Θυσίες από τον απλό πολίτη ΝΑΙ. Συμμετοχή στο Κοινωνικό Μέρισμα ΠΟΤΕ ;

Πέστα  Χρυσόστομε !
Κυβερνώντες ,
     Μιλάτε συνέχεια για τα αναγκαία μέτρα και για τις θυσίες του Ελληνικού Λαού. Κουβέντα  όμως δε γίνεται ( έστω και σε πόσα τέρμινα  ! ) πότε ο απλός πολίτης θα ωφελεί από το κοινωνικό μέρισμα μετά από τις στερήσεις και τις θυσίες που θα κάνει ;
     Δεν αρκεί μόνο η αύξηση και συγκέντρωση του πλούτου. Η αναδιανομή, είναι διαφορετική έννοια  που εκφράζει την κυβέρνηση ανάλογα με τη φιλοσοφία της και ανάλογα με το ποιες κοινωνικές δυνάμεις θέλει να υπηρετήσει. Δεν υπάρχουν δείγματα μέχρι σήμερα της πολιτικής σας. Οι μεγάλοι  ακολουθούν  τους δικούς τους ρυθμούς κερδοφορίας. Οι μικροί συμμετέχουν δυσανάλογα στη κάλυψη των ελλειμμάτων και στην ανόρθωση της οικονομίας Η διαφθορά συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλείο, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση , όσο και  στον ιδιωτικό τομέα. Δε έχει αλλάξει τίποτα.
     Πότε  και πως θα προχωρήσετε σε νέες δράσεις οι οποίες  θα δυναμώσουν την ανάπτυξη σ' ολόκληρη τη χώρα  για  ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος.
     Μέχρι να αποφασίσετε για τη πράσινη ανάπτυξη θα έχει κοκκινίσει από το θυμό της για την καθυστέρηση !      Χρειαζόμαστε νέες επενδύσεις και νέους επενδυτές.  Βρείτε  τους τρόπους να τους φέρετε. ( Σημείωση : Εάν δεν υπάρχει ο ειδικός  στη προσέλκυση ξένων επενδυτών, πάρετε σύμβουλο το Βγενόπουλο, που είναι μανούλα σ αυτά. ! )
     Πότε θα δώσετε μάχες από τις οποίες θα βγει κερδισμένος ο απλός πολίτης  και να συγκρουσθείτε με τα μεγάλα συμφέροντα..  
      Πως θα αυξηθεί το παραγόμενο προϊόν για να αποδώσει  κοινωνικό μέρισμα  ;  Μέχρι σήμερα το κοινωνικό μέρισμα το καρπώνεται η ελίτ του συστήματος.
      Πότε θα υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών και μετρήσιμο αντίκρισμα από την εφαρμογή των μέτρων.
     Πώς και πότε θα ενεργοποιήσετε συντονισμένα τις παραγωγικές  δυνάμεις , γιατί χωρίς αυτές θα φάμε τα δανεικά και μετά…….
Εκμεταλλευτείτε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, είναι πολλά, τον φυσικό πλούτο, τους επιστήμονες. Αφήστε κατά μέρος τους υμετέρους και χρησιμοποιείστε κριτήρια αξιοσύνης..
     Η αβεβαιότητα  και η χαοτική συμπεριφορά της εθνικής οικονομίας αφήνει εκτεθειμένο στους κινδύνους αστάθειας το σύνολο του παραγωγικού ιστού της χώρας. Η αγορά σήμερα δε λειτουργεί παραγωγικά. Οι περισσότερες μικρο επιχειρήσεις – ο ιστός της οικονομίας μας - είναι καταχρεωμένες. Ποιος της έφερε σ αυτή τη κατάσταση ;
     Πώς  θα καταπολεμηθεί  η  διαφθορά  στη Δημόσια Διοίκηση αλλά και γενικότερα , η οποία  νοθεύει τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας και διαβρώνει τους θεσμούς ;
   

    Πότε θα αποδώσετε ευθύνες, σε όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή τη δεινή θέση. Δεν θα πάει κανένας φυλακή ;
Δώστε λύσεις; στα παραπάνω ερωτήματα.  
    Όχι μόνο θυσίες. Δώστε και ελπίδα στο απλό πολίτη ότι οι θυσίες του δε θα πάνε χαμένες.
     Εάν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι μας προδίδουν, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι ! Βγέστε τους !  Ο εξευτελισμός έχει και το όρια του!
Έφθασαν στο σημείο να μας πουν να πουλήσουμε  τα Ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη ! Και ότι η ελληνική χρεοκοπία ,είναι καλύτερη από τη διάσωση.
     Πάρετε άμεσα μέτρα, όχι εισπρακτικά αλλά αναπτυξιακά . Μη  φυλακίζετε τα όνειρά μας, τις ελπίδες μας, και το μέλλον  το δικό μας των παιδιών μας . Έχω την εντύπωση ότι ο κάθε Έλληνας μπορεί να βοηθήσει, ο καθένας με τον τρόπο του!

Xrisostomos-Rhodosblog

http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/

Σχόλια