Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Νέος γύρος προσφορών


   Αναμενόμενη χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικράτησε στην ελληνική αγορά την τρέχουσα περίοδο των θερινών εκπτώσεων οι έμποροι. Παρά τα εντυπωσιακά ποσοστά των εκπτώσεων, που αγγίξαν το 80%, ο τζίρος στα καταστήματα έχει μειωθεί σημαντικά.

    Αμέσως μετά τις θερινές εκπτώσεις που λήγουν αύριο, τα καταστήματα θα ξεκινήσουν νέο γύρο προσφορών, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

    Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της αγοράς, η οικονομική κρίση και κατ΄ επέκταση το κλίμα ανασφάλειας, που έχει δημιουργηθεί, έχει ως αποτέλεσμα ο καταναλωτής να είναι διστακτικός στις αγορές του. Ετσι, σε πολλές περιοχές της χώρας καταγράφεται, μέχρι στιγμής, σημαντική πτώση του τζίρου έως 25%, όμως κάποιες άλλες παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης και η αγοραστική τους κίνηση έχει αυξηθεί.

    Με βάση τους μέχρι τώρα υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις των εμπορικών επιμελητηρίων, η μεγαλύτερη πτώση του τζίρου καταγράφεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η μεγαλύτερη άνοδος του τζίρου στα καταστήματα παρατηρείται στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο, όπως επίσης και στην Πάτρα.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.