Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Σε ρυθμούς καρναβαλιού ο Τύρναβος

Τυρναβίτικο καρναβάλι
Φωτ. αρχείου larissanet.gr
Η Μέρκελ, το ΔΝΤ, οι Τροϊκανοί και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τα βασικά σατυρικά θέματα του φετινού καρναβαλιού στον Τύρναβο. Με σλόγκαν «Λεπτά υπάρχουν» οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν το άρμα «Μνημείο πεσόντων», όπου στην επιτύμβια στήλη αναγράφονται όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση (συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, νέοι, αγρότες κ.α.).

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την λίστα του ξεπουλήματος...'Εγινε χαμός όταν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τρόικας, ότι : 
"Ας πάμε τώρα σε ένα νέο τομέα.. Με σκοπό την μείωση του χρέους και την υποστήριξη της ανάπτυξης και επενδύσεων, είναι απαραίτητη  η σταθεροποίηση της οικονομίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει ένα αναλυτικό σχέδιο, που πρέπει να οριστικοποιηθεί, με στόχο αποκρατικοποιήσεις 50 δις για την περίοδο 2011-2015.
Το 2011-2012 θα πρέπει να περιλαμβάνει την 15 δις ευρώ.
Τα πιο πάνω μας τα είπε τρεις φορές για να τα εμπεδώσουμε .. 
Προσέξτε τι είπε ο επίτροπος της Ε.Ε. Deroose :

Το ΠΑΣΟΚ σε μια αφίσα

Μια «προφητική» αφίσα που είχε εκδοθεί από το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί διακυβέρνησης Ν.Δ.
Η διαφωνία του Κ. Σημίτη με το περιεχόμενό της είχε αποτελέσει την αιτία διαγραφής του

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη...

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πιστεύει ότι απευθύνεται σε πολίτες περιορισμένης πνευματικής ευθύνης. Γιατί έτσι μας αντιμετωπίζει, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι. Στη συνέντευξη Τύπου τωνΤροϊκανών, οι δανειστές μας ξεκαθάρισαν ότι αν θέλουμε να ξεχρεώσουμε πρέπει να ξεπουλήσουμε ως χώρα ό,τι έχουμε και δεν έχουμε σε τιμή ευκαιρίας. Οι οργισμένες αντιδράσεις που ακολούθησαν... ανάγκασαν την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί κατόπιν εορτής και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έβαλαν λοιπόν τον Γιώργο Πεταλωτή να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν είχε ιδέα για το περιεχόμενο των δηλώσεων της αντιπροσωπείας και να τους τρίξει τα... δόντια λέγοντας πως όλα έχουν τα όρια τους.

Ακήρυχτος πόλεμος

Έγινε πλέον κανόνας και διαμορφώνεται σε όλους μας,μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στην πολύπαθη Ελλάδα.Ένας ιδιότυπος και ακήρυχτος πόλεμος είναι πλέον γεγονός,που έχει να κάνει με οποιοδήποτε θεσμό της κοινωνικής και πνευματικής μας ζωής και έκφρασης.
Οτιδήποτε λοιπόν το ''αναχρονιστικό'' για τους δήθεν εκσυγχρονιστές βάλλεται με ιδιαίτερο μένος και στοχοποιούνται εσκεμμένα όλοι εκείνοι οι παράμετροι που μας έχουν προσδώσει μια διαφορετικότητα που δεν συναντάται πουθενά αλλού ανά την υφήλιο.

Μετά το χθεσινοβραδινό κλαυσίγελο τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση.

Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία.

Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την Τρόικα, που προσέλαβε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας.

Νικηταράς ο Τουρκοφάγος

«Τὴν στέλνω σὲ σένα ποὺ ἀγαπῶ ὕστερα ἀπὸ τὴν Πατρίδα. Λάβε την γιὰ νὰ μὲ θυμᾶσαι»

(να γιατί οι πράσινες υστερικές δεν θα καταλάβουν ποτέ τη μαγεία της Ελλάδας... Τι ρομαντισμό έχει να σου λέει ο σύζυγος σου ότι "πρώτα αγαπάω τη μίζα, μετά την πάρτη μου, μετά τον γκόμενο και συ πάρε μια mastercard και σάλτα για ψώνια")

Ἀπό «Το Εἰκοσιένα» Πανηγυρικοί Λόγοι Ἀκαδημαϊκῶν, ἐκδ. Ἀκαδημία Ἀθηνῶν, Ἵδρυμα Κώστα καὶ Ἑλένης Οὐράνη, Ἀθῆναι 1977. Δημήτριος Kαμπουρόγλου (25 Μαρτίου 1927) Δημοσιευμένο στη Μυριόβιβλο

GREAT MINDS...!!!

GalileoGreat mind
Einstein
Genius mind


e-Επιλογές της 11/02/2011

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Δείτε όλη την συνέντευξη της Τρόικας

Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ΕΕ, επισκέφθηκε την Αθήνα από 27 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου για την τρίτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης. 
Δείτε σε αποκλειστικότητα όλη την σημερινή συνέντευξη τύπου της Τρόικας

Ο Μουμπάραγκ παραιτήθηκε.
Ο Κλεισθένης γράφει.

Μεγάλη νίκη του επαναστατημένου λαού της Αιγύπτου. Ο Μουμπάραγκ παραιτήθηκε. 
 

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επίσημη συνέντευξη τύπου ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ
Δήλωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από την αποστολή στην Ελλάδα για την τρίτη επανεξέταση
Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ΕΕ, επισκέφθηκε την Αθήνα από 27 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου για την τρίτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης το οποίο υποστηρίζεται από δανειακή διευκόλυνση 80 δις ευρώ προερχομένων από τις χώρες της ευρωζώνης και 30 δις ευρώ μέσω συμφωνίας stand-by του
Ταμείου.
Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του προγράμματος είναι να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση.

Σαμαράς: Καταγγέλλετε όλη την κοινωνία ως «άθροισμα συντεχνιών». Τελικά η πιο επικίνδυνη συντεχνία έχετε γίνει εσείς οι ίδιοι!

Βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση έκανε σήμερα εκάκτως ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαράς, κατά την διάρκεια συζήτησης επερώτησης για τα αγροτικά
Σήμερα ζούμε ημέρες αναβρασμού του αγροτικού κόσμου, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος (αναβρασμός) οφείλεται αφενός στην οργή των αγορτών από την διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου στο ότι η κυβέρνηση  καταφεύγει σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής, όπως η απαγόρευση της «συνάθροισης» Το κακό δεν είναι μόνο ότι έτσι μας φέρνετε πίσω σε άλλες εποχές. Το πολύ χειρότερο είναι ότι έτσι επισπεύδετε και διευκολύνετε αυτό που υποτίθεται ότι θέλετε να αποφύγετε: Την κοινωνική έκρηξη!
Σαν να πήρατε απόφαση να «λιώσετε» τον αγροτικό κόσμο:

Κατάλληλα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής Ασωπού Θηβών.

«Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιηθεί μελέτη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία διαλύονται όλες οι αμφιβολίες για την καταλληλότητα των αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ασωπού και τη Θήβα» σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη στο αίτημα του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη να αποκαταστήσει τη φήμη των Βοιωτικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού ποταμού και της Θήβας.

Καφέ, σουβλάκι, Kολωνάκι

image
Πριν μερικούς μήνες έρχεται η κόρη μου από το σχολείο και μου λέει, μπαμπά, άκουσες το καινούργιο σύνθημα; Όχι της λέω, τι λέει; Μου απαντά: καφέ, σουβλάκι, Κολωνάκι.
Αυτό μου λέει αντιπροσωπεύει την καινούργια γενιά.
Αυτές οι λέξεις μου κόλλησαν στο πίσω μέρος του μυαλού μου για πολύ καιρό. Προσπαθούσα να καταλάβω πως τα παιδιά της 6ης δημοτικού επινόησαν ένα τέτοιο σύνθημα. Ξαφνικά λοιπόν μια μέρα το συνειδητοποίησα. Η απάντηση έχει δυο σκέλη:
Το πρώτο είναι ότι τα βασικά προβλήματα τα παιδιά σήμερα τα έχουν λύσει. Οι μέρες του “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” είναι παρελθόν. Σήμερα τα παιδιά είναι

"Θολό πόθεν έσχες..."

Δείτε σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Ανακριβές πόθεν έσχες του κ. Σηφουνάκη;;
Απεκρύβη off shore του ζεύγους Σηφουνάκη - Δασκαλαντωνάκη;;

Άνω-Κάτω το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Και ποιος είναι αυτός ο Μάτσικας ρε παιδιά;)

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προβαίνει η Παρασκευή +13 σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μάτσικα και εργαζομένων, με τον διευθυντή του Πρακτορείου να μην δέχεται την απόφαση του ΔΣ να παραμείνει εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Μιχάλης Ψύλος. ( Απίστευτα πράγματα.),και ο κύριος Μάτσικας δεν το δέχεται! Αν ξαναγίνουν εκλογές, «κάτι που θεωρείται πιθανό» και επανεκλεγεί ο κ.Ψύλλος, τι θα κάνει ο κ.Μάτσικας;

Το αμερικάνικο όνειρο...

Ένα καταπληκτικό τριαντάλεπτο καρτούν που μας δείχνει με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο την απάτη πίσω από το τραπεζικό σύστημα.
Δείτε οπωσδήποτε το τέλος της ταινίας (στο δεύτερο μέρος), όπου τίμησαν δεόντως εμάς τους Έλληνες, αν και με έναν αρκετά αμερικάνικο τρόπο.

Απολαύστε και... μορφωθείτε! ....

Η γρίπη θερίζει και οι δημοσιογράφοι...'σπέρνουν κουκιά' στα δελτία ειδήσεων!

Όταν ξέσπασε η γρίπη του Η1Ν1 με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, ούρλιαζαν οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι για παντελή ενημέρωση του λαού, για έλλειψη εμβολίων, για πλημμελή έλεγχο στα αεροδρόμια - και ανιχνευτή θερμότητας απαιτούσαν!- και λίγο ως πολύ θεωρούσαν τον Καραμανλή υπεύθυνο για τον ιό! Σήμερα που οι νεκροί έχουν φτάσει στον τρομακτικό και εξωπραγματικό αριθμό σαράντα πέντε (45) ακούμε την είδηση τρίτη και τέταρτη στα δελτία ειδήσεων...

Π. Ρουμελιώτης: "Η Eλλάδα, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση"

«Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια». Με αυτά τα λόγια εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις οικονομικές εξελίξεις ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
    Ο κ. Ρουμελιώτης στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα «προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» που έγινε σήμερα το βράδυ στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, αναφέρθηκε στο μέγεθος και το βάθος της ελληνικής κρίσης, τονίζοντας πολλές φορές ότι «χρειάζονται χρόνια και τεράστιες προσπάθειες για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».

Σήμερα 3 το μεσημέρι η συνέντευξη της τρόικας

   Τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της έγκρισης της 4ης δόσης του δανείου, θα παρουσιάσουν σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής της τρόικας.
    Στις επαφές τους στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στα άλλα υπουργεία που "εμπλέκονται" με το μνημόνιο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Τα σχέδια της τρόικας για το χρέος

Δείτε τι προβλέπει για το χρέος της Ελλάδας, η μελέτη της ΕΚΤ : "Sovereign Risk and the Euro" που παρουσιάσθηκε στο London Business School (9 Φεβ. 2011)
Στην μελέτη εκτός από την πορεία, προβλέψεις εξέλιξης του χρέους παρουσιάζονται και οι λύσεις εξόδου από την κρίση.
Διαβάστε τα κύρια σημεία:
Ανταγωνισμός και παραγωγικότητα

Θα επωφεληθεί ο ελληνικός τουρισμός από την αιγυπτιακή κρίση;

Η Ισπανία και η Τουρκία είναι προς το παρόν οι «μεγάλοι κερδισμένοι» της κρίσης στην Αίγυπτο. Και η Ελλάδα αντλεί τώρα μικρότερα οφέλη, εμφανίζει όμως θετικές προοπτικές για το καλοκαίρι του 2011 

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, οι δυο μεγάλοι γερμανικοί τουρ οπερέιτορ (TUI & Thomas Cook) προωθούν προς αυτές τις δυο χώρες το μεγαλύτερο μέρος των πελατών τους που ακυρώνουν τις κρατήσεις τους για την Αίγυπτο. Ο όμιλος TUI μάλιστα έχει προωθήσει ήδη 40.000 πελάτες του που επρόκειτο να πετάξουν στην Αίγυπτο στις Κανάριους Νήσους, ενώ άλλους 10.000 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

e-Επιλογές της 10/02/2011

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Στάθης: "Όνειδος για τη δημοσιογραφία το δελτίο του MEGA"

Xαμός με το άρθρο του Στάθη με τίτλο «Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης»

Να που όσα λέμε τόσο καιρό στο taxalia, για την ακροδεξιά κυβέρνηση Παπανδρέου και το MEGA, έγιναν ποτάμι


Γράφει ο Στάθης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο...
 χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Τζίμας για τον Μπεγλίτη που δεν ήξερε τι άσκηση έκαναν στο Κιλκίς!!!

«Είναι πρωτόγνωρο και είναι επικίνδυνο υπουργός Αναπληρωτής Άμυνας να μην ξέρει ποιες στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται στη χώρα και τι κάνουν οι στρατιωτικές μονάδες.

Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη, με τις οποίες ομολόγησε πρωτοφανή για τη θέση του άγνοια σχετικά με την στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς καταδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, την ανυπαρξία της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στα ευαίσθητα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Eγκρίθηκαν τροπολογίες Ελλήνων ευρωβουλευτών που αφορούν στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις ελληνικών νησιών

Βέλγιο-Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Με 51 ψήφους υπέρ και 5 κατά η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2010.
Με 51 ψήφους υπέρ και 5 κατά, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα στις Βρυξέλλες την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2010 της εισηγήτριας Ρία Όομεν Ρόϊτεν (ΕΛΚ, Ολλανδία).
Στην έκθεση, ζητείται η εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία και υπογραμμίζεται ότι η έλλειψη συναίνεσης για το θέμα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία της τουρκικής πολιτικής ζωής σήμερα. Επισημαίνεται ακόμη η επιδείνωση που παρατηρείται στα θέματα ελευθερίας της έκφρασης και χαρακτηρίζονται απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούνται στον Τύπο, οι διώξεις κατά δημοσιογράφων και η δυσανάλογη απαγόρευση ιστοσελίδων στο Ίντερνετ.
ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σε αυτές τις συντεχνίες, αναφερόσαστε κ. Λοβέρδο;;

Αφορμή για αυτή την δημοσίευση στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, χθες στη Βουλή, για συντεχνίες και το άρθρο του Ε.Τ Στρατιές "ημετέρων" σε πρώην εθνοπατέρες!
Σύμφωνα με το άρθρο:
"Πρώην και νυν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και πρόεδροι της Βουλής έχουν στην υπηρεσία τους και κατά αποκλειστικότητα περί τους 300 υπαλλήλους και δεκάδες αστυνομικούς.

ΕΣΜΑ: Ανακοίνωση Τύπου 10/2/2011

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν εσωτερικές διαδικασίες του συλλόγου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΜΑ εκδίδει ομόφωνα την παρακάτω Ανακοίνωση Τύπου:

H Ελλάδα υποσχέθηκε στο Ισραήλ, στενότερους δεσμούς με την Ε.Ε

Σύμφωνα με άρθρο της  The Jerusalem Post :

O Πρωθυπουργός της Ελλάδας σήμερα υποσχέθηκε να βοηθήσει το Ισραήλ να σφυρηλατηθούν στενότεροι δεσμοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέρος μιας εκστρατείας για την προώθηση των επενδύσεων στην χώρα μας που πλήγηκε από την κρίση.

Natura να φύγουμε...

Ο (παραφρασμένος) τίτλος είναι του Χάρρυ Κλυν και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με το αλαλούμ του νομοσχεδίου  της κ. Μπιρμπίλη...
Ακόμα και το κανάλι του ΔΝΤ έγραψε τα παρακάτω ...

Ανταρσίας συνέχεια κατά Μπιρμπίλη
Απέναντι στην υπουργό Περιβάλλοντος τάχθηκαν και πάλι μέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη ρύθμιση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα που αφορά στη δόμηση σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura.

Η επαναδιατυπωμένη ρύθμιση που παρουσίασε η Τίνα Μπιρμπίλη προβλέπει ότι ισχύουν μεν τα 4 στρέμματα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα μπορούν ωστόσο να χτίζονται μόνον εκεί όπου η έκταση εφάπτεται σε εθνικό ή περιφερειακό δρόμο και έχει πρόσοψη 45 μέτρα και βάθος 50 μέτρα.

Ανανέωση του Μνημονίου ετοιμάζει η κυβέρνηση

Photo by: Janne Parviainen
Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ανακοίνωσε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, βασικός στόχος του οποίου  είναι η μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ περίπου στο τέλος του 2015. Πράγμα που σημαίνει νέα λιτότητα και περικοπές περίπου 15 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.
Όπως ανέφερε  ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο βασικός στόχος είναι το έλλειμμα από τα 17 δισ. ευρώ που θα είναι στο τέλος του 2011 να υποχωρήσει στα 3 δισ. ευρώ περίπου στο τέλος του 2015. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ το Μνημόνιο λήγει το 2013, η κυβέρνηση θέλει να προγραμματίσει και μετά από αυτό, έτσι ώστε με την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος να αρχίσει η μείωση του χρέους από το 2014.
Τίθεται το εξής ζήτημα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Για μεγάλο σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου μήπως και προλάβει τα χειρότερα! Προς το παρόν η κοινοβουλευτική ομάδα ελέγχεται υπό των φόβο ...

Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ σκοτώνει την αγορά και η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί μια κυβέρνηση που βολοδέρνει ανάμεσα σε μέτρα, για την ανάκαμψη, που δεν λαμβάνει, διότι δεν έχει τη φαντασία να τα σκεφθεί, και σε μέτρα που υπάρχουν με βάση τους υφιστάμενους νόμους, αλλά δεν τολμάει να πάρει, για να σταματήσει την παρανομία και την ασυδοσία που καθημερινά συναντάμε στους δρόμους της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας. Η ΓΣΕΒΕΕ λοιπόν ανακάλυψε ορισμένα «υπέροχα» ευρήματα, με τα οποία, όποιος έχει στοιχειώδη συνείδηση, δεν θα κοιμόταν τα βράδια σπάζοντας το κεφάλι του για να εφεύρει λύσεις.

Διαβάστε τα θαύματα που αποδίδει ο λαός του Πύργου στον Άγιο Χαράλαμπο

Η διάσωση των κατοίκων του Πύργου από την φοβερή επιδημία πανώλης το 1860. Η διάσωση των κατοίκων του Πύργου από την φοβερή επιδημία πανώλης το 1860.Η νόσος αυτή εξαλείφθηκε από τον Αγιο Χαράλαμπο μετά από θερμή προσευχή προς αυτόν και παράκληση. Λένε μάλιστα ότι οι Πύργιοι είδαν καταπληκτικό θέαμα. Ο Αγιος με την ράβδο του έσπρωχνε ένα λευκό σαν βαμβάκι νέφος στον ουρανό μέχρι που το έρριψε στην θάλασσα. Ήταν η ασθένεια που καταδίωξε ο Άγιος. Και σε άλλα μέρη όμως κατά καιρούς ήταν εμφανής η παρουσία του Αγίου Χαραλάμπους στην εκδίωξη της πανώλης, όπως στην θεσσαλία στο χωριό Σαβάλια και στη Δημητσάνα όπου μετονομάστηκε ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου σε Ναό Αγίου Χαραλάμπους, εξαιτίας της θαυματουργικής παρέμβασης του Αγίου.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

του Μιχάλη Γιαννάκη*

Λέγεται ότι όταν ο σοβιετικός ηγέτης Χρουτσόφ παρέδωσε την εξουσία στον διάδοχό του Μπρέσνιεφ, του έδωσε και δύο επιστολές, προτρέποντας τον να ανοίξει την κάθε επιστολή, όποτε αντιμετωπίζε δυσκολίες στην πολιτική διαχείριση της Σοβιετικής Ομοσπονδίας. Σύντομα, ο διάδοχος του Χρουτσόφ αντιμετώπισε την πρώτη πολιτική καταιγίδα που τον έφερε στο μάτι του κυκλώνα. Ανοίγοντας ο Μπρέσνιεφ την πρώτη επιστολή, ο Χρουτσόφ τον προέτρεπε να ρίξει το φταίξιμο στον ίδιο για την όλη κατάσταση, όπως και τελικά έπραξε. Πολύ συντομότερα από το αναμενόμενο όμως ξαναβρέθηκε σε δύσκολη θέση οπότε ανοίγοντας την δεύτερη επιστολή διάβασε την προτροπή του Χρουτσόφ να καθίσει και να γράψει δύο επιστολές για τον δικό του διάδοχο.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΕΥΓΕΙ...ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Ποια η διαφορά; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ:

Υπάρχει κράτος για τους πολίτες;

Δείτε απόσπασμα της χθεσινής ομιλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου, στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της υγείας.
Αναρωτήθηκε ο Γιακουμάτος, αν υπάρχει κράτος για τους πολίτες ή είναι για το ΔΝΤ, μίλησε επίσης για κρυφή ατζέντα και έλλειψη ειλικρινούς διαλόγου..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

e-Επιλογές της 09/02/2011

Η ΟΝΝΕΔ για τον Μιλτιάδη Έβερτ


Κάθε αγωνιστής της παράταξης που φεύγει είναι να σαν να χάνουμε ένα μέλος της οικογένειας μας.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με την αμεσότητα και το ήθος του Μιλτιάδη Έβερτ.
Άνθρωπος ελεύθερος , μαχητής και ιδεολόγος , χαρακτηριστικά που τον συνόδευσαν σε όλη του την πορεία , τόσο στην πολιτική, όσο και στην ζωή.
Του ευχόμαστε καλό ταξίδι.


Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Σε επιχειρηματικό παράδεισο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη!

Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
Μετά τους 300.000 Εβραίους, τους 500.000 Τούρκους … η Θεσσαλονίκη πρέπει να ετοιμαστεί θα υποδεχτεί και 300.000 ομοφυλόφιλους!

Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες της πόλης όπως προμηθευτούν μεγάλα χρηματοκιβώτια για την φύλαξη των τεραστίων κερδών που θα αποκομίσουν από τις πρωτοβουλίες Μπουτάρη.

Σημεία από τη συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Τρισέ

  •  Πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη συνάντησή του, έθεσε τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο συνολικό πακέτο που συζητείται αυτή τη στιγμή για την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα έθεσε το ζήτημα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού. Ο κ. Σαμαράς συζήτησε, επίσης, για τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από άλλες μορφές διευκόλυνσης χωρών – μελών της Ευρωζώνης με αντίστοιχα με την Ελλάδα προβλήματα.
  • Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όλα αυτά θα αποτελούσαν μία ανακούφιση για την Ελληνική οικονομία, αλλά η μόνιμη λύση θα προέλθει από την έκδοση ευρωομολόγου και, κυρίως, από μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της.

Την παραίτηση Παπουτσή ζήτησε η ΝΔ


Την παραίτηση του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή ζήτησε χθες η Νέα Δημοκρατία δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Κ. Μαρκόπουλου. «Να παραιτηθείτε σήμερα, διότι με τη στάση και τις πράξεις σας πυροδοτείτε τις αντιδράσεις των πολιτών» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας στον κ. Παπουτσή ο οποίος εμφανώς τρομοκρατημένος από το μέγεθος του ατοπήματος, επιχείρησε να μετακυλήσει το πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο «για σχέδιο της ΝΔ να κλείσει τα σύνορα στον Προμαχώνα για να λέει ότι δεν υπάρχει κράτος»…

Οι άθλιοι των Αθηνών ...

13 Δεκεμβρίου 1862 ...
Ο Βίκτωρ Ουγκώ δημοσιεύει το μυθιστόρημα "Οι Άθλιοι".
Σήμερα , σχεδόν
150 χρόνια μετά πόσο επίκαιρο μπορεί να είναι ;;;
ΠΟΛΥ !!!

Θυμηθείτε ,ο Γιάννης Αγιάννης, σπάζει τη βιτρίνα ενός αρτοπωλείου για να κλέψει ένα  ψωμί με σκοπό να ταΐσει την οικογένειά του που λιμοκτονούσε...
Σήμερα ένα καρβέλι ψωμί πωλείται 0.90 Ευρώ (1,40 το ... πολύσπορο) , περίπου όσο δηλαδή κοστίζει ένα εισιτήριο στα ΜΜΜ...

Απεβίωσε ο Μιλτιάδης Έβερτ


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ.
Την είδηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τη ΣΤΕΓΗ παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Πύλη επισκέφθηκε ο Κ. Αγοραστός


Με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη και τον Περ. Σύμβουλο Θ. Αγγέλη

Τη ΣΤΕΓΗ παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Πύλη επισκέφθηκε ο Κ. Αγοραστός

-Ενημερώθηκε για τις καινοτόμες δράσεις και εξέφρασε την υποστήριξή του σε πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία

Τη ΣΤΕΓΗ Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Τρικάλων στην Πύλη, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάρισας κ. Θανάση Αγγέλη.
Τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της ΣΤΕΓΗΣ και του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων κ. Κώστας Αργυρούσης , με το προσωπικό και τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Μονάδα.

Ικανοποιημένη η Τρόικα από το Υπουργείο Άμυνας.

Η πορεία του προυπολογισμού του 2011, οι λειτουργικές δαπάνες και το Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με αντιπροσωπεία της τρόικας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην επίτευξη των στόχων των εσόδων του 2010.

Πειρατεία στο πλοίο IRENE

Πειρατεία εκδηλώθηκε στο ελληνόκτηκτο δεξαμενόπλοιο "Irene" με 25 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και 7 Ελληνες ναυτικοί, ενώ έπλεε 200 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ομάν.
Το πλοίο, που ήταν έμφορτο με 266 τόνους πετρελαιοειδή, είχε αναχωρήσει απο το Κουβέιτ με προορισμό τον κόλπο του Μεξικού.

Πώς οι μίζες άφησαν τη ναυτική μας χώρα χωρίς ναυπηγείο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η υπόθεση του σκανδάλου με τις μίζες της Ferrostaal, της εταιρίας που είχε αναλάβει την προώθηση των προϊόντων της HDW, που επανήλθε τώρα με το δημοσίευμα της γερμανικής επιθεώρησης «Ντερ Σπήγκελ», αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου που λειτούργησε το ελληνικό πολιτικό σύστημα: Χρησιμοποιώντας κάθε φορά έναν κρατικό οργανισμό ως όχημα για να αναπτύσσει την διαπλοκή του.
Συνέβη με την Ζήμενς, όπου όχημα της διαπλοκής έγινε ο ΟΤΕ (ου μην αλλά και ο ΟΣΕ), συνέβη και με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (όπου και εκεί μπλέκεται η Ζήμενς για τις παραγγελίες που έγιναν μέσω ΟΣΕ), με τις παραγγελίες των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214.

Kάθε μέρα και ένας εκβιασμός ...

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για την Ελευθερία των blogs.

Αυτό όμως που κάνουν ορισμένα υπερβαίνει τα όρια της ελευθερίας και φτάνει στα όρια της συκοφαντίας και του εκβιασμού...

Δεν υπάρχει μέρα που το blog αυτό στην φωτό δεν θα έχει κάποια δημοσίευση με υπονοούμενα πρός κάποιους πολιτικούς...

Εντελώς  τυχαία οι πολιτικοί αυτοί βρίσκονται στον χώρο της κεντροδεξιάς... 

Mήπως έχουμε στρατιωτικό νόμο και δεν το ξέρουμε;;

Μετά την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών για την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αγροτών στον Προμαχώνα 
Η ίδια αρχή αποφάσισε ότι:
Στην εθνική οδό Λευκώνα-Προμαχώνα απαγορεύεται, μεταξύ άλλων...

Ο «εγκέφαλος» των παρασκηνίων του Μητσοτάκη οργανωτής της «Κίνησης Μίκη»;;

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Είχαμε σκοπό να μη μιλήσουμε ακόμα για όλο αυτό το συνονθύλευμα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» της «Κίνησης Μίκη»: Κασιμάτηδες, Κούνδουροι και δε συμμαζεύεται… Περιμέναμε ακόμα και τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο παρασκήνιο…
Μας κτύπησε όμως κεραυνός όταν διαβάσαμε από την ίδια την ιστοσελίδα του Μίκη ότι στα ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ είναι ο «εγκέφαλος» της παρασκηνιακής δράσης του Μητσοτάκη: Ο ....