Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Δικαστική υπόθεση αμφισβητεί το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών τρίτων χωρών (μη κοινοτικών)

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμόν 13.414 εβδομαδιαίο φύλλο (Παρασκευή 29/10/2010 - Πέμπτη 04/11/2010) της αγγλόφωνης εφημερίδος  "Athens News" http://www.athensnews.gr 

(Μετάφραση στα ελληνικά: Ιωάννης Ανδριόπουλος - Ακομμάτιστοι Έλληνες Πολίτες)

Ένας Αθηναίος δικηγόρος αμφισβητεί  τη συνταγματικότητα της νομοθεσίας που απονέμει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες τρίτων χωρών (μη κοινοτικών) στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) http://ste.gr το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Ελλάδας, τώρα να σταθμίζει αν θα παραπέμψει την υπόθεση στην ολομέλεια.

Η κατατεθείσα αίτηση ακυρώσεως του δικηγόρου κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου συζητήθηκε στην επταμελή σύνθεση του ΣτΕ νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Κανένας δεν μπορεί να είναι 100 τοις εκατό σίγουρος για τίποτα» είπε ο κ. Ανδριόπουλος,«αλλά ενθαρρύνομαι από το γεγονός ότι ο εισηγητής του δικαστηρίου [κ. Ευθύμιος Αντωνόπουλος] έχει προτείνει την παραπομπή της υπόθεσης στην ολομέλεια [του δικαστηρίου].»

«Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ»


 «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού».

Δεν το λέμε εμείς..

Η Γερμανική Bild το αποκαλύπτει και η Deutsche Welle το δημοσιεύει.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.

 Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».

 Το ρεπορτάζ -που υπογράφουν δέκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας- ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και με μια στιχομυθία μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας Τέο Βάιγκελ και Γιάννου Παπαντωνίου σε σύνοδο του Ecofin. Το θέμα που συζητείται είναι το ντιζάιν του νέου νομίσματος, όπου ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να λέει: «Απαιτώ να αναγράφεται στα χαρτονομίσματα το ευρώ και στα ελληνικά». Και ο κ. Βάιγκελ φέρεται να του απαντά: «Δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Δεν μπορείτε να ενταχθείτε στην ευρωζώνη και πιθανότατα δεν θα ενταχθείτε ποτέ». «Κι όμως ο Τέο Βάιγκελ επλανάτο», παρατηρεί η εφημερίδα που αρχίζει να εξιστορεί την ιστορία της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού», επισημαίνει η Bild.

«Υπήρχε το κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία και υπήρχαν τα μέσα» 
«Είναι η ιστορία μιας πλάνης με συνέπειες: Ότι δήθεν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ό,τι και να κάνει, δεν θα μπορούσε ποτέ να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ… Κι όμως δέκα χρόνια μετά από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την άνοιξη του 2010, το ευρώ βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξαιτίας της Ελλάδας.
Πώς φτάσαμε εκεί, διερωτάται η εφημερίδα, διακρίνοντας όλα τα συστατικά ενός αστυνομικού μυθιστορήματος: Υπήρχε το κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία και υπήρχαν τα μέσα.

Κόκκινη γραμμή» για τον Κ. Αγοραστό ΚΑΠΗ και συντάξεις

ΘΕΩΡΕΙ «ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


-«Είναι υποκρισία να γίνεται λόγος μόνο για κλείσιμο ΚΑΠΗ και περικοπή συντάξεων των 500 ευρώ όταν η χώρα μας καλείται να καταβάλλει 13-14 δις ευρώ ετησίως μόνο για τόκους όπως επιτάσσει το Μνημόνιο»


Την αντίθεσή του στις προτάσεις για κλείσιμο των ΚΑΠΗ και κατάργηση των εκδρομών των συνταξιούχων εξέφρασε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
«Ο αναγκαίος εξορθολογισμός των δημοσίων οικονομικών δεν μπορεί να εξαντλείται στα… ΚΑΠΗ ή στην περικοπή των συντάξεων όταν για παράδειγμα η χώρα μας καλείται να καταβάλλει 13-14 δις ευρώ μόνο για τους τόκους που προβλέπονται από τα τοκογλυφικά ας μου επιτραπεί η έκφραση επιτόκια στο πλαίσιο του Μνημονίου. Είναι υποκρισία να συζητάμε για κλείσιμο ΚΑΠΗ και περικοπή των συντάξεων των 500 ευρώ όταν η Ελλάδα πληρώνει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για εξοπλισμούς», επισήμανε σε συναντήσεις που έχει καθημερινά τις τελευταίας ημέρες με συνταξιούχους σ’ ολόκληρη την Θεσσαλία.
Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στη μείωση των συντάξεων και την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, ενώ αναφορά έκανε και στο εξαγγελθέν επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους: «Παρ’ όλο που το μικρό αυτό βοήθημα έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα κι είναι κίνηση πανικού, παρ’ όλο που ουσιαστικά είναι η β’ δόση του επιδόματος αλληλεγγύης η οποία επρόκειτο να δοθεί το Πάσχα ή το καλοκαίρι πέρυσι, η κυβέρνηση δεν το δίνει στους χαμηλοσυνταξιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ των 360 ευρώ το μήνα.
Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζονται ελεημοσύνη. Όμως, ακόμη κι έτσι, με ποια λογική αποκλείονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ;

Ακούω τη… σιωπή σας, βλέπω τον θυμό στα μάτια σας

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ-Μετά από… 15 (!) μήνες από τη συγκομιδή θα πάρουν οι παραγωγοί, αν πάρουν, τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι με το νέο νόμο του ΕΛΓΑ


«Ακούω τη… σιωπή σας, βλέπω τον θυμό στα μάτια σας. Οι υπερήφανοι Θεσσαλοί δεν φοβούνται από τα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά αντιθέτως είναι αποφασισμένοι να φοβίσουν αυτούς που στερούν από τον τόπο μας την ελπίδα», τόνισε με έμφαση ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στον Παλαμά.
Απευθυνόμενος στους πολίτες του Παλαμά που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα ενώ άλλοι τόσοι παρέμεναν εκτός αυτής, ο κ. Κ. Αγοραστός προέτρεψε τους αγρότες της Θεσσαλίας και ειδικότερα του νομού Καρδίτσας «να χαράξουν με την ψήφο τους κόκκινες γραμμές απέναντι στις αντιαγροτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Στείλτε μήνυμα να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα του Αχελώου και όλα τα αναγκαία αρδευτικά έργα, στείλτε μήνυμα για δίκαιες αποζημιώσεις στο βαμβάκι μέσω ΕΛΓΑ για τις ζημιές τόσο από το πράσινο σκουλήκι όσο και τις βροχοπτώσεις, στείλτε μήνυμα για ισχυρή χρηματοδότηση από τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα όπως η μείωση της νιτρορύπανσης», είπε καταχειροκροτούμενος από τους αγρότες του Παλαμά.

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

 Γιώργος Δημόπουλος
 
Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι οι κ.κ Χ. Παπουτσής και Μ. Καρχιμάκης είναι σύγαμβροι(μπατζανάκηδες), αφού έχουν παντρευτεί δυο αδελφές από τα Δολιανά, τις κυρίες  Ιουλία και  Μαρία αντίστοιχα, το γένος Γ. Ταλιούρη.
Λένε ότι τις δυο κοπέλες είχαν γνωρίσει στην γραμματεία νέας γενιάς επί εποχής Λαλιώτη.
Και οι δυο υπουργοί διαθέτουν κατοικίες στα Δολιανά.
Κουμπάρος του ζεύγους Καρχιμάκη είναι ο Π. Λάμπρου πρώην διοικητής της ΑΤΕ, όπου είχε αποσπασθεί για ένα διάστημα η κ. Παπουτσή από τον ΟΤΕ.
Πιο κάτω, από το Λεωνίδιο, κατάγονται οι κ.κ Δ, Ρέππας και Θ. Τσουκάτος.
Ο κ. Π. Τατούλης από το παραδιπλανό χωριό  Καστρί της ίδιας επαρχίας, τελευταία "κόλλησε" κι' αυτός στο ΠΑΣΟΚ. 

«Αιώνιοι» τέσσερις στους δέκα φοιτητές

Συνολικά 369.219 είναι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στα προπτυχιακά τμήματα των 23 ΑΕΙ της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού Ανοικτού Διεθνούς Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009, εκ των οποίων ενεργοί είναι μόνο οι μισοί και συγκεκριμένα οι 211.409 και πτυχιούχοι του ακαδημαϊκού έτους 2007-2008 μόλις 36.469!
 Το  θέμα αναδεικνύει με Ερώτησή  του προς την Υπουργό Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής  Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, για το αν υπάρχει λεπτομερής καταγραφή από το Υπουργείο σχετική με τους επιλεγόμενους «αιώνιους φοιτητές» και ποιος είναι ο αριθμός τους ανά σχολή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καθυστερούν ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους περίπου, 157.810 φοιτητές, δηλαδή ποσοστό 42,7% επί του συνόλου. Ενδεικτικό είναι ότι στη Νομική Αθήνας, στην οποία κάθε χρόνο οι υποψήφιοι δίνουν «μάχη» για μια θέση (πέρυσι η βάση εισαγωγής ήταν 18893 μόρια), οι επτά στους δέκα και συγκεκριμένα 10.118 είναι «αιώνιοι» φοιτητές. Ειδικότερα, από τους 13.930 εγγεγραμμένους φοιτητές, τις σπουδές τους παρακολουθούν κανονικά μόνο οι 3812!
       Το ποσοστό, είναι ακόμη υψηλότερο (79,2%) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο μόλις οι δύο στους δέκα φοιτητές είναι ενεργοί (1.320 επί συνόλου 6.339 εγγεγραμμένων). Επίσης στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ίδιου Ιδρύματος,  υπάρχουν πολλοί «λιμνάζοντες» φοιτητές που φθάνουν τους 2.669 έναντι 1.201 ενεργών.

Παραλειπόμενα από την διακαναλική...

28ος Κλασικός Μαραθώνιος: 2500 χρόνια μετά

Με ρεκόρ συμμετοχής, θα δοθεί αύριο (Κυριακή) η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου. Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών.

    Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει κάθε χρόνο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στην εκκίνηση του αγώνα, χαρίζοντας με την παρουσία τους μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της διοργάνωσης.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ  Ο  κ.  ΔΗΜ.  ΑΝΤΩΝΙΟΥ,  
Ο  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  ΑΠ' ΤΗΝ  ΧΑΛΚΙΔΑ  ΠΟΥ  ΕΧΕΙ  ΚΑΝΕΙ  . . . ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ   ΜΗΝΥΣΗ  ΣΤΟΝ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ  ΤΟΥ  
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ  ΠΕΡΙ  ΔΗΘΕΝ  ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ  ΤΟΥ  ΘΡΥΛΙΚΟΥ  <<ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ>> 
ΤΟΥ  ΟΠΟΙΟΥ  ΓΙΝΑΜΕ  ΥΠΗΚΟΟΙ  ΚΑΙ  ΜΑΣ  ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ  ! ! !    

<< ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ 
Λένε τα εκπορνευόμενα ΜΜΕ: «O Γιώργος επιτέθηκε ( ! ! !) στην Μέρκελ κι εμπόδισε την ψήφιση άρθρου στο Ευρωπαικό Σύνταγμα για την άρνηση ψήφου στις αποφάσεις της ΕΕ, των υπερχρεωμένων χωρών»! 
Μα η άρνηση αυτή ισχύει ήδη με το άρθρο 126 παρ.9-13 του ήδη ισχύοντος Ευρωπαικού Συντάγματος από το 2005 ! Μάλιστα το άρθρο αυτό έχει ενεργοποιηθεί για την Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2010 με την έναρξη της Επιτήρησης και η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις που παίρνονται γι αυτήν, όπως η απόφαση για την ίδρυση του Μηχανισμού Οικονομικής Στήριξής της (που εξεφράσθη στο Μνημόνιο). Την αλήθεια αυτή άλλωστε την δήλωσε κι ο ΓΑΠ τον Μάιο στην Βουλή σε απάντησή του στην Παπαρρήγα ( ! ! ! ) στην μομφή της οποίας ότι " παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις " απάντησε "οργισμένα" ο ΓΑΠ: "Τι λέτε Κε Παραρρήγα ;  Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πόλεμο ;

Η πρώτη ήττα του Παπανδρέου...


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ στις εκλογές του Νοεμβρίου, εάν δηλαδή θα πιάσουν οι απειλές του για πρόωρες εκλογές ή όχι, ο πρωθυπουργός έχει υποστεί ήδη την πρώτη του πολιτική ήττα. Μέσα σε ένα χρόνο μετέτρεψε μία ψήφο ελπίδας σε ψήφο φόβου. Πέρυσι οι πολίτες επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας στις υποσχέσεις που έδινε με τη σέσουλα ο κ. Παπανδρέου. Πίστεψαν ότι τα μέτρα λιτότητας που είχε παρουσιάσει τότε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής για πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο ήταν σκληρά και προτίμησαν τις παροχές Παπανδρέου για...
αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Τελικώς οι πραγματικοί μισθοί (με τον συνυπολογισμό του πληθωρισμού) μειώθηκαν κατά 17% στο Δημόσιο και 8,1% στο σύνολο της οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΦΕΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ καταφεύγει στον εκβιασμό για να υφαρπάξει την ψήφο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

ΜΙΚΗΣ: Μια κουταλιά πίσσα μπορεί να καταστρέψει ένα βαρέλι μέλι!

Του Θύμιου Παπανικολάου

Αυτή η ρήση έχει γίνει σήμερα η «συνταγή» της καθεστωτικής πονηρίας και ιδιαίτερα των ΜΜΕ και των «αρίστων» της πολιτικής πονηρίας.
Οι «πονηροί», λοιπόν της καθεστωτικής απάτης κτυπούν με οξύτητα τους πλέον «μισητούς» στο λαό, τους πλέον χρεοκοπημένους, αυτούς που έχουν σηκώσει πελώρια κύματα οργής, για να αποκτήσουν το άλλοθι (γεμίζουν το βαρέλι της κριτικής με μέλι) και μετά πετάνε την πίσσα για να περάσει απαρατήρητη…
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο ΓΑΠ θα γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τη νέα συγκρότηση (αναπαλαίωση) του σάπιου καθεστωτικού τοπίου.
ΟΛΟΙ, λοιπόν, κατεδαφίζουν την καταρρέουσα και μισητή κυβέρνηση, μας γεμίζουν με το «μέλι» της καλόηχης στα αυτιά μας κριτικής, για να αποκρύψουν την πίσσα της καθεστωτικής πολιτικής και των σάπιων οργάνων και θεσμών του καθεστώτος.
Την ίδια συνταγή των «αρίστων» της καθεστωτικής απάτης χρησιμοποίησε και ο Μίκης.
Εξαπέλυσε μύδρους ο Μίκης εναντίον της κυβέρνησης, πασαλείφοντάς μας με μέλι, για να περάσει απαρατήρητα η καθεστωτική πίσσα.
Κτυπά με ηθικά αναθέματα την κυβέρνηση αλλά: ....


α). «...Αυτές οι αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητο να γίνουν…»

Ξέχασε ο Μίκης ότι αυτές οι «αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ» ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ και μάλιστα ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ (κατοχικά) από την ΕΕ, την τρόικα και τις διεθνείς συμμορίες του χρήματος!!!
Κτυπάει ο Μίκης την κυβέρνηση και δέχεται τα «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί η κυβέρνηση και αυτούς που τα επέβαλαν και τα επιβάλλουν δικτατορικά.
ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την πολιτική των υπερεθνικών ελίτ και τα ιδεολογήματα του καθεστώτος και δημαγωγεί για το κυβερνητικό πτώμα που αποσυντίθεται!!!

β). Η δεύτερη μπαμπεσιά, η άλλη δόση της πίσσας, είναι ότι αυτοανακηρύσσεται σε αφετηριακό κέντρο δημιουργίας νέου κόμματος «ανεξαρτήτων» και «αρίστων»!!!

Αρχικά, κόμματα που αναγγέλλονται σε συγκεντρώσεις και μάλιστα στο Κολωνάκι είναι αστεία υπόθεση και καθαρά εκλογικού χαρακτήρα. Δηλαδή δεν έχουν, ΚΑΜΙΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ, σχέση με την επιστημονική θεωρία και πρακτική ίδρυσης ενός νέου κόμματος και μάλιστα κόμματος με βάση και οργάνωση εργατική και λαϊκή.
Επειδή, όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα, σήμερα, για κάθε καθεστωτικό υπάλληλο και ειδικά «άριστο», «εκλεκτό» και «επώνυμο» (αυτοί πέραν από τον αφαλό τους δεν βλέπουν τίποτα άλλο), θα σταθούμε μόνο στην καθεστωτική φιλοσοφία των «εκλεκτών» και των «αρίστων» που ασπάζεται, με ένθερμο ζήλο, και ο Μίκης (γι’ αυτό προφανώς βρισκόταν στο Κολωνάκι και ο άλλος θιασώτης των «αρίστων», ο Γιανναράς).
ΣΗΜΕΡΑ, το καθεστώς σύσσωμο, μέσω των διαύλων της προπαγάνδας του (ΜΜΕ), στουπώνει τα κρανία των Ελλήνων πολιτών με την ΑΠΑΤΗ των «αρίστων», των «ανεξάρτητων», των «εντίμων» και δε συμμαζεύεται.
Κεντρική στρατηγική πολιτική επιδίωξη είναι η αναπαλαίωση του σάπιου καθεστώτος, μέσω μια κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», δηλαδή κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας».
Τα διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας διακρίνουν καθαρά ότι η κυβέρνηση αυτή, αφού εκτέλεσε με δικτατορική συνέπεια, βιασύνη και ζήλο τις εντολές, δεν αντέχει άλλο και καταρρέει.

Έκανε το πρώτο βήμα της επαναδιαπραγμάτευσης κι απο πάνω θριαμβολογεί !!!

Οσο κι αν  οι περισσότεροι πλέον δεν πιστεύουν λέξη απ’ αυτά που λέει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια. Εχει πάρει φοβερά μαθήματα για το πώς το μαύρο μπορεί να το κάνει άσπρο. Η συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής το αποδεικνύουν έμπρακτα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η Ελλάδα έδωσε μάχη και βγήκε νικήτρια διότι, όπως υποστήριξε, δεν πέρασε των ισχυρών η άποψη ώστε να μην ψηφίζουν οι χώρες με προβλήματα. Μα αυτό είναι το πρόβλημα; Αν θα ψηφίζουμε ή ότι και που ψηφίζουμε δεν έγινε και τίποτε αφού η Ελλάδα είναι πλέον υπό κατοχή;
Ολόκληρο κείμενο συμπερασμάτων και πήρε ο κ. Παπανδρέου την άρνησή του για την ψήφο των αδυνάτων και την έκανε παντιέρα που θα σηκώσει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική:
- Η ψήφιση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης είναι επιτυχία όπως λέει ο κ. Παπανδρέου, ή μήπως το πρώτο βήμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με νέους επαχθείς όρους για τη χώρα; Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το «πράσινο φως» για περιορισμένες αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας, προκειμένου να υπάρχει ένα μόνιμο σύστημα διαχείρισης κρίσεων, καθώς και αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους. Ποιον φωτογραφίζουν αν όχι την Ελλάδα; Διότι το 2013 η χώρα θα έχει χρέος πάνω από 150% ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα έχει έλλειμμα κάτω από 3%. Επομένως, το σύστημα διαχείρισης κρίσεων δεν είναι τίποτε άλλο από το πρώτο βήμα για να κάνει η χώρα επαναδιαπραγμάτευση χρέους. Ο υπάρχων μηχανισμός στήριξης ολοκλήρωνε το έργο του το 2013, σειρά θα αναλάβει ο νέος μηχανισμός ο οποίος θα φτιάξει το νέο Μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα.  Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Για τη συζήτηση περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας είπε ότι «ήταν ξεκάθαρο πως η συζήτηση δεν αφορά εμάς». Τότε ποιον αφορά κ. Παπανδρέου; Την Ιρλανδία, την Ισπανία ή ποια άλλη αδύναμη χώρα; Διότι οι αγορές δείχνουν προς… Αθήναις.

Ο "ψυχαναλυτής ΙΙ "

Ενώ όλοι νομίζαμε ότι Ο "ψυχαναλυτής.... "  είχε ολοκληρώσει το έργο του, μάλλον είχε και κάτι ακόμη να μας πει.
Ο ψυχαναλυτής ήθελε να τελειώσει την αποστολή του, δίνοντας μια ολοκληρωμένη ανάλυση του προβλήματος, καλύπτοντας όλες τις πτυχές και όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα.
Έτσι σας παρουσιάζω σήμερα το δεύτερο και τελευταίο μέρος.

e-επιλογές της 29/10/2010

Σιγά ρε “μάγκα” Ρέπα…

Δημαράς: Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση,θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της.

ΜΙΚΗΣ: Μια κουταλιά πίσσα μπορεί να καταστρέψει ένα βαρέλι μέλι!

”Τώρα που η πολιτική μας δικαιώνεται θα είμαστε μεγαλόψυχοι”!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ:

Η Ψωροκώσταινα…

O Κώστας Αγοραστός στην Πύλη και στην Αγιά

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ:

«Πυλώνες ανάπτυξης τουρισμός και γεωργία»

-Δριμεία κριτική στο νέο νόμο για ΕΛΓΑ και δεσμεύσεις για την παραλιακή οδική σύνδεση των νομών Λάρισας και Μαγνησίας και τη στήριξη επιχειρηματιών του τουρισμού, αγροτών και κτηνοτρόφων


«Το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για την Θεσσαλία περιλαμβάνει μέτρα άμεσης απόδοσης γιατί πιστεύουμε ότι τα δεδομένα, οι ταχύτητες της εποχής δεν επιτρέπουν, δεν συγχωρούν καθυστερήσεις», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας χθες το πρωί σε μεγάλη συγκέντρωση στην Αγιά.
Πλαισιωμένος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Κ. Αγοραστός παρουσίασε τις αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες του για το νομό Λάρισας και ειδικότερα την περιοχή του νέου δήμου Αγιάς.
Για τον αγροτικό τομέα εστίασε στη δημιουργία τοπικού παρατηρητηρίου τιμών και την ενεργοποίηση ομάδας διαχείρισης κρίσεων, η οποία, όπως είπε, «θα προλαμβάνει και θα αντιμετωπίζει πιθανές κρίσεις στηρίζοντας τον παραγωγό. Η ομάδα αυτή θα είναι στελεχωμένη από γεωτεχνικούς τόσο πανεπιστημιακούς όσο και εφαρμοστές με άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς, μεγάλη εμπειρία και πολύ καλή γνώση των τεκταινόμενων στον αγροτικό τομέα. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε και τους μετεωρολογικούς σταθμούς στην επαρχία Αγιάς για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε και στο νέο νόμο για τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο αφού οι παραγωγοί υποχρεούνται να πληρώνουν μεγάλες εισφορές και θα παίρνουν μόνο προκαταβολές
και αποζημίωση στο τέλος του χρόνου μόνο αν οι συνολικές αποζημιώσεις που έδωσε ο ΕΛΓΑ είναι λιγότερες από τις εισφορές των αγροτών. Φανταστείτε ότι για τη μεγάλη καταστροφή που υφίστανται αυτές τις ημέρες οι βαμβακοπαραγωγοί από τις βροχοπτώσεις, αν η διαδικασία ξεκινήσει από το 2011, τότε θα πάρουν μια προκαταβολή πιθανόν τον Φεβρουάριο και εξόφληση αν έχει λεφτά ο ΕΛΓΑ στος τέλος του 2011. Δηλαδή θα πάρουν αποζημίωση 15 ολόκληρους μήνες μετά τη συγκομιδή!»
Ο κ. Κ. Αγοραστός κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να καταδικάσουν με την ψήφο τους την πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να δώσουν «ψήφο ελπίδας και προοπτικής στον ενωτικό συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».
Παράλληλα, δεσμεύτηκε «η γεωτεχνική υπηρεσία της περιφέρειας Θεσσαλίας να έχει τακτική παρουσία στους αγρούς της περιοχής ώστε να μεταφέρει τη σύγχρονη γνώση στον παραγωγό και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα όπως στο μήλο το φουζικλάδι και την καρπόκαψα, στο κεράσι τη ραγολέτιδα ή τη μύγα της Μεσογείου, που θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στο μέλλον, στο κάστανο το βακτηριακό έλκος» για τη χρηματοδότηση της βιολογικής αντιμετώπισης του οποίου υπενθύμισε ότι είχε παρέμβει προσωπικά στο υπουργείο Γεωργίας.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη σημασία που αποδίδει στην προώθηση και διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδος των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα», ενώ τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των υγιών συνεταιρισμών και ιδίως των γυναικείων αγροτουριστικών.

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Τα επίσημα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (28-29 Οκτωβρίου 2010)

Για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αποκάλυψε η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση, είναι απαραίτητη μια θεμελιώδης αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Για το σκοπό αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την έκθεση της Ειδικής Ομάδας για την Οικονομική Διακυβέρνηση. Η εφαρμογή της θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προόδου για την ενίσχυση του οικονομικού πυλώνα της ΟΝΕ: θα αυξήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία, θα διευρύνει την οικονομική εποπτεία και θα εμβαθύνει το συντονισμό. Η έκθεση ορίζει επίσης τις κατευθυντήριες αρχές για ένα εύρωστο πλαίσιο για τη διαχείριση κρίσεων και για ισχυρότερους θεσμούς. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε σχετικά με τα μεταγενέστερα βήματα όσον αφορά την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων από την Ειδική Ομάδα. Έπειτα από τις συζητήσεις του της 16ης Σεπτεμβρίου 2010, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αντάλλαξε επίσης απόψεις για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της G20 στη Σεούλ και της Διάσκεψης του Κανκούν για την αλλαγή του κλίματος, καθώς και των συνόδων κορυφής με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ι. ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

1. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει την έκθεση της Ειδικής Ομάδας για την Οικονομική Διακυβέρνηση. Με την υλοποίησή της θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία, να διευρύνουμε την οικονομική εποπτεία, να βελτιώσουμε το συντονισμό και να ενισχύσουμε το πλαίσιο για τη διαχείριση των κρίσεων και τους θεσμούς. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά να ακολουθηθεί προσέγγιση «ταχείας διαδικασίας» για την έγκριση του παράγωγου δικαίου που απαιτείται για την υλοποίηση πολλών από τις συστάσεις. Στόχος του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τις νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής μέχρι το καλοκαίρι του 2011, λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκθεση της Ειδικής Ομάδας δεν καλύπτει όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στις προτάσεις αυτές και αντιστρόφως. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί η αποτελεσματική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων εποπτείας το συντομότερο δυνατόν. Το αποτέλεσμα θα είναι να ενδυναμωθεί σημαντικά ο οικονομικός πυλώνας της ΟΝΕ, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και έτσι να στηριχθούν η βιώσιμη ανάπτυξη, η απασχόληση και η ανταγωνιστικότητα.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο να επισπεύσει τις εργασίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται υπόψη ο αντίκτυπος της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης κατά την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και να υποβάλει σχετική έκθεση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Δεδομένης της σημασίας των συστημικών συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ισοτιμία στο πλαίσιο του ΣΣΑ.
2. Ως συνέχεια της έκθεσης της Ειδικής Ομάδας, και για να διασφαλισθεί ισόρροπη και αειφόρος ανάπτυξη, οι Αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων συμφωνούν ως προς την ανάγκη να θεσπίσουν τα κράτη μέλη μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση κρίσεων προκειμένου να διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ συνολικά και καλούν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έρθει σε διαβουλεύσεις με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με περιορισμένη τροποποίηση της συνθήκης, η οποία απαιτείται προς επίτευξη των ανωτέρω, χωρίς τροποποίηση του άρθρου 125 της ΣΛΕΕ (ρήτρα του «no bail-out»).
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει την πρόθεση της Επιτροπής να πραγματοποιήσει, σε στενή διαβούλευση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με τα γενικά χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού νέου μηχανισμού, μεταξύ άλλων το ρόλο του ιδιωτικού τομέα, το ρόλο του ΔΝΤ και τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα πρέπει να λειτουργούν τα προγράμματα αυτά.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο θέμα αυτό κατά τη σύνοδο του Δεκεμβρίου προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση τόσο σχετικά με την περιγραφή μηχανισμού κρίσης όσο και σχετικά με περιορισμένη τροποποίηση της συνθήκης, ούτως ώστε οιαδήποτε αλλαγή να μπορέσει να επικυρωθεί έως τα μέσα του 2013 το αργότερο.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προτίθεται να εξετάσει στη συνέχεια, σε διαβούλευση με τα κράτη μέλη, το θέμα του δικαιώματος των μελών της ζώνης του ευρώ να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων σε διαδικασίες σχετικές με την ΟΝΕ σε περίπτωση μόνιμης απειλής της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ συνολικά.
3. Οι Αρχηγοί Κρατών ή Κυβερνήσεων τόνισαν ότι, παράλληλα με την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ουσιαστικής σημασίας ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το επικείμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο να αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες εξυγίανσης που καταβάλλουν τα κράτη μέλη ώστε το έλλειμμα και το χρέος να τεθούν σε πιο διατηρήσιμη τροχιά. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σεβόμενο το ρόλο των διαφόρων θεσμικών οργάνων και την ανάγκη εκπλήρωσης των στόχων της Ευρώπης, θα συζητήσει κατά την προσεχή του σύνοδο με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι το ζήτημα των δαπανών σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσει να συμβάλει δεόντως στα ανωτέρω.

ΤΕΟ ΛΙΑΚΟΣ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Θοδωρή Λιάκου στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV.

Αυτή τη δημοσκόπηση γιατί την αγνοήσατε;

Απορούμε με πολλά από τα blogs της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας αλλά και με το επιτελείο της ΝΔ και του Κώστα Αγοραστού.

Θα μας πείτε γιατί;
Γιατί τόσο καιρό, 2 εβδομάδες πριν από τις εκλογές, υπήρχε δημοσκόπηση σε μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικές μας εφημερίδες (Συγκεκριμένα στον Ε.Τ.), που έδειχνε τον Κώστα Αγοραστό να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον υπόψηφιο του Πα.Σο.Κ., Παπατόλια.
Συγκεκριμένα ο Αγοραστός λαμβάνει 28,5% και ο Παπατόλιας 26,2%.

Με τις αναγωγές (χωρίς δηλαδή λευκό και αποχή) η διαφορά... μεγαλώνει και αγγίζει τις 3,5 μονάδες.
32,1% ο Αγοραστός, 28,9% ο Παπατόλιας.
Ενώ στην παράσταση νίκης ο Αγοραστός καταγράφει προβάδισμα 3 και πλέον μονάδων (37,1-34,1)

Την αγνόησαν;
Δεν έγινε σωστή προώθηση;
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους αλλά πρέπει να αρχίσουν να σοβαρεύονται στη ΝΔ γιατί αν νομίζουν ότι ο εφησυχασμός 9 μέρες πριν τις εκλογές θα τους κάνει καλό, τότε είναι πολύ γελασμένοι.

Η δυναμική υπάρχει και δεν πρέπει να 'χαρμαιστεί' αυτό ο αγώνας που δίνεται εδώ και 2 μήνες περίπου.

Σιγά ρε "μάγκα" Ρέπα...

Δείτε τι είπε ο κ. Ρέπας στο κλείσιμο της ομιλίας του στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα».


"Η ιστορία προχωράει από τους παρόντες, όχι με τους απόντες και παρόντες είναι αυτοί, οι οποίοι συμβάλλουν με κάτι χρήσιμο γιατί τσάμπα μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο." 
'Εχει και χιούμορ ο κ. Ρέπας...
Σιγα ρε "μάγκα" Ρέπα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Έστησαν τον Καμίνη στη σύσκεψη

"Πηδουν απο το πλοιο για να σωθουν!!"


Παρά τις δημόσιες παραινέσεις του πρωθυπουργού τα στελέχη, οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να στηρίξουν δημόσια τον κ.Καμίνη. Την προηγούμενη Τρίτη, είχε κανονιστεί σύσκεψη στην Ιπποκράτους μεταξύ του υπ.Δημάρχου, βουλευτών, στελεχών και υπουργών ώστε να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του κ.Καμίνη, καθώς ο κ.Κακλαμάνη φαίνεται να κάνει "περίπατο".
Ενώ η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί στις δώδεκα, ο κ.Καμίνης περίμενε μέχρι τις δύο, χωρίς να εμφανιστεί κανένας. Οι υπουργοί ας δεχτούμε πως είχαν υποχρεώσεις, όμως οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ποιός ο λόγος που δεν πήγαν στο προγραμματισμένο ραντεβού;

Δύο ωρολογιακές βόμβες στο μνημόνιο η νέα απειλή για την Ελλάδα

Τη Δευτέρα οι ΗΠΑ πούλησαν ομόλογα προστατευμένα από μία ενδεχόμενη αύξηση του πληθωρισμού 5αετούς λήξης και αξίας 10 δις δολαρίων σε μία δημοπρασία όπου το επιτόκιο των ομολόγων ήταν αρνητικό για πρώτη φορά, στο –0,55%. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή οι επενδυτές στρέφονται στην αγορά ομολόγων που προστατεύουν από ενδεχόμενη αύξηση του πληθωρισμού, συνεπάγεται πως φοβούνται ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί. Το γεγονός, ωστόσο, πως είναι διατεθειμένοι όχι μόνο να μην πληρωθούν επιτόκιο για την αγορά των συγκεκριμένων ομολόγων αλλά και να πληρώσουν προκειμένου να τα αποκτήσουν σημαίνει ότι ο φόβος τους ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει είναι πολύ μεγάλος. Για να γίνει το παραπάνω καλύτερα κατανοητό αρκεί να σκεφτούμε πως προκειμένου οι επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα ζητούν από την Ελλάδα να πληρώσει επιτόκιο, περίπου, 9,50% ενώ προκειμένου να αγοράσουν τα συγκεκριμένα αμερικανικά ομόλογα που προστατεύουν από αύξηση του πληθωρισμού πληρώνουν τις ΗΠΑ επιτόκιο 0,55%.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης (FED), δηλαδή η ναυαρχίδα του έξυπνου χρήματος, φαίνεται διατεθειμένη να προσπαθήσει να ‘πληθωρίσει’ το...
δρόμο της εξόδου των ΗΠΑ από την ύφεση, ‘τυπώνοντας’ χρήμα και ρίχνοντας το στην αμερικανική αγορά. Έχοντας ήδη ‘τυπώσει’ 1,7 τρις δολάρια από την αρχή της κρίσης χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η FED υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού του αμερικανικού κράτους το οποίο θα κυμανθεί από 1 μέχρι 2 τρις δολάρια (εκτιμήσεις από την Bank of America-Merrill Lynch Global Research και την Goldman Sachs) και με αυτόν τρόπο ελπίζει ότι το φρέσκο χρήμα θα κάνει τιμές των προϊόντων να πάρουν την ανιούσα, πείθοντας τους καταναλωτές ότι είναι ανώφελο να περιμένουν καλύτερες αγοραστικές ευκαιρίες και ωθώντας τους έτσι στην κατανάλωση. Μέσω της αύξησης της κατανάλωσης η FED ελπίζει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί και ότι τελικά η ανεργία θα μειωθεί.
Όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται αδιάφορα για την Ελλάδα η οποία ταλανίζεται από τη δική της κρίση αλλά δυστυχώς όχι μόνο την αφορούν αλλά και είναι πιθανό να έχουν ήδη πυροδοτήσει μία ωρολογιακή βόμβα που βρίσκεται στην καρδιά των όρων του μνημονίου που έχει υπογράψει με το ΔΝΤ και τις χώρες τις ΕΕ, η οποία αν σκάσει απειλεί να την οδηγήσει σε πολύ πιο δύσκολη και δραματική κατάσταση από αυτή στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Αυτό γιατί σύμφωνα με το μνημόνιο το δάνειο των 110 δις ευρώ για την Ελλάδα έχει εκδοθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο, η βάση του οποίου είναι το 3μηνο euribor (δηλαδή το επιτόκιο με το οποίο οι τράπεζες δανείζονται μεταξύ τους στη διατραπεζική αγορά). Οι όροι της συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών ορίζουν ότι στην τρέχουσα τιμή του κυμαινόμενου euribor προστίθεται ένα επιπλέον 3,00% συν 0,5% ως εφάπαξ χρέωση. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας από το πακέτο στήριξης εξαρτάται από τις διακυμάνσεις του euribor και εδώ ακριβώς βρίσκεται η ωρολογιακή βόμβα η οποία μπορεί να πάρει ‘πυρηνικές’ διαστάσεις στην περίπτωση που η πολιτική που υιοθετούν οι ΗΠΑ προκαλέσει εξαγωγή του πληθωρισμού στην Ευρώπη.
Όταν η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο στις 09 Μαΐου του 2010, το euribor κυμαινόταν στο 0,682%, ποσοστό που ήταν πολύ κοντά στο χαμηλότερο στην ιστορία. Σε εκείνη τη φάση Ευρώπη και ΗΠΑ ταλανίζονταν από αποπληθωριστικές πιέσεις γεγονός που έκανε τις Κεντρικές τους Τράπεζες να κρατούν τα επιτόκια τους σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (η FED στο 0-0,25% και η ΕΚΤ στο 1%) πιέζοντας και τα διατραπεζικά επιτόκια και επομένως και το euribor εξαιρετικά χαμηλά.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας το ελληνικό άσυλο

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αρχίζει σήμερα η εκδίκαση υπόθεσης που αφορά στην επαναπροώθηση προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα – τι αποφάσισε χθες το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας
Στο επίκεντρο θα βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες το ερώτημα εάν η αυτόματη επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο στη Γερμανία προς την Ελλάδα -όπου καταγράφονται σημαντικότατες ελλείψεις όσον αφορά τη διαδικασία παροχής ασύλου- συνάδει με τις επιταγές του γερμανικού συντάγματος. Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας (Bundesverfassungsgericht) προσέφυγε Ιρακινός πρόσφυγας ο οποίος ήρθε στη Γερμανία μέσω Ελλάδας. Βάσει της διάταξης Δουβλίνο ΙΙ, η Ελλάδα ως χώρα εισόδου στην ΕΕ είναι αρμόδια για τη διαδικασία παροχής ασύλου και ως εκ τούτου θα πρέπει να απελαθεί από τη Γερμανία. Η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Καρλσρούης αναμένεται σε τρεις μήνες.  
«Όχι» είπαν οι Αυστριακοί
Ανάλογη υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την επαναπροώθηση μιας Αφγανής και των τριών παιδιών της προς την Ελλάδα.

Μπάτε σκύλοι αλέστε....

Oι ξένοι σύμβουλοι (Big5) είναι εδώ, με 2 άτομα σε κάθε Υπουργείο..τόσο καλά

Είχαμε γράψει στις 8 Ιουλίου στο άρθρο μας Αυτός είναι ο ορισμός της "καραμπινάτης" απευθείας ανάθεσης..   σχετικά με τους Big 5.
Το θέμα το είχαμε αναδείξει από τον Φεβ. 2010. 
Για δείτε τι γράφαμε και αποκαλύπταμε πριν από 8 μήνες !!!!!

Αυτοί οι Big 5, πότε έρχονται ;;; (Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010)

Πρόγραμμα Στασιμότητας και Απραξίας .....με "Big 5"  (Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010)

Επί του θέματος ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης υπέβαλε επίκαιρη ερώτηση.

Ακολουθεί  απόσπασμα της απάντησης του κ. Σαχινίδη ,ο οποίος μας λέει:

"Το Υπουργείο Οικονομικών στις 2 Ιουλίου του 2010 πραγματικά σύναψε μια σύμβαση ανάθεσης υπηρεσιών με τις εταιρείες Deloitte & Touche, Ernst and Young, Grand Thornton, KPMG και PriceWaterhouse Coopers και τον ΣΟΛΑντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή συμβουλών για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε επιλεγμένους φορείς της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης. Οι εργασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης είναι η συνοπτική διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης δαπανών, η προκαταρκτική έρευνα ελέγχων, η συνδρομή στη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε φορείς της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης και η παροχή σχετικών συμβουλών και υποδείξεων για τον βέλτιστο έλεγχο των δαπανών και τις δυνατότητες μείωσή τους. Ο ρόλος των εταιρειών αυτών –το τονίζω και αναφέρεται με σαφήνεια στη Σύμβαση- είναι, κύριε Πρόεδρε, συμβουλευτικός.

Δείτε τώρα τι λέει το ΒΗΜΑ στις 22 Ιουλ.2010: 

"Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το υπουργείο Οικονομικών και σταδιακά θα επεκταθούν στα άλλα υπουργεία και στους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου. Βάσει του προγραμματισμού θα τοποθετηθούν δυο άτομα σε κάθε υπουργείο, τα οποία θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση του εφετινού προϋπολογισμού, αλλά και στην εκπόνηση των τριετών προϋπολογισμών"

Λέμε εμείς:

Αυτά δεν μας τα είπε ο κ. Σαχινίδης για τα 2 άτομα σε κάθε υπουργείο !!!

Επίσης δεν μας είπε πόσο θα τους πληρώσουμε όλους αυτούς

Γιατί το «ΟΧΙ» στο μνημόνιο της υποταγής, είναι «ΝΑΙ» στην Ελλάδα

του Κώστα Ροδινού
Βγήκαν  και αλυχτούν,  ότι το «όχι» στο  μνημόνιο θα βλάψει τη χώρα. Θα την οδηγήσει στην πτώχευση και την καταστροφή. Ουδεν αναληθέστερον!  Αντιθέτως, με το μνημόνιο  και αν ακόμα όλα εξελιχθούν ομαλά, το 2013 θα έχουμε το υψηλότερο χρέος στην ευρωζώνη, περίπου 150% του ΑΕΠ!  Τότε θα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πτώχευσης.
Ελέω θεού ..μονάρχης
Προηγήθηκε βέβαια ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεκατρείς μήνες μετά την θριαμβευτική άνοδο του στην εξουσία, με νωπή ακόμα λαϊκή εντολή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απείλησε  πως αν ο λαός καταψηφίσει  τους εκλεκτούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.  Είναι δυνατόν  κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός  να εκβιάζει με το επιχείρημα  ότι  αν δεν ψηφίσετε αυτούς που θέλω, τότε θα σας τιμωρήσω  με εκλογές. Δηλαδή, ο λαός δεν έχει το δικαίωμα να διαλέξει κάτι διαφορετικό; Υποχρεούται να συμφωνεί με τις επιλογές του κ. Παπανδρέου. Τέτοιες απειλές ούτε οι ελέω Θεού μονάρχες δεν απετόλμησαν!
Πρόκειται  για μια βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία, που φτάνει στα όρια της μοναρχικής αντίληψης περί την εξουσία. Ουσιαστικά αρνείται στον λαό το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, αρχή επί της οποίας στηρίζεται το δημοκρατικό  μας πολίτευμα. Αρκούσε αυτός και μόνο ο λόγος για να καταψηφίσει ο ελληνικός λαός, τους υποψηφίους του  κ. Παπανδρέου. Για να του δώσει ένα μάθημα ότι ο λαός παραμένει κυρίαρχος. Υπάρχουν, όμως και άλλοι λόγοι.
Απειλείται η ηγεμονία του
Ο κ. Παπανδρέου μεθοδικά έκτιζε  ένα ήπιο προφίλ, έμπειρου περί την διπλωματία, εμφορουμένου  από δημοκρατικές και κοινωνικές αντιλήψεις. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος, «εγώ είμαι δημοκράτης». Δεν θυμάμαι κανέναν άλλο πρωθυπουργό, από τη μεταπολίτευση και μετά,  να αισθάνεται την ανάγκη να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις!
Κέρδισε τις εκλογές επειδή  έπεισε για τις καλές του προθέσεις και κυρίως επειδή  υποσχέθηκε καλύτερες μέρες, ενώ ο προηγούμενος μιλούσε για πάγωμα μισθών και διετή λιτότητα. Για λίγους μήνες πέρασε το παραμύθι ότι δεν ήξερε και έφταιγαν οι προηγούμενοι.  Σύντομα αποδείχθηκε,  ότι όχι μόνο ήξερε, αλλά  δημιούργησε  την κρίση  δανεισμού για να αιτιολογήσει την αθέτηση των υποσχέσεων του.  Μια κρίση που κόστισε πανάκριβα στη χώρα και ακόμα κοστίζει.  Το δεύτερο ψέμα ήταν χειρότερο και πιο επώδυνο από το πρώτο.  Ο έλληνας έχει πολλά στραβά, αλλά όταν σε συλλαμβάνει να τον κοροϊδεύεις  απροκάλυπτα, κατά το κοινώς λεγόμενο,  «τα παίρνει στο κρανίο» και αντιδρά, ενίοτε και άσχημα! Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η αντι-μνημονιακή ψήφος κινείται πέριξ του 65-70%. Αυτή η τάση θα εκδηλωνόταν με  μαζική καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ γιατί στο πρόσωπό τους ο  ψηφοφόρος βλέπει τους υποστηρικτές του μνημονίου.  Να, λοιπόν, γιατί  ο κ. Παπανδρέου άρχισε τις απειλές.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι  ουσιαστικά διαλύονται οι κοινωνικές  συνιστώσες που διατηρούσαν  το ΠΑΣΟΚ  στην εξουσία. Ο μύθος ότι οι έλληνες με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ περνούσαν  καλά, κατέρρευσε. Παράλληλα,  υπάρχει  μια έντονη διάσταση απόψεων σε επίπεδο κορυφής. Με εξαίρεση τον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του κ. Παπανδρέου, τα άλλα στελέχη  απέφευγαν να υπερασπιστούν  δημοσίως τις επιλογές του .  Με ένα κόμμα διχασμένο στην κορυφή και διαλυμένο στη  βάση,  αμφισβητείται η ηγεμονία του κ. Παπανδρέου.
Στήνει σκηνικό κρίσης
Αρα, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου για καθαρά προσωπικούς και κομματικούς λόγους έθεσε το δίλημμα γιατί έτσι  ελπίζει να βάλει τάξη στο κόμμα και την κυβέρνησή και να  σταματήσει την αμφισβήτησή  του.

ΣτΕ: Οι συνεδριάσεις των ανεξάρτητων αρχών πρέπει να είναι δημόσιες

Μια σημαντική ανατροπή υπέρ της αρχής της διαφάνειας της κρατικής δράσης συντελείται με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ακύρωσε αποφάσεις της ΑΔΑΕ για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Οι αποφάσεις 3319-3320/2010 της ΟλΣτΕ (βλ. εδώ) επιχειρούν μια εξαντλητική τεκμηρίωση για τις διαδικαστικές αρχές που οφείλει να ακολουθεί η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κατά τη διαδικασία εξέτασης περιπτώσεων για την επιβολή προστίμου. Η τεκμηρίωση του ΣτΕ βασίζεται αποκλειστικά στην νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο τυπικά δεν έχει βέβαια αρμοδιότητα για διοικητικά πρόστιμα (αλλά μόνο για "αστικές και ποινικές υποθέσεις"), όταν όμως μια διοικητική κύρωση πληροί κάποια κριτήρια, εξετάζεται σαν να αποτελούσε ποινική κύρωση. Το ΣτΕ εξετάζοντας τα θεσμικά χαρακτηριστικά της Α.Δ.Α.Ε. ως ανεξάρτητης αρχής, διαπιστώνει ότι η διαδικασία που ακολουθείται από αυτήν παρουσιάζει αντιστοιχίες προς μια δικαστική διαδικασία, κυρίως λόγω της ανεξαρτησίας της αρχής και της αυξημένης υποχρέωσης των μελών της για αμεροληψία. Έτσι, κατέληξε το ΣτΕ, οι συνεδριάσεις της Α.Δ.Α.Ε. που εξετάζουν ενδεχόμενες παραβάσεις θα πρέπει να ακολουθούν και τις προβλεπόμενες από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προδιαγραφές γιαμία "δίκαιη δίκη", ανάμεσα στις οποίες και η υποχρέωση για δημόσια διαδικασία. Το ΣτΕ έκρινε ότι ο Κανονισμός της ΑΔΑΕ περί μυστικής διάσκεψης είναι αντίθετος στην ΕΣΔΑ!

Δημαράς: Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση,θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεκινήσουμε έναν αγώνα ανάτασης. Περιφέρεια, κυβέρνηση, δήμοι, φορείς, συνδικάτα, πρέπει να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν περισσεύει κανένας».
Με αυτές τις φράσεις, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιάννης Δημαράς προς τους παρευρισκόμενους, κατά την επίσημη παρουσίαση της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής με το «Άρμα Πολιτών», Κατερίνας Πιπιλή και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην πλατεία Δημοκρατίας στα Μέγαρα.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ξεκαθάρισε πως: «Πρέπει να βάλουμε στην άκρη ό,τι μας πλήγωσε και μας πληγώνει. Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση εκλογή μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της.

e-Επιλογές της 28/10/2010

Πρόστιμα 100.000 ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου για παραβάσεις και καταπατήσεις αιγιαλού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Καμπάνα 100.000 ευρώ  έριξε το αρμόδιο Υπουργείο στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τα παράνομα έργα που γινόταν στην περιοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην παραλιακή λεωφόρο .

Οι παραβάσεις του Δήμου Ηρακλείου αφορούσαν για μπαζώματα της παραλίας δυτικά του Μουσείου φυσικής Ιστορίας και για εργασίες που έγιναν μπροστά από το Μουσείο πάνω στον αιγιαλό χωρίς την σχετικές άδειες.

Κουράκης: "είναι ντροπή"
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ  τονίζει ότι θα καταθέσει ένσταση και θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι  επιβλήθηκε ένα τέτοιο τεράστιο πρόστιμο για ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας.

Διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Με ιστορικούς όρους η παρούσα οικονομική κρίση είναι ασήμαντη. Δεν δικαιολογεί την παραμικρή ολιγωρία, ενδοτισμό, κατευνασμό και αδιαφορία μπροστά στο ενδεχόμενο εκχώρησης εθνικής ανεξαρτησίας, που η Ιστορία και η διεθνής νομιμότητα κατοχυρώνουν στους Ελληνες τον ελλαδικό και τον κυπριακό χώρο. Η Εθνική Ανεξαρτησία, κοντολογίς, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Εντούτοις, πολλοί εκτιμούν πλέον ότι προ των θυρών τίθενται ως ενδεχόμενα: α) κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δημιουργηθεί ένα προβληματικό κρατίδιο εγγενώς συγκρουσιακό και υπό τουρκική επικυριαρχία, β) «κυπροποίηση» της Θράκης με εξωγενώς υποκινούμενες δραστηριότητες, γ) απώλεια πλούτου και κυριαρχίας στο Αιγαίο, όπου η αποτρεπτική ισχύς μας μπορεί εντούτοις να διασφαλιστεί αδιατάραχτα. Για να παραφράσω τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρόκειται για πλούτο και κυριαρχία που ανήκουν στα παιδιά και στα εγγόνια των σημερινών Ελλήνων και που δεν δικαιούμαστε να εκχωρήσουμε κάτω από θλιβερές μεταμφιέσεις, όπως «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο ή «συνομοσπονδία» στην Κύπρο. Κυριαρχία χάνεται μόνον όταν ένα κράτος ηττηθεί έπειτα από έναν επιθετικό πόλεμο. Οι Ελληνες, όμως, δεν επιτέθηκαν ποτέ σε κανέναν.
Η πίστη-νομιμοφροσύνη στο ελληνικό εθνικό συμφέρον αποτελεί, εξάλλου, νομική και ηθική υποχρέωση όλων. Ακόμη και πάμπτωχη να είναι μια χώρα, επιπλέον, οι ηγέτες και ο λαός αντιτάσσουν πάντοτε «ΟΧΙ» κατά όσων απειλούν την επικράτειά της και την εθνική ανεξαρτησία τους. Απώλεια του Αιγαίου, της Θράκης και της Κύπρου θα είναι η αρχή του τέλους της εθνικής ανεξαρτησίας μας. Η οικονομική κρίση σίγουρα δεν δικαιολογεί την παραμικρή βιασύνη.
Είναι λοιπόν καιρός οι Ελληνες να εκσυγχρονιστούν ως προς τουλάχιστον ένα ζήτημα:

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Αυτή την ώρα ο Άρης Γιαννακίδης μαζί με τον Αχμέτ Χατζηοσμάν στο Δέρειο!!!

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονιάς και Θράκης Άρης Γιαννακίδης αυτή την ώρα βρίσκεται στο Μ. Δέρειο του νομού Έβρου μαζί με τον μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και γυρνάνε σπίτι-σπίτι μέσα στο σκοτάδι...

Τι δουλειά έχει ο Χατζηοσμάν στον Έβρο;;;
Δίνει γραμμή στους μουσουλμάνους τι να ψηφίσουν;;;
Πιέζουν τους Πομάκους να ψηφίσουν Γιαννακίδη;;;

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ο Αχμέτ Χατζηοσμάν κυκλοφορούσε προεκλογικές αφίσες του στα τουρκικά, ενώ το τουρκικό κρατικό κανάλι ΤRΤ έπαιζε διαφημιστικό σποτάκι που απευθυνόταν στους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, όπου έλεγε: «οι Τούρκοι να ψηφίσουν τους Τούρκους» και συγκεκριμένα προέτρεπαν τους Έλληνες μουσουλμάνους να ψηφίσουν τον Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ως πότε θα κάνουν "κουμάντο" στις εκλογές μας οι Τούρκοι και το τουρκικό προξενείο; ...»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, μετά το πέρας του γεύματος εργασίας των Ηγετών του ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη, φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί, όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα.
Απαιτεί από τα κόμματα να σιωπούν και από τους πολίτες αδιαμαρτύρητα να συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις», ακόμα και αν πληρώνουν βαρύτατο τίμημα.
Επιμένει να στέλνει αυτός, με εκβιαστικό περιεχόμενο, μηνύματα στους πολίτες, χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από κείνους. Ακόμα και όταν, θεσμικά, είναι –τώρα- η δική τους ώρα να μιλήσουν.
Φαίνεται, όμως, να αγνοεί ότι μπορεί μεν η οικονομία μας να είναι γονατισμένη από την οικονομική κρίση και από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου, αλλά η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας παραμένει όρθια, απέναντι σε τέτοιου είδους «βοναπαρτισμούς» και «λεονταρισμούς».
Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται, τα κόμματα δεν φιμώνονται και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται.
Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Εμείς να επιβάλουμε εκλογές δεν μπορούμε.
Το Σύνταγμα, άλλωστε, δίνει αυτή την αρμοδιότητα μόνο στον Πρωθυπουργό.
Αν κάναμε το αντίθετο, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε εκλογές, θα δημιουργούσαμε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής.
Και ιδιαίτερα, όταν στη χώρα έχουμε το δυσκολότερο πρόβλημα των τελευταίων πενήντα ετών, με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Η στάση αυτή είναι στάση ευθύνης και στάση σοβαρότητας.
Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου.