Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινό «κούρεμα» σε όλα τα ειδικά μισθολόγια

Περικοπές της τάξεως του 12% κατά μέσο όρο θα πρέπει να περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο, οι οποίες μάλιστα θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.
Οι έντονες πιέσεις της τρόικας, να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα, επανέφεραν στο τραπέζι ένα…μέτρο που περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, αυτό των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια. Το μέτρο αναμένεται να προωθηθεί με νομοθετική ρύθμιση μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με το «Έθνος».

Επειδή όμως αφορά 200 χιλιάδες εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, τους ιατρούς του ΕΣΥ, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, διπλωμάτες, δικαστικούς και αρχιερείς, αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις.
Οι εν λόγω περικοπές θα αποφέρουν εξοικονόμηση δαπανών για το δεύτερο εξάμηνο του έτους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ ή 0,1% του ΑΕΠ και 400 εκατομμύρια ευρώ η 0,2% του ΑΕΠ το 2013.
Ειδικά επιδόματα που κινδυνεύουν
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος: Εξομάλυνσης, έξοδα παράστασης, αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, πληροφορικής, ειδικών συνθηκών.
Ιατροί ΕΣΥ: Πάγιας αποζημίωσης για συμμετοχή σε σεμινάρια, νοσοκομειακής απασχόλησης.
Δικαστικοί Λειτουργοί: Ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων, πάγιας αποζημίωσης λόγω ειδικών συνθηκών, έξοδα παράστασης.
Μέλη ΔΕΠ: Διδακτικής προετοιμασίας, πάγιας αποζημίωσης για συμμετοχή σε συνέδρια, έξοδα παράστασης.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.