Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα η χώρα μας γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την 28η Οκτωβρίου 1940. Την ημέρα του ιστορικού «Όχι» των Ελλήνων στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα και την απώλεια της εδαφικής και εθνικής μας κυριαρχίας.
Ο ελληνικός λαός μέσα από το καθολικό του αίτημα για ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατική διακυβέρνηση, έδειξε πως δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ψευτοδιλήμματα και ανάγκες για ξένη κηδεμονία. Η αγάπη για τη χώρα και οι θυσίες των Ελλήνων κράτησαν ζωντανή την ελπίδα και το φρόνημα υψηλό σε εποχές δύσκολες ακόμη και την περίοδο της Κατοχής.
Σήμερα, 70 χρόνια μετά το ιστορικό αυτό «Όχι», καλούμαστε ως Έλληνες πολίτες να αρνηθούμε μια νέα προσπάθεια περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Σε ένα νέο, ψεύτικο μονόδρομο που θέλουν να μας επιβάλουν.
Ο εχθρός αυτή τη φορά δεν ζητάει απλά την υποταγή μας στις αποφάσεις του. Θέλει να μας επιβάλει το μέλλον που ορίζει αυτός για μας. Όμως η ελληνική Ιστορία και το πάθος των νέων ανθρώπων δεν παραγράφεται. Αντίθετα, έχει δείξει πως το πείσμα και ο πατριωτισμός των Ελλήνων δε λογίζουν από δύσκολες στιγμές.
Όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη.
Για μία χώρα που θα γεμίζει με περηφάνια όλους τους Έλληνες και θα αντιστέκεται στην καθημερινή προσπάθεια για Κατοχή της ελπίδας των νέων ανθρώπων.
Από το γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.