Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Πώς μπορεί κανείς να εκνευρίσει τον Χρυσοχοϊδη;

Γράφοντας την παρακάτω επιστολή που έγραψε ο αστυνομικός Σ.Δ. από τη Θεσσαλονίκη. "Τούρκος" θα γίνει ο Μιχάλης, όταν τη διαβάσει. Εμείς απλά την αντιγράφουμε, χωρίς κανένα σχόλιο:

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΠΩΣ ΖΕΙΤΕ ΣΕ …..ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ;
Ο κ. Υπουργός προστασίας του πολίτη, είπε ότι θα πατάξει την εγκληματικότητα και ότι θα πιάσει τους εγκληματίες. Μπράβο κύριε Υπουργέ!!
Βάλτε μια στολή και ελάτε μαζί μας να τους πιάσετε! Έτσι θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε πόσο δύσκολο είναι να κυνηγάς κακοποιούς. Εμείς θα σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε γιατί έχουμε και αδυναμίες. Βλέπετε νηστικό αρκούδι δεν χορεύει που λέει και ο λαός.
Έπειτα αν σας βοηθήσουμε πολύ και κατά λάθος πιάσουμε και κανένα μετανάστη, υπάρχει ο κίνδυνος ο μετανάστηςνα μας κάνει μήνυση και να πάμε φυλακή για δήθεν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ εσείς έχετε Βουλευτική ασυλία!!.
Κύριε Υπουργέ προστασίας του πολίτη, παρακαλώ να εισηγηθείτε στην Κυβέρνηση την θεσμοθέτηση θέσης Υπουργού Προστασίας των Αστυνομικών.
Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε και εμείς τα δικαιώματα και την προστασία που έχουν οι μετανάστες!!
Κύριε Υπουργέ αιτούμε να μου φέρεστε ως μετανάστη !!
Κύριε Υπουργέ προστασίας του πολίτη, έχετε αντιληφθεί μήπως ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου;
Έχετε αντιληφθεί μήπως ότι το τραίνο πηγαίνει με αυτόματο πιλότο;
Και για να αισθανθείτε (ελπίζω) περίεργα, σας δείχνω και τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες είναι τραβηγμένες από Αστυνομικό Τμήμα Θεσσαλονίκης!

Διαβάστε περισσότερα: taxalia

Ο … πιστολέρο της Α. ΔιαμαντοπούλουΕνταση σήμερα στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης καινοτομιών μαθητών και εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες, ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Μικρή ομάδα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, ξεδίπλωσε πανό μέσα στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της υπουργού.
Ενας από τους άνδρες ασφαλείας της κ. Διαμαντοπούλου, ο οποίος επιχείρησε να τους πείσει να κατεβάσουν το πανό, να ηρεμήσουν για να μιλήσει η υπουργός, κυκλώθηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είδαν το υπηρεσιακό του περίστροφο, αφού ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Τότε, άρχισαν πάλι να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της υπουργού.
Ο αστυνομικός βγήκε από την αίθουσα και η υπουργός Παιδείας ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την αριστεία και την καινοτομία, στην οποία επιδίδονται πολλοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, όπως τόνισε η υπουργός, κάνουν λαμπρή δουλειά στα σχολεία.

Από: antinews

e-επιλογές της 13/3/2010

Σχέδιο για εμάς.. χωρίς εμάς

Η Ε.Ε έχει έχει καθορίσει ένα σχέδιο επιλογών για να βοηθήσει την Ελλάδα, να ξεπεράσει την βαθιά οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών.

Αναφέρεται επίσης ότι έχει επεξεργασθεί-συμπεριληφθεί στο σχέδιο, μια πιθανή συμφωνία εγγυήσεων δανειοδότησης, μεταξύ Ελλάδας και χωρών της Ε.Ε. 

Ο επίτροπος της Ε.Ε Olli Rehn έχει αναφέρει σε αρκετές περιπτώσεις ότι, η Ε.Ε προετoιμάζεται να προτείνει έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό για τον συντονισμό των ενεργειών, αν ζητηθεί από τις Ελληνικές αρχές.

...αλλά ας μείνει και λίγο στην Αθήνα!


Όποιος πιστεύει ότι ο Γιώργος μετά την τελευταία μεγάλη περιοδεία του σε τέσσερις πρωτεύουσες (πήγε και Λουξεμβούργο για όσους το αγνοούν) σταματάει τα ταξίδια, πρέπει να αναθεωρήσει άποψη. Όχι μόνο γιατί μεθαύριο πάει Βουδαπέστη για μια ομιλία σε ένα πανεπιστήμιο και αμέσως μετά Βρυξέλλες για επαφές και συναντήσεις (επίσης τη μεθεπόμενη εβδομάδα ξαναπάει Βρυξέλλες, για σύνοδο κορυφής), αλλά γιατί στην ατζέντα του υπάρχουν κι άλλα.
Όπως για παράδειγμα, ένα ταξίδι στα Εμιράτα με τα οποία εσχάτως έχουμε ανοίξει πολλές παρτίδες, και τον Ιούνιο- 19 συγκεκριμένα- Κίνα! Γιατί ταξιδεύει τόσο πολύ; Γιατί όπως λένε οι άνθρωποί του, «ο Γιώργος έχει πειστεί ότι με το να κάθεται στην Ελλάδα και να διαχειρίζεται την εσωκομματική μιζέρια, δεν γίνεται τίποτε. Έξω κάνει επαφές και προωθεί πράγματα». Πάντως, καλά είναι αυτά, αλλά σε κάνα διάλειμμα ας μείνει στην Αθήνα, διότι αυτός είναι Πρωθυπουργός της χώρας, δεν είμαι εγώ. Ούτε ο Πάγκαλος.
Εντάξει;
(TA NEA)

Κίτας. Έκλεψε τη σορό για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωσή του

Την εμπλοκή του στην υπόθεση της κλοπής της σορού του τεώς Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου παραδέχθηκε χθες ο Μάμας Κίτας, ο οποίος είπε στους ανακριτές ότι ξέθαψε τη σορό με τη βοήθεια του Ινδού. Ο Μάμας Κίτας, αδερφός του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, στην κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι στόχος της κλοπής της σορού ήταν η ανταλλαγή της, με τη αποφυλάκιση του Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος ήταν και ο εγκέφαλος του εγκλήματος. Οι δύο μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία από τον Ινδό και τον 58χρονο οδήγησαν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο Μάμας Κίτας, δεν ανέφερε τίποτα για λύτρα, παρόλο που το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ξεκαθάρισε ακόμα. Πάντως ο Αντώνης Κίτας, συνεχισε την κοροϊδία κατά τις πολύωρες ανακρίσεις, προσπαθώντας μάλιστα να εμπλέξει κι άλλον ισοβίτη στο έγκλημα, προσπάθεια που έπεσε στο κενό αφού πλέον η υπόθεση για τις Αρχές έχει πλήρως εξιχνιασθεί.
Aπό: ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ

Πρέπει να δώσουμε «ανάσες» στην Οικονομία τώρα!

Χαλκίδα, 13 Μαρτίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά
στην Προσυνεδριακή Διάσκεψη Χαλκίδας για την Απασχόληση, την Κοινωνική Συνοχή και το Ασφαλιστικό

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
-- Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στους εκπροσώπους της ίδιας της κοινωνίας, όταν η κοινωνία βρίσκεται στη μεγαλύτερη αγωνία…
-- Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στους εκπροσώπους της παράταξής μας μέσα στην κοινωνία, σε στιγμές που βιώνετε την μεγαλύτερη ανησυχία για το μέλλον.
-- Βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στην πρώτη θεματική Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη για την Κοινωνική Συνοχή, σε στιγμές που πολλοί φοβούνται ότι διασπάται η κοινωνική συνοχή. Κι ότι κυοφορούνται κοινωνικές εκρήξεις.
Έρχομαι σήμερα στην πιο κρίσιμη συγκυρία να μιλήσω για το πιο κρίσιμο ζήτημα, ξεκινώντας τις συζητήσεις για το πιο κρίσιμο, ίσως, Συνέδριο της παράταξής μας…
Δεν ήλθαμε εδώ για να κάνουμε μια απλή ακαδημαϊκή συζήτηση επαναλαμβάνοντας χιλιοειπωμένα στερεότυπα.
Δεν ήλθα εδώ για να σας δώσω γραμμή, δεν ήλθατε εδώ για να πάρετε γραμμή, δεν ήλθαμε εδώ για να κάνουμε μια συνηθισμένη κομματική διαδικασία ρουτίνας.
Ήλθαμε για να ξεκινήσουμε ένα διάλογο με την κοινωνία.
Χωρίς να κρυφτούμε. Χωρίς να κοροϊδέψουμε. Χωρίς να κολακέψουμε…
Χωρίς «στρογγυλεμένες κουβέντες».
Χωρίς να υποστείλουμε σημαίες.
Και χωρίς να μειώσουμε τις φιλοδοξίες μας.
Το ακριβώς αντίθετο…

Θυσίες από τον απλό πολίτη ΝΑΙ. Συμμετοχή στο Κοινωνικό Μέρισμα ΠΟΤΕ ;

Πέστα  Χρυσόστομε !
Κυβερνώντες ,
     Μιλάτε συνέχεια για τα αναγκαία μέτρα και για τις θυσίες του Ελληνικού Λαού. Κουβέντα  όμως δε γίνεται ( έστω και σε πόσα τέρμινα  ! ) πότε ο απλός πολίτης θα ωφελεί από το κοινωνικό μέρισμα μετά από τις στερήσεις και τις θυσίες που θα κάνει ;
     Δεν αρκεί μόνο η αύξηση και συγκέντρωση του πλούτου. Η αναδιανομή, είναι διαφορετική έννοια  που εκφράζει την κυβέρνηση ανάλογα με τη φιλοσοφία της και ανάλογα με το ποιες κοινωνικές δυνάμεις θέλει να υπηρετήσει. Δεν υπάρχουν δείγματα μέχρι σήμερα της πολιτικής σας. Οι μεγάλοι  ακολουθούν  τους δικούς τους ρυθμούς κερδοφορίας. Οι μικροί συμμετέχουν δυσανάλογα στη κάλυψη των ελλειμμάτων και στην ανόρθωση της οικονομίας Η διαφθορά συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλείο, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση , όσο και  στον ιδιωτικό τομέα. Δε έχει αλλάξει τίποτα.
     Πότε  και πως θα προχωρήσετε σε νέες δράσεις οι οποίες  θα δυναμώσουν την ανάπτυξη σ' ολόκληρη τη χώρα  για  ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος.
     Μέχρι να αποφασίσετε για τη πράσινη ανάπτυξη θα έχει κοκκινίσει από το θυμό της για την καθυστέρηση !

Προπαγάνδα Νο6. Το υπεύθυνο ΠΑΣΟΚ και η ανεύθυνη Νέα Δημοκρατία.

Η τεχνική της προπαγάνδας ακολουθεί κάποιες βασικές αρχές. Μια από αυτές και ίσως η πιο σημαντικότερη είναι η αρχή της ΜΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η προπαγάνδα είναι πάντα μια σύγκρουση δυο βουλήσεων, αφενός του δαμαστή προπαγανδιστή που προσπαθεί να δαμάσει τη βούληση του ατόμου και αφετέρου του ατόμου που πιέζεται για να δαμαστεί και το οποίο ενστικτωδώς αντιστέκεται σ’ αυτή την επιβολή. Μια λοιπόν από τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα είναι να ανοίξει το μυαλό εκείνου που δαμάζεται, ρίχνοντας μέσα ένα μέρος της αλήθειας που το άτομο.... αντιλαμβάνεται εύκολα, αποκρύπτοντας και εξαλείφοντας άλλες πτυχές της πραγματικότητας .
Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, δεν σταματά μόνο στην προπαγάνδα που είχαμε αναφέρει (εδώ) ότι δηλαδή για την οικονομική κατάσταση της χώρας, φταίει η τελευταία διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποκρύπτοντας φυσικά και τις τεράστιες δικές του ευθύνες, αλλά προχωράει ακόμα πιο πέρα επιδιώκοντας να πείσει το λαό ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ανεύθυνη που εγκατέλειψε την εξουσία ενώ το ίδιο είναι υπεύθυνο που ανέλαβε το «βαρύ φορτίο» κόντρα μάλιστα ακόμα και στην ιδεολογία του.

Κομπλεξικοί δημοσιογράφοι = αναξιόπιστα blogs


Διαβάσαμε στη ζούγκλα του Μάκη
"Αδυνατισμένος και σε μεγάλη φόρμα έδειχνε να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος καθόταν στα πίσω έδρανα της Βουλής μαζί με τον πρώην στενό του συνεργάτη και νυν βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο και τη βουλευτίνα Τσαμπίκα Ιατρίδη, η παρουσία της οποίας στο ίδιο «στασίδι» δεν είχε να κάνει τόσο με τα «φιλοκαραμανλικά» της αισθήματα όσο με το ότι μπροστά ακριβώς καθόταν η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν έδειξε και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία Καραμανλή και, μάλιστα, όταν κάποια στιγμή θυμήθηκε ότι είναι και εκείνος πίσω της, γύρισε αλλά το βλέμμα της έπεσε στο κενό. Ο Κώστας Καραμανλής την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα.

"Οne Stop Shop", "One Stop Gov" και "One Night Stand"....

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ιδιαίτερα από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό.
Είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα και ιδιαίτερα πολύπλοκο τόσο στη σχεδίαση όσο και στην υλοποίηση του.
Σε καμιά περίπτωση οι αποσπασματικές γενικές και αόριστες δηλώσεις-πυροτεχνήματα περί "Οne Stop Shop", "One Stop Gov", "Open Gov" κλπ, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Μιλάμε για σοβαρά προγράμματα τα οποία σε κάθε περίπτωση,  θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βασικά στάδια:Δηλαδή του αρχικού καθορισμού του σκοπού του έργου, του αναλυτικού σχεδιασμού-τρόπου χρηματοδότησης, της υλοποίησης , της παρακολούθησης και τέλος την ολοκλήρωσή του.

Για όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και στρατηγικός σχεδιασμός...
Τι γίνεται από όλα αυτά; Tίποτα μόνο σπασμωδικές και χωρίς πρόγραμμα κινήσεις.

Στιγμιότυπο από τις πρόβες της Γιουροβυζιών

Δείτε κομμάτι από τις πρόβες  του αστέρα  όπου προβάρει το ρεφραίν της επιτυχίας του!olympia

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

e-επιλογές της 12/3/2010


ΠΑΣΟΚ Review: ΠΑΣΟΚ και Ανδρέας τη δεκαετία του 80 η ρίζα του κακού για το χρέοςΝεοφιλελεύθερα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, οδηγούν στη Νέα Εποχή.....


Προπαγάνδα Νο6. Το υπεύθυνο ΠΑΣΟΚ και η ανεύθυνη Νέα Δημοκρατία.

Αντεξουσιαστής” με λογαριασμό στη Citybank!
Φορολογική δήλωση : Νέο Έντυπο "Ε 69"

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάσθηκε νέο έντυπο "Ε 69" , για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Το έντυπο ευτυχώς αφορά στους πολύ πλούσιους !!

Aποκλειστικό: Ο Νικητής της EUROVISION !!!!

Aποκλειστικό, μάθετε τώρα τον νικητή της EUROVISION.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε ως το βράδυ, σας προσφέρουμε εμείς την πληροφορία για τον νικητή.
Μετά την επιτυχημένη του περιοδεία σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική επέστρεψε επιτέλους χθές στην χώρα μας.

Δείτε τον νικητή, που θα μας εκπροσωπήσει στην EUROVISION, με το τραγούδι :


ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

Erdogan1
Την επίσκεψή του στην Σουηδία ανέβαλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανακλήθηκε στην Άγκυρα και η πρέσβειρα της χώρας στη Στοκχόλμη, μετά το ψήφισμα του σουηδικού κοινοβουλίου, που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς. Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, συζήτησε με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.
Με πούλμαν κατέφθασαν στο σουηδικό κοινοβούλιο οι υποστηρικτές της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Με μόλις 131 ψήφους υπέρ, έναντι 130 κατά, η Σουηδική Βουλή αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Σήμερα γιορτάζουμε τη νέα εμπριμέ Ελλάδα!!!

Επιτέλους.... Έλληνες.... Στο Πασοκιστάν

Όλα υπέροχα! Σήμερα γιορτάζουμε το ένα εκατομμύριο "Ελλήνων" που προσθέσαμε στον ημεδαπό πληθυσμό των ιθαγενών μετά την ψήφιση του λαθρονομοσχεδίου από τους Εφιάλτες πατέρες του Έθνους βολευτές μας και ευελπιστούμε ότι θα προσθέσουμε άλλα 578 εκατομμύρια "Ελλήνων" στο εγγύς μέλλον γιατί όσο περισσότεροι είναι οι Έλληνες τόσο το καλύτερο.

Αυξανόμαστε και πληθαίνουμε σαν... το ποντίκια και αυτό είναι κάτι που μας ξεχωρίζει από τους άλλους λαούς της Ευρώπης που έχουν τραγικά προβλήματα υπογεννητικότητας και θα χαθούν σύντομα. Εξάλλου η Ελλάς είναι μία χώρα με σούπερ υποδομές, σούπερ οικονομία, σούπερ ντούπερ βαριά βιομηχανία και δουλειές υπάρχουν για όλους με αποτέλεσμα σύντομα να ξεπεράσουμε στις εξαγωγές ακόμα και την Κίνα. Η οικονομία μας θα σπάσει κάθε ρεκόρ ανάπτυξης γιατί πλέον θα δουλεύουμε με μισό ευρώ μεροκάματο ενώ η Κινέζοι δουλεύουν με δύο δολάρια. Θα τους αφανίσουμε σας λέω.

Mια μέρα αλλιώτικη , ξεχωριστή...


Χθες ήταν μια μέρα αλλιώτικη , ξεχωριστή ,τελείως διαφορετική από τις άλλες …
Χωρίς Νταβατζήδες , Νταλαβερτζήδες , Μαϊντανούς , Γλάστρες και Παπαγαλάκια δίχως την παρουσία των Αυτόκλητων Σωτήρων του Έθνους …
Ήταν μια μέρα χωρίς τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ …
Χθες τα ΜΑΥΡΑ ΦΕΡΕΤΡΑ που θάβουν καθημερινά τις ελπίδες μας , τα όνειρα μας ,
το χαμόγελο μας , σίγησαν …
Χθες ΟΛΑ τα ΚΑΝΑΛΙΑ που με την ανοχή ΟΛΩΝ των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ χρωστούν Δισεκατομμύρια ΕΥΡΟ στο Ελληνικό Δημόσιο δεν μας συμβούλεψαν το πώς να διαχειριστούμε τη φτώχια μας και τη μιζέρια μας…
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ … ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ …
ΚΑΙ ... ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ
KAI MHN ΞΕΧΝΑΤΕ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ...

Aπό: ρε που παμε

“Αντεξουσιαστής” με λογαριασμό στη Citybank!

Θυμηθείτε μόνο τι γράφαμε προ μηνών: Σήμερα όπως είπαμε υπάρχει ο “ακρωτηριασμένος” ΕΑ, αφού δύο τουλάχιστον στελέχη του μεταπήδησαν στη Σέχτα holding όπως παραδέχτηκε και το state department με επίσημο έγγραφο.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ: Ο σύγχρονος χάρτης της (“Ελληνικής”) Τρομοκρατίας (με άφθονη λογοκρισία).
Έτσι λοιπόν, ο πρόσφατα εκτελεσμένος Λάμπρος Φούντας είχε λογαριασμό στη Citybank. Γιατί στη Citybank;
Γιατί η Citybank είναι τράπεζα με απεριόριστες δυνατότητες και απλουστευμένη διαδικασία στην κίνηση χρήματος από υποκαταστήματα της στις λεγόμενες υπεράκτιες νήσων της άλλης μεριάς του Ατλαντικού.
Για παράδειγμα, όποιος διατηρεί ΛΤΔ εταιρεία στην Κύπρο, θα τον διευκόλυνε να έχει λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου και μέχρι πρότινος στη Marfin όπου είχε άμεση συνέργεια με την Λαϊκή Κύπρου που την είχε εξαγοράσει.


Ωραίος είσαι ρε φίλε! Τώρα που βρήκες τα κακά στην πόρτα του δικού σου... λες να σταματήσουμε να ασχολούμεστε με τη Siemens!!!

Η υπόθεση Siemens που χρεώθηκε η ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη, που έκανε αμέτρητα πρωτοσέλιδα και που έδωσε τροφή στους κάφρους των 8 για πολλά βράδυα επί Καραμανλή... πρέπει ξαφνικά να θαφτεί. Να σταματήσουμε να τη σκαλίζουμε γιατί θα βγάλουμε άπλυτα στη φόρα που δεν θα μπορούν να κουκουλώσουν το βράδυ στις 8 από το κωλοκάναλά τους... Ποιος το λέει; Ο Πρετεντέρης εννοείται... βλέπετε η τελευταία αποκάλυψη του Καμμένου για τις σχέσεις Παπ-Χριστοφ του έπεσε δύσκολη στο κουκούλωμα και στο θάψιμο και θέλει να αποφύγει τις υπερωρίες. Διαβάστε τι λέει:


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ έναν μήνα λειτουργεί η Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens και το μόνο βέβαιο είναι ότι έως τώρα δεν γίναμε ιδιαιτέρως σοφότεροι από τις εργασίες της (ΣΣ Δεν άκουσε τίποτα για τα πάρε δώσε Παπακωνσταντίνου-Χριστοφοράκου).

Γέμισε η Άγκυρα πρεσβευτές.

The Armenian Genocide
Η σουηδική Βουλή αναγνὠρισε τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι κατά των Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων, παρουσία των εκπροσώπων τους. Η πρεσβευτής της Άγκυρας Zergun Koruturk ενημέρωσε τον Ahmet Davutoglu και ο τελευταίος την ανακάλεσε για διαβουλεύσεις. Είναι η δεύτερη ανάκληση πρεσβευτή μέσα σε μία εβδομάδα μετά από την ανάκληση του πρεσβευτή της Άγκυρας από τις ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό και δικαιώνει τους πολύχρονους αγώνες των λαών που σφαγιάστηκαν μαζικά από την οθωμανική Τουρκία.
Έτσι όπως πάει η Άγκυρα θα πάψει να έχει πρεσβείες σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο όπου αναγνωρίζονται οι γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι είτε ως Οθωμανοί, είτε ως “κοσμικό” κράτος.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με μια ψήφο διαφορά. Πριν από το ψήφισμα, τα δεξιά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υπέγραψαν πρωτόκολλο πως θα καταψηφίσουν το σχέδιο και ο υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ είχε ανακοινώσει ότι είναι εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας.

Ενημέρωση με το σταγονόμετρο...


Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπουν ιδιαίτερα οι καθημερινές ενημερώσεις τύπου, αν και είναι ένας καλός τροφοδότης-πηγή σχολιασμού.
Όμως αυτό που συμβαίνει με την σημερινή κυβέρνηση είναι ανεπίτρεπτο και αυταρχικό.
Είναι απαράδεκτο να γίνονται ενημερώσεις αραιά και που, δεν μπορεί όπως βλέπετε και στην φωτογραφία να πραγματοποιούνται οι καθημερινές ενημερώσεις κάθε 10 ημέρες.

Στην ιστοσελίδα αναγράφεται, Βriefings Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι:

Η καθημερινή ενημέρωση (Briefing) των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Θα μου πείτε πως να γίνεται η ενημέρωση τύπου όταν όλοι είναι "φευγάτοι";
Ας βάλουν αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου για να υπάρχει συνεχής και καθημερινή ενημέρωση.
Αλλά από ότι φαίνεται δεν τους απασχολεί στην κυβέρνηση, ο θεσμός, η σημαντικότητα και σπουδαιότητα της ενημέρωσης. 
Εδώ δεν ισχύει άραγε το: Όλα στο "φως", ενημέρωση και διαφάνεια παντού, όλα στο διαδίκτυο; 
Δεν έχουμε όμως και σοβαρά θέματα αυτή την περίοδο στην χώρα μας.
Όλα βαίνουν καλώς, υπάρχει ηρεμία, οικονομική ευμάρεια, εργατική ειρήνη, οπότε μάλλον δεν χρειάζεται ενημέρωση !!!

Η ατζέντα της 11 Μαρ.2010

Ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα προσέλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να ορκισθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη δεύτερη θητεία του (11:45)
Αμέσως μετά και ώρα 12.15 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Θεσσαλονίκη
Αρχαιολογικό συνέδριο-ΑΠΘ. Σημείωση: Σημαντικές εισηγήσεις 12.30 μ.μ. Μετρο Θεσσαλονίκης, το αρχαιολογικό έργο της ΙΣΤ ΕΠΚΑ και 13.15 Μετρό Θεσσαλονίκης, το έργο της 9ης ΕΒΑ
Συνέντευξη Τύπου με θέμα:
-Οι εκθέσεις φωτογραφίας "Σονέτα δρόμου" του Νύσου Βασιλόπουλου και "Αναζητώντας τη χαμένη πατρίδα" του Παύλου Κοζαλίδη, που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Στη συνέντευξη τύπου θα είναι παρόντες οι δημιουργοί κ. Νύσος Βασιλόπουλος και κ. Παύλος Κοζαλίδης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Εϊπίδης και η επιμελήτρια της έκθεσης του Παύλου Κοζαλίδη κ. Γεωργία Ιμσιρίδου (12:00:00 Θεσσαλονίκη)

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

e-επιλογές της 11/3/2010Θορυβημένοι οι traders για την πιθανή απαγόρευση των CDS...


  
 

To Θέμα είναι να μην σαλτάρουμε εμείς...


 «Σκέψου να έχεις παππού πρωθυπουργό, πατέρα πρωθυπουργό και η αγωνία σου να είναι να γίνεις κι εσύ πρωθυπουργός. Μπορεί πραγματικά να σαλτάρεις!»
 (Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ,   Πάντειο πανεπιστήμιο Μεταπτυχιακή Εργασία σελ. 66  )

Όπως ήρθαν τα πράγματα και οι συγκυρίες έγινε πρωθυπουργός ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Το άν έχει "σαλτάρει" ,σύμφωνα με αυτό που φέρεται να είπε, δεν το ξέρω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι, με όλα αυτά που γίνονται και με εκείνα που λέγονται αλλά δεν γίνονται, μάλλον εμείς ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΟΥΜΕ !!!!

Δεν είμαστε του χεριού σας…

«Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να εμποδίζει τους πολίτες να κάνουν λάθη. Είναι δουλειά των πολιτών να εμποδίζουν την κυβέρνηση να κάνει λάθη», έλεγε ο Robert H. Jackson.
 Είναι δική μας δουλειά λοιπόν, να εμποδίσουμε όποιους φαλκιδεύουν το μέλλον μας, όποιους από την κυβέρνηση και τη Βουλή, υπονομεύουν τις ζωές, τις δικές μας και των παιδιών μας.
Είναι δική μας δουλειά, να μην αφήσουμε κανέναν να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.
Τους ψηφίσαμε για να μας εκπροσωπούν στη Βουλή, να νομοθετούν και να κυβερνούν, για το καλό του τόπου και των πολιτών που ζουν σ αυτόν.
Τους ψηφίζουμε να φροντίζουν, για την ευημερία των ελλήνων και του τόπου, για την ασφάλεια των πολιτών, για την παιδεία των νέων γενεών, για τον πολιτισμό μας, για όσα είμαστε ως λαός και όσα μας αξίζουν.
 - δεν δώσαμε σε κανέναν λευκή επιταγή, με τις εκλογές, να ξεπουλάει κομμάτια της επικράτειάς μας,

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΣΛΙΠ ΦΟΡ ΑEI", ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;;;

Διαβάστε τα συγκλονιστικά στοιχεία για το C4I:

Ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης και πρόεδρος τότε μιας επιτροπής, η οποία όριζε τι χρειαζόταν στο πλαίσιο της ολυμπιακής προσπάθειας, Ευάγγελος Μαλέσιος, αναφέρει στην κατάθεση, το Φεβρουάριο του 2009, στον ανακριτή ότι όλες οι αποφάσεις παίρνονταν μετά από έγκριση της μεγάλης διυπουργικής επιτροπής στην οποία συμμετείχε ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και η Γιάννα Αγγελοπούλου από την πλευρά του Αθήνα 2004 και την αποφασιστική αρμοδιότητα είχε αποκλειστικά το ΚΥΣΕΑ
Ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι, σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε τότε, οι δύο προσφορές για το C4I της SAIC και της TRS ήταν ποιοτικά επαρκείς και αξιόπιστες.
Ο κ. Μαλέσιος ρωτήθηκε από τον ανακριτή για τον εκπρόσωπο της SAIC στη χώρα μας, Γ. Τρεπεκλή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε τον κ. Γ. Τρεπεκλή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνωρίζω ότι ήταν εκπρόσωπος της κοινοπραξίας SAIC, γνωρίζω επίσης ότι ήταν, στην αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, γενικός γραμματέας σε κάποιο υπουργείο την εποχή που πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ο Δροσογιάννης. Είχα ακούσει τότε ότι τον απέπεμψαν από τη θέση του γιατί ανακάλυψε ο κ. Δροσογιάννης ότι δεν είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Έκτοτε εξαφανίστηκε πολιτικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείται φυσιολογικό άτομο που ασχολήθηκε, έστω και ως γενικός γραμματέας, με την πολιτική και κατείχε τη θέση αυτή επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπεί εταιρεία στην ανάληψη δημοσίου έργου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ;


ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS! Τρέμουν την αλήθεια και τα …Blogs!

Aπό olympiada
Θυμάστε την ταινία “Μπανάνες” του Γούντυ Άλλεν; Θυμάστε την δίκη του στην περιβόητη χούντα λατινοαμερικανικής χώρας όπου άλλα έλεγε και άλλα έγραφαν τα πρακτικά;
Με εντολή του προέδρου (κρίμα κύριε Βαλυράκη που ενδώσατε στις πιέσεις των ομογάλακτων σας) απαγορεύθηκε η κοινοποίηση των πρακτικών της εξεταστικής στους… βουλευτές! Θα δίνεται κεντρικά σε ένα e-mail με το αιτιολογικό να μειωθούν οι διαρροές στο διαδίκτυο!
Μάλλον κάποιος πόνεσε πολύ από τις αποκαλύψεις ώστε να επιβληθεί η σημερινή απόφαση. Έτσι είναι δυστυχώς, αφού τα ΜΜ”Ε” αποσιώπησαν το γεγονός της αποκάλυψης σχετικά με τη συνάντηση Παπακωνσταντίνου – Χριστοφοράκου. Τα Blogs όμως για άλλη μία φορά απέδειξαν ότι κρατούν την δημοκρατία καθαρή, μακρυά από τα χέρια των βαρώνων και της διαπλοκής. Μεθοδεύσεις αυτού του τύπου βλέπετε, δεν χωρούν στο διαδίκτυο: Eκτακτη συνεδρίαση στο Μαξίμου, για το θέμα της συνάντησης Παπακωνσταντίνου με Χριστοφοράκο
Πρακτικά όμως αυτό σημαίνει ότι τα πρακτικά μπορούν κάλλιστα να φιλτραρισθούν και να αφαιρεθούν επίμαχα μέρη, αφού οι βουλευτές είναι αδύνατον μετά από 9 ώρες να θυμούνται τι ακριβώς απάντησε ο κάθε μάρτυς.
Όπως και να ‘χει, είναι μία απόπειρα συσκότισης ακόμα όπως με την περίπτωση Ομπάμα και τον διάλογο Χρυσοχοΐδη – Καρατζαφέρη. Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν τη χώρα Μπανανία, όμως δεν θα το πετύχουν αφού σε λίγο…
ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ “ΔΙΑΤΑΓΗ” ΓΙΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ! Γιατί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση SIEMENS, μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι, αυτή τη φορά όμως δεν θα μείνουν άγνωστοι. Για να ξέρουμε ποιούς πληρώνουμε σ’ αυτή τη χώρα.
Ούτως ή άλλως τα blogs έχουν …ιαματικές ιδιότητες αφού βοήθησαν τον κύριο Παπακωνσταντίνου να βρει τη μνήμη του μετά από 11 χρόνια…

Aπό olympiada

Ημερίδα με θέμα: «Περιβάλλον, Οι Τοπικές κοινωνίες ο ρόλος και η ευθύνη τους»
Ημερίδα με θέμα: «Περιβάλλον, Οι Τοπικές κοινωνίες ο ρόλος και η ευθύνη τους» πραγματοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κεντρική Ομιλήτρια θα είναι η  κ. Λιάνα Γούτα  , Χημικός Μηχανικός, Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης και Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Η κ. Γούτα θα μιλήσει για τα επιτακτικά περιβαλλοντικά προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής, θα παρουσιάσει μέσα από την ευρωπαική της εμπειρία παραδείγματα επιτυχημένων πρωτοβουλιών από κράτη, περιφέρειες, δήμους της Ευρώπης και θα επικεντρωθεί στο ρόλο και την ευθύνη των τοπικών αρχών αλλά και των ίδιων των κοινωνιών.

Οι Κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά η ντροπή της αδιαφορίας και εγκατάλειψης παραμένει ! Golf Ρόδου.

Μια από τις κραυγαλέες περιπτώσεις αδιαφορίας των « αρμοδίων».
Όλοι προκλητικά αδιάφοροι, βλέπουν χρόνια την ασχήμια, την εγκατάλειψη, την ερήμωση, και την προσπερνούν.
Κύριε Γερουλάνο και κυρία Γκερέκου αρμόδιοι Υπουργοί, προς το παρόν, εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη,  για τα παρακάτω , γιατί δεν ξέρετε τι σας γίνεται ( με τη καλή έννοια ) . Το ξέρω ότι έχετε πελαγώσει . Από πού να πιάσετε και που, να τελειώσετε. Σας δίδετε όμως η ευκαιρία να κάνετε αυτό που δεν έκαναν οι  άλλοι, εδώ και 10 ετίες !
Ιδού  η Ρόδος ιδού και το πήδημα !
Η κολυμβητική δεξαμενή, πισίνα, Ολυμπιακών διαστάσεων, ολοκληρώθηκε, λειτούργησε για λίγο και έχει εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίας. Το κόστος κατασκευής ήταν τότε πολλά εκατομμύρια δρχ. Έχουν κλαπεί τα μηχανήματα και ξηλώθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις μέχρι και τα καλώδια.. Σήμερα βρίσκουν καταφύγιο  « φίδια  ολυμπιακών διαστάσεων ».
Παρακαλώ , αφιερώστε λίγο από το πολύτιμο χρόνο σας, αξίζει τον κόπο, να δείτε τι συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια στο Γκόλφ Αφάντου Ρόδου.

Πολιτικός ξεπεσμός

 

Ο πολιτικός ξεπεσμός των πρώην υφυπουργών οικονομικών κ.κ. Δούκα και Ρεγκούζα δεν έχει τελειωμό. Οι άνθρωποι γελοιοποιούνται καθημερινά και δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαμβανόμουν .Μιλάμε για ΑΤΕΛΕΊΩΤΟ γέλιο διότι μόνο γέλιο ΠΡΟΚΑΚΑΛΟΥΝ ΠΛΈΟΝ όσοι βγαίνουν στο δήθεν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Παπαρογιάννη και καταδικασθέντα με αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ. μετά από αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Από: ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Το «Βόρεια Μακεδονία» και οι ανεγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
Το έχουμε γράψει πολλές φορές πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε πάση θυσία να αποφευχθεί ονομασία του κράτους των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Όμως παράλληλα είχαμε σημειώσει, πως αν αυτό τελικά δεν καταστεί δυνατόν, τότε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο η ονομασία «Νέα Μακεδονία» και εξηγούσαμε ένα σωρό λόγους για τους οποίους θα πρέπει να γίνει αυτό (Βόρεια Μακεδονία; Ποια είναι η Νότια Μακεδονία;). Μάλιστα είχαμε προτείνει, ότι σε περίπτωση μια τέτοιας εξέλιξης θα πρέπει……εμείς να μετονομάσουμε την Περιφέρεια της Μακεδονίας σε Περιφέρεια Αρχαίας Μακεδονίας.
Φαίνεται όμως πως κάποιοι ανεγκέφαλοι στο ΠΑΣΟΚ, γλύφοντας το κόκκαλο της VISA και παρουσιάζοντας σαν πελώρια νίκη την άρση του εξευτελισμού της χώρας μας, έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις υποδείξεις των ΗΠΑ και των εδώ ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Επισημαίνουμε και πάλι, για όσους ακόμα δεν μπορούν να το κατανοήσουν πως η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα λύσει προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων. Τουναντίον θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα, θα κρατήσει άσβεστες τις αλυτρωτικές  βλέψεις των Σκοπίων και τελικά στο μέλλον θα εμπλακούμε σε σύγκρουση, με την υποδαύλιση των άσπονδων φίλων μας και την πλήρη σύγχυση της παγκόσμιας Κοινής Γνώμης.Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως, όπου υπήρξαν στην παγκόσμια ιστορία συνορεύοντα κράτη ή συνορεύουσες περιοχές με τις ονομασίες «Βόρειο» και «Νότιο», τελικά συγκρούστηκαν μεταξύ τους άγρια.
Ρωτάμε όποιον έχει μυαλό να σκεφτεί: Γιατί άραγε οι Αμερικάνοι προτείνουν την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”;;; και γιατί την αποδέχονται και τα Σκόπια;;;
Καημένη πατρίδα, από ποιους κυβερνιέσαι……

Aπό olympiada 

Τα Spreads αδιάψευστος μάρτυρας της χαλκευμένης κυβερνητικής επικοινωνίας

 
Γράφει ο bondtrader
Spread ελληνικού 10ετούς ομολόγου: +310.5 18:03, 10 Μαρτίου 2010
Θα μας τρελάνουν. Ο PRODI λέει η κρίση της Ελλάδας τελείωσε. Οι κερδοσκόποι, που λέει ο ΓΑΠ, λένε ότι οι ανησυχίες για την Ελλάδα ελαττώνονται. Και τα spread ανεβαίνουν – ενδείξεις φόβου και ανησυχίας.
Τι λένε λοιπόν οι αγορές που σπάνια κάνουν λάθος και όχι οι μπαρούφες του Prodi η κάθε άλλου Prodi.
Είμαστε σε τεντωμένο σχοινί. Η αγορά δεν πιστεύει ότι θα πετύχουν τα μέτρα. Η αγορά προεξοφλεί ότι όσο και να θέλουν όλοι να διαλύσουν την Ελληνική Ψυχή δεν θα τα καταφέρουν. Η αγορά είναι μια προσωπικότητα με σκέψη που διαβάζει προσεκτικά όλα τα μηνύματα και βγάζει αποφάσεις.
Τι λέει λοιπόν η αγορά για τις μελλοντικές εξελίξεις.
    • τα μέτρα  για το ασφαλιστικό ( που θα είναι  βαθειά) θα εξοργίσουν τον κόσμο
    • οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επιβραδύνουν την οικονομία
    • η κρατική μηχανή θα σταματήσει
    • οι εισπράξεις του κράτους θα είναι πολύ χαμηλότερες
    • περισσότερα μέτρα θα ζητηθούν και από εκεί και πέρα η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη
Ελπίζω να κάνω λάθος. Αλλά τα 310bb δίνουν το δικό τους μήνυμα..

Από olympiada

Αποφασίζομεν και διορίζομεν : Cretum Addico

Θυμάστε εκείνη την περίφημη ιστορία;;  Ορίσθηκε η "πως τη λένε" Επιτροπή "των φίλων"....
Η επιτροπή των φίλων απαρτίζεται από "σοφούς", "μειωμένης αξιοπιστίας" και αμφιβόλου αποτελέσματικότητας.

Οι προτάσεις  που θα επεξεργαστεί η επιτροπή θα αφορούν:
1 στη δομική  αναμόρφωση των υπηρεσιών του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,
2. στην αλλαγή  του νομοθετικού πλαισίου για  τη λειτουργία της Κυβέρνησης,
3. στην αλλαγή  της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, και παράλληλα την εμπέδωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης,
4. στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων,
5. στην εισαγωγή ενός μεταβατικού μοντέλου στη διαδοχή των Κυβερνήσεων,
6. στην κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας Υπουργικού Συμβουλίου,
7. στην αλλαγή κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου,
8. στην αξιολόγηση και θεσμοθέτηση των διαδικασιών επιλογής στελεχών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Κοιτάξτε τώρα πως "δένουν" τα πράγματα και πως θα τους διορίσει αυτούς τους απιθανους σοφούς ο "Καίσαρας" GAP.
Αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι αδιανόητο. Με τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε προχθές παρέχεται στον Πρωθυπουργό η δυνατότητα να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν κρατικά θέματα με απόρρητο ή εμπιστευτικό χαρακτήρα!
Θα μπορεί επίσης να προβαίνει ακόμα και σε απευθείας αναθέσεις ανάλογου έργου σε εταιρίες, στα μέλη των οποίων θα καταβάλλεται αμοιβή, το ύψος της οποίας θα καθορίζεται απευθείας από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών…
Πως είναι δυνατόν μια εξωκοινοβουλευτική επιτροπή να κατευθύνει και στην ουσία να υποδεικνύει το τον τρόπο ενάσκησης του κυβερνητικού έργου;

AVE  CΑESAR οι μακάκες σε χαιρετούν και
οι "Σοφοί" καραδοκούν....

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

e-επιλογές της 10/3/2010
Το «Βόρεια Μακεδονία» και οι ανεγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ.

Σαμαράς – Μπακογιάννη, πιο κοντά;;;

Το «Βόρεια Μακεδονία» και οι ανεγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Γ. Καρατζαφέρης συμμερίζεται την αγωνία του Θ. Πάγκαλου για τους διαδηλωτές εναντίον του νομοσχεδίου
Επαχθές φορτίο” για το ίδρυμα Παπανδρέου το ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου
H συμπλοκή στην Δάφνη θυμίζει υπόθεση Σάββα Ξηρού ;

Από μικροί δούλοι του συστήματος…

Με το ζόρι θέλουν να μας στείλουν στο ΔΝΤ…

Δεν είδε, δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε.

Γίνεται διακυβέρνηση με SMS ;;

Άξιος ο μισθός σας κύριε Καρατζαφέρη. Έχει “πράκτορες” το κόμμα σας;

Η Ελλάδα δεν είναι off shore για παραγωγή ευρωπαίων πολιτών!

Έχετε καταλάβει ότι δεν διοικείτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση αλλά κυβέρνηση δημοκρατικής χώρας;

Παρέμβαση Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά Στην Κοινοβουλευτική συζήτηση για την ψήφιση του Μεταναστευτικού Σ/Ν

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Μια προκαταρκτική παρατήρηση:
Αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι αδιανόητο: Με τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε προχθές παρέχεται στον Πρωθυπουργό η δυνατότητα να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν κρατικά θέματα με απόρρητο ή εμπιστευτικό χαρακτήρα! Θα μπορεί επίσης να προβαίνει ακόμα και σε απευθείας αναθέσεις ανάλογου έργου σε εταιρίες, στα μέλη των οποίων θα καταβάλλεται αμοιβή, το ύψος της οποίας θα καθορίζεται απευθείας από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών…
Έχετε καταλάβει τι κάνετε;
Νομοθετείτε την παρανομία.
Καθιστάτε νόμιμες, πράξεις που μέχρι σήμερα θεωρούνται πολλαπλά παράνομες.
Αυτή είναι η «διαφάνεια» που επαγγέλλεστε;
Αυτή είναι η «εξυγίανση του δημοσίου»;
Ή μήπως η πλήρης νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας;
Αυτά είναι τα «νέα ήθη» που φέρνετε;
Τι είδους απευθείας αναθέσεις εθνικών ζητημάτων σε ξένες εταιρίες έχετε στο μυαλό σας;
Έχετε καταλάβει ότι δεν διοικείτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση αλλά κυβέρνηση δημοκρατικής χώρας; 


Ελληνίδες … Έλληνες … Νενικήκαμεν !!!


ο Έλληνας Πρωθυπουργός ως νεος Φειδιππίδης αναφώνησε


Ελληνίδες … Έλληνες …
Πατριώτες …Πατριώτισσες …
Αγαπητοί Ομογενείς
και αγαπητή Ομήγυρις
Κύριοι και Κύριοι

 ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !!!

Χθές επετεύχθη η Πρώτη Μεγάλη Ελληνική διπλωματική επιτυχία μετά ατό το 1974 .
Πετύχαμε το ακατόρθωτο .
Επιτέλους πήραμε το αίμα μας πίσω !!!
Οι "Βίζιτες" (επισκέψεις)  που κάναμε δεν πήγαν χαμένες … βρήκαν τον στόχο τους…
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ … ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !!!
ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ !!!
ΓΙΝΑΜΕ  ΞΑΝΑ  ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ … ΠΙΣΩ ...

Ρε χάθηκε το Filotimo....

Πρόσκληση: Παρουσίαση του βιβλίου ‘ΙΟΚΑΣΤΗ’

ΠρόσκλησηΟ συγγραφέας Γιάννος Λαμπής σας προσκαλεί  στη παρουσίαση του
βιβλίου  ‘ΙΟΚΑΣΤΗ’
που κυκλοφορεί από τις βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις.
Το έργο θα προλογίσει η διευθύντρια των Αναζητήσεων κυρία Μαρία Στυλιανού και ανάλυση θα κάνει ο συγγραφέας  Γιάννης Μελέσιος.
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα ‘ΗΛΕΚΤΡΟΝ’ στο ισόγειο του κτηρίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, στη Λευκωσία. 
Τηλ. 25561963, 99692639

Με την ευγενή στήριξη της   


Από:photo jerry

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;


Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προφανώς είναι μια μία ανεξάρτητη αρχή που δημιουργήθηκε για να σπάμε πλάκα και να κονομάνε κάποιοι γνωστοί και φίλοι.

Δεν εξηγείται αλλιώς η συνεχιζόμενη αλητεία με την τιμολόγηση του Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.
Ο συνήγορος ου πολίτη με ένα πόρισμα κόλαφο καταλήγει ορθά κοφτά ότι πρόκειται στην ουσία...

για κλοπή των καταναλωτών.
Ουδείς ασχολείται και κανενός παχύδερμου δεν ιδρώνει το αυτί.
Δε πα να κλέβουν τους καταναλωτές;
Στα παλιά μας τα παπούτσια.
Ζώα είναι θα πληρώσουν. Τι μπορούν να κάνουν;

Την Πέμπτη εν μέσω απεργίας ψηφίζεται το λαθρο-νομοσχέδιο!


Από το elora
Μια χαρά τα κανόνισαν οι κυβερνώντες. Οι εφημερίδες κλείνουν νωρίς σήμερα λόγω της αυριανής απεργίας και δεν θα καλύψουν τη συζήτηση στο Βουλή για το νομοσχέδιο-έκτρωμα που θα χορηγεί «ιθαγένεια» στη μισή Αλ Κάιντα, αλλά και το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, με πρόσχημα την ορκωμοσία την Παρασκευή του Προέδρου της Δημοκρατίας!!! (Σημ: έτσι ο κ. Κάρολος θα μείνει στην Ιστορία ως ο 1ος Πρόεδρος της Λαθρομεταναστευτικής Ελλάδας)

Όμως, η Πέμπτη είναι ημέρα απεργίας και όλοι θα εστιάσουν στις πορείες και στις ταραχές που ενδεχομένως να προκαλέσει ο βραχίονας του παρακράτους, οι κουκουλοφόροι. Για να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτών αλλού... Και η Πόλις, εάλω...

Γίνεται διακυβέρνηση με SMS ;;


Ακούστηκε το πρωϊ στην εκπομπή Κοινωνία ώρα MEGA, ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε μέσω SMS για το περιστατικό Σαχινίδη-Παπουτσή, την ώρα που προσγειωνόταν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Γερμανία.
Προφανώς ειπώθηκε με χιουμοριστική διάθεση...
Αν όμως δούμε την πραγματικότητα, θα διαπιστώσουμε ότι ο πρωθυπουργός στην ουσία βρίσκεται τουλάχιστον το 1/3 του χρόνου του στο εξωτερικό.

Επειδή ο κ. Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός επιβάλlεται, να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει "Back Home"..
Η ενημέρωση του είναι επιβεβλημένη έτσι κι αλλιώς λόγω της θέσης του, αλλά ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική και πρέπει να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Το θέμα που τίθεται, είναι το πως, δηλαδή με ποιά μέσα υλοποιείται αυτή η ενημέρωση και αν είναι δυνατόν μέσω τηλεφώνου ή e-mail, να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και δυνατότητα πλήρους συντονισμού.

Τα προβλήματα είναι ΕΔΩ, είναι πολλά, είναι πολύπλοκα, σύνθετα και απαιτούν άμεσες-καθαρές και σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις.


Όλα αυτά οδηγούν στην ερώτηση :
Γίνεται διακυβέρνηση με SMS ;;

Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου για αποκάλυψη Καμμένου


Όλα εδώ πληρώνονται:
«Ετσι μου εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες. Δεν νομοθετώ δα και... 45 χρόνια για να ξέρω ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος»

ΤΟ ΒΗΜΑ
... σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, Ανοίγει ο φάκελος του C4I ... ωχ ωχ ωχ: Ο υπουργός Οικονομικών με δήλωσή του παραδέχτηκε ότι είχε συναντηθεί με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο καθώς ήταν «επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου πληροφορικής και τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα να τον συναντήσει και να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του». Επιπλέον τόνισε ότι εκείνη την περίοδο είχε αντίστοιχες συναντήσεις με τους περισσότερους επικεφαλής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

«Είναι αδιανόητο, καταλήγει ο υπουργός να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου στο πλαίσιο των θεσμικών μου καθηκόντων», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σήφης Βαλυράκης χαρακτήρισε επιλεκτική την πρωτοβουλία του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι κι ο ίδιος μετά από πρόχειρη έρευνα στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου βρήκε την ίδια περίοδο συναντήσεις ή επαφές με τους Κ. Μητσοτάκη και Π. Δούκα. «Σε περίοδο εθνικής ομοψυχίας, απαιτείται σοβαρότητα κι όχι πυροτεχνήματα», σχολίασε ο κ. Βαλυράκης.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_10.html#ixzz0hkolBn1k