Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Ένα υπολογιστικό σύστημα είναι σημαντικότερο από τις περικοπές !!!!!

Συνέντευξη Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα «FRANKFURTER ALLGEMEINE» και στον δημοσιογράφο Michael Martens

(Aκολουθεί απόσπασμα)

 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι ζήτημα της δύναμης ή αντιστοίχως της αδυναμίας των θεσμών μιας δημοκρατίας. Η διαφθορά αποτελεί σύμπτωμα της ανισότητας σ΄ένα σύστημα στο οποίο κάποιοι μπορούν να καταχρώνται την εξουσία του για να παρακάμψουν κανόνες ενώ οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν κάτω από το τραπέζι για κρατικές υπηρεσίες τις οποίες θα έπρεπε να μπορούν να λαμβάνουν ως αντιστάθμισμα των φόρων που πληρώνουν. Σε κάποιους αρέσει να λένε τώρα ότι οι Έλληνες έχουν τη διαφθορά στα γονίδιά τους. Αυτό είναι ανοησία. Πρόκειται για αποτυχία των θεσμών η οποία εξαρτάται από κοινωνικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Μπορούμε όμως να τους αλλάξουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε χρόνια ή γενιές;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σε λίγους μήνες. Θα δημοσιεύσουμε διαγωνισμούς στο διαδίκτυο. Όλες οι υπογραφές κάτω από αποφάσεις, που έχουν να κάνουν με χρήματα, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κοινοτάρχη, θα μπορεί να τις βρει κανείς στο διαδίκτυο. Το σχετικό νόμο τον ψηφίσαμε μόλις στο Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία, θα υπάρχει και μετά απ’ αυτή την κυβέρνηση. Εάν δημοσιεύεται στο διαδίκτυο η υπογραφή κάτω από μία κρατική ανάθεση, εάν μπορεί να δει κανείς, για παράδειγμα τι ξοδεύουν τα νοσοκομεία, τότε είναι δύσκολο να είναι κανείς διεφθαρμένος, γιατί θα μπορεί να πιαστεί. Έχουμε τεράστια διαφθορά στο σύστημα υγείας. Αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ απλά μέσω της εισαγωγής ενός υπολογιστικού συστήματος. Το κάνουμε τώρα αυτό και είναι ακόμη σημαντικότερο από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων.Σχόλια: 
Σε λίγους μήνες όλα θα αλλάξουν...
Θα πατάς ένα κουμπί και θα τα βλέπεις όλα.

Όταν λέμε όμως ΟΛΑ, εννοoύμε ΟΛΑ, όπως την σύναψη σύμβασης με την  Big 5 , το πρόγραμμα-ατζέντα του ΥΠΕΞ,  τις κουτσουρεμένες συνεντεύξεις του πρωθυπουργού  , την επιστολή στον Ερντιγάν και το Πόθεν έσχες των βουλευτών.... 

Tο άλλο που είπε : "Αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ απλά μέσω της εισαγωγής ενός υπολογιστικού συστήματος. Το κάνουμε τώρα αυτό και είναι ακόμη σημαντικότερο από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων"
Δηλαδή ένα δίκτυο υπολογιστών,  που όταν ΘΑ μπεί ΘΑ καταπολεμήσει την διαφθορά στην υγεία, είναι πιο σημαντικό από τις περικοπές !!!
Αυτό κ.Πρωθυπουργέ να το πείτε, σε αυτό τον πατριώτη μας που σας σταμάτησε στο δρόμο και είπε να σας δώσει τον μισθό του..
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, όπου ένα υπολογιστικό σύστημα είναι σημαντικότερο από τις περικοπές !!!
Δικτυωθείτε γιατί χανόμαστε !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.