Αιματηρό και φέτος το έθιμο των βεγγαλικών


nosokomeio_ggenimatasΤο φετινό Πάσχα αποτέλεσε έναν από τους πιο αιματηρούς εορτασμούς, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τη χρήση -των απαγορευμένων κατά τα άλλα- βεγγαλικών και κροτίδων αλλά και από άσκοπους πυροβολισμούς σε όλη την Ελλάδα. Τρεις νέοι άνθρωποι, ένας 21χρονος, ένας 25χρονος και ένας 17χρονος έχασαν τη ζωή τους στη Μεσσηνία, τη Σαντορίνη και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομεία. Στη Σαντορίνη σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε αποθήκες στο Καρτεράδο και στο Φηροστεφάνι, την ώρα που νεαροί κατασκεύαζαν βεγγαλικά που στο νησί τα ονομάζουν "μπαλαφούμα".
Στην πρώτη περίπτωση στο Καρτεράδο, σκοτώθηκε ένας νέος 21 ετών, ενώ ένας συνομήλικός του τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του μάτι. Στη δεύτερη περίπτωση, τραυματίστηκε σοβαρά ένας 28χρονος στο δεξί χέρι.
Τα τρία θύματα διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός 21χρονου, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.


Την ίδια περίπου ώρα, στο Μοσχοχώρι Μεσσηνίας, σημειώθηκε έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο ενός 25χρονου, ο οποίος μετέφερε μπαλόνια με οξυγόνο για να προκαλέσει εκρήξεις στην Ανάσταση, με αποτέλεσμα ο νεαρός να απανθρακωθεί.
Σοβαρά τραυματίσθηκε στα Νένητα της Χίου αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από αυτοσχέδια κροτίδα, ένας 16χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Χίου. Εκεί διαπιστώθηκε ακρωτηριασμός του αντίχειρα στο αριστερό χέρι και σοβαρός τραυματισμός στις φάλαγγες άλλων τριών δακτύλων. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με πτήση C-130 στην Αθήνα και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται. Τέλος, στις 8.30 το βράδυ του Μ. Σαββάτου έπαθε βαριά κάκωση στα δάκτυλα ένας 16χρονος στο Άργος, όταν του έσκασε στα χέρια βεγγαλικό, το οποίο ετοιμαζόταν τα πετάξει.
Και ανήμερα το Πάσχα ωστόσο δε σταμάτησαν οι τραγωδίες. Ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στους Βώρους Ηρακλείου. Όπως έγινε γνωστό, ο 17χρονος μαζί με άλλους είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο βαρελότο το οποίο δεν εξερράγη. Αφού ο νεαρός είδε ότι το βαρελότο δεν είχε εκραγεί, προσπάθησε να το πυροδοτήσει με αποτέλεσμα αυτό να αναφλεγεί και να ακρωτηριάσει το αριστερό του χέρι. Μέχρι να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο ο 17χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Σε τραγωδία κατέληξε και το πασχαλινό γλέντι στα Γιαννιτσά, όταν ένας 48χρονος, στην προσπάθειά του να ξεμπλοκάρει την καραμπίνα του, τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο ξάδελφο του, καθώς το όπλο του εκπυρσοκρότησε.
Την τελευταία 10ετία, 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 110 έχουν τραυματιστεί από εκρήξεις βαρελότων και βεγγαλικών.
ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Σχόλια