Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Aποκωδικοποιητής MPEG-4

Το Pathfinder σας δείχνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή αποκωδικοποιητή MPEG-4 ανάλογα με την τηλεόραση και τις ανάγκες σας
H ψηφιακή τηλεόραση στη χώρα μας κλείνει ήδη δύο χρόνια. Οι κάτοικοι των περιοχών που μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα από τη Digea και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό απολαμβάνουν πολύ καλύτερη εικόνα και ήχο. Ωστόσο, μέχρι τώρα υπήρχε η επιλογή μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού σήματος και έτσι δεν ήταν αναγκαία η αλλαγή τηλεόρασης ή η προσθήκη του ειδικού αποκωδικοποιητή. Αυτό όμως πλέον αλλάζει καθώς πρέπει να σταματήσει σταδιακά η εκπομπή του αναλογικού σήματος!
Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό, μετά τις 20 Ιουλίου,

Μόνο η ντροπή θα είναι όλη δική σου…

Ήρθε και το καλοκαίρι και έγιναν και οι εκλογές. Και κατά κάποιο δικαιολογημένο λόγο μειώθηκαν  και οι συζητήσεις στις παρέες για το χάλι της χώρας μας. Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό. Βλέπετε,  όταν είσαι «τάβλα» στην παραλία με 40 βαθμούς πασαλειμμένος αντηλιακό και στο ένα σου χέρι έχεις τον φραπέ και στο άλλο το κ@λομάγουλο της γκόμενας σου που κοιμάται  μπρούμητα δεν  έχεις και πολύ όρεξη για πολιτικές συζητήσεις. Λογικό, αναμενόμενο και από τις καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού…

Ο Αντρίκος την έκλεισε την offshore..Τυχαίο δεν νομίζω...

Όλοι πιστεύω να θυμάστε την ιστορία με την εταιρεία που ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security...
Ξέρετε, αυτή την εταιρεία του Αντρίκου (Παπανδρέου) στην Ελβετία..., με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Για όσους παρ ελπίδα δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν.. διαβάστε ΕΔΩ  όλη την ιστορία...
Ε λοιπόν αυτή την εταιρεία όπως αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος σήμερα στο tweeter και στο facebook, την έκλεισε ο Αντρίκος.... 

Το χαράτσι είναι εδώ...ενωμένο ΔυΝαΤό.. (βίντεο)

Μόλις άρχισε η σκληρή διαπραγμάτευση και μάλιστα από το χαράτσι της ΔΕΗ....
που τελικά θα παραμείνει ως έχει...
Τόσο καλά...τόσο μεγάλη επιτυχία...
Ας φάμε επαναδιαπραγμάτευση τώρα, τέτοια κορόιδα που είμαστε..
Σας θυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο κ. Σαμαράς:
"Στόχος μας είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προϋποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει.

Μηδέν Άγαν...


Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε για μία ακόμα φορά παθητικοί δέκτες έντονων σεναρίων, περί προώθησης νέων αβάσταχτων οριζόντιων περικοπών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.
Η συνέχιση κάθε ισοπεδωτικής λογικής για περαιτέρω μείωση των ήδη κατακρεουργημένων αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ και κατ’ επέκταση και των συντάξεων των εν αποστρατεία, με αφορμή τη στοχοποίηση των ειδικών μισθολογίων, είναι άδικη, προσβλητική και εξοντωτική.
Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε κάποιους υψηλόβαθμους «λογιστές», «βολεμένους γραφειοκράτες» αλλά και διάφορους κονδυλοφόρους του συστήματος, ότι τα υπό πιθανή κατάργηση ή περικοπή επιδόματα...

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Πρόγραμμα e-learning


Το Πρόγραμμα ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την επιστημονική και οργανωτική εποπτεία του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης και του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μπόφινγκερ: Ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε αλυσιδωτή κρίση

Για τους κινδύνους πρόκλησης «αλυσιδωτής αντίδρασης» στην περίπτωση εξόδου ενός κράτους-μέλους από το ευρώ προειδοποίησε ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας, Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της ομάδας «σοφών» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση.
Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο κ. Μπόφινγκερ επισημαίνει ότι ήδη σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, παρατηρείται μαζική φυγή κεφαλαίων και ότι οι ίδιες οι ισπανικές και ιταλικές τράπεζες προτιμούν να έχουν τα χρήματά τους στη γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Ομοσπονδιακή Τράπεζα), αντί στις κεντρικές τράπεζες των χωρών τους.

Mικρό καλάθι για τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση

Έκπληξη προκάλεσε στην αγορά ότι οι μοναδικές αποκρατικοποιήσεις που θα γίνουν φέτος θα είναι αυτή των κρατικών λαχείων, (που ως γνωστόν ο επιβλέπων φορέας είναι μία γενική διεύθυνση στην Οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου και η έδρα του υπουργείου Οικονομικών) και του Διεθνούς Κέντρου Τύπου.
Από το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αυτές αποκρατικοποιήσεις είναι έτοιμες.

Να και ένας τύπος που το "λέει η περδικούλα του"..

Η Ρουμανία και ο αρχηγός του κράτους της "δεν δέχονται εντολές" από το εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, Κριν Αντονέσκου, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε το Βουκουρέστι να σεβαστεί το κράτος δικαίου.
"Οι ρουμάνικοι νόμοι συντάσσονται στη Ρουμανία

Τρόικα στην Κύπρο: Κάντε το όπως η Ελλάδα

Ακριβώς την ίδια συνταγή, που θεωρείται αποτυχημένη, συστήνει και στη Μεγαλόνησο.
Ακριβώς την ίδια συνταγή που εφάρμοσαν στην Ελλάδα (και που από τους πάντες θεωρείται αποτυχημένη) άρχισε να εφαρμόζει η τρόικα και στην Κύπρο. Ζήτησε τις υπογραφές για δέσμευση στο πρόγραμμα στήριξης από όλους του υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, αφού ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος και οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2013.

Γιατί "πρόγκιξε" το 32% των ΠΑΣΟΚων ..

Γιάννης Καϋμενάκης
Σύντροφε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλη Βενιζέλε,
Υπάρχουν δυο… ρηθέντα των οποίων η «σοβαρότητα» εξαρτάται απ΄τα γεγονότα, τους ανθρώπους και τις εποχές.
Πιστεύω πως ΚΑΙ τα δυο πρέπει να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου σήμερα!
Α) Αποτυχία δεν είναι να πέφτεις. Αποτυχία είναι να μη σηκώνεσαι.
Β) Όταν το μπου@@@λο δεν…«πάει» καλά αλλάζουμε τις…που@@@ες και όχι τα έπιπλα.
Φίλε Βαγγέλη, εγώ (η πλέμπα) πείστηκα ότι έπρεπε να μου κόψει το ΠΑΣΟΚ…ΜΟΥ τα δώρα, ότι έπρεπε να μου μειώσει τη σύνταξη, το επικουρικό και το μισθό.

e-Επιλογές της 13/07/2012

Ρέσλερ: "όπως εξαντλείται η δική μου υπομονή, βαίνει προς το τέλος της και η υπομονή της τρόικας".

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρέσλερ εμφανίστηκε ανήσυχος για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Αισιοδοξεί αντίθετα για την Ιταλία.
Την έντονη ανησυχία του για το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα εξέφρασε ο Φίλιπ Ρέσλερ. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, επανέλαβε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η υπομονή απέναντι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να εξαντλείται:
«Λέγαμε πάντα ότι δεν επιτρέπεται καμία έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις και σε αυτό θα επιμείνω κι εγώ.

Το χαράτσι θα είναι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και χωρίς δόσεις ..

Τρόικα και ΔΕΗ γονατίζουν τα νοικοκυριά... 
- Την τρόικα την φόβισε το γεγονός ότι 500.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμα το χαράτσι - Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση μιλούσε για πληρωμή του χαρατσίου σε πέντε δόσεις
- Θεωρείται σίγουρο πως θα πολλαπλαστιαστούν τα νοικοκυριά που δεν θα το πληρώσουν
- Σοκ στους πολίτες που δεν έχουν πλέον άλλα χρήματα να πληρώσουν
Ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων της τρόικας είναι η απόφαση να εισπραχθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος...

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ taxalia: Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ! ΦΥΓΕ ΚΙΟΛΑΣ...
Στηρίζουμε την υποψηφιότητά του για το 2014, όπως μας προτρέπει. Στηρίζουμε με χίλια ! Πάμε !

Η Λαγκάρντ είναι πολύ ευχαριστημένη με τη νέα κυβέρνηση..

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε για την Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Η Λαγκάρντ εκφράζει την άποψη ότι είναι πρώιμη η συζήτηση για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, ωστόσο δηλώνει ότι είναι...

15η Ιουλίου 1974: ένα κενό στο Χρόνο, μία πληγή στη Μνήμη

Kίμωνος, του Αθηναίου (σε πρώτη αποκλειστική δημοσίευση στο http://www.istorikathemata.com/)
Το προεδρικό μέγαρο μετά την κατάληψη του από την εθνοφρουρά
Το έγκλημα
Το πρωινό της 15ης Ιουλίου του 1974, ο Χρόνος στη Λευκωσία σταμάτησε. Τέθηκε σε κίνηση ο μηχανισμός υλοποίησης ενός ειδεχθέστατου εγκλήματα σε βάρος του Ελληνισμού. Η Εθνική Φρουρά, με επικεφαλής Ελλαδίτες αξιωματικούς και κατ’ εντολήν της Ιωαννιδικής χούντας των Αθηνών, εκδήλωσε στρατιωτικό πραξικόπημα με σκοπό την ανατροπή και – πιθανότατα – τη φυσική εξόντωση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Το έγκλημα αυτό είχε βαρύτατες συνέπειες. Η κυριότερη και  καθοριστικότερη – και σίγουρα ο μόνος, πραγματικά, λόγος για τον οποίο σχεδιάσθηκε και εκδηλώθηκε το Πραξικόπημα – δεν άργησε παρά λίγες μόνο ημέρες.

Ψάχνουν τον Αντρίκο για τις περίεργες «διαδρομές» των CDS

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/07/dimokratia-cds.jpg?w=240Γράφει η ΒΑΣΩ ΠΑΛΑΙΟΥ στην Δημοκρατία

Τις δαιδαλώδεις και περίεργες διαδρομές της πορείας των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας), η οποία συνδέεται με την υπό δικαστική διερεύνηση πιθανή εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου καλείται να ερευνήσει -εκ νέου- ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας. Τη σχετική παραγγελία έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης (για την έκβαση της οποίας τρέμει η οικογένεια Παπανδρέου) και διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών πράξεων.

Ετσι η σοβαρή αυτή προκαταρκτική εξέταση, που αφορά τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μπαίνει σε νέα τροχιά και οι εξελίξεις προβλέπονται καταιγιστικές, με επίκεντρο μάλιστα τη σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου με την εταιρία Unigestion, η οποία

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, με υψηλές θερμοκρασίες και ενίσχυση των ανέμων.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έχει θέσει τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Η απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις Μέρκελ


« Η κ. Μέρκελ, με τις διαβεβαιώσεις της ότι η Ελλάδα θα λάβει το πολύ μερικές εβδομάδες παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, γκρεμίζει και τις τελευταίες προσπάθειες των εταίρων της συγκυβέρνησης να συντηρήσουν τις πλάνες και τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσαν προεκλογικά για αναδιαπραγμάτευση.»

Νικολόπουλος: Την απάντηση στο ερώτημα «τρελός ή παλικάρι» θα την δώσει μόνο ο λαός και η ιστορία. ..


Ο Βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε σήμερα τα εξής:
«Και τι δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα για τους λόγους της απόφασής μου να αποχωρήσω από την κυβέρνηση…
Απέναντι στην δική μου, ξεκάθαρη και με σαφή πολιτικά κίνητρα επιχειρηματολογία, ένας «ποταμός» παραπολιτικής αερολογίας και συνωμοσιολογίας.
Τα αντιπαρέρχομαι όλα, γιατί δεν με πτοούν, δεν με αφορούν, δεν με σκιάζουν.
Τα περίμενα, άλλωστε…
Εξάλλου όποιος έχει να μου καταλογίσει την παραμικρή παρανομία εάν δεν το πράξει τώρα ή είναι συνεργός μου ή αποδεικνύεται απλά ένας λασπολόγος ή εκβιαστής….

Διπλασιάστηκε η ανεργία σε δύο χρόνια

 
από το 11,8 στο 22,5. Πλησιάζουμε το 24,4% της Ισπανίας.
Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στη χώρα μας, καταγράφοντας νέα άνοδο στο 22,5% τον Απρίλιο του..

Γιατί σκέφτονται αύξηση της θητείας

To ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες δεν είναι καινούργιο σενάριο, αλλά έχει ακουστεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να μην υπάρξουν περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Έτσι, το σενάριο για αύξηση της θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, επανέρχεται για μια ακόμα φορά, καθώς θα μπορέσει να περιορίσει τις ανάγκες πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.

Παρασκευή και 13 σήμερα...


Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας . Η λέξη μπορεί να ευρεθεί επίσης ως paraskevidekatriaphobia (παρασκευηδεκατριαφοβία).

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Μετά τη δραματική υποχώρηση των κρατήσεων για την Ελλάδα που κατέγραφαν ειδικά τους πρώτους μήνες του έτους, οι μεγάλοι γερμανικοί tour operator κάνουν λόγο για ανατροπή του κλίματος τις τελευταίες εβδομάδες
Οι πολύ καλές προσφορές και η εξαιρετική σε πολλές περιπτώσεις σχέση τιμής - απόδοσης αλλά και η πολιτική σταθερότητα που επέφεραν οι πρόσφατες εκλογές, οδηγούν τις τελευταίες εβδομάδες σε σημαντική αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα.
Η εξέλιξη αποδίδεται όμως σε μεγάλο βαθμό και στην εκστρατεία σωτηρίας του ελληνικού τουρισμού που ξεκίνησαν την άνοιξη μεγάλοι γερμανικοί tour operator απαντώντας στις καθοδικές τάσεις που καταγράφονταν από τις αρχές του χρόνου.

Τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ που έρχονται..

Συνολικό σχέδιο για περικοπές 11,5 δισ. ευρώ πρόκειται να υποβάλει η κυβέρνηση στην τρόικα στις 24 Ιουλίου. Μεταξύ των προτάσεων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διαβούλευσης είναι η επιβολή διδάκτρων στους αιώνιους φοιτητές, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, η πληρωμή των κληρικών κατά 50% από το κράτος, καθώς και σειρά άλλων δαπανών, όπως προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, μισθοί ΔΕΚΟ.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ (που θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες) έχουν ορίζοντα υλοποίησης τη διετία 2013 - 2014, όπως ορίζει το μνημόνιο ή αν θα «απλωθούν» σε περισσότερα χρόνια, βάσει του αιτήματος για επιμήκυνση.

Απαγόρευσαν τον κομμουνισμό στην Μολδαβία

Το Κοινοβούλιο της Μολδαβίας καταδίκασε την Πέμπτη επισήμως το κομμουνιστικό καθεστώς και απαγόρευσε τα κομμουνιστικά σύμβολα...
Το επίμαχο νομοσχέδιο επικρίνει «το ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς στην Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία, το οποίο πραγματοποίησε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καθώς και τις ενέργειες όλων των προσώπων, που συμμετείχαν στην τέλεση των εγκλημάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος».

Η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Πέμπτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από Α3 σε Baa2, και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές, λόγω της κατάστασης στην ευρωζώνη και την «μόλυνση» από την Ισπανία και την Ελλάδα.
«Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων,

Φορολόγηση Πολυτεκνικών Επιδομάτων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ BLOGS
Ελλάς, 11 Ιουλίου 2012
Αξιότιμε κύριε-κυρία,
είμαι περήφανος πολύτεκνος πατέρας 4 ανήλικων τέκνων, μέλος του Συλλόγου
Πολυτέκνων του Νομού μου και με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα σας
γνωστοποιήσω μια φορολογική ανισότητα την οποία διαπίστωσα εχθές, με την
ηλεκτρονική υποβολή της Φορολογικής Δήλωσης Έτους 2012 (για τα εισοδήματα του έτους 2011) και την άμεση εκκαθάρισή της.
Κατά την συμπλήρωση λοιπόν της δήλωσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του
ΥΠ.ΟΙΚ, τα ποσά που εισπράχθηκαν από τη σύζυγό μου, μητέρα 4 ανήλικων τέκνων, κατά το προηγούμενο έτος 2011 και αφορούν το Πολυτεκνικό επίδομα, την ισόβια σύνταξη και την εφάπαξ παροχή Ν.3454/2006 που αναγράφονται στην βεβαίωση του ΟΓΑ, πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 659-660 του εντύπου Ε1 της Φορολογικής Δήλωσης Έτους 2012.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Από 23 Ιουλίου τα δελτία κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

Από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου αρχίζει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος του ΟΓΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα έτους 2012.
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

Στήριξη των εργαζομένων του ΟΣΕ από Ανεξάρτητους Έλληνες

Τη διαφωνία τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ εξέφρασαν ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Τέρενς Κουίκ, ο Γιάννης Μανώλης και ο Μιχάλης Γιαννάκης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Πρώην στελέχη της μητρικής Siemens προτίθενται να καλέσουν οι ανακριτές

Κατηγορητήρια σε βάρος πρώην στελεχών της μητρικής Siemens, συντάσσουν οι εφέτες ειδικοί ανακριτές της υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» για σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά συμβάσεις του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τρεις εφέτες που χειρίζονται την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, προτίθενται τον Σεπτέμβριο να αποστείλουν κλήσεις σε απολογία σε πρόσωπα που κατείχαν υψηλές θέσεις στη μητρική Siemens για κατηγορίες που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για ψηφιοποίηση των κέντρων του και τις επεκτάσεις της που φέρονται να προκάλεσαν ζημία του Δημοσίου.

CDS ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Είχα σιωπήσει για πολύ καιρό για το ζήτημα των CDS.
Το έκανα σκοπίμως.
Έπρεπε να καθήσει ο κουρνιαχτός των δημοσιευμάτων και των αναρτήσεων, για να αφαιθούν οι Εισαγγελείς να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.
Χωρίς να θεωρηθεί ότι προσπαθούσαμε να επηρεάσουμε την κρίση τους.
Και ξαφνικά, μετά από 2 χρόνια ερευνών και προκαταρκτικής, ξαναβγαίνει στον αέρα το ανέκδοτο της δικαστικής συνδρομής από τις αρχές του εξωτερικού.
Το οποίο σημαίνει τουλάχιστον 2-3 ακόμη χρόνια αναμονής, αιτημάτων, μεταφράσεων, διευκρινήσεων, αιτημάτων άρσης απορρήτων κλπ.
Και η υπόθεση σιγά σιγά θα πάρει το γνωστό δρόμο του αρχείου ή της παραγραφής.
Γιατί άραγε χρειάζεται δικαστική συνδρομή από τις αρμόδιες αρχές του εξωτερικού για την έρευνα των CDS ?

Χρήστος Ζώης: Δύο πράγματα μόνο μπορούν να συμβούν από εδώ και εμπρός...


ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει εξαφανιστεί, μαζί με τις κορώνες του για συκοφαντίες και αθλιότητες.
Ο κ. Καράκωστας απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ επιβεβαιώνει την ίδια ώρα το περιεχόμενο και την ουσία των πολιτικών μας καταγγελιών.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για ένα θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής τάξης.

Πάνος Παναγιωτόπουλος:έχω ξεκαθαρίσει προς κάθε πλευρά, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν νέες περικοπές.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κύριο Παπούλια, για να τον ενημερώσω για όλα τα θέματα της δικής μου αρμοδιότητας ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ν. Νικολόπουλος: «Παραιτήθηκα για να μείνω»


«Παραιτήθηκα μετά από μεγάλη περίσκεψη και προβληματισμό, αλλά και με πόνο καρδιάς. Όχι για την καρέκλα που εγώ θα χάσω! Αλλά γιατί γνώριζα πως ο απόηχος αυτής της παραίτησης θα δημιουργούσε, έστω και παροδικά, τριγμούς στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του. Και αυτό δεν το ήθελα, και δεν το θέλω, με τίποτα. Από την άλλη, όμως, μου ήταν αδύνατο να αποτελώ έναν από τους απλούς παραλήπτες του “βουλωμένου γράμματος” της τρόικας…».
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2012 σε κλειστή συγκέντρωση στελεχών του πολιτικού του γραφείου και συνεργατών του, στην Πάτρα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Να γιατί θα δούμε Ολυμπιακούς Αγώνες!!

Τα μάτια μας στο Λονδίνο!!!

Ελάτε στη Γερμανία να αποκτήσετε εξειδίκευση, προτείνει στους νέους ο Χ.Φούχτελ…

Πρόσκληση σε νέους Έλληνες να αποκτήσουν γνώσεις και εξειδίκευση στην Γερμανία απηύθυνε από την Κρήτη ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, στο περιθώριο συνάντησης εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.
«Υπάρχουν άριστα δομημένες σχολές μαθητείας σε περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας....

Την τρελή κάνει η κα Σταμάτη...

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προτίθενται να καταφύγουν οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, για να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, μετά την άρνηση του ανακριτή της υπόθεσης να αποδεχθεί το αίτημά της.

Η προσωρινά κρατούμενη σύζυγος του πρώην υπουργού που προσκόμισε στην αίτησή της ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της

Χιμπατζήδες βγήκαν για ...επίσκεψη τραυματίζοντας ένα κοριτσάκι

Πέντε χιμπατζήδες δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο του Ανόβερου στη βορειοδυτική Γερμανία και τραυμάτισαν ελαφρά ένα κοριτσάκι, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο του πάρκου.
Γύρω στο μεσημέρι, οι χιμπατζήδες αποφάσισαν να το σκάσουν σκαρφαλώνοντας στον φράχτη της περιβόλου τους με τη βοήθεια των κλαδιών που είχαν αφεθεί εκεί μετά το κλάδεμα των δέντρων. Η πεντάχρονη τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι όταν ένα από τα ζώα την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Η Google παρακολουθεί τους χρήστες της!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν και δημοσιοποίησε το Associated Press, η Google παρακολουθούσε και κατέγραφε το online ιστορικό των χρηστών της που χρησιμοποιούσαν ως browser τον Safari, χωρίς την άδειά τους!
Γι αυτό και καλείται να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο της τάξεως των ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο γαλαντόμος πρόεδρός του

Όταν το taxalia, το olympia και ο βουλευτής-παλικάρι Σάββας Αναστασιάδης, αποκαλύπταμε το "σκάνδαλο της πεθεράς" του Αντρίκου Παπανδρέου και του καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Θεσσαλονίκη, οι εφημερίδες -πλην της Δημοκρατίας- έκαναν ψιλοκομμένο τουμπεκί, παρά το γεγονός ότι η σκανδαλάρα ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και εξαιρετικά πιασάρικη, που θα τους έδινε ...
απίστευτες πωλήσεις. Προτίμησαν να χάσουν από τις πωλήσεις, για να μη χάσουν τις διαφημίσεις του Τ.Τ.

H πρώτη "εξομολόγηση" του Νίκου Νικολόπουλου μετά την παραίτησή του στο Lepanto tv και στον Κώστα Φλαμή!

Financial Times «Η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε στη Γερμανία»

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, η ενασχόληση του Συνταγματικού Δικαστηρίου με τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και η κρίση στην Ισπανία, στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.
«Η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε στη Γερμανία» είναι ο τίτλος σχολίου στη γερμανική έκδοση των Financial Times. Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Μετά από σκληρές μεταρρυθμίσεις, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας βελτιώνεται. Τώρα είναι σειρά της Γερμανίας να προσεγγίσει τους σταθεροποιητικούς στόχους της ΕΚΤ, όμως από την αντίθετη κατεύθυνση».
Η εφημερίδα παρατηρεί:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Από τις πρώτες μέρες η νέα συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) παρέλαβε το νήμα της διαδικασίας ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας από την προηγούμενη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών του Λουκά Παπαδήμου. Με πρόσχημα τη προβληματική οικονομική εικόνα διάφορων κρατικών οργανισμών και εταιριών και με κατευθυντήρια πολιτική αυτή του στυγνού νεοφιλελευθερισμού που επιβάλλεται από  την Τρόικα οδηγούμαστε στην λεγόμενη και πολλά υποσχόμενη αποκρατικοποίηση.

Πολλά από τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης έχουν κυβερνήσει και υπηρετήσει στο παρελθόν σε καίρια υπουργεία και κυβερνητικά πόστα. Πολλά από τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης ήταν υπεύθυνα για τη τοποθέτηση διοικήσεων, για τη διαμόρφωση και τις επιλογές των πολιτικών και τις μορφές ανάπτυξης των διαφόρων κρατικών οργανισμών και εταιριών. Έχουν λοιπόν βάλει το χεράκι τους με πολλούς και διάφορους τρόπους και είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για τη μέχρι σήμερα «λαμπρή» πορεία αυτών των οργανισμών.

Το 69% των Ελλήνων αδυνατεί να κάνει διακοπές...

Η οικονομική κρίση επηρεάζει και τον σχεδιασμό των καλοκαιρινών διακοπών για την πλειοψηφία των Ελλήνων. 
Το "Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό", τείνει να γίνει "καλοκαίρι στο κλεινόν άστυ" αφού οικονομική κρίση και εργασιακή ανασφάλεια θα κρατήσουν τους Έλληνες στις πόλεις ακόμη και τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το 69% των Ελλήνων (σε σχέση με 62% πέρυσι) αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδα των καλοκαιρινών διακοπών και θα κάνει καλοκαίρι στο σπίτι του.
Μείωση του χρόνου διακοπών

2o έθνικ φεστιβάλ δήμου Γορτυνίας, 9-12 Αυγούστου

Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Σύνδεσμος Φιλοπροόδων Βυτίνας διοργανώνουν το 2ο Έθνικ Φεστιβάλ Δήμου Γορτυνίας στις 9-12 Αυγούστου 2012.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ θα εστιάσει στις τέχνες και τους πολιτισμούς του κόσμου, φιλοξενώντας εκδηλώσεις και εργαστήρια για τη μουσική και το χορό της Βραζιλίας, της Κούβας και της Ελλάδας.
Οι συμμετέχοντες -μουσικοπαιδαγωγοί, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι, ερασιτέχνες μουσικοί και χορευτές, μικρότεροι και μεγαλύτεροι στην ηλικία- θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια, όπου θα διδάξουν καταξιωμένοι δάσκαλοι κρουστών και ντραμς, καθώς και ένας χορευτής με ειδίκευση στους λατινοαμερικάνικους χορούς.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Μέχρι δέκα δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Την καταβολή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος σε μηνιαίες 10 δόσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί με την Τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δόσεων. Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 16 Ιουλίου λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που έως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα CDS και τον Αντρίκο Παπανδρέου

Τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το σκέλος της έρευνας που αφορά αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του ελληνικού χρέους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενδεχόμενη ανάμειξη του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα, στην υπόθεση, ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρη Κορέα.
Ο κ. Πεπόνης διαφωνεί με την άποψη του κ. Κορέα, που διενεργεί εδώ και μήνες έρευνα για την υπόθεση των CDS, ότι οι καταγγελίες περί ανάμειξης του κ. Ανδρέα Α. Παπανδρέου στην υπόθεση πρέπει να τεθούν ως ατεκμηρίωτες και μη δυνάμενες να στηρίξουν ποινικό αδίκημα, στο αρχείο.

Δηλώσεις "Ανεξάρτητων Ελλήνων" για τα ειδικά μισθολόγια


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
«Στις 24 Ιουνίου 2012 και στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν, στα πλαίσια της αναθεώρησης του Μνημονίου, όπως αυτοί την (αναθεώρηση) αντιλαμβάνονται, συμφωνήθηκαν τα εξής:
Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια, χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και την στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.΄΄.

Αντίστροφη μέτρηση για 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αναμένεται το πράσινο φως για τις προσλήψεις από το υπουργείο Οικονομικών
Την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών για τουλάχιστον 14.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την εγκύκλιο για τις προσλήψεις του επόμενου σχολικού έτους.
Χθες, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης που συναντήθηκαν με τον νέο υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο εξέφρασαν προβληματισμό για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι διαδικασίες των προσλήψεων και των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών στους εκπαιδευτικούς έχουν καθυστερήσει λόγω των εκλογών.

O Bενιζέλος ειναι δυσαρεστημένος διότι δεν ετέθη το θέμα της επαναπραδιαπραγμάτευσης!!!

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να έχουν σήμερα στις 7 το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί των 3 κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στη συνάντηση των τριών, η οποία συμφωνήθηκε μετά από σχετικό τηλεφωνικό αίτημα του κ. Βενιζέλου στον πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη, θα τεθεί επί τάπητος η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας.

ΔΑΚΕ Ι.Τ για ιδιωτικοποιήσεις:"...θυμίζει την πλανόδια λογική ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ.."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης
Εάν η κυβέρνηση σταθεί απέναντι στην τρόικα με την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει για τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και δηλώσει ότι έχει ΜΠΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ, ότι θα αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός, οι Σ.Σ.Ε., οι εργασιακές σχέσεις που μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κατ’ εντολή των κουκουλοφόρων κατέστησαν ζούγκλα την αγορά εργασίας, έχοντας φθάσει στο 1,5 εκατ. ανέργους σε εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα, σε περισσότερους εργαζόμενους μερικής από πλήρους απασχόλησης κλπ., τότε θα πείσει ότι έχει το βλέμμα της στραμμένο στην κοινωνία που εδώ και δύο χρόνια δοκιμάζεται και χειμάζεται με τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται και θα πείσει ότι λειτουργεί με γνώμονα το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και όχι το ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ!!!

Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή Στουρνάρα

Συνάντηση μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ιπποκράτους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ η συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Πρόστιμο σε οδηγό που χάζευε τα προσόντα γυναίκας στο πεζοδρόμιο..

Κάτι τέτοιο πρέπει να είδε ο 26χρονος…
Εξήντα λίρες (περίπου 75 ευρώ) στοίχισε σε έναν οδηγό από το Ηνωμένο Βασίλειο η αφηρημάδα του…

Ο λόγος απλός. Ο 26χρονος οδηγός, Νταγκ Μακλίν, οδηγώντας το αυτοκίνητό του στην πόλη Στοκτσερτς λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο, εστίασε το ενδιαφέρον του στα προσόντα μίας… γυναίκας η οποία περπατούσε στο πεζοδρόμιο.
 
Το «καρφωμένο» βλέμμα του καταγράφηκε από τις κάμερες της Αστυνομίας και έτσι οι Αρχές του επέβαλαν το συγκεκριμένο πρόστιμο, με την κατηγορία πως οδηγούσε απρόσεκτα, παρόλο που δεν δημιούργησε κάποιο ατύχημα ή καθυστέρηση στην κυκλοφορία.

Υφυπουργός πήγε σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί δεν είχε τι να κάνει στο Υπουργείο
Tι δήλωσε η νέα υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, διεκδικώντας.... Όσκαρ ειλικρίνειας....
"Ήρθα εδώ γιατί δεν έχω τι να κάνω στο Υπουργείο, δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες" εξήγησε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ όπου φιλοξενήθηκε, η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.

«Και τώρα για την Ελλάδα»

Η εξέλιξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στην Αθήνα, αλλά και ο τρόπος που τα γερμανικά και ελληνικά μίντια καλύπτουν την ελληνική κρίση είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης τύπου.
«Η Αθήνα αναγνωρίζει την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει ότι η κυβέρνηση θέλει να βελτιώσει την αξιοπιστία της Ελλάδας. Το άρθρο αναφέρει: «Μετά την θετική ψήφο εμπιστοσύνης, ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας

e-Επιλογές της 10/07/2012