Κόκκινη γραμμή» για τον Κ. Αγοραστό ΚΑΠΗ και συντάξεις

ΘΕΩΡΕΙ «ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


-«Είναι υποκρισία να γίνεται λόγος μόνο για κλείσιμο ΚΑΠΗ και περικοπή συντάξεων των 500 ευρώ όταν η χώρα μας καλείται να καταβάλλει 13-14 δις ευρώ ετησίως μόνο για τόκους όπως επιτάσσει το Μνημόνιο»


Την αντίθεσή του στις προτάσεις για κλείσιμο των ΚΑΠΗ και κατάργηση των εκδρομών των συνταξιούχων εξέφρασε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
«Ο αναγκαίος εξορθολογισμός των δημοσίων οικονομικών δεν μπορεί να εξαντλείται στα… ΚΑΠΗ ή στην περικοπή των συντάξεων όταν για παράδειγμα η χώρα μας καλείται να καταβάλλει 13-14 δις ευρώ μόνο για τους τόκους που προβλέπονται από τα τοκογλυφικά ας μου επιτραπεί η έκφραση επιτόκια στο πλαίσιο του Μνημονίου. Είναι υποκρισία να συζητάμε για κλείσιμο ΚΑΠΗ και περικοπή των συντάξεων των 500 ευρώ όταν η Ελλάδα πληρώνει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για εξοπλισμούς», επισήμανε σε συναντήσεις που έχει καθημερινά τις τελευταίας ημέρες με συνταξιούχους σ’ ολόκληρη την Θεσσαλία.
Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του στη μείωση των συντάξεων και την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, ενώ αναφορά έκανε και στο εξαγγελθέν επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους: «Παρ’ όλο που το μικρό αυτό βοήθημα έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα κι είναι κίνηση πανικού, παρ’ όλο που ουσιαστικά είναι η β’ δόση του επιδόματος αλληλεγγύης η οποία επρόκειτο να δοθεί το Πάσχα ή το καλοκαίρι πέρυσι, η κυβέρνηση δεν το δίνει στους χαμηλοσυνταξιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ των 360 ευρώ το μήνα.
Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζονται ελεημοσύνη. Όμως, ακόμη κι έτσι, με ποια λογική αποκλείονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ; Γιατί αυτή η διάκριση, η περιφρόνηση σε βάρος της ελληνικής περιφέρειας; Θυμάστε πέρυσι λίγο πριν τις εκλογές που σας έταζαν σύνταξη 550 ευρώ το μήνα; Τώρα δεν σας δίνουν ούτε 100 ευρώ για τα Χριστούγεννα… Γι’ αυτό στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου στείλτε μήνυμα. Στείλτε καθαρό, δυνατό, ισχυρό μήνυμα μέσω του ενωτικού συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», προέτρεψε ο κ. Κώστας Αγοραστός τους συνταξιούχους της Θεσσαλίας.

Σχόλια