Δέκα δεσμεύσεις Κ. Αγοραστού για την Θεσσαλία

ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

*Ζήτησε ψήφο διεκδίκησης για δίκαιες αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ στο βαμβάκι, Αχελώο και επέκταση του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης


Δέκα συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη νέα αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας χθες βράδυ σε συγκέντρωση στη Νίκαια.
Παράλληλα, ζήτησε από τους αγρότες της Θεσσαλίας και ειδικά του νομού Λάρισας «ψήφο διεκδίκησης για δίκαιες αποζημιώσεις στο βαμβάκι μέσω ΕΛΓΑ, επέκταση του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης και υλοποίηση των μεγάλων αρδευτικών έργων όπως ο Αχελώος, η Κάρλα, το φράγμα Γυρτώνης και τα άλλα φράγματα».

Παρουσία της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη κας Ρένας Καραλαριώτου που κατάγεται από την κωμόπολη, ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέλαβε τις εξής 10 δεσμεύσεις για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας:

«Δέσμευση 1η. Κανένας νέος φόρος, εισφορά, τέλος ή δικαίωμα στους Θεσσαλούς.
Η κεντρική εξουσία επιδιώκει νέα φοροεπιδρομή μέσω των περιφερειών.
Εμείς λέμε όχι, ξεκάθαρο όχι. Κανένας νέος φόρος. Είναι δέσμευση.

Δέσμευση 2η.
Οργανώνουμε από την αρχή τη νέα περιφέρεια Θεσσαλίας κατά τρόπον ώστε
να είναι ανθρωποκεντρική, να υπηρετεί τον πολίτη με ταχύτητα και με αποτελεσματικότητα.

Δέσμευση 3η.
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι διαρκώς παντού στη Θεσσαλία, είναι συνεχώς στο πλευρό κάθε περιοχής και κάθε οικογένειας. Για τη νέα αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας που εμείς σχεδιάζουμε όλοι οι Θεσσαλοί έχουν ρόλο, όλοι δικαιούνται μέρισμα στην ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη. Όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν.


Δέσμευση 4η. Διαφάνεια παντού. Διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις. Ενημέρωση του πολίτη σε κάθε γωνιά της περιφέρειας με κάθε πρόσφορο μέσο. Η νέα αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει… μυστικά. Όπως δεν έχει και κλειστές πόρτες. Ανοιχτές πόρτες σε όλους τους Θεσσαλούς. Το λέμε και το εννοούμε.

Δέσμευση 5η.
Αποτελεσματικότητα. Η νέα αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας που εμείς σχεδιάζουμε
παίρνει αποφάσεις και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Χωρίς χάσιμο χρόνου. Χωρίς δικαιολογίες. Χωρίς υπεκφυγές. Χωρίς μισόλογα.

Δέσμευση 6η.
Διεκδίκηση. Οι πόροι της αιρετής Περιφέρειας δεν είναι ατέλειωτοι… Γι’ αυτό διεκδικούμε από την πρώτη στιγμή. Διεκδικούμε περισσότερους πόρους από την κεντρική διοίκηση, αντιτασσόμαστε στην περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων ύψους 3 δις ευρώ από την αυτοδιοίκηση όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο.

Δέσμευση 7η. Όχι μόνο διεκδίκηση. Σχεδιασμός και προγραμματισμός. Αξιοποίηση των εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων. Δέσμευσή μας είναι να συγκροτήσουμε μια ευέλικτη ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων που θα παρακολουθεί τα προγράμματα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες ώστε η περιφέρειά μας να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα. Στόχος μας να βγούμε επιθετικά στην Ευρώπη για επιπλέον πόρους. Θέλουμε επιπλέον πόρους κι όχι φόρους για την Θεσσαλία.

Δέσμευση 8η. Νοικοκύρεμα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα δαπανάται αν προηγουμένως δεν έχει διασφαλισθεί ότι πιάνει τόπο. Κάθε ευρώ που επενδύει η περιφέρεια Θεσσαλίας μέλημά μας είναι να έχει πολλαπλάσιο αποτέλεσμα, να φέρνει πολλά περισσότερα ευρώ στον τόπο μας.

Δέσμευση 9η. Ανάπτυξη. Η νέα αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει δυναμικά την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την υγιή – το τονίζω – επιχειρηματικότητα, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους επιχειρηματίες του τουρισμού.
Στόχος μας η Θεσσαλία να πουλά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της παντού στον πλανήτη, προτεραιότητά μας η Θεσσαλία να έχει εισόδημα και προστιθέμενη αξία,
κατεύθυνσή μας η Θεσσαλία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Δέσμευση 10η.
Κοινωνική Αλληλεγγύη. Κεντρικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αναχώματα στην ύφεση, να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται από την ανεργία, να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους χαμηλού ή μηδενικού εισοδήματος,
οι οποίοι απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό. Πέρα από τυπικές αρμοδιότητες, είναι για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα να συμβάλλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», επισήμανε.




Σχόλια