Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων


benzinaΈντονο προβληματισμό, όχι μόνο στους ιδιοκτήτες Ι.Χ που βλέπουν για μία ακόμη φορά τις τσέπες τους να αδειάζουν, αλλά και στο επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης που δέχονται καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας, προκαλεί η αύξηση της τιμής των καυσίμων στην αγορά, αφού σε κάποιες περιοχές της χώρας η αμόλυβδη έφθασε να πωλείται ακόμα και 1.60 ευρώ το λίτρο.
 Η αύξηση των τιμών στα καύσιμα εκτοξεύει και το ετήσιο κόστος χρήσης των οχημάτων και έτσι, ένα αυτοκίνητο πόλης 1.100 κ. εκ. για να κινηθεί χρειάζεται πλέον περίπου 164 ευρώ το μήνα, ενώ πριν από δύο μήνες το αντίστοιχο κόστος δεν ξεπερνούσε τα 144 ευρώ.


Οι υψηλότερες τιμές στο Λεκανοπέδιο

Ν. Κηφισιά - Βύρωνας    1,539
Καλλιθέα                       1,519
Αγίους Αναργύρους        1,507
Οι φθηνότερες τιμές στο Λεκανοπέδιο

Ίλιον    1,308
Πατήσια    1,315
Ηλιούπολη    1,319

Περιφέρεια
  • Θεσσαλονίκη οι τιμές κυμαίνονται από    1,299 έως 1,509 
  • Χανιά            από         1,439 έως 1,579 
  • Ρέθυμνο       από         1,50 έως  1,60  
  • Θεσπρωτία   από         1,397 έως 1,498  
  • Αχαΐα          από         1,320 έως 1,47

Λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, οι οδηγοί έχουν επιδοθεί σε "σαφάρι" στην αγορά, προκειμένου να ανακαλύψουν ποιο πρατήριο έχει τη φθηνότερη τιμή ώστε να φουλάρουν το ρεζερβουάρ τους.

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων έχει εκτοξεύσει και το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων, δεδομένου ότι οι πρόσφατες αυξήσεις έχουν εκτινάξει το ετήσιο κόστος συντήρησης των Ι.Χ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά,  ένα μικρό όχημα πόλης κοστίζει στον ιδιοκτήτη του σχεδόν 2.000 ευρώ το οποίο μεταφράζεται σε 165 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα το κόστος για ένα όχημα με κινητήρα 1.600 κ.εκ. ξεπερνά τις 3.100 ευρώ ενώ σε ένα δίλιτρο τις 4.200 ευρώ.

Αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους είναι πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού να κρατούν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους στα γκαράζ ή για τις καθημερινές τους μετακινήσεις να τα αντικαθιστούν με οχήματα πόλης τα οποία καταναλώνουν μικρές ποσότητες καυσίμου.
Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων βλέπουν πως οι αυξήσεις στις τιμές μειώνουν τη ζήτηση.
ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.