Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Τελικά μήπως “ΠΩΛΕΙΤΑΙ” η Ελλάς;

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
Tελικά απ’ότι φαίνεται η υπόθεση της πώλησης νησιών η μνημείων δεν έιναι καθόλου μια θλιβερή προβοκάτσια φθηνών λαικών περιοδικών και ΜΜΕ της Γερμανίας.Είναι μια πραγματικότητα που έχει μπεί σε συζήτηση!!!!!!!
Διαβάζω στον εγκυρότατο Guardian της 4/3 σε άρθρο της Julia Finch με τίτλο “Greece told to sell off islands and artworks”
.”Two senior German MPs have demanded that Greece sell off some of its islands, historic buildings and art works as a condition of receiving a financial lifeline from the EU.”{“2 Aνώτεροι Γερμανοί βουλευτές απαίτησαν η Ελλάδα να πουλήσει μερικά από τα νησιά της, ιστορικά κτίρια και έργα τέχνης,σαν όρο για να λάβει οικονομική ανάσα ζωής από την ΕΕ}!!!Μιλώντας για “Big Fat Greek Auction”{auction:πληστηριασμός (σε λογοπαίγνιο με την ταινία “Big fat Greek wedding”) συνεχίζει.


“O Frank Schaeffler των Γερμανών ελεύθερων δημοκρατών, ζήτησε η Ελλάδα να πουλήσει κομμάτια επιχειρήσεων και “στοιχεία όπως ακατοίκητα νησιά”!Ο Marco Wanderwitz του κόμματος CDU της κ.Μέρκελ πήγε ακόμη πιο πέρα.”If the European Union, and therefore Germany, helps out Greece economically , it will need to give something in exchange … some islands, for example, might be a solution.”(Αν η ΕΕ και επομένως η Γερμανία βοηθήσει την Ελλάδα οικονομικά, θα χρειαστεί να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα…μερικά νησιά π.χ. θα ήταν ίσως η λύση)!!!!
Πιο κάτω το άρθρο αναφέρει την χλιαρή απάντηση του κ.Δρούτσα οτι “τέτοιες προτάσεις

είναι αδόκιμες αυτή τη στιγμή και την δημοσκόπηση όπου 84% των Γερμανών είναι αρνητικό σε όποια οικ. βοήθεια προς την Ελλάδα.Και λέει κατόπιν “αθώα”.
Πάντως στην Ελλάδα υπάρχουν 6000 νησια από μεγάλα εως πολύ μικρά, ενω μόνο 220 κατοικούνται.Πολλά έχουν ήδη βγεί προς πώληση!!!

Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς συζητάει στον γκρίζο “μαραθώνιο” που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε όλη τη γή ο Πρωθυπουργός.Οι απίστευτα χλιαρές εως δουλικές και επικίνδυνες αντιδράσεις στις προκλήσεις, που ανοίγουν την όρεξη όλων για όλα, με κάνουν να μην έχω καμιά εμπιστοσύνη ούτε στον ίδιο , ούτε στους συμβούλους του, ούτε στα πιστεύω τους, ούτε στον τσαμπουκά τους, ούτε φυσικά στην πολιτική τους γραμμή και “ιδεολογία”, όπου πλέον οι χώρες πρέπει να βλέπονται περισσότερο σαν “βιώσιμες επιχειρήσεις”, και λιγότερο η και καθόλου σαν ανεξάρτητα κράτη ελεύθερων ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την ίδια τη ζωή τους.
Μπορεί λοιπόν να γυρίσει πίσω και να σταματήσει να διαπραγματεύεται τα πάντα ερήμην μας.
PLEASE….
Από: olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.