Όργιο κακοδιαχείρισης σε ΤΕΜΠΜΕ και ΕΟΜΜΕΧ


«Τα… Υπουργεία παίζει, με την ανάπτυξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»
Όργιο κακοδιαχείρισης στο ΤΕΜΠΜΕ και  τον ΕΟΜΜΕΧ, που έχει οδηγήσει σε τέλμα την ανάπτυξη και τους επιχειρηματίες σε απόγνωση, καταγγέλλει ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Ο Αχαιός Βουλευτής, κατηγορεί την Κυβέρνηση  ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αντιμετωπίζονται απ' τους αρμόδιους φορείς ανάπτυξης με ανικανότητα, οι οποίοι αντί να δώσουν άμεση λύση στα τρέχοντα προβλήματα τους, τις περιπαίζουν όπως συνέβη πρόσφατα με την ανακοίνωση άλλων ενισχύσεων, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων,
«Αυτό το γεγονός, ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας  όσων ανακοίνωσε και  εφάρμοσε προ καιρού η ίδια κυβέρνηση. Σήμερα οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν το άμεσο πρόβλημα της επιβίωσης μόνες τους, χωρίς κανένα έλεος συμπαράστασης απ' τα υφιστάμενα εργαλεία του κράτους», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή πρόσφατα  δημοσιεύματα, που αναφέρθηκαν στην  κακοδιαχείριση των δύο κύριων φορέων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Ο ταυτόχρονος στιγματισμός των δύο Διοικήσεων από έντυπα  με  αντίθετα πολιτικά χαρακτηριστικά, αποτελεί σοβαρότατο γεγονός και δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επιχειρηματικότητα. Η κυβέρνηση ισχυριζόταν με πομπώδεις αναφορές, στην παρουσίαση των υφιστάμενων αποτυχημένων   προγραμμάτων,   πως   θα   ενισχυθούν   εκατοντάδες   χιλιάδες   ΜΜΕ,   όπως ισχυρίζεται και τώρα!
Πότε  έλεγε αλήθεια, τότε ή σήμερα; Δεν είναι δυνατόν οι μικροί επιχειρηματίες, να γίνονται πειραματόζωα των αποτυχημένων προτάσεων του Υπουργείου και των κύριων φορέων ενίσχυσής τους», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής, ρωτά τους Υπουργούς, πόσες επιχειρήσεις απ' τις 2.500 που εγκρίθηκαν για υπαγωγή  στα προγράμματα νεανικής και γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ, έχουν ενισχυθεί στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο απ' την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και ζητά να κατατεθεί σχετική λίστα.
Επίσης- μετά από πολλούς μήνες και τις πομπώδεις ανακοινώσεις για την άμεση χρηματοδότηση χιλιάδων επιχειρήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ- ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς πόσες ενισχύσεις έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ζητά να κατατεθεί σχετική λίστα με τις επιχειρήσεις αυτές.
Ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά τους Υπουργούς και σε τι στάδιο βρίσκονται σήμερα οι νέες προτάσεις και πότε προβλέπεται ότι θα αρχίσει η καταγραφή αποτελεσμάτων και η υλοποίηση τους.

http://nikosnikolopoulos.gr/?section=1167&language=el_GR&itemid730=2775

Σχόλια