Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Χιμπατζήδες βγήκαν για ...επίσκεψη τραυματίζοντας ένα κοριτσάκι

Πέντε χιμπατζήδες δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο του Ανόβερου στη βορειοδυτική Γερμανία και τραυμάτισαν ελαφρά ένα κοριτσάκι, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο του πάρκου.
Γύρω στο μεσημέρι, οι χιμπατζήδες αποφάσισαν να το σκάσουν σκαρφαλώνοντας στον φράχτη της περιβόλου τους με τη βοήθεια των κλαδιών που είχαν αφεθεί εκεί μετά το κλάδεμα των δέντρων. Η πεντάχρονη τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι όταν ένα από τα ζώα την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Αφού περιπλανήθηκαν για λίγη ώρα στο γύρω χώρο οι τέσσερις από τους πέντε δραπέτες επέστρεψαν εκουσίως στην περίβολό τους. Λίγο αργότερα τους ακολούθησε και ο πέμπτος χιμπατζής, που σκαρφάλωσε στη μάντρα με μια σκάλα που τοποθέτησαν οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου για το σκοπό αυτό.
"Έκαναν μια βολτίτσα και γύρισαν γρήγορα στο σπίτι τους. Ο πέμπτος, που είναι το πρεσβύτερο μέλος της ομάδας, επωφελήθηκε από αυτήν την ευκαιρία και επισκέφθηκε τους γορίλες για μια συζήτηση μεταξύ ηγετών", εξήγησε χαριτολογώντας η εκπρόσωπος Σιμόνε Χαγκενμάγιερ.
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι πίθηκοι είναι "φιλοπερίεργα" ζώα. "Όταν βρίσκουν κάτι για να σκαρφαλώσουν, θα σκαρφαλώσουν", πρόσθεσε. 
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.