Στόχος μας να καλύψουμε ταχύτατα το χαμένο έδαφος στο νομό Μαγνησίας


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ


-«Σβησμένο από το χάρτη το Βελεστίνο – Τεράστιες οι ευθύνες της απερχόμενης νομαρχιακής αρχής, που αδιαφόρησε προκλητικά για την περιοχή»


«Το δίλημμα για την Θεσσαλία στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου είναι σαφές: Περιφέρεια που κάνει έργο για τον Θεσσαλό ή χρεωκοπημένη Περιφέρεια συνέχεια της χρεωκοπημένης σήμερα νομαρχίας Μαγνησίας, που μέσα σε 4 χρόνια υπερχρεώθηκε χωρίς μάλιστα να κάνει έργο;»
Το δίλημμα αυτό έθεσε χθες βράδυ στο Βελεστίνο ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής.

«Η Μαγνησία αδικήθηκε από την απερχόμενη νομαρχιακή αρχή, η οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε έστω και στο ελάχιστο σε όσα υποσχέθηκε το 2006 αλλά δεν μπόρεσε καν να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε. Αντίθετα, αναλώθηκε σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις, δίχασε την τοπική κοινωνία χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Η θητεία του απερχόμενου νομάρχη είναι μια κακή παρένθεση», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός και δεσμεύτηκε καταχειροκροτούμενος: «Προτεραιότητά μας είναι να καλύψουμε με ταχύτητα το χαμένο έδαφος».
Αναφερόμενος στη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε με έμφαση: «από το βράδυ της Δευτέρας ο κυβερνητικός υποψήφιος είναι και επισήμως ο… φοροεισπράκτορας και τοποτηρητής του Μνημονίου στη Θεσσαλία. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ψήφος στον κυβερνητικό υποψήφιο είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου, είναι ψήφος υπέρ των νέων φόρων και των νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, είναι ψήφος για νέα λουκέτα στην αγορά, για αύξηση της ανεργίας και για μη καταβολή αποζημιώσεων στο βαμβάκι».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός παρουσίασε τις δεσμεύσεις του για την Θεσσαλία και υπογράμμισε: «ο φοροεισπράκτορας του Μνημονίου δηλώνει με έπαρση ότι μόνο αυτός έχει πρόγραμμα γεγονός που αποτελεί ύψιστη ύβρις εις βάρος των υπόλοιπων 7 συνδυασμών που κατέρχονται στις περιφερειακές εκλογές. Παρουσιάζει μάλιστα ως πρόγραμμα ένα σκόπιμα γενικόλογο και αόριστο κείμενο, στο οποίο δεν διστάζει να συμπεριλάβει «βαφτίζοντας» καινούργιες ακόμη και τις εξαγγελίες που έκανε το 2006 και όχι μόνο δεν υλοποίησε αλλά τις περισσότερες δεν τις ξεκίνησε καν…
Βεβαίως ο κυβερνητικός υποψήφιος ένα πράγμα έχει μόνο στο μυαλό του: πώς να εφαρμόσει πιστά το Μνημόνιο, να επιβάλλει νέους φόρους και να συναινέσει σε απολύσεις και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό είναι το μοναδικό του πρόγραμμα. Και γι’ αυτό καταφεύγει στην πόλωση και τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις. Για να συσκοτίσει, να παραπλανήσει την κοινωνία της Θεσσαλίας. Φυσικά, ό,τι και να κάνει η απάντηση των Θεσσαλών το Νοέμβριο θα είναι ηχηρή».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα που αφορούν το Βελεστίνο επισημαίνοντας:
«Σωστά διαμαρτύρεσθε ότι με τον υπάρχοντα σχεδιασμό της Π.Α.Θ.Ε το Βελεστίνο έχει σχεδόν σβηστεί απ’ τον χάρτη. Το έργο του «Κόμβος Βελεστίνου» εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 4.620.000 εκ. ευρώ. Δημοπρατήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2009. Μέχρι σήμερα δεν έγινε ακόμη η εγκατάσταση του εργολάβου και ως εκ τούτου η όλη διαδικασία κατασκευής του έργου παραμένει ανενεργή και κινδυνεύει με ματαίωση. Ο Παπατόλιας δήλωσε στις 15 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ότι το έργο ξεκινάει μέσα στις επόμενες μέρες! Δεν είπε τίποτα όμως γιατί επί 12 μήνες δεν έχει γίνει τίποτε…
Δέσμευσή μας είναι επίσης να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κατασκευής κόμβου εισόδου – εξόδου στο Στεφανοβίκειο με την παλιά εθνική οδό Βόλου - Λάρισας και εξασφάλιση εισόδου στο Ριζόμυλο.
Ακόμη στις προτεραιότητές μας είναι:
-Η διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
-Η εκπόνηση προγράμματος για τα αρχαία θέατρα της Θεσσαλίας με έμφαση στο αρχαίο θέατρο και γενικότερα τις αρχαιότητες των Φερών. Το ΕΣΠΑ και οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 αποτελούν μεγάλη ευκαιρία καθώς τα αρχαία θέατρα είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και θα τύχουν διεθνούς προβολής, με θετικά αποτελέσματα και για τον τουρισμό.
-Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη μελέτη ανάπλασης – ανάδειξης της Υπέρειας Κρήνης απ’ την οποία υδρευόταν η αρχαία πόλη των Φερών. Η μελέτη έχει γίνει η από την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
-Μουσείο Ρήγα Βελεστινλή. Μπορεί να γίνει πολιτιστικό σημείο αναφοράς ολόκληρης της περιοχής και να στεγάσει πολιτιστικά, λαογραφικά και άλλα δρώμενα με ταυτόχρονη στέγαση Πολιτιστικού Κέντρου και Βιβλιοθήκης που δεν διαθέτει ο Δήμος και οι πολίτες το έχουν ανάγκη. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.
-Κλειστό γυμναστήριο.
-Αναβάθμιση - επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του αλιευτικού καταφυγίου στο Καμάρι (Αγριελιά).
-Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου και στις συνδέσεις με τα δημοτικά διαμερίσματα που είναι κακοσυντηρημένο, δεν παρέχει ασφάλεια, ενώ διέρχονται από αυτό πολλά βαρέα οχήματα».

Σχόλια