Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα τραγούδια του μετανάστη....

Συναυλία
Με αφορμή  την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, στα τέλη Μαρτίου του 1960, πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Γερμανία αρκετές εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον εορτασμό της επετείου στην παλιά Βουλή της Βόννης, καθώς και διάφορα αφιερώματα από την κρατική ελληνική τηλεόραση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία με έδρα στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει μια μουσική βραδιά - συναυλία, αφιερωμένη στα τραγούδια του Μετανάστη........
  Στα τραγούδια που αγάπησε και τραγούδησε ο Έλληνας μετανάστης, τραγούδια με τα οποία, γλέντησε, χόρεψε αλλά και έκλαψε την πατρίδα του και την Ξενιτιά, τραγούδια όπως "Μιλώ για τα παιδιά μου", "Η φάμπρικα", "Της ξενιτιάς (Φεγγάρι μάγια μου 'κανες)", κ.α.
Επίσης, κατά την εκδήλωση θα αποδοθεί, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ένας φόρος τιμής στην Ελληνίδα μετανάστρια μάνα και την καθοριστική συμβολή της στην ζωή της ξενιτεμένης οικογένειας.
Η επετειακή αυτή εκδήλωση, έχει συνδιοργανωτές το Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.