Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

e-Eπιλογές 10/04/2010
Μία φορά δεν μάζεψε τα σπασμένα η Ν.Δ...

Στασιμοπληθωρισμός ...

Το παράδειγμα της Ουγγαρίας... ομοιότητες και παραλληλισμοί

Πολύς κόσμος και θερμή υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα

Joseph Stiglitz: Η βοήθεια της Ελλάδας από το ΔΝΤ, θα είναι "λυπηρό" κεφάλαιο στην ιστορία της ΕΕ.

Αντιτρομοκρατικό επικοινωνιακό σόου για να ξεχαστεί το… ΔΝΤ

10 Απριλίου 1826: Η ηρωϊκή έξοδος του Μεσολογγίου

Πάλι οι “κακοί Δεξιοί” καθάρισαν για την Ελλάδα. Που είναι η “σοσιαλιστική Διεθνής (κωμωδία)” Κύριε Πρωθυπουργέ;

Ο Σαμαράς έδιωξε από τη ΝΔ όσους ο Καραμανλής είχε βγάλει από τις λίστες..

Ίσως είναι καλύτερα να διαλυθούμε ως ΝΔ.....

Αυτήν την Ελλάδα ονειρευτήκαμε;

Αντιτρομοκρατικό επικοινωνιακό σόου για να ξεχαστεί το… ΔΝΤ

Το επικοινωνιακό σόου στην υπηρεσία της κυβέρνησης για να ξεχαστεί το… ΔΝΤ. Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη πριν από λίγο όταν η Ελληνική Αστυνομία, προφανώς κατόπιν διαταγών του Μ. Χρυσοχοϊδη και της κυβέρνησης, κάλεσε με sms τους διαπιστευμένους συντάκτες να μεταβούν στη ΓΑΔΑ για να τους κάνει ανακοινώσεις για την τρομοκρατία. Τυχαίο ότι στήθηκαν οι κάμερες μόλις ξεκίνησαν τα δελτία των 8; Τυχαίο ότι τα συγκεκριμένα δελτία θα ξεκινούσαν σήμερα με τα καταστροφολογικά σενάρια για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση του ΔΝΤ;
Άλλο να ακούς ότι θα σου κόψουν το μισθό κι άλλο ότι συνέλαβαν τρομοκράτες, θέμα αρκετά δημοφιλές και πολύ καλό φάρμακο για να σου προκαλέσει… αμνησία.
Αναμφισβήτητη η επιτυχία, εφόσον πράγματι μιλάμε για εξάρθρωση πιθανότατα του Επαναστατικού Αγώνα. Μπράβο σε όσους συνέβαλαν στην υπόθεση, αν και η τυχαία συνάντηση στη Δάφνη όπου σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας, ήταν το κλειδί για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

ΧΑΤΖΗΣ: Η αλλαγή στην Παιδεία απαιτεί αλλαγές στη Νοοτροπία

Του Υ. Προέδρου ΟΝΝΕΔ, Κ. Χατζή

 Οι σημερινοί νέοι ανήκουμε σε μία γενιά που από κάποιους χαρακτηρίζεται ως προνομιούχα. Η πολιτική σταθερότητα που γνώρισε ο τόπος μας τα τελευταία 30 χρόνια βοήθησαν ώστε να ανδρωθεί μία γενιά με πλούσιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, με πολλές προσδοκίες και όνειρα για το μέλλον, η οποία παράλληλα θεωρούσε κάποια πράγματα ως δεδομένα. Η οικονομική κακοδιαχείριση όμως και οι αλόγιστες σπατάλες που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, έφεραν την οικονομική κρίση, η οποία υπονομεύει την κοινωνική σταθερότητα αλλά κυρίως απογοητεύει και αποθαρρύνει μία μεγάλη μερίδα νέων.

Οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώσαμε έχουν ήδη αλλάξει και αποτελεί υποχρέωση μας ως το πλέον ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις. Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν απογοητεύσεις, επιβάλλουν τολμηρές προτάσεις και κυρίως υπευθυνότητα. Η Παιδεία και το Σύστημα Εκπαίδευσης μας πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε όμως τις δύο αυτές έννοιες ως κάτι τρίτο, αλλά ως ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Πολύς κόσμος και θερμή υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά στη ΛάρισαΠολύς ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ στη Λάρισα.
Από το πρωϊ είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων, πολιτευτών και φίλων της Ν.Δ από όλη τη Θεσσαλία.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ θερμή και συγκινητική υποδοχή και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού για πάνω από 2 λεπτά, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ στηρίχθηκε σε 2 σκέλη, το καθαρά πολιτικό όπου έγινε ένας απολογισμός του έχει συμβεί τους τελευταίους 6 μήνες και το αγροτικό με αναφορά στα μείζονα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τις προοπτικές και τις προτάσεις της Ν.Δ.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους,  ο υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Κώστας Χατζής και οι 30 περίπου φίλοι-υποστηρικτές του.

Ομιλία Σαμαρά στη Στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματος για τα Αγροτικά στη Λάρισα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010


Αγωνιστές και αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας,
Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Για την ακρίβεια αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας γενιάς.
Θα σας μιλήσω καθαρά.
Έχω μάθει στη ζωή μου να λέω αυτά που σκέπτομαι. Να μη τα κρύβω.
Και να εννοώ αυτά που λέω. Να μη ξεγελάω…
Κάποιοι πιστεύουν και διακηρύσσουν ότι ένας πολιτικός πρέπει άλλα να σκέπτεται, άλλα να λέει και άλλα να κάνει.
Εγώ δεν συμφωνώ.
Και ποτέ μου δεν ακολούθησα αυτή τη «συνταγή».
Εκείνο που χρειάζεται ο λαός, εκείνο που απαιτεί η Δημοκρατία είναι αξιοπιστία της Πολιτικής και των πολιτικών.
Πάντα. Αλλά ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλης κρίσης.
Το μοντέλο του λαϊκισμού, μας έφερε εδώ που μας έφερε.
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζονται καθαρές κουβέντες.

Φίλες και φίλοι,
Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελληνική Οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.
Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη. Δεν ήταν καν στη χειρότερη θέση.
Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.
Που είναι πολύ χειρότερη.
Και κρίση δανεισμού εμφανίζει σήμερα μόνο η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Η οποία έγινε δακτυλοδεικτούμενη.

Από το χωράφι στα Φάρσαλα σε όλη τη Ελλάδα. Mια αξιόλογη προσπάθεια

Η διαδρομή χωράφι - καταναλωτής, χωρίς οποιονδήποτε μεσάζοντα και έμπορο, των αγνών αγροτικών Φαρσαλινών προϊόντων αποκλειστικής παραγωγής μας, φαίνεται ότι επιβραβεύεται από τους καταναλωτές με την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ιστοσελίδα μας.

 Έτσι ο καταναλωτής είναι τριπλά κερδισμένος. Και τα προϊόντα που καταναλώνει είναι αγνά και τα απολαμβάνει σε φυσιολογικές τιμές χωρίς τα κέρδη των εμπόρων και μεσαζόντων και μπορεί να κάνει την παραγγελία του εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού από το σπίτι του.


Επιστολή Αναγνώστη για τους Αξονικούς Τομογράφους....


Πρός  τόν
Κο  Ανδρέα  Λοβέρδο, Υπουργό  Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης
Kοινοποίηση
Κα  Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό  Υ. & Κ. Α.
Kοινοποίηση
Κο  Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργό
Κο  Αντ. Σαμαρά, Πρόεδρο  Ν.Δ.
Κα  Αλ. Παπαρήγα, Γ. Γ.  Κ.Κ.Ε.
Κο  Αλ. Τσίπρα, Πρόεδρο  ΣΥΡΙΖΑ
Κο  Χ. Παπουτσή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο  ΠΑΣΟΚ
Κο Π. Παναγιωτόπουλο, Κοινοβ. Εκπρόσωπο  Ν.Δ.
Κο  Κ. Μαρκόπουλο, Αναπλ. Κοινοβ. Εκπρόσωπο  Ν.Δ.
Κο  Σ. Χαλβατζή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο  Κ.Κ.Ε.
Κο  Π. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο  ΣΥΡΙΖΑ
Κο  Φ. Κουβέλη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο  ΣΥΡΙΖΑ

                 Κύριε  Yπουργέ

      Παρακαλώ  επιτρέψτε  μου  αφού  σάς  εκφράσω  τήν  συμπάθειά  μου  γιά  τήν  περιπέτεια  Υγείας  πού  είχατε, νά  σάς  αναφέρω  μερικές  σκέψεις :
1.      Είναι  περίεργο  γιατί  έπρεπε  πρώτα  νά  διαπιστωθεί  τό  τέλος  ζωής  τής  λυχνίας  καί  μετά  νά  παραγγελθεί  άλλη.
2.      Λογικά  θά  έπρεπε  τό  Εργαστήριο  τού  Νοσοκομείου  ή / καί  η  Τεχνική  Υπηρεσία  του (εάν  υπάρχει  καί  εάν  βεβαίως  είναι  επαρκής...) νά  παρακολουθούν  τήν  διάρκεια  ζωής  τής  λυχνίας (αλλά  καί  κάθε  συσκευής) συναρτήσει  τής  χρήσεώς  της.
3.      ΄Αρα, νά  παραγγέλνεται  εγκαίρως  καί  νά  παραλαμβάνεται  τό  ανταλλακτικό  πρίν  εκπνεύσει  η  ζωή  τού  χρησιμοποιούμενου.
Φαίνεται  ότι  κάποιοι  υπολειτούργησαν (ίσως  συστηματικά) στήν  περίπτωση  αυτή. 
4.      ΄Αραγε, υπάρχει  κάποια  σύμβαση  μεταξύ  τού  Νοσοκομείου  καί  τού  αντιπροσώπου  τού  μηχανήματος? Τί  προβλέπει? Τηρήθηκε? Αρκούσε  γιά  νά  είναι  οι  Επαγγελματίες  Υγείας  τού  Νοσοκομείου  ήσυχοι ?
5.      Εκτιμάται  ότι  στό  Ε.Σ.Υ. υπάρχουν  περί  τούς  100  αξονικοί  τομογράφοι.
Από  αυτούς, τουλάχιστον  40  υπολειτουργούν. Κατά  σύμπτωσιν, είναι  ~ 40  καί  οι  άνω  τών  10  ετών  ηλικίας.

Αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων που χορηγούν τα κολέγια (παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων)

Την αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων που χορηγούν τα κολέγια, τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα πανεπιστημίων που έχουν την έδρα τους σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος εκτός Ελλάδος, προβλέπει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την απόφαση, αυτή η ελληνική νομοθεσία προσαρμόζεται στην οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 42/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.
Με την επικύρωση των εν λόγω ευρωπαϊκών οδηγιών είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων που χορηγούν τα κολέγια τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα πανεπιστημίων που έχουν την έδρα τους σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος εκτός Ελλάδος.
Το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία στις ευρωπαϊκές οδηγίες 2005/36/ΕΚ και 2006/100/ΕΚ, για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Και οι δύο αυτές οδηγίες έπρεπε να είχαν επικυρωθεί από την Ελλάδα το 2007.

Κλείνουν από τη Δευτέρα τα Τέμπη

Διακόπτεται ξανά από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια πρόσθετες εργασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις εβδομάδες. 

Οι εκτροπές της κυκλοφορίας προς τις παρακαμπτήριες διαδρομές θα εφαρμοστούν σταδιακά από τις 10 το πρωί. Οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Από: ΑΠΕ

Η ατζέντα της 10/4/2010

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει σε Συνδιάσκεψη για αγροτικά θέματα, που πραγματοποιείται στη Λάρισα (10:30:00 Λάρισα)
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην ημερίδα που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας του κόμματος με θέμα «Διοικητική μεταρρύθμιση και Αριστερά» (11 π.μ., Λειβαδιά)
Επιστρέφει από Πακιστάν ο Θανάσης Λερούνης, προέδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Ελλήνων Εθελοντών", που είχε πέσει στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009 θύμα απαγωγής ενόπλων Ταλιμπάν στο βόρειο Πακιστάν (12:45:00 Ελευθέριος Βενιζέλος)
Συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια για ανακοίνωση μέτρων που αφορούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οδική ασφάλεια και ασφαλέστερες μετακινήσεις των πεζών (13:00:00 Θεσσαλονίκη )
Ημερίδα με θέμα: "οι συνδεδεμένες με τον αμυντικό τομέα βιομηχανίες και η συμβολή τους στην προοπτική της τοπικής ανάπτυξης"- παρουσία υφυπουργού Π.Μπεγλίτη (19:00:00 Βόλος)
Στο ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί Προπαρασκευαστική συνάντηση οργανώσεων Βαλκανικών χωρών εν όψει του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, στην Κωνσταντινούπολη (Θεσσαλονίκη)
Αθλητική ατζέντα


Joseph Stiglitz: Η βοήθεια της Ελλάδας από το ΔΝΤ, θα είναι "λυπηρό" κεφάλαιο στην ιστορία της ΕΕ.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Joseph Stiglitz σε συνέντευξή του στο Bloomberg's (Francine Lacqua), για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είπε μεταξύ άλλων: " Η βοήθεια της Ελλάδας από το ΔΝΤ, θα είναι "λυπηρό" κεφάλαιο στην ιστορία της ΕΕ".


Δείτε το Video που ακολουθεί !!
Τώρα πως τα καταφέραμε να τους ανακατέψουμε-μπερδέψουμε όλους και να τα κάνουμε "μπάχαλο", είναι ένα θέμα....

Στην Ν.Δ έχουν επαφή με την κοινωνία;;;

Αποφεύγω να ασχοληθώ με τα θέματα της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν θέλω να ρίχνω λάδι στην φωτιά , αλλά και γιατί τα εσωτερικά θέματα της Ν.Δ ελάχιστα απασχολούν αυτή την στιγμή την πλειοψηφία των πολιτών.
Δεν είναι δυνατόν την στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη θέση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα , την στιγμή που η κυβέρνηση παίρνει σωστά αλλά και ΛΑΘΟΣ μέτρα , την στιγμή που οι πολίτες δεν ξέρουν άν το καλοκαίρι θα υπάρχει ακόμα οικονομία , η Αξ. Αντιπολίτευση να έχει επικεντρώσει όλη της την ενέργεια στα εσωκομματικά .
Δεν φτάνει που  η μάχη για την ηγεσία της νεολαίας έχει ξεφύγει από την καλώς εννοούμενη κόντρα  με την χρησιμοποίηση όλων των "όπλων" που μπορεί να διαθέτουν  οι ομάδες που διεκδικούν την προεδρία ,  με αποκορύφωμα την δυσωδία που διαρρέουν για τους αντιπάλους τους σε blogs που αποδεδειγμένα επιχαίρουν για αυτή την κατάσταση , ήρθε και η ανοικτή σύγκρουση Σαμαρά - Μπακογιάννη.
Ότι δεν έλυσαν κατά την προηγούμενη εξαετία λόγω της εξουσίας θα το λύσουν τώρα !!!
 

Μάσαλλαχ, Ντραγκώνα χανούμ...!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!!

Πάρτι στο τουρκικό ΥΠΕΞ απο την πολιτική της ...προοδευτικής Θ. Δραγώνα. Ήδη οι βουλευτές Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μάνταζη, δήλωσαν στον τύπο οτι είναι 'ικανοποιημένοι' απο τις επαφές τους με την Θ. Δραγώνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θράκη. Η κυρία αυτή αφού διαχειρίστηκε την τελευταία δεκαετία μαζί με την Α. Φραγκουδάκη δεκάδες ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, με αμφίβολο και ΕΠΙΖΗΜΙΟ αποτέλεσμα για την μειονοτική εκπαίδευση, ήρθε τώρα να ολοκληρώσει το ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ έργο της στη Θράκη. Φυσικά οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ την υποδέχτηκαν μετά κλάδων και βαίων και συγκρατούν

με δυσκολία την απερίγραπτη ικανοποίησή τους για το 'κελεπούρι' που τους έλαχε...
Η κυρία αυτή γκρεμίζει τα πάντα και ανοίγει το δρόμο για τη βαθύτερη τουρκοποίηση των μειονοτήτων και στην ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ. Είναι τόσο προοδευτική, που μίλησε για δίγλωσσα -τουτέστιν- τουρκόγλωσσα νηπιαγωγεία....Πρόγραμμα - Συνδιάσκεψη Ν.Δ στην ΛΑΡΙΣΑ 10/4/2010

ΘΕΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τόπος Συνδιάσκεψης ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Έναρξη Εργασιών 10.30
Κλείσιμο Εργασιών 17.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Χαιρετισμοί
 • Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής (Δημήτρης Αβραμόπουλος)
 • Πρόεδρος Κόμματος (Αντώνης Σαμαράς)
 • Εισήγηση Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού (Μάξιμος Χαρακόπουλος)
 • Εκπρόσωπος Κόμματος Ν.Δ. (Πάνος Παναγιωτόπουλος)
 • Εισήγηση Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης (Γιώργος Κασαπίδης)
 • Εισήγηση Γραμματέα Αγροτικού (Κώστας Κόλλιας)
 • Ομιλητές 5 ΛΕΠΤΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ :

Ελλάδα έχεις πακέτο..


Για συμφωνία στους βασικούς άξονες ενεργοποίησης του πακέτου στήριξης της Ελλάδας κάνουν λόγο ευρωπαίοι διπλωμάτες, την τελική ωστόσο απόφαση θα πάρουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Το Βερολίνο δεν σχολιάζει.


Η γερμανική κυβέρνηση αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και οι κεντρικοί τραπεζίτες κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. «Δεν θέλουμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος» ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου Μίχαελ Όφερ. Ωστόσο στον γερμανικό τύπο, ειδικότερα στην FAZ και στην Die Welt, που επικαλούνται πηγές των Βρυξελλών, επισημαίνεται ότι έχει προκύψει συμφωνία για τους βασικούς άξονες ενεργοποίησης του πακέτου, δηλαδή για τη διάρκεια της βοήθειας και το ύψος των επιτοκίων. Τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα θα διευθετηθούν μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι θέλουν με τη συγκεκριμενοποίηση του πακέτου να είναι σε θέση να χορηγήσουν τη βοήθεια εντός 48 ωρών, από τη στιγμή που η Ελλάδα το ζητήσει. Το ποσό της στήριξης δεν θα καταβληθει άπαξ, αλλά σε περισσότερες δόσεις σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, επισημαίνουν κύκλοι των Βρυξελλών.

Στο 5% βλέπουν το επιτόκιο

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

e-επιλογές της 9/4/2010


Αρκεί ένας «αξιωματούχος»για τόσο μεγάλη αποδιοργάνωση;

Διάσκεψη για τον επαναπατρισμό των κλεμμένων αρχαιοτήτων

Στην Άγκυρα στα δυο "Στενά"......

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;

Αποκαλύπτεται ο ρόλος της Goldman Sachs: Η παρέα της “Νέας Διακυβέρνησης” μας στέλνει στο ΔΝΤ

Έρχεται στο φως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης

Στην Ν.Δ έχουν επαφή με την κοινωνία;;;

Ας πούμε όλοι μαζί : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Fitch!!!


Δεν πρέπει να διαγραφεί τώρα η κ. Μπακογιάννη.


Ο κ. Καρατζαφέρης, τα παιδαρέλια και η παρασυναγωγή.


Και 5,01% και μετά από ομοφωνία των χωρών της Ευρωζώνης και ΔΝΤ και οι Τράπεζες στο όριο!!! Και οι παπαγάλοι πανηγυρίζουν!!!!


Μάσαλλαχ, Ντραγκώνα χανούμ...!


Γιατί οι άξιοι έχουν όνομαΣτα πρόθυρα της χρεοκοπίας;


Απαισιοδοξία για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να βγει από την κρίση με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ή την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις διεθνείς αγορές

Με τραίνο που οδηγείται αργά αλλά σταθερά σε τυφλή σύγκρουση παρομοιάζει την Ελλάδα αναλυτής της Standard Bank. Οι προσπάθειες να αποφύγουν την καταστροφή είναι μάταιες, γράφει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Guardian. Η γενικότερη εκτίμηση είναι πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία. Μια άποψη που εξέφρασε στο ραδιόφωνο του BBC o Simon Johnson, ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ. Υπογραμμίζει πως η κρίση στην Ελλάδα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι χειρότερη από εκείνη της Αργεντινής το 2001 λόγω του τεράστιου ύψους του χρέους και του ελλείμματος, υποστηρίζει το στέλεχος του ΔΝΤ. “Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης έχει πολλά κενά και δεν είναι πειστικό”, εκτιμά ο Simon Johnson ο οποίος δίνει τρείς εναλλακτικές λύσεις για έξοδο από την κρίση:

 

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Συνδιάσκεψη της Κοζάνης για την Ενεργειακή Πολιτική και το ΠεριβάλλονΑγωνιστές και Αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας,

Πραγματοποιούμε σήμερα την προσυνεδριακή Συνδιάσκεψή μας σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της…
-- Βέβαια το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες. Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400!
--Το μέσο κόστος δανεισμού της Ελλάδας - μόλις πέρσι, το 2009 - ήταν 4,6%. Και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 6%.
-- Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κερδοσκόπων επί των ημερών ΠΑΣΟΚ, και με απόλυτη ευθύνη του όχι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας.
-- Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, επί ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας του όχι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας.
-- «Βαθειά λαρύγγια», που αναζητούνται μέσα στην Κυβέρνηση και στις παρυφές της, ανέκυψαν επί ΠΑΣΟΚ, όχι επί Νέας Δημοκρατίας.
-- Απίστευτες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που παρομοίαζαν την ελληνική Οικονομία με τον… «Τιτανικό», κι ύστερα έβγαινε η κυβέρνηση να δανειστεί με τοκογλυφικά επιτόκια, όλα αυτά τα ανεπανάληπτα έγιναν επί ΠΑΣΟΚ. Όχι επί Νέας Δημοκρατίας.
Επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Αλλά τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και στους διορισμούς Γενικών Γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει.
Και τώρα το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει σιωπηλά εκεί που κάποτε κατηγορούσε:
Όπως στα μέτρα για τους ημι-υπαίθριους χώρους που λίγους μήνες πριν, ως αντιπολίτευση, τα κατήγγειλε. Κι ύστερα ως κυβέρνηση τα κατάργησε. Και σήμερα τα υιοθετεί.
Κι όπως το πακέτο για τη στήριξη της ρευστότητας των Τραπεζών, τα περιβόητα 28 δισεκατομμύρια. Που επίσης ως αντιπολίτευση τα κατήγγειλε. Και τώρα αποφάσισε να παρατείνει την εφαρμογή τους για να στηρίξει τη ρευστότητα….

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Θα αναρωτιέστε τώρα μετά τον Πρόεδρο τι να πω εγώ, τα είπε όλα ο Πρόεδρος.
Θα αποφύγω, λοιπόν, να κάνω αναφορές στην γενικότερη πολιτική και θα εστιάσω την προσοχή μου μόνο σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την σημερινή συνδιάσκεψη, ιδιαίτερα σημαντικά καθώς από τις προτάσεις που θα ακουστούν απόψε εδώ στην Κοζάνη, θα υπάρξει το πρόπλασμα για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα στα ζητήματα της ενέργειας.
Γιατί όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα, η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί πολύ νωρίτερα ίσως, από ό,τι πολύ φαντάζονται, να αναλάβει τις τύχες της διακυβέρνησης του τόπου και της αντιμετώπισης των αυξημένων προβλημάτων.
Κύριε Πρόεδρε, αγαπητές φίλες και φίλοι, στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε με συλλογικούς μύθους. Ένα τέτοιο μύθο θα σας διηγηθώ.
Όταν ήμουν μικρός μου έκανε εντύπωση η ταμπέλα στην είσοδο της πρωτεύουσας του θεσσαλικού κάμπου που έγραφε με μεγάλα γράμματα «Λάρισα, αποπυρηνικοποιημένη πόλη». 


ΟΝΝΕΔ - ΑΞΙΩΤΗΣ : Επίσκεψη σε Γιαννιτσά, Κιλκίς και ΈδεσσαΟ υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Βασίλης ΑΞΙΩΤΗΣ, μετά την πολύ πετυχημένη περιοδεία στη Πελοπόννησο όπου επισκέφτηκε το Άργος, το Ναύπλιο, τη Τρίπολη, τη Καλαμάτα,  το Πύργο και τη Σπάρτη, όπου και συνάντησε πολλούς νεολαίους και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους,
από τη Τετάρτη 7/4 βρίσκεται στη Βόρειο Ελλάδα.
Πρώτος σταθμός του το Κιλκίς όπου οι νέοι τον υποδέχτηκαν με χαρά και του ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για την ΟΝΝΕΔ. Το βράδυ διασκέδασε σε γνωστό νεανικό στέκι της πόλης με νέους και νέες της περιοχής.
το πρωί της Πέμπτη 8/4 έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες του Κιλκίς, αναπτύσσοντας τις απόψεις του για μια Ανανεωμένη ΟΝΝΕΔ.
Επόμενος σταθμός του τα Γιαννιτσά και Η Έδεσσα. Είχε συναντήσεις με πολλούς νεολαίους και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις που αφορούσαν την ΟΝΝΕΔ αλλά κυρίως τα τοπικά ζητήματα των ακριτικών αυτών περιοχών. Συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και απάντησε σε ερωτήσεις τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Η μέρα της 18ης Απριλίου πλησιάζει και φαίνεται ότι ο ΑΞΙΩΤΗΣ καταφέρνει  να ανοίξει τις κλειστές πόρτες της ΟΝΝΕΔ στο κόσμο, διευρύνοντας τη βάση της ΟΝΝΕΔ  στους νέους ανθρώπους των περιοχών που επισκέπτεται.

Θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση νεανικών αντιλήψεων
Είμαστε νέοι και μας απασχολεί να έχουμε ρόλο, φωνή, συμμετοχή στη διαμόρφωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών που ζούμε.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με μία Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβατική, μίζερη, και ξεπερασμένη.

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, από τη μια δεν είναι αρκετά, από την άλλη σε πολλές περιπτώσεις έχοντας πολλές αδυναμίες παραμένουν στο περιθώριο.

Η ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα των
ΤΟ.ΣΥ.Ν. και να εκπροσωπείται δυναμικά σ’ αυτά.
Στο πλαίσιο αυτό οι προτάσεις μου για τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. είναι


·      Πρώτον: Δημιουργία ειδικού συντονιστικού φορέα για την υποστήριξη όλων των ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

·      Δεύτερον: Ίδρυση αντίστοιχης βοηθητικής Δομής υποστήριξης και συντονισμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων, σε κάθε Νομό της Ελλάδας 

ΟΝΝΕΔ - ΑΞΙΩΤΗΣ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΕ ΟΚΤΩ ΣΗΜΕΙΑ
Τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν στην ΟΝΝΕΔ προκειμένου να εκσυγχρονιστεί είναι πάρα πολλά και πρέπει να είναι γενναία. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
1ον: Άνοιγμα όλων των διαδικασιών: Το άνοιγμα όλων των διαδικασιών,  όχι μονό της εκλογής του Προέδρου, αφορά τόσο την ΟΝΝΕΔ, όσο και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

2ον: Διαφάνεια όλων των διαδικασιών. Θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, τόσο για τις πράξεις, όσο και για τις παραλείψεις όλων των μελών της οργάνωσης , αλλά να προβλέπονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις Τα μέλη της οργάνωσης μας δεν πρέπει να  «φυτεύονται άνωθεν». Τα μέλη της οργάνωσής μας δεν γίνεται να είναι «φαντάσματα» και δη όσοι κατέχουν θέσεις.

3ον: Ηλικιακό όριο μελών ΟΝΝΕΔ.  Το  όριο των 32 ετών που ισχύει σήμερα απέχει κατά πολύ από το όριο που θέτουν οι περισσότερες νεολαίες στη Ευρώπη. Επίσης, .απέχει κατά πολύ από το μέσο όρο ηλικίας των νέων . Η μείωση του ορίου τουλάχιστον στο 30 έτος, είναι απαραίτητη. Και για να μην παρεξηγηθώ, εφόσον η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με το προηγούμενο καταστατικό,
η παράμετρος αυτή να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εκλογή.
Cry for me Argentina ;;


Δείτε το Video
Έχουμε την εντύπωση ότι τα σχόλια  ειναι περιττά ...
Now
cry for me Argentina ...

Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και τα λάθη της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά στη χώρα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.
Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας αποτελούν το αποκορύφωμα της ασυνεπούς και αντιφατικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συνιστούν μόνιμα χαρακτηριστικά της για έξι μήνες.
Το χρονικό των γεγονότων είναι γνωστό. Μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με ύφος θριαμβολογικό μιλά για εθνική επιτυχία και δηλώνει ότι «οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση».
Εντούτοις, ήταν αμέσως κατανοητό ότι το κείμενο της συμφωνίας των ηγετών της Ε.Ε. για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας είχε ασάφειες, κενά και κινδύνους, όπως ο μη δεσμευτικός χαρακτήρας της συμμετοχής όλων των χωρών στο διμερή δανεισμό: «στο αγγλικό κείμενο της δήλωσης δεν λέει ότι «οι χώρες της ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεισφέρουν σε συντονισμένο διμερή δανεισμό» για τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά «χώρες της ευρωζώνης…» δηλαδή λείπει το άρθρο « the » που θα έκανε δεσμευτική τη συμμετοχή όλων των χώρων » (Ελεύθερος Τύπος 7.4).
Άλλωστε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυβέρνηση « Οι ώρες αυτές είναι για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς […] για το κύριο μέρος της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες, έχουμε σοβαρούς προβληματισμούς. Τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον τρόπο και τη 


Πιθανή η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης

H γενική εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι καθίσταται όλο και πιθανότερο το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ, καθώς η εκτίναξη των spread καθιστά απαγορευτικό τον δανεισμό στις αγορές.

Το Spiegel βλέπει την κρίση να κλιμακώνεται και θεωρεί πιθανή την προσφυγή στον μηχανισμό. Με τίτλο «Οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν σε γερμανική βοήθεια» το περιοδικό εκτιμά ότι παρά τις προσπάθειες της καγκελαρίου Μέρκελ, η Γερμανία θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και μάλιστα διπλά, ως μέλος της ευρωζώνης και ως χρηματοδότης του ΔΝΤ. Σε έκθεσή της η Commerzbank εκτιμά ότι έρχεται όλο και πιο κοντά η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων. Όσο αυξάνουν τα spread, αυξάνει και η πιθανότητα να υποχρεωθούν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης να συνδράμουν την Ελλάδα». Ενώ οι FTD επισημαίνουν ότι «αυτό που επείγει πλέον είναι να σταματήσουν οι έριδες γύρω από την ερμηνεία του ατυχούς κειμένου στήριξης των Βρυξελλών και να προσδιοριστεί επακριβώς το περιεχόμενό του»  

Στην Άγκυρα στα δυο "Στενά"......

Απόσπασμα δηλώσεων της κοινής συνέντευξης Δρούτσα-Νταβούτογλου ( 8 Απρ.10, ΥΠΕΞ )
κ. A. DAVUTOGLOU: Συζητήσαμε αυτό το θέμα και το θέμα της μείωσης των αμυντικών δαπανών. Όπως βλέπετε, τόσο ο αξιότιμος φίλος μου, ο Δημήτρης, όσο κι εγώ, έχουμε ένα όραμα που έχουμε χαράξει. Είναι ένα όραμα που δε στηρίζεται στις αμοιβαίες απειλές, αλλά στα αμοιβαία συμφέροντα.
Εάν συστήσουμε αυτό το κοινό μέλλον από κοινού, μαζί, τότε δε θα παραστεί ανάγκη να υπάρχουν καθόλου αυτού του είδους οι αμυντικές δαπάνες.
Π.χ. σκεφτείτε δυο γείτονες οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια συνοικία και μοιράζονται το ίδιο στενό. Μπορεί να έχουν διαφορές απόψεων, μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν αυτό το στενό. Καλό θα είναι να κάνουμε ομορφότερη τη ζωή μας, να κάνουμε καλύτερα πράγματα για το μέλλον και να βελτιώσουμε το μέλλον μας.
Σχόλιο:
Ποιο είναι άραγε το στενό στο οποίο αναφέρθηκε ο Νταβούτογλου;;
Δεν μας το κάνει πιο "λιανά" ο κ. Δρούτσας...
Για βάλτε όπου στενό:
Εθνικός εναέριος χώρος, Αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, Αιγαίο.....

Η ατζέντα της 9 Aπρ.10 • Η οικογένεια Νατζαφί και η Αφγανική κοινότητα αποχαιρετούν τη σορό του 15χρονου Χαμιντουλά, που τραυματίστηκε θανάσιμα στην τρομοκρατική ενέργεια της 28ης Μαρτίου στα Πατήσια. Την τελετή θα πραγματοποιηθεί στο πρωί στο Κοιμητήριο Καισαριανής (10:00:00 Καισαριανή Εθνικής Αντιστάσεως)
 • Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρκο Κυπριανού (12:00 Αθήνα)
 • Συνάντηση Δ. Δρούτσα με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού
 • Το 25ο διεθνές συνέδριο κλινικής καρδιολογίας διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας για 25η συνεχή χρονιά, από 8 έως 10 Απριλίου 2010, στο Caravel.
 • Συνάντηση Μεταναστών (18:00:00 Πολυτεχνείο (αίθουσα) Γκίνη)
 • Ομιλία Κύπριου ΥΠΕΞ Μάρκου Κυπριανού με θέμα "Η νεολαία της Κύπρου στον αγώνα" σε εκδήλωση που οργανώνει η Ενωση Κυπρίων Ελλάδας (20:00:00 Αθήνα) Θεσσαλονίκη
 • Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος o Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου θα βρίσκονται στην προσυνεδριακή θεματική συνδιάσκεψη για την "ενεργειακή πολιτική και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις" που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.
 • Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, θα επισκεφτεί το Νομό Γρεβενών. Αθλητική ατζέντα
  Υδατοσφαίριση-Τσάμπιονς Καπ γυναικών (Φάιναλ φορ, ημιτελικοί):
  17:00 Ολυμπιακός-Κίνεφ Κίρισι
  19:00 Βουλιαγμένη-Οριζόντε Κατάνια
  Παρουσίαση του τροπαίου του παγκοσμίου κυπέλλου, που κάνει περιοδεία ανα τον κόσμο. Η εκδήλωση θα γίνει στο Metropolitan EXPO κοντά στο αεροδρόμιο (13:00:00 )

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

e-επιλογές της 8/4/2010H Μπίλια δεν "'έκατσε" στο 8...

Ο Ζαν Κλωντ Τρισέ "Χαλάρωσε" τα Spreads...

Ω Ἀπολλώνιε, ἡ ὡραία μορφή σου…

Είναι ο ΓΑΠ ο Έλληνας Ομπάμα;

Άνοιξε τα πανιά σου αγόρι μου και πέτα για άλλες πολιτείες...

Τα άφθαρτα πρόσωπα ενοχλούν τους εκβιαστές και τους ρουφιάνους..

Το ελληνικό πρόβλημα και η άρχουσα τάξη.

H κατάσταση τους ξέφυγε

Πορεία Δημάρχων Θεσσαλονίκης (βίντεο)


Δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής !!!


Απόσπασμα  της σημερινής συνέντευξης του κυβερνητικού εκπροσώπου

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ:
Ο δανεισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Αλίμονο, εάν υποβάλλαμε τον ελληνικό λαό σε αυτές τις θυσίες και εάν παίρναμε αυτές τις μεγάλες αποφάσεις μόνο για να μπορούμε να δανειζόμαστε. Είναι μια παράμετρος πολύ σημαντική. Δεν είναι αυτοσκοπός ο δανεισμός. Ο δανεισμός είναι εργαλείο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά.
Από εκεί και πέρα επιτρέψετε μου να σας πω ότι οι αγορές δεν λειτουργούν αυτοματοποιημένα, δεν πατάμε ένα κουμπί για να πέσουν τα spreads, αλλά χρειάζεται και ένα βάθος χρόνου....

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Φέρνει μερίδιο ευθύνης η ελληνική κυβέρνηση για το ότι τα spreads από τον Δεκέμβρη και μετά έχουν εκτιναχθεί;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα ήταν πολύ θετικό, ίσως όχι επικοινωνιακά, αλλά ουσιαστικά, να υπήρχαν λάθη της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε να έχουμε το περιθώριο, διορθώνοντάς τα, να κατέβουν τα spreads. Όμως, η αγορά και τα spreads λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Σχόλιο:
Τι λέει ο ποιητής;;;
'Aν ο δανεισμός δεν είναι αυτοσκοπός, τότε γιατί παρακαλάμε να δανειστούμε;
Γιατι τρέχουμε και δε φτάνουμε, γιατί κάνουμε αυτές τις κοινοπρακτικές εκδόσεις και δημoπρασίες των ομολόγων;
Έτσι για πλάκα ή για να βρισκόμαστε σε δουλειά;
Θα ήταν πολύ θετικό να υπήρχαν λάθη της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε να έχουμε το περιθώριο, διορθώνοντάς τα, να κατέβουν τα spreads.
Άρα δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κάποιος άλλος, κάποια άλλη κυβέρνηση...

Δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής !!!


Τί-πο-τα!

Από τον ρεπόρτερ του δρόμου Αλέξη Καζαντζίδη στο http://www.topontiki.gr .
Η αέναη περιοδεία του Παπανδρέου ανά τον κόσμο, πριν το άγιο Πάσχα, για να ζητήσει στήριξη και προστασία χαρακτηρίστηκε, συνολικά, από τη διακριτικότητα των εταίρων του. Μια διακριτικότητα που  αφήνει το πεδίο ελεύθερο στη «δεξιοτεχνία» του πρωθυπουργού, ώστε ο τελευταίος να δεσπόζει μόνος στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κάθε συνάντησης. Έτσι,  από μια πρώτη γενική εκτίμηση των ταξιδιών του  μπορεί κανείς να υπογραμμίσει τα εξής: 

 

Troktiko : Προτρέπει τους αναγνώστες του να βρίσουν βουλευτή της Ν.Δ


Απίστευτο ατόπημα και θα έλεγα και ποινική πράξη του γνωστού blog το οποίο ουτε λίγο ουτε πολύ προτρέπει τους αναγνώστες να μπουν και να βρίσουν έναν βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου . Σήμερα προτρέπει να βρίσουν, αύριο τι; Ο κ. Ραγκούσης τι λέει για το θέμα;

Από: online-press

Κυβέρνηση λεηλασίας του λαού και επιμερισμού των κλοπιμαίων…

Του Θύμιου Παπανικολάου

Η κυβερνητική αναλγησία και αντιλαϊκή προκλητικότητα δε έχουν όρια. Η κυβερνητικά «φάλαγγα» του κεφαλαίου καταληστεύει τον ελληνικό λαό και διαλύει την ελληνική κοινωνία για να μοιράσει τα λάφυρα στις τράπεζες και στους «νονούς» της υφηλίου.
Οι ληστές είναι πολλοί ευρηματικοί στα τεχνάσματα της κλοπής.

Ένα τέτοιο τέχνασμα είναι ο «μηχανισμός στήριξης» των τραπεζών: Σκανδαλωδώς προσοδοφόρο για τις τράπεζες.

Όλοι θυμόμαστε τα περιβόητα 28 δισ. ευρώ που προσέφερε, στα τέλη του 2008, η κυβέρνηση της ΝΔ προς τις τράπεζες, προκειμένου, έλεγαν, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών και οι μεγάλοι κραδασμοί που έφερε η οικονομική κρίση.
Έτρεξε λοιπόν ο χρόνος και στο τέλος του 2009, όχι μόνο δεν είχαμε τράπεζες χρεοκοπημένες (όπως μας παραμύθιαζαν), αλλά τράπεζες με υπερκέρδη.

Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης πέθανε.


Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποσείσουμε τις ευθύνες μας ως κράτος και ως κοινωνία. Σαφώς και δεν σεβαστήκαμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Σαφώς και δεν σεβαστήκαμε κυρίως τον εαυτό μας. Είχαμε την εντύπωση ότι θα τρώμε συνέχεια τα πακέτα από τους «κουτόφραγκους» και ότι θα ζούμε με δανεικά χωρίς να παράγουμε τίποτα. Ήρθε λοιπόν η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού και ευχόμαστε αυτός ο λογαριασμός να είναι μόνο οικονομικός και όχι κάποια εθνική καταστροφή.
Φυσικά οι απόλυτοι υπαίτιοι αυτής της καταστροφής είναι η άρχουσα κοινωνική μας τάξη και οι υποτελείς τους, τα πολιτικά πρόσωπα που θέσπισαν και στηρίχτηκαν σε ένα πολιτικό σύστημα που κρατά έναν ολόκληρο λαό στη γωνία, διαπαιδαγωγώντας πολιτικά και αναπαράγοντας αυτή την κατάσταση.
Όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βαδίζει σωστά. Στην ουσία η ιδέα της ΕΕ πέθανε μαζί με το τέλος του ψυχρού πολέμου. Σήμερα τα διάφορα κράτη της ΕΕ, απελευθερωμένα από το άγχος του ψυχρού πολέμου, επιδιώκουν να σύρουν το άρμα της ΕΕ προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, ανάλογα με τη δύναμη που διαθέτει το καθένα.

6 Μήνες Σοσιαλισμού...

Πώς περνά ο καιρός όταν περνάς καλά!!!

Το κατάλαβε κανείς ότι πέρασαν κιόλα έξη μήνες από την επάνοδο του Σοσιαλισμού στην χώρα μας;;;

Τετάρτη 7 Οκτ. 2009  Ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση…, Τετάρτη 7 Απρ. 2010 Ψάχνει το "Βαθύ Λαρύγγι" η Κυβέρνηση.

Όπως λέει όμως και ο κυβ. Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής "Δεν πρόλαβαν να χαρούν την εξουσία" λόγω οικονομικών προβλημάτων...

Εμείς ας ευχηθούμε το επόμενο εξάμηνο να την χαρούν ...
 
 

Γιατί θα ψηφίσω Ανδρέα…


Mας το έστειλε ο Νίκος, από Θεσσαλονίκη

Οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ πλησιάζουν. Τόσο καιρό παρακολουθώ έναν ανελέητο πόλεμο στα μπλογκς. Γελοία παραπολιτικά σχόλια. Όργια φημών, παραπληροφόρηση. Οι ίδιοι οι μπλόγκερς έχουν αγανακτήσει. Είμαι χρόνια μέλος της ΟΝΝΕΔ και ήμουν ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη. Αυτή δεν είναι η εικόνα της οργάνωσής μου ούτε αυτό που επιδιώκουμε μέσα απο τις ανοιχτές διαδικασίες. Για αυτό απόφασισα να γράψω. Αποφάσισα να γράψω για να εξηγήσω γιατί εγώ και χιλιάδες Οννεδίτες στηρίζουμε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Να ξεκαθαρίσω ο Ανδρέας είναι φίλος μου, μη σπεύσετε, όμως να με θεωρήσετε προκατειλημένο για αυτό. Η άποψη μου είναι η άποψη ενός Οννεδίτη που γνωρίζει τον Ανδρέα και πονάει την οργάνωση. Είναι αντίθετη με εκείνων που γράφουν χωρίς να γνωρίζουν, πλήττουν τον έναν υποψήφιο για να στηρίξουν τον άλλο. Δεν πλήττω και δεν υποτιμώ κανένα υποψήφιο. Πιστεύω, όμως, ότι ο Ανδρέας είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Ο Ανδρέας για όσους τον γνωρίζουμε, ήταν ανέκαθεν για εμάς ο φίλος, ο συμφοιτητής, ο συνεργάτης, ο συμμαχητής. Ο Ανδρέας από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής του ζωής βρισκόταν στη πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ήταν εκείνος που μίλησε πρώτος για αλλαγές και οραματίστηκε μια ΔΑΠ ΝΔΦΚ όχι μόνο πρώτη δύναμη, αλλά και ανοιχτή σε όλα της τα μέλη. Ήταν εκείνου το όραμα και ο χαρακτήρας που όλους μας έκαναν να ταχθούμε στο πλευρό του και να προσπαθούμε πάντα με όλες μας τις δυνάμεις. Ο Ανδρέας είναι ηγέτης.