Η Ελλάδα των αυτοκτονιών - 350 απόπειρες μόνο τον Ιούνιο

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι αυτοκτονίες. Μόνο τον Ιούνιο κατεγράφησαν 350 απόπειρες αυτοκτονίας από τις οποίες οι 50 κατέληξαν
Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι αυτοκτονίες στην Αττική, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε προκύπτει ότι μόνο τον Ιούνιο κατεγράφησαν 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας στην Αττική, από τις οποίες οι 50 κατέληξαν.

Το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που παρατηρείται στην Αττική.
Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιάννης Χούσος, εξέφρασε την ανησυχία του και για τον Ιούλιο, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί έξι κλήσεις από τις οποίες οι πέντε κατέληξαν.
Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα επίσημα στατιστικά για τις αιτίες των θανάτων που σημειώθηκαν στην Ελλάδα το 2010.
Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις ειδικών και μη για εκρηκτική άνοδο του αριθμού των αυτοχείρων, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι την πρώτη χρονιά του μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων οι τετελεσμένες αυτοκτονίες βρέθηκαν σε περίπου ίδιο επίπεδο με το 2009.
Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι το 2010 οι θάνατοι από "αυτοκτονία και αυτοεπιβαλλόμενη κάκωση" ανήλθαν σε 377 (336 άνδρες και 41 γυναίκες), έναντι 391 το 2009, καταγράφοντας μείωση 3,58%.
Η πτώση αυτή "σπάει" το ανοδικό σερί των θανάτων από αυτοκτονία που σημειώθηκε το 2008 και το 2009, με συνολική αύξηση 19,2%, που ήταν και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.
Ανατρέχοντας στα στατιστικά στοιχεία των δέκα τελευταίων χρόνων (2001-2010), διαπιστώνει κανείς ότι η μαύρη λίστα των ανθρώπων που προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα παρουσιάζει περιορισμένες διακυμάνσεις ανά έτος, με ελάχιστο τις 323 αυτοκτονίες και μέγιστο τις 402.
 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας σημειώθηκαν συνολικά 3.656 θάνατοι από αυτοκτονία, δηλαδή 365,6 θάνατοι κατά μέσο όρο ανά έτος ή μία αυτοκτονία την ημέρα.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υποστούν άλλες θυσίες οι Έλληνες, καθώς, όπως σημείωσε, κινδυνεύουμε να γίνουμε χώρα αυτοκτονιών.
Νews247.gr

Σχόλια