάνια, τον ΠΑΟΚ, τον τραχανά, τον γιαρμά και τον Μήτσο τον νταλικέρη μαζί.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ και τη νέα δομή και διοίκηση των ΕΔ.


Χθές κατατέθηκε  στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ και τη νέα δομή και διοίκηση των ΕΔ.
Με Το νομοσχέδιο Οι διοικητικές ρυθμίσεις εναρμονίζονται πλήρως με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, άρα για έναν Αξιωματικό προερχόμενο από τις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εξυπηρετείται το σχήμα 35 ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, συν 5 ετών που μπορούν να εξαγοραστούν, δηλαδή εξυπηρετείται η απαίτηση για 40 χρόνια συνολικής συντάξιμης.
Τα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας θα κατοχυρώνονται στον βαθμό του συνταγματάρχη, συνυπολογιζόμενης και της εξαγοράσιμης πλασματικής 5ετίας.  Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του χρόνου παραμονής σε κάθε βαθμό. Εάν κάποιο στέλεχος δεν μπορέσει να εξελιχθεί βαθμολογικά, γιατί δεν πληροί σε απόλυτο βαθμό όλα τα προσόντα, θα παραμένει στην ενεργό στρατιωτική υπηρεσία, εκτός οργανικών θέσεων, σε ένα είδος παράλληλης επετηρίδας, όπου να διαμορφώσει αυτά τα προσόντα. Το νομοσχέδιο καθορίζει τα κριτήρια μεταθέσεων, ενώ στο άρθρο 40 περιλαμβάνονται οι γενικές διατάξεις του πειθαρχικού ελέγχου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλος, το νομοσχέδιο ενισχύει τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ έναντι των αρχηγών των τριών Επιτελείων, καθώς καθίσταται αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και εν καιρώ ειρήνης και ασκεί την πλήρη διοίκηση όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια καινούργια ρύθμιση αφορά στην δημιουργία όπλων και σωμάτων και στην Πολεμική Αεροπορία.
Επίσης ρυθμίζεται πλήρως η αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών των τριών όπλων και μεταξύ ομοιοβάθμων. 
Διαβάστε το νομοσχέδιο

A_SXEDIO