Η Γερμανική Αρχή Εποπτείας Χρηματαγορών έχει «σαφείς ενδείξεις για κερδοσκοπία τεραστίων διαστάσεων σε βάρος της Ελλάδας»


Σαφείς ενδείξεις για κερδοσκοπία τεραστίων διαστάσεων σε βάρος της Ελλάδας διαθέτει η Γερμανική Αρχή Εποπτείας Χρηματαγορών BaFin.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, η Γερμανική Αρχή Εποπτείας Χρηματαγορών BaFin διαθέτει «σαφείς ενδείξεις για κερδοσκοπία τεραστίων διαστάσεων σε βάρος της Ελλάδας». Το περιοδικό διευκρινίζει ότι μόνο τον μήνα Φεβρουάριο οι επενδυτές κατείχαν CDS ελληνικών ομολόγων ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται γα ένα ποσό διπλάσιο από τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς, όπως επισημαίνεται σε σχετική έκθεση της BaFin. Τα CDS (Credit Default Swaps) είναι ασφάλιστρα που προστατεύουν από τον κίνδυνο πτώχευσης μίας χώρας και τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε ένα πραγματικό πρόβλημα για την ευρωζώνη, προειδοποιεί η γερμανική Αρχή.


Aποχή των επενδυτών“ από τα ελληνικά ομόλογα;

Η αύξηση των ασφάλιστρων για τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα στους επενδυτές. «Μια πιθανή συνέπεια θα ήταν η “αποχή των επενδυτών“ από τα ελληνικά ομόλογα», αναφέρει το Der Spiegel επικαλούμενο την έκθεση της BaFin.
Προκειμένου να περιοριστεί η κερδοσκοπία με τα CDS, τα στελέχη της Γερμανικής Αρχής για τη Εποπτεία των Χρηματαγορών προτείνουν τη σύσταση μιας ευρωπαϊκής κεντρικής υπηρεσίας αναφοράς, που θα καταγράφει τις κερδοσκοπικές κινήσεις με τα επίμαχα αυτά χρηματοοικονομικά μέσα.


Σχόλιο: 
Ενώ συμβαίνουν αυτά και σύμφωνα με το δημοσιεύμα οι Γερμανοί έχουν στοιχεία, η κυβέρνηση "περί άλλων τυρβάζει".
Δεν ξέρουν που βρίσκονται και που πάνε, το μόνο τους μέλημα είναι το πόσες συνεντεύξεις θα δώσουν και πόσα ταξίδια θα πάνε, λές και θέλουν την χρυσή κάρτα του " frequent flyer".
Nα τα ζητήσει τα στοιχεία ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Γερμανική Αρχή Εποπτείας Χρηματαγορών (BaFin) και να αφήσουν τις γενικολογίες περί ανάθεσης της υπόθεσης σε μυστικές υπηρεσίες.....
Εκτός κι αν έχουν αναθέσει και την προάσπιση των οικονομικών μας δικαιωμάτων στην Γερμανία.

Σχόλια