Natura να φύγουμε...

Ο (παραφρασμένος) τίτλος είναι του Χάρρυ Κλυν και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με το αλαλούμ του νομοσχεδίου  της κ. Μπιρμπίλη...
Ακόμα και το κανάλι του ΔΝΤ έγραψε τα παρακάτω ...

Ανταρσίας συνέχεια κατά Μπιρμπίλη
Απέναντι στην υπουργό Περιβάλλοντος τάχθηκαν και πάλι μέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη ρύθμιση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα που αφορά στη δόμηση σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura.

Η επαναδιατυπωμένη ρύθμιση που παρουσίασε η Τίνα Μπιρμπίλη προβλέπει ότι ισχύουν μεν τα 4 στρέμματα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα μπορούν ωστόσο να χτίζονται μόνον εκεί όπου η έκταση εφάπτεται σε εθνικό ή περιφερειακό δρόμο και έχει πρόσοψη 45 μέτρα και βάθος 50 μέτρα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η κ. Σούλα Μερεντίτη είπε ότι δεν θα ψηφίζει τη ρύθμιση και κάλεσε την υπουργό να πει τους συναδέλφους της "από πού εκπορεύεται η βεβαιότητά της για την ορθότητα των ρυθμίσεων και το αλάθητό της".
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο εισηγητής του νομοσχεδίου από πλευράς του ΠΑΣΟΚ είπε στην κ. Μπιρμπίλη: "Αν δεν επιφυλαχθείτε για το άρθρο 9 θα με αναγκάσετε να επιφυλαχθώ εκ μέρους της πλειοψηφίας".

Μέσα σ' αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα, η υπουργός Περιβάλλοντος αναγκάστηκε εκ νέου να υποχωρήσει. "Κατανοώ την κριτική και τις αντιδράσεις" ανέφερε και είπε ότι επιφυλάσσεται να διατυπώσει την τελική της πρόταση μέχρι την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες αντιδράσεις είχαν εκδηλωθεί και σε πρώτο στάδιο, με αφορμή τις αρχικές προθέσεις της κ. Μπιρμπίλη να αυξηθεί σε 10 στρέμματα, από 4, το εμβαδόν των οικοπέδων στις περιοχές 

Σημείωση Αντίλογου : Αυτά συμβαίνουν βλέπετε όταν βάζετε "Μουζαχεντίν" οικολόγους να κάνουν πολιτική σε μία χώρα που (όχι μόνο) είχε μάθει αλλιώς , αλλά και οι εντάξεις σε σχέδια πόλεως ακολουθούν 10-15 χρόνια μετά το τελευταίο ΑΥΘΑΙΡΕΤο (αντί να προηγούνται 10-15 χρόνια πρίν να δημιουργηθεί η ανάγκη για δόμηση...) 

http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/02/natura.html

Σχόλια