Διπλό πένθος για την Πολεμική Αεροπορία

   Στη 01.15 σήμερα τα ξημερώματα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο Ηρακλειώτης Σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά τη σύγκρουση δυο F- 16, κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.

    Ο Αναστασάκης έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.
    Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

    Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, κηδεύτηκε από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα ο 33χρονος σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας.
    Εκατοντάδες συμπολίτες, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.
    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν στην σορό του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου κ.α. 

ΑΠΕ

Σχόλια

  1. Άλλο ένα σπίτι αεροπόρου έκλεισε... άλλη μια σύζυγος έμεινε μόνη της... ακόμα δύο παιδιά ορφανά... ακόμα μια μάνα κλαίει και οδύρεται... και ακόμα αυτοί στην θέση τους. Έλεος πια.. καθόλου τσίπα, καθόλου ανθρωπιά, όλα στο βωμό της καρέκλας και του κέρδους; Ο κ.Μπεγλίτης σε πόσες κηδείες πρέπει να πάει ακόμα για να χορτάσει; πόσες ψυχές αντρών που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία της πατρίδας απαιτούνται; Δεν ντρέπεται να παρίσταται στις κηδείες; Τι λέει στις οικογένειες αυτές αλλά και σε όλες τις οικογένειες των στρατιωτικών που όλο και πιο πολύ βλέπουν την πατρίδα να τους χαραμίζει στο βωμό του κέρδους και της καρέκλας; Γιατί δεν βγαίνει ξανά να μας πεί ότι οι ήρωες που σκοτώθηκαν αλλά και όσοι τελικά επιζούν απο αυτές τις συνθήκες είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Νισάφι πια.... έχουν ισοπεδώσει τα πάντα και κάθονται στις γραφειάρες τους και γελάνε. Ντροπή και αίσχος... Τι μπορεί να πεί κανείς στην γυναίκα αυτή; Πως να τις εξηγήσουμε γιατί έμεινε χήρα με δύο παιδιά στην αγκαλιά; Πως να μετριάσουμε τον πόνο της; Ας μας πούν οι ειδικοί που ονόμασαν την υπεράσπιση της πατρίδας.. δημόσιο επάγγελμα... Κρίμα κρίμα για τα παλικάρια πού χάνονται και όσα περιμένουν να χαθούν, κρίμα για τις μάνες που έστειλαν τα παιδιά τους να υπερασπιστούν την ελευθερία και την δημοκρατία, κρίμα στα παιδιά που θα μεγαλώσουν ορφανά επειδή κάποιοι αποφάσισαν γιαυτό χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι αυτό. Έπρεπε ήδη να έχουν ξηλωθεί όλοι τους , έπρεπε ήδη να είχαν εξαφανιστεί απο την χώρα... αλλά αντί αυτού θα τους δούμε στα κανάλια να μας λένε για μνημόνια και μπούρδες πάλι... Αυτοί που τάφαγαν και που τώρα τρώνε τα παλικάρια μας.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ... ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ... Κλείνω με μόνο μια φράση για την οικογένεια ... ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ...
    Ένας Σαμιώτης απογοητευμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.